گوناگون

اگر از یبوست رنج می برید بخوانيد

پارسینه: یبوست یکی از مشکلات رایج گوارشی است که به شکل موقتی یا مزمن، یک نفر از هر چهار نفر را درگیر می کند و در 80% موارد در خانم ها بیشتر دیده می شود.

عموما زمانی که فرد کمتر از 3 بار در هفته اجابت مزاج داشته باشد،‌ دچار یبوست شده است. در اکثر موارد با نفخ شکم و دردهای روده ای همراه است اما ممکن است مشکلات جدی تری نیز برای فرد به وجود آورد.

توصیه های زیر به شما کمک می کند تا با این مشکل مقابله کنید.
1- روی دانه های گیاه کتان حساب کنید.

دانه های کتان حاوی ترکیبی از خانواده پلی ساکاریدهاست که در تماس با آب متورم شده و ماده لزجی شبیه ژلاتین تولید می کند که تاثیر ملینی دارد. توصیه می شود از این دانه ها برای درمان یبوست موقت استفاده شود.

می توان آن را در ترکیب با شیر، کمپوت سیب و... مصرف کرد.
2- آب زیادی بنوشید.

به طور کلی توصیه می شود بدن باید روزانه 2 تا 3 لیتر آب جذب کند که بخش زیادی از آن از مواد غذایی مختلف تامین می شود.

در موارد ابتلا به یبوست، بهتر است 6 تا 8 لیوان آب در روز نوشیده شود که ترجیحا بین غذا باشد. آب معدنی ها سرشار از منیزیوم خاصیت ملینی دارند و به همین خاطر ارجحیت خواهند داشت.

3- آلو بخورید.

انواع آلو عملکرد ملینی قابل توجهی دارند. این خاصیت به خاطر ترکیباتی است که انقباض روده ها را تحریک می کنند. سوربیتول که یکی از انواع قندهای موجود در آن است، در این باره دخیل است. به علاوه آلو نیز مانند دیگر میوه های خشک،‌ حاوی فیبرهای غذایی است که در درمان یبوست مفید و لازم به نظر می رسد.

4- برنامه غذایی سرشار از فیبر داشته باشید.

همه مواد غذایی با منشا گیاهی بر خلاف خوراکی های حیوانی حاوی فیبرهای غذایی هستند. فیبرهای حل شدنی در آب و فیبرهای حل نشدنی برای مقابله با یبوست مفید خواهند بود.

حبوبات، غلات و کنگر فرنگی غنی ترین منابع غذایی سرشار از فیبر هستند.

5- ورزش کنید.

انجام فعالیت های ورزشی حداقل یک بار در هفته روش بسیار مناسبی برای تحریک ماهیچه های شکم و تقویت کمربند شکمی است. اکثر فعالیت های استقامتی و ورزش هایی که با افزایش ضربان قلب همراه است، برای پیشگیری از یبوست مفید است. پیاده روی، دو، دوچرخه سواری و شنا از بهترین ورزش ها در این زمینه هستند.

6- از دستشویی رفتن خودداری نکنید.

زمانی که احساس کردید نیاز به دستشویی دارید، اصلا این کار را به تعویق نیاندازید. اما گاه شرایطی پیش می آید که نمی توانید در همان موقع به دستشویی بروید. برای پیشگیری از بروز مشکل یبوست باید از قبل روده های خود را تربیت کنید.

در واقع اگر عادت کنید نیم ساعت پس از غذا و با وقت کافی اجابت مزاج داشته باشید، به تدریج همین روال را خواهید داشت.

اگر احساس کردید مشکل دارید، خود را اذیت نکنید و کمی بعد دوباره به دستشویی بروید.

7- سبوس جو دوسر مصرف کنید.

جو دوسر سرشار از فیبرهای حل شدنی و حل نشدنی است که تاثیرات مثبتی بر دستگاه گوارش دارد. فیبرها حجم مواد غذایی را افزایش می دهند و غلظت مدفوع را تغییر می دهند. همین مسئله باعث می شود تا انتقال آن از روده ها راحت باشد. جو دو سر را می توانید همراه ماست، کمپوت میوه ها،‌ در پخت نان و کیک و... استفاده کنید.

8- سوپ ها و آش ها را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

مصرف سبزیجات به شکل سوپ یا آش به طور طبیعی دریافت آب مورد نیاز بدن را افزایش می دهد. شروع غذا با سوپ سبزیجات عادت بسیار خوبی برای پیشگیری از یبوست و دریافت کالری زیاد است. آش ها نیز که حاوی انواع تکه های سبزیجات هستند،‌ در این باره بسیار مفید خواهند بود. سبزیجات آسیاب یا صاف شده مقدار فیبر کمتری دارند.

9- میوه ها را فراموش نکنید.

انواع میوه ها و به خصوص آلو،‌ کیوی، تمشک و... حاوی پکتین هستند که تاثیرات آن در یبوست به خوبی شناخته شده است. این نوع فیبر عملکرد روده ها را تنظیم می کند و درکیفیت فلور باکتریایی موثر است. در صورت امکان پوست میوه ها راخوب بشویید و همان طور مصرف کنید زیرا پوست میوه مقدار بیشتری پکتین دارد. به علاوه، بهتر است پس از اینکه میوه ای را آب گرفتید،‌ پوره های آن را نیز به آبمیوه اضافه کنید.

منبع: www.Passportsante.fr

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار