مهمترین علل بیخوابی!
پارسینه: خسرو صادقنیت، متخصص طب کار، در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان Tبا بیان مهمترین علل بیخوابی، اظهار داشت: سر و صدا، مسائل روانی، استرس، مشکلات جسمی و ابتلا به بیماریها،مسافرت و شبکاری موجب اختلالات خواب میشوند.
به گزارش پارسینه ، خسرو صادقنیت، متخصص طب کار، در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان Tبا بیان مهمترین علل بیخوابی، اظهار داشت: سر و صدا، مسائل روانی، استرس، مشکلات جسمی و ابتلا به بیماریها،مسافرت و شبکاری موجب اختلالات خواب میشوند.
این متخصص طب کار گفت: مسلماً سر و صدای زیاد در اتاق خواب یکی از علل مهم بیخوابی به ویژه بیدار شدنهای مکرر است. افرادی که در آپارتمانهای پر ازدحام زندگی میکنند و دیوار و سقفهای آپارتمانها خاصیت عایق بودن صدا را ندارند، با مشکل بیخوابی مواجهه میشوند زیرا مشکل سر و صدا به تنهایی میتواند مانع خواب راحت افراد به ویژه آنهایی که خواب سبکتری دارند شود.
وی افزود: از دیگر عوامل محیطی میتوان به گرما یا سرمای زیاد اشاره کرد که هر کدام به تنهایی میتواند مانع خواب فرد شده و یا آنکه، فرد را از خواب بیدار کند. نور جزو دیگر عوامل محیطی مهم در بیخوابی است. هر چه میزان نور اتاق بیشتر باشد احتمال اینکه فرد خواب راحتی داشته باشد کمتر میشود.
وی ادامه داد: عوامل روحی روانی به خصوص ابتلا به بیماریهای خلقی از جمله افسردگی میتواند خواب فرد را به شدت مختل کند. درمان بیخوابی این افراد در صورتی اساسی خواهد بود که در ابتدا افسردگی آنها درمان شود.
این فلوشیپ طب خواب با اشاره به فشارهای روانی به عنوان یکی از عوامل مهمی که در بیخوابی یا اختلال خواب موثر است، اظهار داشت: استرسهای طی روز به خصوص استرسهای شغلی میتواند باعث بیخوابی فرد شود. توصیه میشود افراد 2 ساعت قبل از خواب محیط آرامی را فراهم کرده و از بحث و جدل دوری کنند. در صورتی که احتمال میدهید صحبت با کسی به جدل و بگو مگوهای استرسزا ختم میشود آن را به زمانی موکول کنید که با ساعت خواب شما فاصله داشته باشد.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: معمولاً ابتلا به بیماری به خصوص بیماریهای عفونی نیاز به خواب ما را افزایش میدهند ولی ابتلا به برخی بیماریها نیز میتواند خواب ما را مختل سازد. ابتلا به بیماریهای اسکلتی - عضلانی که معمولاً با درد همراه است، میتواند مانع خواب ما شود. کمردرد، درد در زانو و درد اندام فوقانی به خصوص شانه و مچ دست از جمله این موارد هستند.
وی افزود: سردرد به علتهای مختلف، ناراحتی گوارشی و درد معده، ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و درد در قفسه سینه، بیماریهای ریوی به خصوص ابتلا به بیماریهای مثل آسم که همراه با سرفههای مکرر هستند، ابتلا به دیابت و یا بزرگی پروستات که افراد مبتلا، به علت دفع ادرار مجبورند بارها از خواب بیدار شوند، همگی از عللی هستند که میتوانند خواب افراد را مختل کنند.
صادق نیت ادامه داد: مصرف داروهای ضد فشار خون، برخی داروهای اعصاب و روان و برخی داروهای قلب و عروق، به خصوص اگر شب و قبل از خواب مصرف شوند میتواند موجب اختلال در خواب فرد شود.
زیاد خوابی
همه بیماریها رو که گفتی.خخخخخ