تکذیب عمر کوتاه بیمارانms تا قطع ورود دارو به ایران وعدم تحقق درمان رایگان
پارسینه: لطمه به اهداف سند چشم انداز بر اثر تغییرات و تصمیمات خلق الساعه، تکذیب عمر کوتاه بیماران ms، عدم تحقق درمان رایگان در کشور و گرانی تجهیزات دندانپزشکی در ایران نسبت به اروپا و آمریکا از جمله اخبار حوزه سلامت در هفته ای بود که گذشت.
در هفته ای که گذشت اخبار متعددی در حوزه سلامت منتشر شد از جمله خبری مبنی بر اینکه که برخی از آزمایشات ژنتیک در کشور انجام نمیشود که در این زمینه رئیس انجمن ژنتیک پزشکی کشور اعلام کرده است: انجام برخی آزمایشات ژنتیک با وجود داشتن علم آن در کشور بهدلیل گرانی نرخ ارز در داخل کشور صورت نمیپذیرد زیرا به صرفه نیست و نمونههای این آزمایشات به خارج از کشور ارسال میشود.
جواد توکلی بزاز در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در تشریح اینکه عنوان شده است برخی آزمایشات به دلیل نبود کیتهای آزمایشگاهی در کشور انجام نمیشود، اظهار داشت: در طی سال گذشته و ماههای اخیر شاهد تحمیل هزینههای افزایشی ارزی بر کشور هستیم که این فشارها در برخی امور نمود بیشتری پیدا میکند.
عابران بیشترین متوفیان تصادفات/سرعت در شهرها به 30 تا 50 کیلومتر کاهش یابد
رئیس اورژانس کشور با اشاره به اینکه ایران هنوز جزو کشورهای رعایت کننده قوانین مدیریت سرعت شهری نیست، گفت: متاسفانه 28 درصد فوتیهای ناشی از حوادث ترافیکی مربوط به عابران پیاده است یعنی عابران بیشترین متوفیان تصادفات به حساب میآیند.
محمد طالبیان در مراسم «دومین سالگرد آغاز دهه ایمنی جادهای» با اشاره به مقایسه مرگ و میر ناشی از تروما در جهان و ایران، گفت: سالانه یک میلیون و 300 هزار نفر در دنیا به دلیل حوادث ترافیکی جان خود را از دست میدهند. همچنین سالانه در دنیا 20 تا 50 میلیون نفر نیز به این دلیل مجروح میشوند.
حوادث ترافیکی نخستین علت سالهای از دست رفته عمر محسوب میشود
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه محیط فیزیکی و راهها باید برای پیشگیری از تلفات ناشی از تصادفات اصلاح شود، گفت: حوادث ترافیکی نخستین علت سالهای از دست رفته عمر محسوب میشود.
سید حسن امامی رضوی در مراسم «دومین سالگرد آغاز دهه ایمنی جادهای» اظهار داشت: آخرین فعالیت جدی و گسترده ما در این زمینه به ایام نوروز 92 مربوط میشود که توسط همکاران سازمانهای مختلف شکل گرفت و با وجود افزایش 30 تا 50 درصدی سفرها در ایام نوروز، تلفات جادهای کاهش یافت و اگر بخواهیم برنامههای سلامت را مرور کنیم، کاهش بار بیماریها در حوزه حوادث ترافیکی یکی از موفقترین برنامهها در طول سالیان اخیر بوده است.
تکذیب عمر کوتاه بیماران ms/اخبار کشف داروی ms شارلاتانیزم دارویی است
رئیس کمیته علمی انجمن MS ایران با اشاره به اینکه کشف داروی ms که برخی مواقع افرادی آن را مدعی میشوند نوعی شارلاتانیزم دارویی است،گفت: این باور که بیماران ms فقط چند سال محدود عمر میکنند کاملأ کذب است و آنها میتوانند ازدواج کنند.
بیماری MS بیماری است که به دلیل التهاب بافت سفید مغز صورت میپذیرد و علت اصلی کاملاً شناخته شده نیست و این بیماری بر اثر آسیب بافت سفید مغز ایجاد میشود و علت آنکه این بیماری را MS میگویند آن است که براساس دو کلمه خارجی که معنای پلاکهای متعدد است عنوان میشود و وقتی این التهابها صورت میپذیرد و بعد از مدتی کوتاهی بهبود پیدا میکند جای این التهابات به صورت لکه در داخل مغز باقی میماند و چون تعداد این لکهها زیاد است معمولاً به آنها پلاکهای متعدد میگویند.
این بیماری بیشتر افراد جوان و بخصوص خانمها را در بر میگیرد و در تمام نقاط دنیا این بیماری مشاهده شده است و در افراد سفیدپوست شیوع آن نسبت به سیاهپوستان بیشتر است و در کشورهای اسکاندیناوی که به قطب نزدیکتر هستند معمولاً شیوع بیماری بیشتری دارد و هر چقدر به خط استوا نزدیک میشویم کمتر میشود ولی به گفته محمد رضا معتمد رئیس کمیته علمی انجمن MS ایران، تعداد بیماران ms در کشور ما نسبت به کشورهای همسایهمان بیشتر است که در این زمینه و به خصوص روند کنونی بیماری ms در ایران، داروهای مصرفی این بیماری، روند درمانی و علائم بیماری ms و در نهایت مشکلات بیماران ms به گفتوگو پرداختیم.
تسنیم: عمدهترین مشکلات بیماران MS در کشور چه مواردی است؟
معتمد: یک مقداری از این مشکلات مربوط به هزینههای تهیه داروها است و با توجه به شرایط تحریم و کمبود داروها این مشکلات نیز وجود دارد گرچه اقداماتی در این زمینه صورت پذیرفته است و انجمن MS نیز به طور مرتبط با وزارت بهداشت در تماس است و خیلی کمکها شده است ولی با این حال معضلاتی وجود دارد.
بیماران ms میتوانند ازدواج کنند و فرزند دار شوند
گاهی اوقات بر اساس نگاهی که در جامعه وجود دارد این مسئله مطرح میشود که بیماران MS نمیتوانند ازدواج کنند یا کار داشته باشند و در نهایت نمیتوانند فرزند دار شوند در صورتی که به هیچ وجه به این صورت نیست زیرا بیماران MS زندگی کاملاً عادی دارند و اکثر شغلها را میتوانند انجام دهند و شاید برخی از شغلها که امر طبیعی نیز است نتوانند انجام دهند مثلاً بنده که یک پزشک هستم شاید شرایط فیزیکیم اجازه ندهد برخی از مشاغل را انجام دهم با وجود آنکه بدن سالمی نیز داشته باشد که در مورد بیماری MS نیز چنین مواردی مصداق دارد.
بیماری MS شاید برای برخی از مشاغل محدودیت ایجاد کند ولی بنده بیماران MS دارم که شغلهای بسیار حساس با کارایی بالا دارند و مدیریتهای بالایی را بر عهده دارند و بسیار نیز کارآفرین هستند و در کارشان نیز بسیار موفق به حساب میآیند که در زمینه ازدواج نیز این مسائل موفقیت نیز مصداق دارد و آن چیزی که مسلم است باید این بیماران آگاه باشند که این بیماری را باور کنند و هیچ ترسی از این بیماری نداشته باشند.
شارلاتانیزم دارویی برای بیماری ms
متاسفانه ما در سالهای اخیر شاهد برخی شارلاتانیزم در دنیا بودهایم که در مورد بیماری MS نیز در ایران رخ داده است به طوری که برخی مواقع در ماهوارهها و حتی در شبکههای داخلی و رسانهها اعلام میشود فلان فردی داروی بیماری MS را کشف کرده است در حالی که بسیاری از این افراد نمیدانند بیماری MS چیست و چنین افرادی نمیتوانند داروی بیماری MS را تهیه کنند و بنده از بیماران درخواست میکنم در این موارد حتماً به پزشک مورد معالجه خود اعتماد داشته باشند و با وی مشورت کنند زیرا اگر هر اقدام غیر درمانی اضافی خارج از سیستم پزشک معالج خود انجام دهند باید حتماً با مشورت صورت پذیرد زیرا تمام این موارد چیزی جز فریب دادن و حقهبازی نیست و ما شاهد مواردی بودیم که بیمار به امید یک داروی قطعی بیماری MS داروی اصلی خود را قطع کرده است که باعث تشدید بیماریش شده است.
مدیران صنایع و سازمانها برای ارتقا سلامت نیروهایشان باید آموزش ببینند
رئیس دانشکده سلامت، ایمنی و محیط زیست گفت: مدیران صنایع و سازمانها برای ارتقا سلامت کارمندان و کارگران زیر مجموعه خود باید آموزشهای سلامت، ایمنی و محیط زیست را فراگیرند و در ابتدای تمام پروژهها مقوله ایمنی و سلامت تعریف و مشخص شود.
رضا خانی جزنی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در تشریح اقدامات برای سلامت و ایمنی کارمندان و کارگران کشور اظهار داشت: در این زمینه باید مدیران عامل کارخانجات و واحدهای صنعتی و مدیران سازمانها با موضوع بهداشت، ایمنی و محیط زیست آشنا شوند و آموزش و احساس نیازی که باید آنها انجام دهند بیشتر شود تا منافع خود را از نظر کاهش هزینهها که برای خودشان دارد احساس کنند.
تصمیمات خلق الساعه دارویی باعث عقبگرد 100 ساله میشود/خطر قطع ورود دارو به ایران
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با اشاره به اینکه تصمیمات خلق الساعه در حوزه دارویی باعث عقبگرد 100 ساله در دانش پزشکی کشور میشود، نسبت به خطر قطع ورود دارو به ایران هشدار داد.
ایرج خسرونیا اظهار داشت: در تشریح مشکلات دارویی کشور اظهار داشت: در حال حاضر یکسری دارو در گمرک کشور مانده است که شرکتهای دارویی برای ترخیص آن اقدام نمیکنند زیرا منتظر هستند تا وضعیت اختصاص ارز دارو مشخص شود.
دارو از نان شب هم واجبتر است
وی افزود: دولت چند وقت پیش اعلام کرد که دارو از این به بعد ارز مبادلهای میگیرد ولی بعد از مدتی متوجه شدند که این کار اشتباه است چون دارو از نان شب هم واجبتر است زیرا میتوان به جای نان گندم، جو مصرف کرد ولی یک مریض نمیتواند دارو مصرف نکند چون بیماریش وخیم میشود.
ایراد ریاست جمهوری بر انتخابات نظام پزشکی برطرف شده است
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره مخدوش عنوان شدن انتخابات نظام پزشکی گفت: اشکال ریاستجمهوری بر انتخابات نظام پزشکی درباره اعمال نفوذ بر هئیت نظارت بود که با ورود هیئت عالی نظارت با حضور نمایندگان مجلس و دولت مشکل برطرف شده است.
محمدرضا منصوری در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در پاسخ به این پرسش که چرا حکم رئیس جدید سازمان نظام پزشکی توسط رئیس جمهور امضا نمیشود، اظهار داشت: بنده وارد مسائل سیاسی نمیشوم و آقای زالی نیز در حال حاضر کار خود را انجام میدهد.
کار فرهنگی در پزشکی همانند دارو سریع جواب نمیدهد
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به تجلیل از آیتالله حسنزاده آملی در مراسم طبیب روحانی درباره نقش فرهنگ در بین دانشجویان پزشکی گفت: بازخورد کار فرهنگی پیچیده و زمانبر است و مانند دارو نمیتوان از آن انتظار تاثیر سریع داشت.
محمدرضا منصوری در نشست خبری سومین همایش طبیب روحانی با اشاره به اینکه به فرموده امام راحل وحدت حوزه و دانشگاه باید همواره حفظ شود تا علما از علوم روز برخوردار باشند و از طرفی با این تعامل دانشجویان از علوم حوزه بهرهمند شوند، اظهار داشت: گروه پزشکی با بسیاری از مسائل طب و درمان برای درمان جسم آشنا هستند ولی نباید تمام هم و غم ما جسممان باشد بلکه روح هم نیاز به طبیب دارد که آشنایی با بزرگان این حوزه و نحوه زندگی آنها میتواند بسیار تأثیرگذار باشد وبرگزاری این گونه همایشها میتواند ما را در نیل به این هدف یاری دهد.
هیچ گونه کمبود شیرخشک رژیمی در کشور وجود ندارد
رئیس انجمن پزشکان کودکان ایران با بیان اینکه کولیت از جمله بیماری های شایع گوارش و کبد کودکان است، گفت: هیچ گونه کمبود شیرخشک رژیمی در کشور وجود ندارد.
غلامرضا خاتمی درباره عوامل ابتلا به بیماری کولیت اظهارداشت: عوامل ابتلا به کولیت متفاوت هستند، به عنوان مثال عفونت روده، آلرژی و انگل از جمله عوامل ابتلا به کولیت هستند و از جمله بیماریهای شایع گوارش و کبد کودکان به حساب می آیند.
درمان رایگان در کشور محقق نشد / چالش بزرگ اداره بیمارستانها
رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر متاسفانه درمان رایگان در کشور محقق نشد، از بدهی 1500 هزار میلیارد تومانی بیمه ها به بیمارستان دولتی که باعث چالش بزرگ در اداره بیمارستان شده است خبر داد.
علیرضا زالی در حاشیه بیست و چهارمین کنگره جامعه متخصصین داخلی ایران در جمع خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که وضعیت عدم امضا حکم شما توسط رئیس جمهور به چه صورت است، اظهار داشت: براساس انتخابات جدید سازمان نظام پزشکی و نامه ای که از طرف ریاست مجمع به رئیس جمهور فرستاده شد باید براساس قانون حکم رئیس جدید سازمان نظام پزشکی با امضای رئیس جمهور تنفیذ شود البته یک تاخیری در ارسال نامه صورت شده بود ولی در نهایت این نامه به ریاست جمهوری ارسال شد.
افزایش بی رویه دانشکدههای دندانپزشکی که تجهیزات و اساتید ندارند
عضو شورای عالی انجمن دندانپزشکی ایران از افزایش بی رویه دانشکدههای دندانپزشکی در کشور که تجهیزات و اساتید مناسب ندارند انتقاد کرد.
غلام عباس مرتضوی در پنجاه و سومین کنگره بین المللی انجمن دندانپزشکی ایران، اظهارداشت: نبود یک مکان مجهز و وسیع برای برگزاری کنگرههای پزشکی و دندانپزشکی، انجمنهای پزشکی را با مشکلات زیادی برای برپایی این همایشهای علمی مواجه میکند چرا که آنان باید مکانهایی را برای این کار اجاره کنند بنابراین ایجاد مرکزی برای برگزاری نشستهای پزشکی و دندانپزشکی از نیازهای اساسی این حرفه است.
تغییرات و تصمیمات خلق الساعه به اهداف سند چشم انداز آسیب جدی وارد میکند
رئیس انجمن متخصصان داخلی ایران با اشاره به اینکه هر کسی که پشت میز مینشیند با سلیقههای مختلف شروع به نوشتن دستورات جدید میکند،از تغییرات متعدد و تصمیمات خلق الساعه حوزه سلامت که به اهداف سند چشم انداز آسیب وارد میکند انتقاد کرد.
ایرج خسرونیا در مراسم بیست و چهارمین کنگره جامعه متخصصان داخلی ایران اظهار داشت: جامعه پزشکی هر روز با یک مصوبه و یک قانون جدید روبرو میشود و هر کسی که پشت میز مینشیند با سلیقههای مختلف شروع به نوشتن دستورات جدید میکند. با این دستورات چطور میتوانیم در عرصه علم رتبه نخست منطقه را به دست آوریم و تغییرات متعدد و تصمیمات خلق الساعه به اهداف سند چشم انداز آسیب جدی وارد میکند.
مقابل تصمیم غیرعلمی مبنی بر جلوگیری از حضور شرکتهای دارویی خارجی در ایران میایستیم
رئیس سازمان نظام پزشکی کشور گفت: انجمنهای علمی یا پزشکی باید در مقابل تصمیم غیرعلمی و غلط معاونت غذا و دارو مبنی بر جلوگیری از تبلیغات شرکتهای دارویی معتبر جهان در ایران ایستادگی کنند.
علیرضا زالی در 24 کنگره سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران اظهار داشت: امروز جامعه پزشکی نیاز به وحدت دارد و تشتت میتواند آسیب های زیادی به جامعه پزشکی وارد کند و بزرگترین آفت جامعه پزشکی تقسیمبندیهایی است که در درون این جامعه فرهیخته صورت پذیرفته است و کسی نمیتواند از بیرون آن جامعه برای آن بهعنوان منجی عمل کند و باید با یک وفاق و راه برد در این زمینه گام برداریم.
تجهیزات دندانپزشکی در ایران گرانتر از اروپا و آمریکا تهیه میشود
رئیس هیئت مدیره انجمن دندانپزشکی ایران گفت:دندانپزشکان کشور با تجهیزاتی کار میکنند که دندانپزشکان اروپا و آمریکا از آن استفاده میکنند اما دندانپزشک ایرانی آن تجهیزات را گرانتر تهیه میکند ولی ارزانتر خدمات دندانپزشکی را ارائه میدهد.
بیژن اخوان آذری در مراسم پنجاه و سومین کنگره بینالمللی انجمن دندانپزشکی ایران اظهار داشت: دندانپزشکان با همان لوازم و تجهیزاتی کار میکنند که دندانپزشکان اروپا و آمریکا نیز از آن استفاده میکنند اما دندانپزشکان ایرانی آن تجهیزات را گرانتر میخرند و به طور متوسط 2.5 برابر ارزانتر از بیماران ویزیت میگیرند یعنی به بیماران سوبسید میپردازند.
منبع:
تسنیم
ارسال نظر