شناسایی ۳۰هزار چاه غیرمجاز در حوزه دریاچه ارومیه/ وقوع خشکسالی شدید
پارسینه: سرپرست معاونت آب و آبفای وزارت نیرو از شناسایی بیش از 30 هزار حلقه چاه غیرمجاز در حوزه دریاچه ارومیه خبر داد و مهمترین دلیل خشکی این دریاچه را وقوع خشکسالی های شدید در ایران دانست.
علیرضا دایمی در گفتگو با مهر با تاکید بر اینکه اقدامات اجرایی در مورد دریاچه ارومیه باید هرچه سریعتر عملیاتی شود، گفت: تغییر اقلیم و خشکسالی های جهانی از دلایل اصلی بروز مشکل در دریاچه ارومیه است.
سرپرست معاونت آب و آبفای وزارت نیرو اظهار داشت: با توجه به خشکسالی هایی که در سال های اخیر به وجود آمده است، نه تنها دریاچه ارومیه بلکه 100 دریاچه دیگر نیز در دیگر کشورها با پدیده خشکی مواجه هستند.
دایمی دریاچه چاد در آفریقا، آرال در آسیای میانه و دریاچه بزرگ نمک در آمریکا را نیز دارای شرایط دریاچه ارومیه برشمرد و بیان داشت: وضعیت بسیاری از دریاچه های بزرگ جهان، مشابه دریاچه ارومیه است.
وی پدیده تغییر اقلیم در جهان را موجب ایجاد بارش های غیرمعمول و سیلاب های مخرب دانست و گفت: از این مورد اخیرا در کشور فیلیپین اتفاق افتاده است.
این مقام مسئول در وزارت نیرو تاکید کرد: اینگونه تغییرات اقلیمی و خشکسالی های شدید در ایران نیز به وقوع پیوسته است و البته در بسیاری دیگر از کشورها مانند آمریکا نیز ایجاد شد.
سرپرست معاونت آب و آبفای وزارت نیرو در زمینه علاج بخشی دریاچه ارومیه به موارد دیگری نیز اشاره کرد و بیان داشت: کاهش میزان بارش ها، بالا رفتن میزان تبخیر آب، همچنین افزایش مصرف آب از مخازن سدها، رودخانه ها و به ویژه استفاده از آب های زیرزمینی؛ باعث به وجود آمدن شرایط ناهنجاری در دریاچه ارومیه شده است.
وی با اشاره به این موضوع که مدیریت بر منابع آبی و محیط زیست یک وظیفه ملی است و تنها از طریق یک وزارتخانه قابل تحقق نخواهد بود، تصریح کرد: اینگونه موارد نیازمند سعی و تلاش عمومی است.
دایمی از وجود بیش از 30 هزار حلقه چاه غیرمجاز در حوضه دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: باید از طریق همکاری مردم، برداشت های غیرمجاز چاه ها و همچنین استفاده نامناسب از آب رودخانه ها متوقف شود.
به گزارش مهر، مجید نامجو، وزیر نیرو نیز به مهر اعلام کرد که بزودی با تصمیم دولت برخی طرح های ویژه در مورد دریاچه ارومیه انجام خواهد شد که یکی از موارد آن انتقال آب از سایر حوزه ها است.
وزیر نیرو، تاکید کرد: برخی پیش بینی ها در مورد علاج بخشی دریاچه ارومیه توسط دولت صورت گرفته که علاوه بر انتقال آب از سایر حوزه ها می توان به احتمال انجام باروری ابرها و ایجاد بارش مصنوعی در حوزه دریاچه ارومیه اشاره کرد.
به دلیل وقوع خشکسالی های پیاپی، برداشت های غیرمجاز آب در حوزه دریاچه ارومیه، وجود سدهای متعدد، کاهش میزان بارندگی ها و دلایلی از این دست؛ در سال های اخیر باعث خشکی تدریجی بزرگترین دریاچه کشور پس از خزر شده است.
تاکنون راهکارهای مختلفی در زمینه علاج بخشی این دریاچه مطرح و مورد کارشناسی قرار گرفته است، اما تاکنون روند خشکی آب در این دریاچه متوقف نشده است. پیش تر مقامات وزارت نیرو از متوقف شدن طرح های پتانسیل یابی سدسازی در حوزه دریاچه ارومیه و حتی پروژه های در حال اجرا خبر داده بودند.
ارسال نظر