ادعای عجیب مقام روسی درباره قدرت نابود کردن آمریکا/ سازمان ملل: حداقل ۴۱۴۹ غیر نظامی در جنگ اوکراین کشته شدهاند
پارسینه: جنگ روسیه علیه اوکراین در حالی وارد نود و هشتمین روز خود میشود که رئیس جمهور اوکراین با این ادعا که علاقه ای به حمله به روسیه ندارد، اعلام کرد که کشورش از سامانه های موشکی دوربرد ارائه شده توسط آمریکا برای حمله به خاک روسیه استفاده نخواهد کرد.
به گزارش پارسینه ؛ « ولودیمیر زلنسکی » رئیس جمهور اوکراین اعلام کرد که کشورش قرار نیست از سامانه های موشکی برد بلند برای حمله به خاک روسیه استفاده کند.
زلنسکی در این رابطه گفت: من می دانم که برخی از افراد در آمریکا یا در کاخ سفید می گویند که امکان دارد ما از آن موشک های دوربرد برای حمله به روسیه استفاده کنیم. ببینید، ما قصد حمله به روسیه را نداریم و این کشور برای ما منفعتی ندارد. ما در حال جنگ در قلمرو آنها نیستیم.
اظهارات وی در پی آن بیان می شود که یک مقام ارشد دولت آمریکا روز گذشته به خبرنگاران گفت که سامانههای موشکی پرتاب چندگانه «هیمارس» (HIMARS (MLRS)) که آمریکا قصد دارد به عنوان بخشی از بسته کمکهای نظامی جدید به کییف ارائه کند، توانایی هدف قرار دادن اهدافی را در فاصله حدود ۸۰ کیلومتری دارند.
بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، از زمان آغاز تهاجم روسیه به اوکراین در بیش از سه ماه پیش، حداقل 4149 غیرنظامی در این جنگ کشته شده اند. کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل روز چهارشنبه در ژنو گفت که حداقل 4945 نفر دیگر در این جنگ مجروح شدند.
بر این اساس 267 کودک در میان کشته شدگان هستند و 423 دختر و پسر دیگر مجروح شدند. بر اساس اطلاعات کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، اطلاعات ثبت شده در مورد تلفات غیرنظامیان مربوط به دوره آغاز تهاجم روسیه در 24 فوریه تا سه شنبه است. بر اساس این گزارش، تعداد واقعی غیرنظامیان کشته و زخمی شده احتمالاً بسیار بیشتر است.
"آنتونی بلینکن"، وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد که اوکراین متعهد شده است از سامانه های موشکی آمریکا برای حملات به روسیه استفاده نکند. جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده قبلاً موافقت کرده بود که موشکهای دوربرد پیشرفتهای را که میتوانند اهدافی در روسیه را نیز هدف قرار دهند، به اوکراین بدهد. روسیه سپس ایالات متحده را به تشدید اوضاع متهم کرد.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نسبت به خطر کشاندن کشورهای ثالث به درگیری در اوکراین با توجه به ارسال تسلیحات از غرب به این کشور هشدار داد. لاوروف روز چهارشنبه در جریان بازدید از ریاض پایتخت عربستان گفت: البته چنین خطراتی وجود دارد. این دقیقاً همان چیزی است که اوکراین با درخواست های خود برای تحویل سلاح های سنگین به دنبال آن است. لاوروف گفت: این یک تحریک مستقیم با هدف درگیر کردن غرب در اقدامات نظامی است.
لاوروف گفت، سیاستمداران هوشیار در غرب این خطرات را به خوبی درک می کنند، اما نه همه افراد اتحادیه اروپا، به ویژه در بخش شمالی این گونه اند. وی گفت: سیاستمدارانی هستند که حاضرند فقط برای ارضاء جاه طلبی های خود دست به این جنون بزنند. اما کشورهای جدی اتحادیه اروپا به خوبی درک میکنند که چنین سناریوهایی غیرقابل قبول است.
به گفته "پکا هاویستو"، وزیر امور خارجه فنلاند، مذاکرات با ترکیه درباره پیوستن فنلاند به ناتو همچنان ادامه دارد. وی در این باره گفت: فنلاند و سوئد تکالیف خود را انجام خواهند داد. این مقام فنلاندی تاکید کرد: وی همچنان منتظر خبرهای مثبت در نشست سران ناتو در مادرید در پایان ژوئن است. هاویستو در این باره ابراز شگفتی کرد که ترکیه قبل از ارائه درخواست های عضویت، نگرانی های خود را در مورد پیوستن این دو کشور شمال اروپا به ناتو ابراز نکرده است. ماگدالنا اندرسون نخست وزیر سوئد نیز می گوید مذاکرات با ترکیه ادامه خواهد یافتبه گفته وی سوء تفاهم ها برطرف می شود.
دولت سوئیس درخواست دانمارک برای ارسال نفربر زرهی ساخت کشور خود به اوکراین را رد کرد. دبیرخانه امور اقتصادی سوئیس (Seco) روز چهارشنبه اعلام کرد: با اشاره به بی طرفی سوئیس و معیارهای رد اجباری قانون ادوات جنگی، سوئیس به این درخواست پاسخ منفی داد.
در ماه آوریل نیز Seco انتقال مهمات ساخت سوئیس، از جمله تانک ضد هوایی Gepard را که آلمان می خواست به اوکراین تحویل دهد، وتو کرده بود. درخواست لهستان برای انتقال سلاح به اوکراین نیز از طرف سوئیس پذیرفته نشد.
یک مقام ارشد آمریکایی به خبرنگاران در هفته جاری گفت: واشنگتن یازدهمین بسته کمک امنیتی به اوکراین با ارزش ۷۰۰ میلیون دلار را اعلام خواهد کرد که شامل سامانه راکتی هیرماس با برد ۳۰۰ کیلومتر میشود. این مقام گفت که کییف به واشنگتن تضمین داده است که از این تسلیحات برای حمله به خاک روسیه استفاده نخواهد کرد.
اسپوتنیک گزارش داد، پسکوف گفت: برای اعتماد کردن، باید مواردی بوده باشد که در آن به وعدهها عمل شده باشد. متاسفانه ما چنین تجربهای (از اوکراین) نداریم. در نتیجه، به طرف اوکراینی اعتماد نداریم.
این سخنگو افزود که این تسلیحات با «میل رهبری اوکراین برای از سرگیری مذاکرات صلح» همخوانی ندارد.
پسکوف در پاسخ به این سوال که اگر اوکراین از سامانههای راکتانداز چندگانه استفاده کند، واکنش روسیه چه خواهد بود، گفت که بهتر است درباره این احتمالات که از «بدترین سناریوها» هستند، صحبت نشود.
دیدار پوتین و زلنسکی
«پوتین فقط برای نهایی کردن سند مورد توافق با زلنسکی دیدار میکند، فعلا چنین سندی نداریم»
او همچنین درباره احتمال دیدار ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه با ولودیمیر زلنسکی گفت، این دیدار منتفی نشده، بلکه به تدارکات و نهایی شدن طی یک سند مکتوب نیاز دارد، اما کار بر روی این فرایند متوقف شده است.
این در حالیست که وزیر امور خارجه ترکیه روز سهشنبه اعلام کرد که زلنسکی به رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه گفته است که برای دیدار با پوتین آماده است.
پسکوف گفت: موضع ما و موضع رئیسجمهوری روسیه درباره دیدار با زلنسکی مشخص است. کسی این دیدار را منتفی نمیداند و هرگز ندانسته، اما باید برای آن آمادهسازی شود و منطقی است که پوتین تنها برای نهایی کردن یک سند به خصوص با زلنسکی دیدار کند (اما) کار بر روی چنین سندی از مدتها پیش متوقف شده و از سر گرفته نشده است.
تحریمهای نفتی اتحادیه اروپا علیه روسیه
او همچنین به تحریمهای اتحادیه اروپا علیه نفت و گاز روسیه واکنش نشان داد و گفت: این تحریمها تاثیر مخربی برای اروپاییها، روسیه و تمامی بازارهای جهانی انرژی خواهند داشت. البته ما در حال تغییر مسیر سوخت ارسال شده به مقاصد دیگری هستیم. این یک کار سیستماتیک و هدفمند است که به ما اجازه میدهد تا اثرات منفی چنین اقداماتی را کاهش دهیم.
وی افزود: اما بار دیگر تکرار میکنم که اروپا و اروپاییها هم از اثرات مخرب این تحریمها در امان نیستند؛ آنها هم مجبور خواهند شد از این (شرایط) گذر کنند.
میخائیل موراشکو، وزیر بهداشت روسیه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که بیش از 60 کودک دارای بیماری صعب العلاج از دو منطقه دونتسک و لوهانسک و دیگر مناطق اوکراین، به دلیل کمبود امکانات لازم به روسیه منتقل شده و در حال حاضر بستری و تحت درمان قرار گرفتهاند.
پیش از این در اواخر ماه مه، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، فرمانی را امضا کرد که بر اساس آن یتیمان و کودکان بدون سرپرست و همچنین افراد ناتوان ساکن مناطق دونتسک و لوهانسک یا اوکراین، می توانند به راحتی تابعیت روسی دریافت کرده و کمکهای لازم به آنها ارائه شود.
ضمن اینکه تاکنون بیش از هزار خانواده روسی خواستار فرزندخواندگی یا پذیرش سرپرستی آن دسته از کودکان منطقه دونتسک و لوهانسک شدند که والدین خود را از دست دادهاند.
"اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان به اوکراین درباره حمایت بیشتر برلین اطمینان داد. وی در سخنانی در پارلمان این کشور خطاب به "ولادیمیر پوتین"، رئیس جمهور روسیه، در بوندستاگ گفت: پوتین نباید در این جنگ پیروز شود و نخواهد شد. شولتز این را مغرورانه و کاملاً نابجا خواند که آلمان در حال بحث درباره این است که اوکراین باید چه کارهایی انجام دهد.
وی افزود: آلمان تا زمانی که لازم باشد، با تمام امکاناتی در اختیار دارد از اوکراین حمایت خواهد کرد.
آلمان می خواهد چهار موشک انداز چندگانه را از ذخایر ارتش آلمان به اوکراین تحویل دهد. خبرگزاری آلمان روز چهارشنبه از محافل دولتی مطلع شد که این کار با هماهنگی نزدیک با ایالات متحده انجام می شود که آموزش سربازان اوکراینی را نیز بر عهده خواهد گرفت. برنامه این است که تا پایان ماه جاری تسلیحات سنگین را که می تواند اهداف را در بردهای دور هدف قرار دهد به اوکراین تحویل داده شود.
ایالات متحده آمریکا پیش از این روز سهشنبه اعلام کرده بود که موشکاندازهای چندگانه مدرن را برای دفاع در برابر تهاجم روسیه به اوکراین تحویل خواهد داد. کاخ سفید اعلام کرد که اوکراین متعهد شده است که با سامانه توپخانه HIMARS ساخت آمریکا به اهدافی در خاک روسیه حمله نکند.
ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز، چهارشنبه، در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که مقامات پکن بشدت مخالف سیاست آمریکا و دیگر کشورهای غربی برای دامن زدن به درگیریهای نظامی در اوکراین بوده و توقف افزایش فشارها بر روسیه از طریق اعمال تحریمهای یکجانبه را ضروری میدانند.
سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: «در رابطه با وضعیت اوکراین، چین اصرار دارد که ایالات متحده و سایر کشورهای غربی از افزودن روغن بر آتش موجود دست برداشته و سیاست افزایش تحریمهای یکجانبه و غیرقانونی علیه روسیه را نیز کنار بگذارند.»
این دیپلمات یادآور شد که پکن از کانالهای مختلفی برای حفظ ارتباط با همه طرفهای ذینفع در این مناقشه استفاده میکند و خواستار برقراری هرچه سریعتر آتشبس و توقف درگیری در اوکراین است.
پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک های جهان نگران عدم ارسال غلات از اوکراین است. وی روز چهارشنبه در برابر حضار عمومی در میدان سنت پیتر گفت که کشورهای فقیرتر در سراسر جهان به ویژه به تحویل این کالا وابسته هستند.
پاپ درخواست کرد: لطفا از غلات، غذای اصلی، به عنوان سلاح جنگی استفاده نکنید. صادرات باید در اسرع وقت دوباره آغاز شود.
روسیه به تصمیم ایالات متحده در زمینه ارسال سیستمهای پرتاب راکتی و موشکی پیشرفته از جمله سیستم مدرن HIMARS به اوکراین واکنش نشان داد.
براساس گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه گفت: تصمیم واشنگتن برای تجهیز ارتش اوکراین با سیستمهای راکتی پیشرفته بسیار منفی است و منجر به افزایش خطر تقابل مستقیم(روسیه و آمریکا) خواهد شد.
وی افزود: نکته این است که ایالات متحده هیچ کاری برای حل بحران اوکراین نمیکند و در عوض به اوکراین تسلیحات صادر میکند و این دقیقا از سالها قبل از عملیات ویژه نظامی روسیه در جریان است.
وی با بیان اینکه در زمان مذاکرات درباره تضمینهای امنیتی که پاییز سال گذشته شروع شد نیز آمریکا در حال ارسال سلاح به اوکراین بود گفت: هیچ نشانهای مبنی بر آمادگی واشنگتن برای جلوگیری از تشدید تنشها و تقابل آشکار وجود نداشت.
منابع اوکراینی میگویند که آمریکا قصد دارد به اوکراین راکتهای پیشرفته با برد ۷۰ کیلومتر بدهد اما کییف قول داده است که از آنها برای حمله به خاک روسیه استفاده نکند.
«جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا که کشورش از آغاز درگیریها در اوکراین با ارسال تسلیحات و تجهیزات مرگبار به این کشور و اعمال تحریم و سایر محدودیتها علیه روسیه، به آتش این بحران دامن زده، در مقالهای در روزنامه «نیویورک تایمز» با عنوان «رئیسجمهور بایدن: آنچه آمریکا در اوکراین انجام خواهد داد و آنچه انجام نخواهد داد»، به تمجید از اقدامات واشنگتن و متحدانش و طرح اتهام علیه روسیه پرداخت.
وی سپس در اشاره به اقدامات دولتش در ارسال تسلیحات به اوکراین و اعمال تحریمهای شدید اقتصادی که بارها هشدار مسکو را در پی داشته، نوشت: ما به سرعت اقدام به ارسال میزان قابلتوجهی تسلیحات و مهمات به اوکراین کردهایم تا بتواند در میدان جنگ بجنگد و در قویترین موقعیت ممکن در میز مذاکره قرار گیرد. به همین دلیل است که تصمیم گرفتهام سیستمهای موشکی و مهمات پیشرفتهتری را در اختیار اوکراینیها قرار دهیم که آنها را قادر میسازد با دقت بیشتری به اهداف کلیدی در میدان نبرد در اوکراین حمله کنند. ما به همکاری با متحدان و شرکای خود در مورد تحریمهای روسیه، سختترین تحریمهایی که تاکنون بر یک اقتصاد بزرگ اعمال شده است، ادامه خواهیم داد.
منابع خبری سوئیسی امروز چهارشنبه اعلام کردند که دولت این کشور درخواست دانمارک را برای ارسال خودروهای نفربر زرهی ساخت سوئیس به اوکراین را رد کرده است.
علت رد این درخواست، استناد به سیاست بی طرفی «برن» مبنی بر عدم ارسال سلاح به مناطق درگیری است.
طبق گزارش رسانه های سوئیسی، دبیرخانه امور اقتصادی دولت این کشور درخواست دانمارک را برای ارسال حدود ۲۰ دستگاه خودروی زرهی «پیرانا ۳» به اوکراین، رد کرده است.
طبق قوانین سوئیس در اصل بی طرفی این کشور، کشورهایی که تسلیحات سوئیسی خریداری کرده اند، برای صادرات این تسلیحات نیاز به اخذ مجوز از سوئیس دارند.
سوئیس پیشتر در ماه آوریل نیز ارسال مهمات ساخت این کشور توسط آلمان به اوکراین را وتو کرده بود. همچنین درخواست های لهستان در همین رابطه را نیز رد کرده است.
در دانمارک صبح امروز چهارشنبه همه پرسی درباره مشارکت در همکاری امنیتی و دفاعی اتحادیه اروپا آغازشد.. به این ترتیب در جریان جنگ روسیه علیه اوکراین تقریباً 4.3 میلیون دانمارکی با حق رای باید تصمیم بگیرند که آیا میخواهند همکاری های امنیتی و دفاعی با اتحادیه اروپا را تعمیق بخشند یا خیر.
به این ترتیب دانمارک پس از 30 سال معافیت از سیاست مشترک دفاعی اتحادیه اروپا تصمیم درباره پیوستن به این سیاست مشترک همه پرسی برگزار کند.
این تصمیم پس از آن روی داده است که کشورهای فنلاند، سوئد و آلمان هر کدام به نحوی در حال تغییر سیاستهای دفاعی خود هستند.
پس از حمله روسیه به اوکراین، دانمارک پس از 30 سال معافیت از سیاست مشترک دفاعی اتحادیه اروپا تصمیم درباره پیوستن به این سیاست مشترک را در روز چهارشنبه 11 خرداد به همهپرسی خواهد گذاشت.
این تصمیم پس از آن روی داده است که کشورهای فنلاند، سوئد و آلمان هر کدام به نحوی در حال تغییر سیاستهای دفاعی خود هستند.
بر اساس آخرین نظرسنجی منتشر شده در روز یکشنبه گذشته، انتظار میرود بیش از 65 درصد از جمعیت 4 میلیون و 300 هزار نفری واجد شرایط برای رأی دادن در این کشور به تغییر رویه پیشین و حذف معافیت از سیاست مشترک دفاعی اتحادیه اروپا رأی دهند.
مته فردریکسن، نخستوزیر دانمارک از مردم کشورش خواسته تا پای صندوقها حضور یابند. وی گفت: با تمام وجودم معتقدم که باید رأی مثبت بدهیم. در زمانی که باید برای امنیت اروپا بجنگیم، باید با همسایگان خود متحدتر باشیم.
ایگور مارگولوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه امروز، چهارشنبه در سخنرانی خود در کنفرانس "روسیه و چین: همکاری در عصر جدید" اعلام کرد که کشورهای عضو ناتو در حال ورود به منطقه آسیا بوده و قصد ایجاد نقاط تنش در نزدیکی مرزهای روسیه و چین دارند.
این دیپلمات گفت: «صحبت بر سر حضور ناتو در منطقه آسیا و تلاش آنها برای ایجاد نقاط تنش در سراسر مرزهای روسیه و چین و راه اندازی یک مسابقه تسلیحاتی در این قاره است، که بدیهی است مملو از عدم تعادل کامل در سیستم امنیتی منطقهای پس از پایان جنگ سرد است.»
معاون وزیر خارجه روسیه تاکید کرد که خط مشی غرب در ایجاد شکاف در روابط روسیه و چین محکوم به شکست است.
وی افزود: دوستان چینی ما به خوبی از این اهداف آگاه بوده و ناتو را به دلیل ایجاد مصنوعی بحران امنیتی در اروپا، به درازا کشاندن مناقشه نظامی در اوکراین و گسترش غیرموجه این بلوک به سمت شرق محکوم می کنند.
این دیپلمات روس یادآور شد: «تلاشهای آشکاری از سوی غرب برای تجزیه سازمان آسهآن انجام میشود، که روسیه و چین با آن تعامل نزدیک و نتیجه بخشی در وسیعترین طیف موضوعات برقرار کردهاند.»
بر اساس گزارش رسانه ها، ناتو همچنان در انتظار جنگ چند ماهه در اوکراین است". بیزینس اینسایدر" با استناد به گزارش وضعیت ناتو نقل کرد: در حالی که جنگ در دونباس احتمالا برای چندین ماه ادامه خواهد داشت، شدیدترین مرحله - و بهترین شانس روسیه برای دستیابی به اهداف اعلام شده خود در کوتاه مدت - در دو ماه آینده است.. در تحلیلهای نظامی داخلی هم دولت فدرال آلمان ارزیابی مشابهی داشته است.
وزیر امور غیرنطامی ارتش آمریکا گفت، دولت بایدن تا جایی که میتواند برای تکمیل ذخایر موشکهای ضد تانک جاولین تلاش میکند و در عین حال به دنبال برآوردن خواستههای بیشتر اوکراین برای آنها است.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، کریستین ورموث، وزیر ارتش آمریکا به پادکست شورای آتلانتیک گفت: مهمات در آینده بسیار مهم هستند. ما در حال پر کردن انبارهای جاولین و استینگرها هستیم. ما به تامین تمامی کمکهایی که از دستمان برای اوکراینیها بربیاید بدون تنش اوضاع ادامه میدهیم.
۲۷ مه ۲۰۲۲، وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که دولت واشنگتن بیش از ۶۲۴.۶ میلیون دلار سفارش برای سیستمهای دفاع هوایی استینگر به شرکت ریتون اعطا کرده که تا ۳۰ ژوئن ۲۰۲۶ تکمیل میشود.
رسانههای آمریکایی اخیرا گزارش دادند که وزارت دفاع این کشور بیش از ۱۴۶۸ موشک بیشتر استینگر سفارش میدهد اما تخمین زده شده که تولید این مقدار تا ۳۰ ماه طول میکشد.
ریتون نیز گفته که نمیتواند تولیدات خود را برای تکمیل سفارش جاولین و استینگر تا دستکم ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ تسریع بخشد.
وزیر ارتش آمریکا به کنگره گفته بود که یک قطعه از رده خارج شده برای ساخت استینگرها مورد نیاز است و دولت ایالات متحده باید یک طرح کاری یا نسل بعدی را توسعه دهد.
دولت بایدن از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه، ۱۴۰۰ موشک استینگر به همراه ۵۵۰۰ موشک جاولین را به اوکراین ارائه کرده است. در ماه مارس، کییف ۵۰۰ جاولین و ۵۰۰ استینگر در هر روز درخواست کرد، اگرچه مقامهای واشنگتن گفتند که وزارت دفاع معتقد است اوکراین درباره نیازهای تسلیحاتی خود اغراق میکند.
وی همچنین گفت، دولت ایالات متحده حفظ روحیه نیروهای اوکراینی را که با روسیه میجنگند در درگیری کنونی دشوارتر میبیند چراکه درگیریها بر منطقه دونباس متمرکز است و استفاده طولانی مدت از توپخانه نقش مهمتری ایفا میکند. درگیریهای توپخانهای در حال حاضر در جریان است.
این مقام آمریکایی همچنین اذعان داشت که نیروهای روسی یکبار دیگر در دونباس درگیر شدهاند و توپوگرافی منطقه هم به نفع یگانهای روسی است که از تانک و توپخانه استفاده میکنند. آمریکا انتظار دارد تا برخی از نیروهای اوکراینی را که به آنها سلاح پیشرفته میدهد، آموزش دهد تا آنها به راحتی بتوانند از موشکهای ضد تانک جاولین و ضد هوایی استینگر استفاده کنند.
خانم ورموث همچنین ادامه داد: دولتهای لهستان و سه کشور حوزه بالتیک شامل استونی، لتونی و لیتوانی تمایل دارند تا تعداد بیشتری از نیروهای آمریکایی در اروپا باشند اما بایدن برنامهای برای افزایش تعداد کنونی ۴۸ هزار نفر ندارد. /ایسنا
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه امروز، چهارشنبه در گفتگو با رادیو اسپوتنیک یادآور شد که اظهارات اکثر رهبران کشورهای بزرگ اتحادیه اروپا علیه وضعیت اوکراین به عنوان نامزد عضویت در اتحادیه، توهین نسبت به این کشور تلقی میشود.
وی افزود: آنها سالهاست که به اوکراین قول دادند که بزودی به صفوف آنها بپیوندد، آنها هر سال میگفتند که "اکنون شما یک قدم بیشتر، نیم سانتی متر دیگر، یک میلی متر بیشتر به این هدف نزدیک شدید."
این دیپلمات این موضوع را در توضیح اظهارات ماریو دراگی، نخست وزیر ایتالیا مبنی بر اینکه تقریباً همه کشورهای بزرگ اتحادیه اروپا مخالف وضعیت اوکراین به عنوان نامزد پیوستن به اتحادیه اروپا هستند، بیان کرد و یادآور شد: «اکنون نخست وزیر ایتالیا دقیقاً همان حرفی را زده که ویکتور یانوکوویچ، رئیس جمهوری سابق اوکراین در سال 2013 گفت، که اوکراین آماده عضویت در اتحادیه اروپا و آغاز یکپارچگی عملی با اروپا نیست.»
زاخارووا ادامه داد: «در آن زمان یانوکوویچ به خاطر این سخنان "تقریباً کشته شد، بیرون رانده شد، و به او به چشم خائن نگاه شده و از عرصه سیاسی این کشور رانده شد ولی نخست وزیر ایتالیا با بیان چنین سخنانی به هیچ وجه از دستور کار خارج نمیشود».
«صندوق کودکان سازمان ملل متحد» (یونیسف) هشدار داد حدود پنج میلیون و ۲۰۰ هزار کودک اوکراینی که دو میلیون و ۲۰۰ نفر آنها به کشورهای دیگر پناهنده شدهاند، نیاز فوری به کمکهای بشردوستانه دارند.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری افه، یونیسف امروز چهارشنبه (یکم ژوئن/ ۱۱ خرداد) در بیانیهای به مناسبت روز حمایت از کودکان اعلام کرد: پیامدهای مخرب جنگ اوکراین برای کودکان، در مقیاس و سرعتی است که از زمان جنگ جهانی دوم مشاهده نشده است.
جنگ اوکراین سبب شده تا دو کودک از هر سه خردسال اوکراینی خانههای خود را ترک کنند.
طبق اعلام یونیسف از زمان آغاز جنگ اوکراین (پنج اسفند ۱۴۰۰/ ۲۴ فوریه)، دستکم ۲۶۲ کودک در جریان این درگیری کشته و ۴۱۵ تن دیگر زخمی شدهاند که عمدتا در اثر حملات با سلاحهای انفجاری در مناطق پر جمعیت بوده است. بسیاری از این حملات همچنین به زیرساختهای اساسی کودکان از جمله صدها مرکز آموزشی و امکانات بهداشتی آسیب رسانده و یا آنها را تخریب کرده است.
«کاترین راسل» مدیر اجرایی یونیسف در این بیانیه خاطرنشان کرد: جنگ زندگی میلیونها کودک را نابود کرده است. بدون یک آتشبس فوری و توافق صلح، کودکان همچنان آسیب خواهند دید، در حالی که عواقب این درگیری بر کودکان آسیبپذیر جهان نیز تاثیر خواهد گذاشت.
این آژانس سازمان ملل متحد هشدار داد کودکانی که از خشونت در اوکراین میگریزند در معرض خطر جدی جدایی از خانواده، خشونت، سوء استفاده، خشونت جنسی و همچنین افتادن در دام شبکههای قاچاق انسان قرار دارند.
یونیسف اعلام کرد اکثر این کودکان به ویژه آن دسته کودکانی که از خانوادههای خود جدا شدهاند و بدون همراه هستند، «در معرض حوادث آسیبزا قرار گرفتهاند و به کمک فوری، امنیت، ثبات، خدمات حمایتی و حمایت روانی و اجتماعی نیاز دارند».
این سازمان از جامعه بینالمللی، ۹۴۸ میلیون دلار (۸۸۵ میلیون یورو) برای تامین مالی پاسخ بشردوستانه خود در اوکراین و کشورهای میزبان پناهندگان اوکراینی درخواست کرده است.
زوران میلانوویچ رئیس جمهوری کرواسی تحریم های روسیه را غیرموثر توصیف کرد و گفت: ارزش روبل روسیه تقویت شده و شهروندان اتحادیه اروپا به دلیل ناکارامدی تحریم ها باید از عهده قیمت های بالاتر برآیند.
تارنمای شبکه راشاتودی روسیه نوشت: رئیس جمهوری کرواسی توجیه اتحادیه اروپا برای تحریم های جزیی نفت و گاز روسیه را «توهین آمیز» توصیف کرد و کرواسی بر خلاف مجارستان نفوذ کمتری در اتحادیه اروپا دارد.
میلانوویچ در سخنانی از زاگرب پایتخت کرواسی در اظهارنظر درباره افزایش تحریم های روسیه از سوی اتحادیه اروپا گفت: تحریم ها کارامد نیستند. روسیه آنها را احساس نمی کند و روبل سقوط نکرده است. شهروندان اتحادیه اروپا باید تاوان آن را بپردازند. ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه لبخند رضایت می زند و نفت و گاز به دلیل تقاضای بالا روانه جاهای دیگر می شود.
وی افزود که تحریمهای اتحادیه اروپا به شکل فعلی آن حتی علیه صربستان نیز موثر نخواهد بود و تنها چیزی که ممکن است رخ دهد قیمتهای بالاتر برای شهروندان کشورهای اتحادیه اروپا است. /ایرنا
لیندا توماس گرینفیلد، نماینده دائم ایالات متحده در سازمان ملل متحد، شب گذشته، سهشنبه، در نشستی در خصوص نتایج ریاست آمریکا بر شورای امنیت در ماه مه، اعلام کرد که واشنگتن تمامی انواع تسلیحات نظامی لازم برای دفاع داخل مرزهای اوکراین را، البته نه فراتر از مرزهای این کشور، در اختیار کییف قرار خواهد داد.
این دیپلمات آمریکایی گفت: «از روز نخست، ما بهصراحت اعلام کردیم که برای دفاع و حفاظت داخل خاک اوکراین سلاحهای لازم را در اختیار اوکراین قرار خواهیم داد. ما سلاحهایی ارائه نمیدهیم که به اوکراینیها اجازه دهد از خاک خود به روسیه حمله کنند و جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا هم این مسئله را با صراحت بیان کرده است.»
وی همچنین افزود که واشنگتن قرار نیست به یک طرف درگیریهای کنونی در اوکراین تبدیل شود، ولی هر کاری را برای حمایت و حفاظت از حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین انجام خواهد داد.
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عصرسه شنبه به وقت محلی گفت: ما از اقدامات متحدان و شرکای اروپایی خود را برای کاهش وابستگی آنها به نفت و گاز طبیعی روسیه از طریق تنوع بخشیدن به منابع انرژی و کاهش مصرف در راستای اهداف مشترک اقلیمی استقبال می کنیم.
وی همچنین گفت: آمریکا همچنان نگران اقدامات روسیه برای نهادینه کردن کنترل بر قلمرو مستقل اوکراین، به ویژه در منطقه خرسون این کشوراست.
وی توضیح داد: کرملین احتمالا چند رویکرد را می سنجد. این رویکردها شامل به رسمیت شناختن به اصطلاح جمهوری مردمی مانند آنچه در در دونتسک و لوهانسک با اتکا به زور انجام داد تا تلاش برای الحاق این منطقه مانند کریمه می شود.
روزنامه فایننشال تایمز گزارش داد که اتحادیه اروپا و انگلیس در مورد ممنوعیت بیمه محموله های حامل نفت روسیه به توافق رسیده اند.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در مقالهای که توسط "نیویورک تایمز" منتشر شد، گفت که ایالات متحده دنبال جنگ بین روسیه و ناتو نیست و خاطرنشان کرد که واشنگتن، کییف را برای انجام حملات در خارج از مرزهای اوکراین تشویق نکرده است.
بایدن تاکید کرده است: آمریکا تلاشی برای برکناری ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نخواهد داشت. ما به دنبال جنگ بین ناتو و روسیه نیستیم. اگرچه من با آقای پوتین مخالفم و اقدامات او را تحریک آمیز میدانم، اما ایالات متحده تلاشی برای برکناری او در مسکو نخواهد کرد.»
رئیس جمهور آمریکا با قاطعیت بر تعهد خود نوشت: «تا زمانی که ایالات متحده یا متحدان ما مورد حمله قرار نگیرند، ما مستقیماً درگیر این درگیری نخواهیم بود، چه با اعزام نیروهای آمریکایی برای جنگ در اوکراین و چه با حمله به نیروهای روسیه».
اقدام غول گازی روسیه جدیدترین حرکت تلافیجویانه علیه تحریمهای غربی است که در واکنش به حمله نظامی مسکو به اوکراین وضع شدهاند و جنگ اقتصادی روسیه با اتحادیه اروپا را تشدید کرده و قیمتهای گاز در این بلوک را بالاتر میبرد.
گازپروم روز سهشنبه اعلام کرد عرضه گاز به شرکت هلندی "گازترا" (GasTerra) را به صورت کامل متوقف کرده است. همچنین تا اول ژوئن، جریان گاز به شرکتهای "اورستد" دانمارک و "شل انرژی"، برای قرارداد عرضه گاز به آلمان را به دلیل این که نتوانستهاند پرداخت به روبل انجام دهند را متوقف خواهد کرد.
این خبر پس از توافق روز دوشنبه سران اتحادیه اروپا برای قطع ۹۰ درصد از واردات نفت روسیه تا پایان سال میلادی جاری که شدیدترین تحریم تصویب شده از سوی اتحادیه اروپا علیه مسکو است، اعلام شد.
تهدید روسیه به نابود کردن شرق و غرب آمریکا با چهار موشک سارمات
یک مقام پارلمانی روسیه در یک گفتوگوی تلویزیونی به صراحت گفت که روسیه میتواند شرق و غرب آمریکا را با چند موشک به کلی نابود کند.
به نوشته شماره سه شنبه روزنامه «دیلی میل» «آلکسی ژوروالف» از قانونگذاران پارلمان روسیه در یک برنامه تلویزیونی اظهار داشت که روسیه میتواند شرق و غرب آمریکا را با چهار موشک اتمی از روی نقشه محو کند.
ژورالف گفت که در صورت استفاده روسیه از موشکهای اتمی جدید «سارمات-۲» چیزی از سواحل آمریکا باقی نمیماند و «ابر قارچی شکل» ناشی از انفجار اتمی از کشور مکزیک قابل رویت خواهد بود.
وی در بخشی از این برنامه تلویزیونی خطاب به مجری برنامه گفت: « به شما خواهم گفت که برای از بین بردن کل ساحل شرقی آمریکا دو موشک سارمات و دو موشک برای ساحل غربی لازم است.»
وی ادامه داد: «چهار موشک و چیزی دیگر باقی نخواهد ماند. آن ابر قارچی از مکزیک قابل مشاهده خواهد بود.»
سارمات-۲ آخرین نسل موشک اتمی روسیه است که تصور میشود میتواند تا ۱۵ کلاهک ابرفرا صوت حمل کند، گفته میشود این موشک میتواند از همه دفاعهای موشکی کنونی عبور کند.
وزارت دفاع روسیه پیشتر در بیانیهای اعلام کرده بود که اولین پرتاب سامانه موشک بالستیک قارهپیمای سارمات با موفقیت انجام شد. این موشک که قابلیت حمل کلاهک اتمی بیشتر نسبت به موشک «وایوودا» را دارد، از توانایی نفوذ در سامانههای پدافند ضدموشکی و عبور از سپرهای ضد موشکی برخوردار است.
چندی قبل نیز «دیمیتری کیسیلوف» روزنامه نگار در برنامهای تلویزیونی به تهدیدات اخیر انگلیس علیه روسیه واکنش نشان داد و گفت که روسیه میتواند بریتانیا را در اعماق دریا غرق کند.
وی که طی برنامهای در شبکه اول روسیه صحبت میکرد، گفت: «اژدر اتمی پوسیدون که روسیه اخیرا از آن رونمایی کرده میتواند بریتانیا را در اعماق دریا غرق کند.»
کیسیلوف که این سخنان را در واکنش به تهدیدهای اخیر انگلیس علیه روسیه مطرح میکرد، گفت:«چرا روسیه بزرگ را با تسلیحات هستهایشان تهدید میکنند این در حالی است که آنها فقط یک جزیره کوچک هستند و میتوان بریتانیا را با تسلیحات هستهای روسیه نابود کرد.»
این روزنامه نگار روس در ادامه گفت: «انگلیس جزیره بسیار کوچکی است که یک موشک از نوع "سارمات" برای غرق کردن آن تا ابد کافی است.»
کیسیلوف اضافه کرد: «موشک سارمات قدرتمندترین موشک در جهان بوده و یک موشک آن برای نابود کردن منطقهای به اندازه ایالت تگزاس یا بریتانیا کافی است.»
نخست وزیر ایتالیا روز سه شنبه گفت که برخی کشورهای بزرگ اروپایی با اعطای وضعیت نامزدی به اوکراین در اتحادیه اروپا مخالف هستند.
این در حالی است که «ولودمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین روز یکشنبه خواستار مشخص شدن تکلیف این کشور برای پیوستن به اتحادیه اروپا شد.
وی که با یک رسانه هلندی مصاحبه میکرد، گفت که «مارک روته» نخست وزیر هلند باید شفاف سازد که آیا اوکراین آیندهای در اتحادیه اروپا خواهد داشت یا خیر.
زلنسکی در ادامه این مصاحبه گفت: «من بسیار آشکارا به وی گفتم اگر فکر میکنید ما جایی در اتحادیه نداریم باید آن را به صورت شفاف بگویید».
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در سخنانی درباره تازهترین اخبار جنگ در کشورش گفت تصمیم اروپا برای تحریم نفت روسیه این کشور را متحمل خسارت دهها میلیارد دلاری میکند.
به نقل از الجزیره، وی ادامه داد جهان متمدن نباید با روسیه تعامل داشته باشد. نیروهای روسیه مناطقی را در دونتسک کورکورانه هدف قرار میدهند.
رئیس جمهور اوکراین تأکید کرد همه توان خود را برای آزادسازی اراضی اشغالی به کار میگیریم و برای تحقق این هدف با هدف تسریع در روند کسب پیروزی به اسلحه سنگین نیاز داریم.
گفتنی است پس از ناکامی روسیه در تسلط بر کی یف، پایتخت اوکراین، نظامیان این کشور تمرکز خود را برمناطق شرقی این کشور که ساکنانی غالبا روس زبان دارند متمرکز کرده اند. نیروهای اوکراینی از بخش قابل توجهی از منطقه دونتسک عقب نشینی کرده اند و این منطقه به دست نیروهای روس افتاده است.
خبرگزاری اینترفکس روسیه صبح امروز چهارشنبه در خبری فوری به نقل از وزارت دفاع روسیه اعلام کرد: نیروهای ارتش روسیه رزمایشی اتمی را در منطقه ایوانوو در شمال شرقی مسکو برگزار میکنند.
بنابر اعلام وزارت دفاع روسیه، در این رزمایش موشکاندازهای بالستیک از نوع یارس مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین در این رزمایش یک هزار نیروی ارتش روسیه مشارکت خواهند داشت.
هنوز جزئیات بیشتری از این خبر اعلام نشده است.
ارتش اوکراین مدعی است که ۳۰ هزار و ۵۰۰ سرباز روسی تاکنون در جریان جنگ اوکراین کشته شده اند.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، براساس بیانیه ستاد کل ارتش اوکراین در سه شنبه شب، در ۲۴ ساعت گذشته حدود ۱۵۰ نیروی روسی کشته شدند.
در بیانیه ستاد کل اوکراین آمده است که نیروهای اوکراینی از آغاز جنگ تاکنون ۲۰۸ هواپیمای روسی، ۱۷۴ هلیکوپتر، ۱۳۵۸ تانک، ۳۳۰۲ خودروی زرهی، ۶۴۹ توپخانه، ۲۰۷ موشک انداز و ۹۳ سامانه پدافند هوایی را منهدم کرده اند.
روسیه همچنین ۲۲۷۵ وسیله نقلیه، ۱۳ کشتی و قایق سبک و ۵۱۵ هواپیمای بدون سرنشین و ۱۲۰ موشک کروز را از دست داده است.
بر اساس برآوردهای سازمان ملل از زمان آغاز جنگ در اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند)، حداقل ۴۰۷۴ غیرنظامی کشته و ۴۸۲۶ نفر دیگر زخمی شده اند. اعتقاد بر این است که تلفات واقعی بسیار بیشتر است.
به گفته آژانس پناهندگان سازمان ملل، بیش از شش میلیون و هفتصد هزار نفر به کشورهای دیگر گریخته اند، در حالی که بیش از هفت میلیون و هفتصد هزار نفر در داخل کشور آواره شده اند. /ایرنا
یک مقام ارشد دولت آمریکا شب گذشته در نشست تلفنی ویژه خبرنگاران که به موضوع کمک نظامی واشنگتن به کییف اختصاص داشت، اعلام کرد که بسته جدید کمک نظامی آمریکا به اوکراین، معادل 700 میلیون دلار برآورد شده است.
این مقام کاخ سفید که نامش فاش نشده، گفت: «ایالات متحده در اول ژوئن (11 خرداد ماه) انتقال یازدهمین بسته کمک نظامی و امنیتی تحت برنامه ریاست جمهوری به اوکراین را اعلام خواهد کرد که از جمله آنها سامانههای موشکی پرتاب چندگانه (MLRS)، سیستمهای موشکی توپخانه با تحرک بالا و همچنین مهماتی است که به اوکراینیها امکان آن را خواهد داد تا با دقت بیشتری به ارتش روسیه حمله کنند.»
وی افزود: «این سامانهها توسط اوکراینیها تنها برای دفع پیشروی نیروهای روسی در خاک اوکراین استفاده میشوند و از آنها علیه اهدافی در خاک روسیه استفاده نخواهد شد».به گفته او، ایالات متحده تضمینهایی را در این رابطه از کییف دریافت کرده است.
خبرگزاری تاس، این اظهارات خانم «والنتینا ماتوینکو» رئیس شورای فدراسیون روسیه (مجلس سنای روسیه) سهشنبه در نشست با رئیسجمهوری موزامبیک مطرح شد. هیاتی از شورای فدراسیون روسیه به رهبری ماتوینکو از ۳۰ مه تا اول ژوئن در سفر رسمی به موزامبیک به سر میبرد.
ماتوینکو گفت: ما برای گفتوگو آماده هستیم. من کاملا با موضع شما موافقم که راهحلهای دیپلماتیک و مسالمتآمیز مورد نیاز است. اما اراده برای آن مورد نیاز هر دو طرف است. ما مجدداً تاکید میکنیم که آماده گفتوگو هستیم، برای امضای توافقنامههایی که منجر به صلح شود، اما ما هیچ واکنشی از سوی کییف نمیبینیم.
او یادآور شد که قبل از آغاز جنگ علیه اوکراین، روسیه در حال مذاکره با شرکای غربی و ایالات متحده بود و خواستار تضمین امنیت مشترک و غیر قابل تقسیم در قاره اروپا بود، "آنگونه که در تمام اسناد بینالمللی متعهد است."
این سیاستمدار روس افزود: متأسفانه ما پاسخ کافی دریافت نکردیم و پس از اینکه اوکراین گفت که میخواهد یک قدرت هستهای باشد و وقتی دیدیم که چگونه مملو از سلاحها، از جمله سلاحهای تهاجمی شد، دانستیم که سومین حمله مسلحانه به مناطق دونتسک و لوهانسک را طراحی میکند. طبیعتاً ما هیچ راه نجات دیگری برای تضمین امنیت خود نداشتیم.
«رولاند کاتر» ژنرال بازنشسته آلمانی معتقد است که نیروهای روسیه طی روزها یا هفتههای آینده به طور کامل بر منطقه دونباس سیطره خواهند یافت.
وی که این سخنان را با نشریه «دیولت» مطرح میکرد گفت: «این تصور را دارم که روسیه راهبردش را طی روزها و هفتههای اخیر تغییر داده و نیروهایش را در دونباس متمرکز کرده است».
کاتر اضافه کرد: «نیروهای روسیه بر نیروهای اوکراینی برتری داشته و هیچ شانسی برای موفقیت اوکراینیها وجود ندارد و موضوع سیطره نیروهای روسیه بر منطقه دونباس مسئله چند روز یا هفته است».
این ژنرال بازنشسته ارتش آلمان افزود: «روسیه تاکتیکهای دقیقی را پیگیری میکند که نخست در سیطره بر منطقه دونباس نمایان شده تا پس از آن برای عملیاتهای بعدی آماده شود»./فارس
مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه اعلام کرد که این کشور تعدادی از مانورهای نظامی ناتو در منطقه دریای سیاه را در ارتباط با مفاد کنوانسیون مونترو و ممنوعیت ورود کشتیهای جنگی به این منطقه را لغو کرده است.
وی یادآور شد که ترکیه در تلاش است تا به عنوان یک میانجی قابل اعتماد، به صلح بین روسیه و اوکراین دست یابد و به همین دلیل قصد ندارد خود را درگیر تحریمهای ضد روسی کند.
وزیر خارجه ترکیه افزود: «ما کنوانسیون مونترو را بطور دقیق اجرا کرده، ولی مجبوریم حریم هوایی خود را باز بگذاریم. ما حتی فراتر از کنوانسیون عمل کرده و از روسیه در خصوص کشتیهای حاضر سئوال کرده و تمرینهای مشترک نظامی ناتو وجود داشت که از قبل برنامهریزی شده بود و ما آنها را لغو کرده و به تعویق انداختیم.»
دولت کانادا روز گذشته اعلام کرد که مقامات اوتاوا چهار شرکت و 22 شهروند دیگر روسیه را به فهرست تحریمها علیه این کشور اضافه کردهاند. ورود اسامی افراد و شرکتهای روسی در فهرست تحریمها، به معنای مسدود شدن داراییهای احتمالی آنها در کانادا و ممنوعیت ورودشان به خاک این کشور است.
دولت کانادا تاکنون بیش از هزار شخصیت حقیقی و حقوقی از فدراسیون روسیه، بلاروس و اوکراین را به این فهرست اضافه کرده و تاکید کرده است که اوتاوا در نظر دارد به دلیل ادامه جنگ در اوکراین به سیاست تحریم خود علیه مسکو ادامه دهد.
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین بامداد امروز، چهارشنبه، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی "نیوزمکس" برای نخستین بار اعلام کرد که تلفات روزانه نیروهای مسلح اوکراین حدود 60 تا 100 سرباز کشته است و حدود 500 نظامی دیگر نیز هر روز مجروح میشوند.
زلنسکی اعتراف کرد: «وضعیت در مناطق شرقی [اوکراین] بسیار دشوار است. ما هر روز بین 60 تا 100 سرباز خود را از دست داده و چیزی حدود 500 نفر از نیروهای خود را نیز در اثر جراحت در جنگ از دست میدهیم.» به گفته وی، اوکراینیها در بخش شرقی این کشور «مواضع دفاعی را حفظ میکنند» و در منطقه خارکوف «دست به ضدحمله زده و بر نظامیان روسی فشار وارد میکنند».
زلنسکی همچنین گفت که اوکراین قصد واگذاری هیچیک از سرزمینهای خود را ندارد، ولی مشکلات مربوط به آنها قابل مذاکره است. وی تاکید کرد: «ما حاضر نیستیم هیچ یک از سرزمینهای خود را به کسی واگذار کنیم، زیرا این استقلال و حاکمیت ما است. ولی مشکلات و جزئیاتی در خصوص برخی از مناطق وجود دارد که این مسائل قابل بحث است.»
زلنسکی در عین حال اعتراف کرد: «چنین گفتگوهایی برای شروع حل و فصل این مشکلات و چالشها از طریق مجاری دیپلماتیک ضروری است و در غیر این صورت هیچ کاری نتیجه بخش نخواهد بود».
رئیس جمهوری اوکراین همچنین اعلام کرد که این کشور برنامهای برای حمله به سرزمین های روسیه ندارد. ولادیمیر زلنسکی گفت: « من میدانم که مردم ایالات متحده یا برخی افراد در کاخ سفید میگویند که ما میتوانیم از چند سامانه پرتابگر موشک تحویل گرفته، برای حمله به خاک روسیه استفاده کنیم. ببینید، ما قرار نیست به روسیه حمله کنیم. ما علاقهای به فدراسیون روسیه نداریم و تنها در خاک خود با آنها می جنگیم.»
امانوئل مکرون رئیسجمهور فرانسه سه شنبه شب گفت که او و اولاف شولتز، صدراعظم آلمان از ولادیمیر پوتین خواستهاند تا بر اساس قطعنامه سازمان ملل به محاصره بندر اودسا پایان دهد.
مکرون پس از نشست سران اروپا در بروکسل گفت: من در گفت و گویی که شنبه گذشته با اولاف شولتز داشتیم، به پوتین رییس جمهور روسیه پیشنهاد دادم که ابتکار عمل برای قطعنامه ای در سازمان ملل را به عهده بگیریم تا چارچوبی بسیار روشن برای این عملیات ارائه کنیم.
بر اساس پیشنهاد مکرون، قطعنامه سازمان ملل چارچوبی را ایجاد می کند که در آن بندر اودسا می تواند مین زدایی شود و حمل و نقل غلات از سر گرفته شود.
امانوئل مکرون و اولاف شولتز روز شنبه در گفتوگوی تلفنی با ولادیمیر پوتین خواستند تا ۲ هزار و ۵۰۰ سرباز اوکراینی که در جریان تخلیه کارخانه فولاد آزوفستال در ماریوپل تسلیم نیروهای روسی شدند را آزاد کنند.
در این گفتوگوی تلفنی سه نفره، رئیس جمهور فرانسه و صدراعظم آلمان بار دیگر تاکید کردند که مذاکرات بین مسکو و کییف باید با احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین صورت گیرد.
مکرون و شولتز همچنین تقاضای خود برای آتشبس را تجدید کردند و از پوتین خواستند که در کوتاهترین زمان مذاکرات مستقیم با رئیس جمهور اوکراین را بپذیرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، حمله روسیه به اوکراین عملاً محصول عظیم غلات این کشور را از بازار جهانی حذف کرده است و قیمت جهانی مواد غذایی را افزایش داده و تهدیدی برای تشدید شرایط اضطراری بشردوستانه در آفریقا و خاورمیانه است.
بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، از زمان آغاز تهاجم روسیه به اوکراین در بیش از سه ماه پیش، حداقل 4149 غیرنظامی در این جنگ کشته شده اند. کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل روز چهارشنبه در ژنو گفت که حداقل 4945 نفر دیگر در این جنگ مجروح شدند.
بر این اساس 267 کودک در میان کشته شدگان هستند و 423 دختر و پسر دیگر مجروح شدند. بر اساس اطلاعات کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، اطلاعات ثبت شده در مورد تلفات غیرنظامیان مربوط به دوره آغاز تهاجم روسیه در 24 فوریه تا سه شنبه است. بر اساس این گزارش، تعداد واقعی غیرنظامیان کشته و زخمی شده احتمالاً بسیار بیشتر است.
"آنتونی بلینکن"، وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد که اوکراین متعهد شده است از سامانه های موشکی آمریکا برای حملات به روسیه استفاده نکند. جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده قبلاً موافقت کرده بود که موشکهای دوربرد پیشرفتهای را که میتوانند اهدافی در روسیه را نیز هدف قرار دهند، به اوکراین بدهد. روسیه سپس ایالات متحده را به تشدید اوضاع متهم کرد.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نسبت به خطر کشاندن کشورهای ثالث به درگیری در اوکراین با توجه به ارسال تسلیحات از غرب به این کشور هشدار داد. لاوروف روز چهارشنبه در جریان بازدید از ریاض پایتخت عربستان گفت: البته چنین خطراتی وجود دارد. این دقیقاً همان چیزی است که اوکراین با درخواست های خود برای تحویل سلاح های سنگین به دنبال آن است. لاوروف گفت: این یک تحریک مستقیم با هدف درگیر کردن غرب در اقدامات نظامی است.
لاوروف گفت، سیاستمداران هوشیار در غرب این خطرات را به خوبی درک می کنند، اما نه همه افراد اتحادیه اروپا، به ویژه در بخش شمالی این گونه اند. وی گفت: سیاستمدارانی هستند که حاضرند فقط برای ارضاء جاه طلبی های خود دست به این جنون بزنند. اما کشورهای جدی اتحادیه اروپا به خوبی درک میکنند که چنین سناریوهایی غیرقابل قبول است.
به گفته "پکا هاویستو"، وزیر امور خارجه فنلاند، مذاکرات با ترکیه درباره پیوستن فنلاند به ناتو همچنان ادامه دارد. وی در این باره گفت: فنلاند و سوئد تکالیف خود را انجام خواهند داد. این مقام فنلاندی تاکید کرد: وی همچنان منتظر خبرهای مثبت در نشست سران ناتو در مادرید در پایان ژوئن است. هاویستو در این باره ابراز شگفتی کرد که ترکیه قبل از ارائه درخواست های عضویت، نگرانی های خود را در مورد پیوستن این دو کشور شمال اروپا به ناتو ابراز نکرده است. ماگدالنا اندرسون نخست وزیر سوئد نیز می گوید مذاکرات با ترکیه ادامه خواهد یافتبه گفته وی سوء تفاهم ها برطرف می شود.
دولت سوئیس درخواست دانمارک برای ارسال نفربر زرهی ساخت کشور خود به اوکراین را رد کرد. دبیرخانه امور اقتصادی سوئیس (Seco) روز چهارشنبه اعلام کرد: با اشاره به بی طرفی سوئیس و معیارهای رد اجباری قانون ادوات جنگی، سوئیس به این درخواست پاسخ منفی داد.
در ماه آوریل نیز Seco انتقال مهمات ساخت سوئیس، از جمله تانک ضد هوایی Gepard را که آلمان می خواست به اوکراین تحویل دهد، وتو کرده بود. درخواست لهستان برای انتقال سلاح به اوکراین نیز از طرف سوئیس پذیرفته نشد.
یک مقام ارشد آمریکایی به خبرنگاران در هفته جاری گفت: واشنگتن یازدهمین بسته کمک امنیتی به اوکراین با ارزش ۷۰۰ میلیون دلار را اعلام خواهد کرد که شامل سامانه راکتی هیرماس با برد ۳۰۰ کیلومتر میشود. این مقام گفت که کییف به واشنگتن تضمین داده است که از این تسلیحات برای حمله به خاک روسیه استفاده نخواهد کرد.
اسپوتنیک گزارش داد، پسکوف گفت: برای اعتماد کردن، باید مواردی بوده باشد که در آن به وعدهها عمل شده باشد. متاسفانه ما چنین تجربهای (از اوکراین) نداریم. در نتیجه، به طرف اوکراینی اعتماد نداریم.
این سخنگو افزود که این تسلیحات با «میل رهبری اوکراین برای از سرگیری مذاکرات صلح» همخوانی ندارد.
پسکوف در پاسخ به این سوال که اگر اوکراین از سامانههای راکتانداز چندگانه استفاده کند، واکنش روسیه چه خواهد بود، گفت که بهتر است درباره این احتمالات که از «بدترین سناریوها» هستند، صحبت نشود.
دیدار پوتین و زلنسکی
«پوتین فقط برای نهایی کردن سند مورد توافق با زلنسکی دیدار میکند، فعلا چنین سندی نداریم»
او همچنین درباره احتمال دیدار ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه با ولودیمیر زلنسکی گفت، این دیدار منتفی نشده، بلکه به تدارکات و نهایی شدن طی یک سند مکتوب نیاز دارد، اما کار بر روی این فرایند متوقف شده است.
این در حالیست که وزیر امور خارجه ترکیه روز سهشنبه اعلام کرد که زلنسکی به رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه گفته است که برای دیدار با پوتین آماده است.
پسکوف گفت: موضع ما و موضع رئیسجمهوری روسیه درباره دیدار با زلنسکی مشخص است. کسی این دیدار را منتفی نمیداند و هرگز ندانسته، اما باید برای آن آمادهسازی شود و منطقی است که پوتین تنها برای نهایی کردن یک سند به خصوص با زلنسکی دیدار کند (اما) کار بر روی چنین سندی از مدتها پیش متوقف شده و از سر گرفته نشده است.
تحریمهای نفتی اتحادیه اروپا علیه روسیه
او همچنین به تحریمهای اتحادیه اروپا علیه نفت و گاز روسیه واکنش نشان داد و گفت: این تحریمها تاثیر مخربی برای اروپاییها، روسیه و تمامی بازارهای جهانی انرژی خواهند داشت. البته ما در حال تغییر مسیر سوخت ارسال شده به مقاصد دیگری هستیم. این یک کار سیستماتیک و هدفمند است که به ما اجازه میدهد تا اثرات منفی چنین اقداماتی را کاهش دهیم.
وی افزود: اما بار دیگر تکرار میکنم که اروپا و اروپاییها هم از اثرات مخرب این تحریمها در امان نیستند؛ آنها هم مجبور خواهند شد از این (شرایط) گذر کنند.
میخائیل موراشکو، وزیر بهداشت روسیه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که بیش از 60 کودک دارای بیماری صعب العلاج از دو منطقه دونتسک و لوهانسک و دیگر مناطق اوکراین، به دلیل کمبود امکانات لازم به روسیه منتقل شده و در حال حاضر بستری و تحت درمان قرار گرفتهاند.
پیش از این در اواخر ماه مه، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، فرمانی را امضا کرد که بر اساس آن یتیمان و کودکان بدون سرپرست و همچنین افراد ناتوان ساکن مناطق دونتسک و لوهانسک یا اوکراین، می توانند به راحتی تابعیت روسی دریافت کرده و کمکهای لازم به آنها ارائه شود.
ضمن اینکه تاکنون بیش از هزار خانواده روسی خواستار فرزندخواندگی یا پذیرش سرپرستی آن دسته از کودکان منطقه دونتسک و لوهانسک شدند که والدین خود را از دست دادهاند.
"اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان به اوکراین درباره حمایت بیشتر برلین اطمینان داد. وی در سخنانی در پارلمان این کشور خطاب به "ولادیمیر پوتین"، رئیس جمهور روسیه، در بوندستاگ گفت: پوتین نباید در این جنگ پیروز شود و نخواهد شد. شولتز این را مغرورانه و کاملاً نابجا خواند که آلمان در حال بحث درباره این است که اوکراین باید چه کارهایی انجام دهد.
وی افزود: آلمان تا زمانی که لازم باشد، با تمام امکاناتی در اختیار دارد از اوکراین حمایت خواهد کرد.
آلمان می خواهد چهار موشک انداز چندگانه را از ذخایر ارتش آلمان به اوکراین تحویل دهد. خبرگزاری آلمان روز چهارشنبه از محافل دولتی مطلع شد که این کار با هماهنگی نزدیک با ایالات متحده انجام می شود که آموزش سربازان اوکراینی را نیز بر عهده خواهد گرفت. برنامه این است که تا پایان ماه جاری تسلیحات سنگین را که می تواند اهداف را در بردهای دور هدف قرار دهد به اوکراین تحویل داده شود.
ایالات متحده آمریکا پیش از این روز سهشنبه اعلام کرده بود که موشکاندازهای چندگانه مدرن را برای دفاع در برابر تهاجم روسیه به اوکراین تحویل خواهد داد. کاخ سفید اعلام کرد که اوکراین متعهد شده است که با سامانه توپخانه HIMARS ساخت آمریکا به اهدافی در خاک روسیه حمله نکند.
ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز، چهارشنبه، در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که مقامات پکن بشدت مخالف سیاست آمریکا و دیگر کشورهای غربی برای دامن زدن به درگیریهای نظامی در اوکراین بوده و توقف افزایش فشارها بر روسیه از طریق اعمال تحریمهای یکجانبه را ضروری میدانند.
سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: «در رابطه با وضعیت اوکراین، چین اصرار دارد که ایالات متحده و سایر کشورهای غربی از افزودن روغن بر آتش موجود دست برداشته و سیاست افزایش تحریمهای یکجانبه و غیرقانونی علیه روسیه را نیز کنار بگذارند.»
این دیپلمات یادآور شد که پکن از کانالهای مختلفی برای حفظ ارتباط با همه طرفهای ذینفع در این مناقشه استفاده میکند و خواستار برقراری هرچه سریعتر آتشبس و توقف درگیری در اوکراین است.
پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک های جهان نگران عدم ارسال غلات از اوکراین است. وی روز چهارشنبه در برابر حضار عمومی در میدان سنت پیتر گفت که کشورهای فقیرتر در سراسر جهان به ویژه به تحویل این کالا وابسته هستند.
پاپ درخواست کرد: لطفا از غلات، غذای اصلی، به عنوان سلاح جنگی استفاده نکنید. صادرات باید در اسرع وقت دوباره آغاز شود.
روسیه به تصمیم ایالات متحده در زمینه ارسال سیستمهای پرتاب راکتی و موشکی پیشرفته از جمله سیستم مدرن HIMARS به اوکراین واکنش نشان داد.
براساس گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه گفت: تصمیم واشنگتن برای تجهیز ارتش اوکراین با سیستمهای راکتی پیشرفته بسیار منفی است و منجر به افزایش خطر تقابل مستقیم(روسیه و آمریکا) خواهد شد.
وی افزود: نکته این است که ایالات متحده هیچ کاری برای حل بحران اوکراین نمیکند و در عوض به اوکراین تسلیحات صادر میکند و این دقیقا از سالها قبل از عملیات ویژه نظامی روسیه در جریان است.
وی با بیان اینکه در زمان مذاکرات درباره تضمینهای امنیتی که پاییز سال گذشته شروع شد نیز آمریکا در حال ارسال سلاح به اوکراین بود گفت: هیچ نشانهای مبنی بر آمادگی واشنگتن برای جلوگیری از تشدید تنشها و تقابل آشکار وجود نداشت.
منابع اوکراینی میگویند که آمریکا قصد دارد به اوکراین راکتهای پیشرفته با برد ۷۰ کیلومتر بدهد اما کییف قول داده است که از آنها برای حمله به خاک روسیه استفاده نکند.
«جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا که کشورش از آغاز درگیریها در اوکراین با ارسال تسلیحات و تجهیزات مرگبار به این کشور و اعمال تحریم و سایر محدودیتها علیه روسیه، به آتش این بحران دامن زده، در مقالهای در روزنامه «نیویورک تایمز» با عنوان «رئیسجمهور بایدن: آنچه آمریکا در اوکراین انجام خواهد داد و آنچه انجام نخواهد داد»، به تمجید از اقدامات واشنگتن و متحدانش و طرح اتهام علیه روسیه پرداخت.
وی سپس در اشاره به اقدامات دولتش در ارسال تسلیحات به اوکراین و اعمال تحریمهای شدید اقتصادی که بارها هشدار مسکو را در پی داشته، نوشت: ما به سرعت اقدام به ارسال میزان قابلتوجهی تسلیحات و مهمات به اوکراین کردهایم تا بتواند در میدان جنگ بجنگد و در قویترین موقعیت ممکن در میز مذاکره قرار گیرد. به همین دلیل است که تصمیم گرفتهام سیستمهای موشکی و مهمات پیشرفتهتری را در اختیار اوکراینیها قرار دهیم که آنها را قادر میسازد با دقت بیشتری به اهداف کلیدی در میدان نبرد در اوکراین حمله کنند. ما به همکاری با متحدان و شرکای خود در مورد تحریمهای روسیه، سختترین تحریمهایی که تاکنون بر یک اقتصاد بزرگ اعمال شده است، ادامه خواهیم داد.
منابع خبری سوئیسی امروز چهارشنبه اعلام کردند که دولت این کشور درخواست دانمارک را برای ارسال خودروهای نفربر زرهی ساخت سوئیس به اوکراین را رد کرده است.
علت رد این درخواست، استناد به سیاست بی طرفی «برن» مبنی بر عدم ارسال سلاح به مناطق درگیری است.
طبق گزارش رسانه های سوئیسی، دبیرخانه امور اقتصادی دولت این کشور درخواست دانمارک را برای ارسال حدود ۲۰ دستگاه خودروی زرهی «پیرانا ۳» به اوکراین، رد کرده است.
طبق قوانین سوئیس در اصل بی طرفی این کشور، کشورهایی که تسلیحات سوئیسی خریداری کرده اند، برای صادرات این تسلیحات نیاز به اخذ مجوز از سوئیس دارند.
سوئیس پیشتر در ماه آوریل نیز ارسال مهمات ساخت این کشور توسط آلمان به اوکراین را وتو کرده بود. همچنین درخواست های لهستان در همین رابطه را نیز رد کرده است.
در دانمارک صبح امروز چهارشنبه همه پرسی درباره مشارکت در همکاری امنیتی و دفاعی اتحادیه اروپا آغازشد.. به این ترتیب در جریان جنگ روسیه علیه اوکراین تقریباً 4.3 میلیون دانمارکی با حق رای باید تصمیم بگیرند که آیا میخواهند همکاری های امنیتی و دفاعی با اتحادیه اروپا را تعمیق بخشند یا خیر.
به این ترتیب دانمارک پس از 30 سال معافیت از سیاست مشترک دفاعی اتحادیه اروپا تصمیم درباره پیوستن به این سیاست مشترک همه پرسی برگزار کند.
این تصمیم پس از آن روی داده است که کشورهای فنلاند، سوئد و آلمان هر کدام به نحوی در حال تغییر سیاستهای دفاعی خود هستند.
پس از حمله روسیه به اوکراین، دانمارک پس از 30 سال معافیت از سیاست مشترک دفاعی اتحادیه اروپا تصمیم درباره پیوستن به این سیاست مشترک را در روز چهارشنبه 11 خرداد به همهپرسی خواهد گذاشت.
این تصمیم پس از آن روی داده است که کشورهای فنلاند، سوئد و آلمان هر کدام به نحوی در حال تغییر سیاستهای دفاعی خود هستند.
بر اساس آخرین نظرسنجی منتشر شده در روز یکشنبه گذشته، انتظار میرود بیش از 65 درصد از جمعیت 4 میلیون و 300 هزار نفری واجد شرایط برای رأی دادن در این کشور به تغییر رویه پیشین و حذف معافیت از سیاست مشترک دفاعی اتحادیه اروپا رأی دهند.
مته فردریکسن، نخستوزیر دانمارک از مردم کشورش خواسته تا پای صندوقها حضور یابند. وی گفت: با تمام وجودم معتقدم که باید رأی مثبت بدهیم. در زمانی که باید برای امنیت اروپا بجنگیم، باید با همسایگان خود متحدتر باشیم.
ایگور مارگولوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه امروز، چهارشنبه در سخنرانی خود در کنفرانس "روسیه و چین: همکاری در عصر جدید" اعلام کرد که کشورهای عضو ناتو در حال ورود به منطقه آسیا بوده و قصد ایجاد نقاط تنش در نزدیکی مرزهای روسیه و چین دارند.
این دیپلمات گفت: «صحبت بر سر حضور ناتو در منطقه آسیا و تلاش آنها برای ایجاد نقاط تنش در سراسر مرزهای روسیه و چین و راه اندازی یک مسابقه تسلیحاتی در این قاره است، که بدیهی است مملو از عدم تعادل کامل در سیستم امنیتی منطقهای پس از پایان جنگ سرد است.»
معاون وزیر خارجه روسیه تاکید کرد که خط مشی غرب در ایجاد شکاف در روابط روسیه و چین محکوم به شکست است.
وی افزود: دوستان چینی ما به خوبی از این اهداف آگاه بوده و ناتو را به دلیل ایجاد مصنوعی بحران امنیتی در اروپا، به درازا کشاندن مناقشه نظامی در اوکراین و گسترش غیرموجه این بلوک به سمت شرق محکوم می کنند.
این دیپلمات روس یادآور شد: «تلاشهای آشکاری از سوی غرب برای تجزیه سازمان آسهآن انجام میشود، که روسیه و چین با آن تعامل نزدیک و نتیجه بخشی در وسیعترین طیف موضوعات برقرار کردهاند.»
بر اساس گزارش رسانه ها، ناتو همچنان در انتظار جنگ چند ماهه در اوکراین است". بیزینس اینسایدر" با استناد به گزارش وضعیت ناتو نقل کرد: در حالی که جنگ در دونباس احتمالا برای چندین ماه ادامه خواهد داشت، شدیدترین مرحله - و بهترین شانس روسیه برای دستیابی به اهداف اعلام شده خود در کوتاه مدت - در دو ماه آینده است.. در تحلیلهای نظامی داخلی هم دولت فدرال آلمان ارزیابی مشابهی داشته است.
وزیر امور غیرنطامی ارتش آمریکا گفت، دولت بایدن تا جایی که میتواند برای تکمیل ذخایر موشکهای ضد تانک جاولین تلاش میکند و در عین حال به دنبال برآوردن خواستههای بیشتر اوکراین برای آنها است.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، کریستین ورموث، وزیر ارتش آمریکا به پادکست شورای آتلانتیک گفت: مهمات در آینده بسیار مهم هستند. ما در حال پر کردن انبارهای جاولین و استینگرها هستیم. ما به تامین تمامی کمکهایی که از دستمان برای اوکراینیها بربیاید بدون تنش اوضاع ادامه میدهیم.
۲۷ مه ۲۰۲۲، وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که دولت واشنگتن بیش از ۶۲۴.۶ میلیون دلار سفارش برای سیستمهای دفاع هوایی استینگر به شرکت ریتون اعطا کرده که تا ۳۰ ژوئن ۲۰۲۶ تکمیل میشود.
رسانههای آمریکایی اخیرا گزارش دادند که وزارت دفاع این کشور بیش از ۱۴۶۸ موشک بیشتر استینگر سفارش میدهد اما تخمین زده شده که تولید این مقدار تا ۳۰ ماه طول میکشد.
ریتون نیز گفته که نمیتواند تولیدات خود را برای تکمیل سفارش جاولین و استینگر تا دستکم ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ تسریع بخشد.
وزیر ارتش آمریکا به کنگره گفته بود که یک قطعه از رده خارج شده برای ساخت استینگرها مورد نیاز است و دولت ایالات متحده باید یک طرح کاری یا نسل بعدی را توسعه دهد.
دولت بایدن از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه، ۱۴۰۰ موشک استینگر به همراه ۵۵۰۰ موشک جاولین را به اوکراین ارائه کرده است. در ماه مارس، کییف ۵۰۰ جاولین و ۵۰۰ استینگر در هر روز درخواست کرد، اگرچه مقامهای واشنگتن گفتند که وزارت دفاع معتقد است اوکراین درباره نیازهای تسلیحاتی خود اغراق میکند.
وی همچنین گفت، دولت ایالات متحده حفظ روحیه نیروهای اوکراینی را که با روسیه میجنگند در درگیری کنونی دشوارتر میبیند چراکه درگیریها بر منطقه دونباس متمرکز است و استفاده طولانی مدت از توپخانه نقش مهمتری ایفا میکند. درگیریهای توپخانهای در حال حاضر در جریان است.
این مقام آمریکایی همچنین اذعان داشت که نیروهای روسی یکبار دیگر در دونباس درگیر شدهاند و توپوگرافی منطقه هم به نفع یگانهای روسی است که از تانک و توپخانه استفاده میکنند. آمریکا انتظار دارد تا برخی از نیروهای اوکراینی را که به آنها سلاح پیشرفته میدهد، آموزش دهد تا آنها به راحتی بتوانند از موشکهای ضد تانک جاولین و ضد هوایی استینگر استفاده کنند.
خانم ورموث همچنین ادامه داد: دولتهای لهستان و سه کشور حوزه بالتیک شامل استونی، لتونی و لیتوانی تمایل دارند تا تعداد بیشتری از نیروهای آمریکایی در اروپا باشند اما بایدن برنامهای برای افزایش تعداد کنونی ۴۸ هزار نفر ندارد. /ایسنا
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه امروز، چهارشنبه در گفتگو با رادیو اسپوتنیک یادآور شد که اظهارات اکثر رهبران کشورهای بزرگ اتحادیه اروپا علیه وضعیت اوکراین به عنوان نامزد عضویت در اتحادیه، توهین نسبت به این کشور تلقی میشود.
وی افزود: آنها سالهاست که به اوکراین قول دادند که بزودی به صفوف آنها بپیوندد، آنها هر سال میگفتند که "اکنون شما یک قدم بیشتر، نیم سانتی متر دیگر، یک میلی متر بیشتر به این هدف نزدیک شدید."
این دیپلمات این موضوع را در توضیح اظهارات ماریو دراگی، نخست وزیر ایتالیا مبنی بر اینکه تقریباً همه کشورهای بزرگ اتحادیه اروپا مخالف وضعیت اوکراین به عنوان نامزد پیوستن به اتحادیه اروپا هستند، بیان کرد و یادآور شد: «اکنون نخست وزیر ایتالیا دقیقاً همان حرفی را زده که ویکتور یانوکوویچ، رئیس جمهوری سابق اوکراین در سال 2013 گفت، که اوکراین آماده عضویت در اتحادیه اروپا و آغاز یکپارچگی عملی با اروپا نیست.»
زاخارووا ادامه داد: «در آن زمان یانوکوویچ به خاطر این سخنان "تقریباً کشته شد، بیرون رانده شد، و به او به چشم خائن نگاه شده و از عرصه سیاسی این کشور رانده شد ولی نخست وزیر ایتالیا با بیان چنین سخنانی به هیچ وجه از دستور کار خارج نمیشود».
«صندوق کودکان سازمان ملل متحد» (یونیسف) هشدار داد حدود پنج میلیون و ۲۰۰ هزار کودک اوکراینی که دو میلیون و ۲۰۰ نفر آنها به کشورهای دیگر پناهنده شدهاند، نیاز فوری به کمکهای بشردوستانه دارند.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری افه، یونیسف امروز چهارشنبه (یکم ژوئن/ ۱۱ خرداد) در بیانیهای به مناسبت روز حمایت از کودکان اعلام کرد: پیامدهای مخرب جنگ اوکراین برای کودکان، در مقیاس و سرعتی است که از زمان جنگ جهانی دوم مشاهده نشده است.
جنگ اوکراین سبب شده تا دو کودک از هر سه خردسال اوکراینی خانههای خود را ترک کنند.
طبق اعلام یونیسف از زمان آغاز جنگ اوکراین (پنج اسفند ۱۴۰۰/ ۲۴ فوریه)، دستکم ۲۶۲ کودک در جریان این درگیری کشته و ۴۱۵ تن دیگر زخمی شدهاند که عمدتا در اثر حملات با سلاحهای انفجاری در مناطق پر جمعیت بوده است. بسیاری از این حملات همچنین به زیرساختهای اساسی کودکان از جمله صدها مرکز آموزشی و امکانات بهداشتی آسیب رسانده و یا آنها را تخریب کرده است.
«کاترین راسل» مدیر اجرایی یونیسف در این بیانیه خاطرنشان کرد: جنگ زندگی میلیونها کودک را نابود کرده است. بدون یک آتشبس فوری و توافق صلح، کودکان همچنان آسیب خواهند دید، در حالی که عواقب این درگیری بر کودکان آسیبپذیر جهان نیز تاثیر خواهد گذاشت.
این آژانس سازمان ملل متحد هشدار داد کودکانی که از خشونت در اوکراین میگریزند در معرض خطر جدی جدایی از خانواده، خشونت، سوء استفاده، خشونت جنسی و همچنین افتادن در دام شبکههای قاچاق انسان قرار دارند.
یونیسف اعلام کرد اکثر این کودکان به ویژه آن دسته کودکانی که از خانوادههای خود جدا شدهاند و بدون همراه هستند، «در معرض حوادث آسیبزا قرار گرفتهاند و به کمک فوری، امنیت، ثبات، خدمات حمایتی و حمایت روانی و اجتماعی نیاز دارند».
این سازمان از جامعه بینالمللی، ۹۴۸ میلیون دلار (۸۸۵ میلیون یورو) برای تامین مالی پاسخ بشردوستانه خود در اوکراین و کشورهای میزبان پناهندگان اوکراینی درخواست کرده است.
زوران میلانوویچ رئیس جمهوری کرواسی تحریم های روسیه را غیرموثر توصیف کرد و گفت: ارزش روبل روسیه تقویت شده و شهروندان اتحادیه اروپا به دلیل ناکارامدی تحریم ها باید از عهده قیمت های بالاتر برآیند.
تارنمای شبکه راشاتودی روسیه نوشت: رئیس جمهوری کرواسی توجیه اتحادیه اروپا برای تحریم های جزیی نفت و گاز روسیه را «توهین آمیز» توصیف کرد و کرواسی بر خلاف مجارستان نفوذ کمتری در اتحادیه اروپا دارد.
میلانوویچ در سخنانی از زاگرب پایتخت کرواسی در اظهارنظر درباره افزایش تحریم های روسیه از سوی اتحادیه اروپا گفت: تحریم ها کارامد نیستند. روسیه آنها را احساس نمی کند و روبل سقوط نکرده است. شهروندان اتحادیه اروپا باید تاوان آن را بپردازند. ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه لبخند رضایت می زند و نفت و گاز به دلیل تقاضای بالا روانه جاهای دیگر می شود.
وی افزود که تحریمهای اتحادیه اروپا به شکل فعلی آن حتی علیه صربستان نیز موثر نخواهد بود و تنها چیزی که ممکن است رخ دهد قیمتهای بالاتر برای شهروندان کشورهای اتحادیه اروپا است. /ایرنا
لیندا توماس گرینفیلد، نماینده دائم ایالات متحده در سازمان ملل متحد، شب گذشته، سهشنبه، در نشستی در خصوص نتایج ریاست آمریکا بر شورای امنیت در ماه مه، اعلام کرد که واشنگتن تمامی انواع تسلیحات نظامی لازم برای دفاع داخل مرزهای اوکراین را، البته نه فراتر از مرزهای این کشور، در اختیار کییف قرار خواهد داد.
این دیپلمات آمریکایی گفت: «از روز نخست، ما بهصراحت اعلام کردیم که برای دفاع و حفاظت داخل خاک اوکراین سلاحهای لازم را در اختیار اوکراین قرار خواهیم داد. ما سلاحهایی ارائه نمیدهیم که به اوکراینیها اجازه دهد از خاک خود به روسیه حمله کنند و جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا هم این مسئله را با صراحت بیان کرده است.»
وی همچنین افزود که واشنگتن قرار نیست به یک طرف درگیریهای کنونی در اوکراین تبدیل شود، ولی هر کاری را برای حمایت و حفاظت از حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین انجام خواهد داد.
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عصرسه شنبه به وقت محلی گفت: ما از اقدامات متحدان و شرکای اروپایی خود را برای کاهش وابستگی آنها به نفت و گاز طبیعی روسیه از طریق تنوع بخشیدن به منابع انرژی و کاهش مصرف در راستای اهداف مشترک اقلیمی استقبال می کنیم.
وی همچنین گفت: آمریکا همچنان نگران اقدامات روسیه برای نهادینه کردن کنترل بر قلمرو مستقل اوکراین، به ویژه در منطقه خرسون این کشوراست.
وی توضیح داد: کرملین احتمالا چند رویکرد را می سنجد. این رویکردها شامل به رسمیت شناختن به اصطلاح جمهوری مردمی مانند آنچه در در دونتسک و لوهانسک با اتکا به زور انجام داد تا تلاش برای الحاق این منطقه مانند کریمه می شود.
روزنامه فایننشال تایمز گزارش داد که اتحادیه اروپا و انگلیس در مورد ممنوعیت بیمه محموله های حامل نفت روسیه به توافق رسیده اند.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در مقالهای که توسط "نیویورک تایمز" منتشر شد، گفت که ایالات متحده دنبال جنگ بین روسیه و ناتو نیست و خاطرنشان کرد که واشنگتن، کییف را برای انجام حملات در خارج از مرزهای اوکراین تشویق نکرده است.
بایدن تاکید کرده است: آمریکا تلاشی برای برکناری ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نخواهد داشت. ما به دنبال جنگ بین ناتو و روسیه نیستیم. اگرچه من با آقای پوتین مخالفم و اقدامات او را تحریک آمیز میدانم، اما ایالات متحده تلاشی برای برکناری او در مسکو نخواهد کرد.»
رئیس جمهور آمریکا با قاطعیت بر تعهد خود نوشت: «تا زمانی که ایالات متحده یا متحدان ما مورد حمله قرار نگیرند، ما مستقیماً درگیر این درگیری نخواهیم بود، چه با اعزام نیروهای آمریکایی برای جنگ در اوکراین و چه با حمله به نیروهای روسیه».
اقدام غول گازی روسیه جدیدترین حرکت تلافیجویانه علیه تحریمهای غربی است که در واکنش به حمله نظامی مسکو به اوکراین وضع شدهاند و جنگ اقتصادی روسیه با اتحادیه اروپا را تشدید کرده و قیمتهای گاز در این بلوک را بالاتر میبرد.
گازپروم روز سهشنبه اعلام کرد عرضه گاز به شرکت هلندی "گازترا" (GasTerra) را به صورت کامل متوقف کرده است. همچنین تا اول ژوئن، جریان گاز به شرکتهای "اورستد" دانمارک و "شل انرژی"، برای قرارداد عرضه گاز به آلمان را به دلیل این که نتوانستهاند پرداخت به روبل انجام دهند را متوقف خواهد کرد.
این خبر پس از توافق روز دوشنبه سران اتحادیه اروپا برای قطع ۹۰ درصد از واردات نفت روسیه تا پایان سال میلادی جاری که شدیدترین تحریم تصویب شده از سوی اتحادیه اروپا علیه مسکو است، اعلام شد.
تهدید روسیه به نابود کردن شرق و غرب آمریکا با چهار موشک سارمات
یک مقام پارلمانی روسیه در یک گفتوگوی تلویزیونی به صراحت گفت که روسیه میتواند شرق و غرب آمریکا را با چند موشک به کلی نابود کند.
به نوشته شماره سه شنبه روزنامه «دیلی میل» «آلکسی ژوروالف» از قانونگذاران پارلمان روسیه در یک برنامه تلویزیونی اظهار داشت که روسیه میتواند شرق و غرب آمریکا را با چهار موشک اتمی از روی نقشه محو کند.
ژورالف گفت که در صورت استفاده روسیه از موشکهای اتمی جدید «سارمات-۲» چیزی از سواحل آمریکا باقی نمیماند و «ابر قارچی شکل» ناشی از انفجار اتمی از کشور مکزیک قابل رویت خواهد بود.
وی در بخشی از این برنامه تلویزیونی خطاب به مجری برنامه گفت: « به شما خواهم گفت که برای از بین بردن کل ساحل شرقی آمریکا دو موشک سارمات و دو موشک برای ساحل غربی لازم است.»
وی ادامه داد: «چهار موشک و چیزی دیگر باقی نخواهد ماند. آن ابر قارچی از مکزیک قابل مشاهده خواهد بود.»
سارمات-۲ آخرین نسل موشک اتمی روسیه است که تصور میشود میتواند تا ۱۵ کلاهک ابرفرا صوت حمل کند، گفته میشود این موشک میتواند از همه دفاعهای موشکی کنونی عبور کند.
وزارت دفاع روسیه پیشتر در بیانیهای اعلام کرده بود که اولین پرتاب سامانه موشک بالستیک قارهپیمای سارمات با موفقیت انجام شد. این موشک که قابلیت حمل کلاهک اتمی بیشتر نسبت به موشک «وایوودا» را دارد، از توانایی نفوذ در سامانههای پدافند ضدموشکی و عبور از سپرهای ضد موشکی برخوردار است.
چندی قبل نیز «دیمیتری کیسیلوف» روزنامه نگار در برنامهای تلویزیونی به تهدیدات اخیر انگلیس علیه روسیه واکنش نشان داد و گفت که روسیه میتواند بریتانیا را در اعماق دریا غرق کند.
وی که طی برنامهای در شبکه اول روسیه صحبت میکرد، گفت: «اژدر اتمی پوسیدون که روسیه اخیرا از آن رونمایی کرده میتواند بریتانیا را در اعماق دریا غرق کند.»
کیسیلوف که این سخنان را در واکنش به تهدیدهای اخیر انگلیس علیه روسیه مطرح میکرد، گفت:«چرا روسیه بزرگ را با تسلیحات هستهایشان تهدید میکنند این در حالی است که آنها فقط یک جزیره کوچک هستند و میتوان بریتانیا را با تسلیحات هستهای روسیه نابود کرد.»
این روزنامه نگار روس در ادامه گفت: «انگلیس جزیره بسیار کوچکی است که یک موشک از نوع "سارمات" برای غرق کردن آن تا ابد کافی است.»
کیسیلوف اضافه کرد: «موشک سارمات قدرتمندترین موشک در جهان بوده و یک موشک آن برای نابود کردن منطقهای به اندازه ایالت تگزاس یا بریتانیا کافی است.»
نخست وزیر ایتالیا روز سه شنبه گفت که برخی کشورهای بزرگ اروپایی با اعطای وضعیت نامزدی به اوکراین در اتحادیه اروپا مخالف هستند.
این در حالی است که «ولودمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین روز یکشنبه خواستار مشخص شدن تکلیف این کشور برای پیوستن به اتحادیه اروپا شد.
وی که با یک رسانه هلندی مصاحبه میکرد، گفت که «مارک روته» نخست وزیر هلند باید شفاف سازد که آیا اوکراین آیندهای در اتحادیه اروپا خواهد داشت یا خیر.
زلنسکی در ادامه این مصاحبه گفت: «من بسیار آشکارا به وی گفتم اگر فکر میکنید ما جایی در اتحادیه نداریم باید آن را به صورت شفاف بگویید».
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در سخنانی درباره تازهترین اخبار جنگ در کشورش گفت تصمیم اروپا برای تحریم نفت روسیه این کشور را متحمل خسارت دهها میلیارد دلاری میکند.
به نقل از الجزیره، وی ادامه داد جهان متمدن نباید با روسیه تعامل داشته باشد. نیروهای روسیه مناطقی را در دونتسک کورکورانه هدف قرار میدهند.
رئیس جمهور اوکراین تأکید کرد همه توان خود را برای آزادسازی اراضی اشغالی به کار میگیریم و برای تحقق این هدف با هدف تسریع در روند کسب پیروزی به اسلحه سنگین نیاز داریم.
گفتنی است پس از ناکامی روسیه در تسلط بر کی یف، پایتخت اوکراین، نظامیان این کشور تمرکز خود را برمناطق شرقی این کشور که ساکنانی غالبا روس زبان دارند متمرکز کرده اند. نیروهای اوکراینی از بخش قابل توجهی از منطقه دونتسک عقب نشینی کرده اند و این منطقه به دست نیروهای روس افتاده است.
خبرگزاری اینترفکس روسیه صبح امروز چهارشنبه در خبری فوری به نقل از وزارت دفاع روسیه اعلام کرد: نیروهای ارتش روسیه رزمایشی اتمی را در منطقه ایوانوو در شمال شرقی مسکو برگزار میکنند.
بنابر اعلام وزارت دفاع روسیه، در این رزمایش موشکاندازهای بالستیک از نوع یارس مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین در این رزمایش یک هزار نیروی ارتش روسیه مشارکت خواهند داشت.
هنوز جزئیات بیشتری از این خبر اعلام نشده است.
ارتش اوکراین مدعی است که ۳۰ هزار و ۵۰۰ سرباز روسی تاکنون در جریان جنگ اوکراین کشته شده اند.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، براساس بیانیه ستاد کل ارتش اوکراین در سه شنبه شب، در ۲۴ ساعت گذشته حدود ۱۵۰ نیروی روسی کشته شدند.
در بیانیه ستاد کل اوکراین آمده است که نیروهای اوکراینی از آغاز جنگ تاکنون ۲۰۸ هواپیمای روسی، ۱۷۴ هلیکوپتر، ۱۳۵۸ تانک، ۳۳۰۲ خودروی زرهی، ۶۴۹ توپخانه، ۲۰۷ موشک انداز و ۹۳ سامانه پدافند هوایی را منهدم کرده اند.
روسیه همچنین ۲۲۷۵ وسیله نقلیه، ۱۳ کشتی و قایق سبک و ۵۱۵ هواپیمای بدون سرنشین و ۱۲۰ موشک کروز را از دست داده است.
بر اساس برآوردهای سازمان ملل از زمان آغاز جنگ در اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند)، حداقل ۴۰۷۴ غیرنظامی کشته و ۴۸۲۶ نفر دیگر زخمی شده اند. اعتقاد بر این است که تلفات واقعی بسیار بیشتر است.
به گفته آژانس پناهندگان سازمان ملل، بیش از شش میلیون و هفتصد هزار نفر به کشورهای دیگر گریخته اند، در حالی که بیش از هفت میلیون و هفتصد هزار نفر در داخل کشور آواره شده اند. /ایرنا
یک مقام ارشد دولت آمریکا شب گذشته در نشست تلفنی ویژه خبرنگاران که به موضوع کمک نظامی واشنگتن به کییف اختصاص داشت، اعلام کرد که بسته جدید کمک نظامی آمریکا به اوکراین، معادل 700 میلیون دلار برآورد شده است.
این مقام کاخ سفید که نامش فاش نشده، گفت: «ایالات متحده در اول ژوئن (11 خرداد ماه) انتقال یازدهمین بسته کمک نظامی و امنیتی تحت برنامه ریاست جمهوری به اوکراین را اعلام خواهد کرد که از جمله آنها سامانههای موشکی پرتاب چندگانه (MLRS)، سیستمهای موشکی توپخانه با تحرک بالا و همچنین مهماتی است که به اوکراینیها امکان آن را خواهد داد تا با دقت بیشتری به ارتش روسیه حمله کنند.»
وی افزود: «این سامانهها توسط اوکراینیها تنها برای دفع پیشروی نیروهای روسی در خاک اوکراین استفاده میشوند و از آنها علیه اهدافی در خاک روسیه استفاده نخواهد شد».به گفته او، ایالات متحده تضمینهایی را در این رابطه از کییف دریافت کرده است.
خبرگزاری تاس، این اظهارات خانم «والنتینا ماتوینکو» رئیس شورای فدراسیون روسیه (مجلس سنای روسیه) سهشنبه در نشست با رئیسجمهوری موزامبیک مطرح شد. هیاتی از شورای فدراسیون روسیه به رهبری ماتوینکو از ۳۰ مه تا اول ژوئن در سفر رسمی به موزامبیک به سر میبرد.
ماتوینکو گفت: ما برای گفتوگو آماده هستیم. من کاملا با موضع شما موافقم که راهحلهای دیپلماتیک و مسالمتآمیز مورد نیاز است. اما اراده برای آن مورد نیاز هر دو طرف است. ما مجدداً تاکید میکنیم که آماده گفتوگو هستیم، برای امضای توافقنامههایی که منجر به صلح شود، اما ما هیچ واکنشی از سوی کییف نمیبینیم.
او یادآور شد که قبل از آغاز جنگ علیه اوکراین، روسیه در حال مذاکره با شرکای غربی و ایالات متحده بود و خواستار تضمین امنیت مشترک و غیر قابل تقسیم در قاره اروپا بود، "آنگونه که در تمام اسناد بینالمللی متعهد است."
این سیاستمدار روس افزود: متأسفانه ما پاسخ کافی دریافت نکردیم و پس از اینکه اوکراین گفت که میخواهد یک قدرت هستهای باشد و وقتی دیدیم که چگونه مملو از سلاحها، از جمله سلاحهای تهاجمی شد، دانستیم که سومین حمله مسلحانه به مناطق دونتسک و لوهانسک را طراحی میکند. طبیعتاً ما هیچ راه نجات دیگری برای تضمین امنیت خود نداشتیم.
«رولاند کاتر» ژنرال بازنشسته آلمانی معتقد است که نیروهای روسیه طی روزها یا هفتههای آینده به طور کامل بر منطقه دونباس سیطره خواهند یافت.
وی که این سخنان را با نشریه «دیولت» مطرح میکرد گفت: «این تصور را دارم که روسیه راهبردش را طی روزها و هفتههای اخیر تغییر داده و نیروهایش را در دونباس متمرکز کرده است».
کاتر اضافه کرد: «نیروهای روسیه بر نیروهای اوکراینی برتری داشته و هیچ شانسی برای موفقیت اوکراینیها وجود ندارد و موضوع سیطره نیروهای روسیه بر منطقه دونباس مسئله چند روز یا هفته است».
این ژنرال بازنشسته ارتش آلمان افزود: «روسیه تاکتیکهای دقیقی را پیگیری میکند که نخست در سیطره بر منطقه دونباس نمایان شده تا پس از آن برای عملیاتهای بعدی آماده شود»./فارس
مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه اعلام کرد که این کشور تعدادی از مانورهای نظامی ناتو در منطقه دریای سیاه را در ارتباط با مفاد کنوانسیون مونترو و ممنوعیت ورود کشتیهای جنگی به این منطقه را لغو کرده است.
وی یادآور شد که ترکیه در تلاش است تا به عنوان یک میانجی قابل اعتماد، به صلح بین روسیه و اوکراین دست یابد و به همین دلیل قصد ندارد خود را درگیر تحریمهای ضد روسی کند.
وزیر خارجه ترکیه افزود: «ما کنوانسیون مونترو را بطور دقیق اجرا کرده، ولی مجبوریم حریم هوایی خود را باز بگذاریم. ما حتی فراتر از کنوانسیون عمل کرده و از روسیه در خصوص کشتیهای حاضر سئوال کرده و تمرینهای مشترک نظامی ناتو وجود داشت که از قبل برنامهریزی شده بود و ما آنها را لغو کرده و به تعویق انداختیم.»
دولت کانادا روز گذشته اعلام کرد که مقامات اوتاوا چهار شرکت و 22 شهروند دیگر روسیه را به فهرست تحریمها علیه این کشور اضافه کردهاند. ورود اسامی افراد و شرکتهای روسی در فهرست تحریمها، به معنای مسدود شدن داراییهای احتمالی آنها در کانادا و ممنوعیت ورودشان به خاک این کشور است.
دولت کانادا تاکنون بیش از هزار شخصیت حقیقی و حقوقی از فدراسیون روسیه، بلاروس و اوکراین را به این فهرست اضافه کرده و تاکید کرده است که اوتاوا در نظر دارد به دلیل ادامه جنگ در اوکراین به سیاست تحریم خود علیه مسکو ادامه دهد.
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین بامداد امروز، چهارشنبه، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی "نیوزمکس" برای نخستین بار اعلام کرد که تلفات روزانه نیروهای مسلح اوکراین حدود 60 تا 100 سرباز کشته است و حدود 500 نظامی دیگر نیز هر روز مجروح میشوند.
زلنسکی اعتراف کرد: «وضعیت در مناطق شرقی [اوکراین] بسیار دشوار است. ما هر روز بین 60 تا 100 سرباز خود را از دست داده و چیزی حدود 500 نفر از نیروهای خود را نیز در اثر جراحت در جنگ از دست میدهیم.» به گفته وی، اوکراینیها در بخش شرقی این کشور «مواضع دفاعی را حفظ میکنند» و در منطقه خارکوف «دست به ضدحمله زده و بر نظامیان روسی فشار وارد میکنند».
زلنسکی همچنین گفت که اوکراین قصد واگذاری هیچیک از سرزمینهای خود را ندارد، ولی مشکلات مربوط به آنها قابل مذاکره است. وی تاکید کرد: «ما حاضر نیستیم هیچ یک از سرزمینهای خود را به کسی واگذار کنیم، زیرا این استقلال و حاکمیت ما است. ولی مشکلات و جزئیاتی در خصوص برخی از مناطق وجود دارد که این مسائل قابل بحث است.»
زلنسکی در عین حال اعتراف کرد: «چنین گفتگوهایی برای شروع حل و فصل این مشکلات و چالشها از طریق مجاری دیپلماتیک ضروری است و در غیر این صورت هیچ کاری نتیجه بخش نخواهد بود».
رئیس جمهوری اوکراین همچنین اعلام کرد که این کشور برنامهای برای حمله به سرزمین های روسیه ندارد. ولادیمیر زلنسکی گفت: « من میدانم که مردم ایالات متحده یا برخی افراد در کاخ سفید میگویند که ما میتوانیم از چند سامانه پرتابگر موشک تحویل گرفته، برای حمله به خاک روسیه استفاده کنیم. ببینید، ما قرار نیست به روسیه حمله کنیم. ما علاقهای به فدراسیون روسیه نداریم و تنها در خاک خود با آنها می جنگیم.»
امانوئل مکرون رئیسجمهور فرانسه سه شنبه شب گفت که او و اولاف شولتز، صدراعظم آلمان از ولادیمیر پوتین خواستهاند تا بر اساس قطعنامه سازمان ملل به محاصره بندر اودسا پایان دهد.
مکرون پس از نشست سران اروپا در بروکسل گفت: من در گفت و گویی که شنبه گذشته با اولاف شولتز داشتیم، به پوتین رییس جمهور روسیه پیشنهاد دادم که ابتکار عمل برای قطعنامه ای در سازمان ملل را به عهده بگیریم تا چارچوبی بسیار روشن برای این عملیات ارائه کنیم.
بر اساس پیشنهاد مکرون، قطعنامه سازمان ملل چارچوبی را ایجاد می کند که در آن بندر اودسا می تواند مین زدایی شود و حمل و نقل غلات از سر گرفته شود.
امانوئل مکرون و اولاف شولتز روز شنبه در گفتوگوی تلفنی با ولادیمیر پوتین خواستند تا ۲ هزار و ۵۰۰ سرباز اوکراینی که در جریان تخلیه کارخانه فولاد آزوفستال در ماریوپل تسلیم نیروهای روسی شدند را آزاد کنند.
در این گفتوگوی تلفنی سه نفره، رئیس جمهور فرانسه و صدراعظم آلمان بار دیگر تاکید کردند که مذاکرات بین مسکو و کییف باید با احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین صورت گیرد.
مکرون و شولتز همچنین تقاضای خود برای آتشبس را تجدید کردند و از پوتین خواستند که در کوتاهترین زمان مذاکرات مستقیم با رئیس جمهور اوکراین را بپذیرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، حمله روسیه به اوکراین عملاً محصول عظیم غلات این کشور را از بازار جهانی حذف کرده است و قیمت جهانی مواد غذایی را افزایش داده و تهدیدی برای تشدید شرایط اضطراری بشردوستانه در آفریقا و خاورمیانه است.
روسیه زیادی داره غلط زیادی میکنه