گوناگون

ترفندهایی طلایی برای قبولی در امتحانات پایان ترم

ترفندهایی طلایی برای قبولی در امتحانات پایان ترم

پارسینه: یک مشاور تحصیلی درباره نحوه موفقیت در امتحانات پایان ترم، چند نکته کلیدی را بیان کرد.

مهلا دشتی، مشاور تحصیلی، درباره برخی از حالات دانشجویان در شب های امتحانی اظهار کرد: برخی از افراد در شب‌های امتحان، دچار مشکلاتی هستند و حالات هیجانی را تجربه می‌کنند. زمانیکه شخص برای مقابله با این حالت آماده می‌شود، به این حالت اضطراب موقعیتی گفته می‌شود که با عملکرد و پیشرفت تحصیلی فرد ارتباط مستقیم دارد. در این حالت افراد دچار این سوال خواهند شد که آیا می‌توانند با تجربه چنین شرایطی، مطالعه کافی و موفق داشته باشند یا خیر.

او افزود: از جمله مشکلات رایج افرادی که منجر به اضطراب می‌شوند می‌توان به کمال گرایی، اهمال‌کاری، بی برنامگی تحصیلی، داشتن برنامه‌های فشرده و متراکم، فقدان مهارت‌های برنامه ریزی و مدیریت زمان، برنامه ناهمگون با سبک زندگی سالم، در اولویت نبودن فعالیت‌های تحصیلی، نیاز شدید به تایید شدن، بی توجهی به علائم جسمانی و روانی، نیاز شدید به کنترل محیط و دیگران اشاره کرد.

دشتی تصریح کرد: اغلب این دانش آموزان یا دانشجویان جملات شایعی از جمله «من هیچوقت زمان کافی برای انجام کارهایم ندارم، تا زمانی که موقع امتحان نرسد، نمی‌توانم درس بخوانم، خسته شدم از اینکه مرتب برنامه ریزی می‌کنم و هیچ وقت به آن عمل نمی‌کنم، همیشه کارهایم را غیر منتظره و ناگهانی دنبال می‌کنم، آنقدر کار و درس دارم که می‌ترسم به سراغشان بروم» را به صورت مداوم تکرار می‌کنند.

او ادامه داد: این افراد از راهکار‌های سریع‌تر مثل ناخن جویدن، مصرف قرص‌های اعتیادآور و گا‌هی مواد مخدر کمک گرفته و آنها را جایگزین راهکار‌های سالم می‌کنند.

این مشاور تحصیلی اضافه کرد: هر یک از افراد ویژگی منحصر به فردی دارند که هیچ کدام از آن ها ارزشمند‌تر از راهکار‌های شخصی نیست. یکی از موارد تاثیرگذار در این زمینه شناسایی نحوه و مدل برنامه ریزی خودتان است؛ شما باید نسبت به توانایی‌ها و ضعف هایتان آگاهی کافی داشته باشید. می‌توانید توانمندی‌های خودتان را روی کاغذ یادداشت کرده و آن‌ها را جلوی دیدتان نصب کنید؛ همچنین یادتان باشد که همه توانایی‌های خود را از کودکی تا به امروز در نظر بگیرید و لازم است که بین توانمندی‌ها و انتظارات تعادل برقرار کنید.

اهدافی که در شب امتحان باید در اولویت قرار بگیرند

دشتی درباره تعیین اهداف و اولویت بندی در شب امتحان گفت: باید کار‌های مهم و فوری در اولین فرصت انجام گیرد و برای کار‌های مهم و غیرفوری مهلت مشخصی تعیین شود، همچنین کار‌های غیرمهم و فوری به دیگران واگذار شوند.

او ادامه داد: لازم است مهم‌ترین تکلیف را در شب‌های امتحان مشخص کرده و از انجام کار‌های اضافه بپرهیزید. تمرکز کردن به موقع روی یک کار و به تاخیر نیانداختن کار‌ها، اختصاص زمان مشخص و کافی برای هر کاری و نه گفتن به درخواست‌ها فعالیت‌های غیر ضروری، کافی بودن خواب و خوراک از دیگر اقدامات موثر در این زمینه است.

این مشاور تحصیلی با بیان اینکه ما انسانیم و اولین نیاز‌های ما جزو نیاز‌های فیزیولوژیک هستند و نمی‌توان آن‌ها را نادید گرفت، تاکید کرد: حتی در شب امتحان و کنکور هم شما باید خواب کافی و خوراک مناسب داشته باشید تا عملکرد مغز و جسمتان به خوبی صورت بگیرد. به همین منظور ایجاد محیطی آرام و متناسب با مدل مطالعه شما و حتی داشتن به موقع تفریح و ورزش در مدیریت اضطراب امتحان حائز اهمیت است.

دشتی تاکید کرد: شما می توانید برای خودتان تشویق در نظر بگیرید و راهکار‌های مخربی که جواب نداده یا جواب کوتاه مدت داشته را در سطل آشغال زندگی تان بیندازید.

منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار