گوناگون

آنتن جیبی ارتباطات را در هر شرایطی برقرار می کند

آنتن جیبی ارتباطات را در هر شرایطی برقرار می کند

پارسینه: محققان موفق به تولید نوعی آنتن جیبی پیشرفته شده اند که در شرایط عدم دسترسی به ارتباطات رادیویی می تواند تبادل داده را ممکن کند.

محققان موفق به تولید نوعی آنتن جیبی پیشرفته شده اند که در شرایط عدم دسترسی به ارتباطات رادیویی می‌تواند تبادل داده را ممکن کند.

آنتن یادشده که توسط وزارت انرژی امریکا تولید شده، نه تنها می‌تواند سیگنال‌های رادیویی را در فواصل طولانی جابجا کند، بلکه می‌تواند این کار را علاوه بر هوا از طریق آب نیز انجام دهد؛ بنابراین از این آنتن‌ها می‌توان برای تبادل داده در زیر آب‌های اقیانوس‌ها و دریا‌ها نیز استفاده کرد. طول این آنتن ده سانتیمتر بوده و از اثر پیزوالکتریک برای تولید امواج فرکانسی موج بلند استفاده می‌کند. این در حالی است که معمولا آنتن‌های بزرگ برای انجام چنین کاری به کار می‌روند.
آنتن جیبی ارتباطات را در هر شرایطی برقرار می کند

لغت پیزوالکتریک یعنی الکتریسیته ناشی از فشار از لغت یونانی به معنای فشردن گرفته شده است. اثر پیزوالکتریک در کریستال‌ها (بلورها)، برخی از سرامیک‌ها و اجسام زیستی مانند استخوان DNA و پروتئین‌ها روی می‌دهد. تولید اختلاف پتانسیل الکتریکی در برخی بلور‌های نارسانا مثل (کوارتز) تحت کشش یا فشار همان اثر پیزوالکتریک است.

با اعمال نیروی خارجی، دوقطبی‌های این سرامیک‌ها و ... تحریک می‌شوند و میدان الکتریکی ایجاد می‌شود. وارونه کردن اثر نیرو (مثلاً از کششی به فشاری) جهت میدان را معکوس می‌کند. این اثر را برادران کوری، پیر و ژاک کوری، در دههٔ ۱۸۸۰ کشف کردند. موادی که این پدیده را از خود بروز می‌دهند مواد پیزوالکتریک نامیده می‌شوند.

برقراری ارتباطات از این طریق نیاز به پهنای باند زیادی هم ندارد و کارآیی این روش ۳۰۰ برابر روش استفاده از آنتن‌های رادیویی توصیف شده است. برد هر یک از این آنتن‌ها ۳۰ متر اعلام شده است.
منبع: خبرگزاری فارس

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار