گوناگون

آزمایش انسانی دومین واکسن ایرانی کرونا آغاز شد+ فیلم/ خبر نمکی از آغاز واکسیناسیون کرونا از ۲۱ بهمن

آزمایش انسانی دومین واکسن ایرانی کرونا آغاز شد+ فیلم/ خبر نمکی از آغاز واکسیناسیون کرونا از ۲۱ بهمن

پارسینه: دومین واکسن ایرانی کرونا با نام رازی کوو فارس رونمایی و مرحله آزمایش انسانی این واکسن آغاز می‌شود. مراسم رونمایی از این واکسن با حضور وزرای بهداشت ،جهاد کشاورزی و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور آغاز شد.

به گزارش پارسینه ، واکسن تزریقی استنشاقی کرونا با نام رازی کُوو پارس با تلاش محققان مؤسسه واکسن و سرم سازی رازی موفق به دریافت مجوز مراحل یک و دو آزمایش انسانی شده است و در مراسمی که با حضور وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی و وزیر جهاد کشاورزی و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در محل وزارت بهداشت برگزار شده است این واکسن رونمایی می‌شود.

علی اسحاقی رئیس مؤسسه تحقیقاتی واکسن و سرم سازی رازی، واکسن رازی کُوو فارس در مرحله اول تزریق انسانی روی ۱۳۳ داوطلب آزمایش می‌شود.

وی افزود: در ابتدا واکسن برای ۱۳ نفر ظرف ۸ روز تزریق خواهد شد و سپس اگر واکنش خاصی بروز نکند تزریق بر روی گروه‌های ۲۰ نفره تا ۱۲۰ نفر دیگر ادامه خواهد داشت که این مرحله نخست ۲۳ روز به طول می‌انجامد.

اسحاقی گفت: ما از اسفند پارسال کار را آغاز کرده بودیم و آزمایش حیوانی بر روی موش، خوکچه، خرگوش و همستر انجام شده بود و سپس آزمایش بر روی میمون آغاز شد که پس از تزریق واکسن، تیتر آنتی بادی در میمون بالا رفت و ایمنی همورال و ایمنی سلولار ایجاد شد و تاکنون به مدت ۲۱۰ روز است که این ایمنی پابرجا بوده است.

رئیس مؤسسه تحقیقاتی واکسن و سرم سازی رازی افزود: روش کار ما ویروس کشته شده یا ضعیف شده نیست بلکه ما از یک پروتئین ویروس کرونا به نام اسپای استفاده کردیم و با تغییرات در ژنوم آن و فرمولی کردن آن واکسن را تولید کرده ایم.

چندین واکسن کرونا در دست ساخت داریم

معاون علمی فناوری رئیس جمهور گفت: چندین واکسن مختلف کرونا در کشور در حال توسعه است و شرکت های زیست فناوری پزشکی ما مشغول به ساخت آنها هستند.
دکتر سورنا ستاری در این آیین افزود: موسسه رازی قدیمی ترین سازمان پژوهشی کشور است و تولید واکسن کرونا در واقع کاری بی نظیر است و محصولی است که هنوز در دنیا به تولید تجاری و انبوه نرسیده است.
وی گفت: ما بزرگترین شرکت‌های منطقه را در حوزه بیوفناوری پزشکی داریم که در بحران‌ها می توانند تمام داروها و تجهیزات مورد نیاز را در داخل تولید کنند.

واکسیناسیون کرونا از ۲۱ بهمن در کشور آغاز می‌شود
در همین حال، سعید نمکی وزیر بهداشت امروز در مراسم تولید فرآورده کلینیکال ترایال واکسن رازی که برای تست انسانی و گذراندن آن در موسسه رازی تولید شده است، گفت: واکسن کووپارس کرونای شرکت رازی به عنوان نخستین واکسن تزریقی - استنشاقی است.

وزیر بهداشت افزود: در آینده نزدیک ایران بهترین واکسن‌های دنیا را تولید خواهد کرد و برای تولید واکسن‌های نوپدید آماده هستیم.

وزیر بهداشت اضافه کرد: واکسن کووپارس اولین واکسن تزریقی-استنشاقی در جهان است که در موسسه رازی تولید شده است.
نمکی در ادامه گفت: یکی از قول‌هایی که به مردم داده بودیم، آغاز واکسیناسیون قبل از ۲۲ بهمن بود. ما منابع مختلفی را برای تهیه واکسن مورد مطالعه قرار دادیم و واکسن انتخابی ما از سبد کووکس بوده است.

وی افزود: ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن از صندوق کووکس کافی نیست و فکر کردیم از جا‌های دیگر نیز واکسن مورد نیازمان را تهیه کنیم که واکسن روسی را انتخاب کردیم.

وزیر بهداشت گفت: دو اصل را برای تهیه واکسن دنبال کردیم، اول اینکه واکسن مورد نظر حتماً باید فاز ۳ را گذرانده باشد و اینکه حداقل چند کشور معتبر این واکسن را ثبت کرده باشند تا خیال مردم ما راحت باشد.

وی افزود: روز سه شنبه ۲۱ بهمن ۹۹ اولین گروه واکسن را دریافت می‌کنند. ابتدا نیرو‌های آی سی یو این واکسن را دریافت می‌کنند و بعد به سراغ سایر گروه‌های هدف می‌رویم.

رازی کوو پارس متشکل از پروتئین نوترکیب

وزیر جهاد کشاورزی گفت: از اسفند سال گذشته کار بروی کرونا آغاز شد و تصمیم گرفتیم از روش واکسن پروتئینی نوترکیب که از ایمن ترین واکسن ها است، برای تولید واکسن استفاده کنیم.
دکتر خاوازی هم در مراسم رونمایی از واکسن رازی کوو پارس، افزود: رازی سابقه طولانی در واکسن سازی دارد و هم اکنون ۶ نوع واکسن مهم را موسسه رازی در کشور تولید می کند.

وزیر کشاورزی افزود: از اردیبهشت ماه فرمولاسیون هم آغاز شد و بعد فاز حیوانی را برای بیش از ۵۰۰ حیوان انجام دادیم.
وی گفت: مجرب ترین دامپزشکان فاز حیوانی را انجام داده اند و دانشگاه علوم پزشکی ایران بعد از مرحله انسانی را هدایت خواهد کرد.

ساخت نخستین واکسن ایرانی تزریقی-استنشاقی کووید ۱۹

وزیر جهاد کشاورزی گفت: موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی یکی از مطمئن‌ترین پلتفرم‌های واکسن را برای تولید واکسن رازی کووپارس، نخستین واکسن تزریقی-استنشاقی کووید ۱۹ انتخاب کرده‌است.

آقای کاظم خاوازی در آیین رونمایی از این واکسن گفت: موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی در سال ۱۳۰۳ تشکیل شد و در سال ۱۳۲۱ اولین واکسن کزاز را به جامعه معرفی کرد و بعد از آن بسیاری از واکسن‌ها، چون سرخک، سرخچه و اریون را تهیه کرد.

وی افزود: در طول ۹۶ سال از تاسیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی، این موسسه هر زمانی که یک بیماری عفونی در کشور بروز می‌کرد با امکاناتی که در اختیار داشت اقدام به بررسی و تهیه واکسن می‌کرد.

خاوازی گفت: در اوایل بروز بیماری کرونا در کشور در اسفند ۹۸، موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی به ساخت واکسن ورود کرد و یکی از مطمئن‌ترین پلتفرم‌های واکسن را برای تولید واکسن انتخاب کرد.

وزیر جهادکشاورزی افزود: این واکسن ویژگی‌های خوبی دارد و یک تیم قوی، متشکل از ۱۰۰ نفر از پزشکان، دامپزشکان و داروساز‌ها و کلیه رشته‌های مرتبط در ساخت آن حضور داشته‌اند.

وی گفت: از اسفند تا فروردین کار طراحی واکسن به اتمام رسید و در اردیبهشت دوز سنجی شد و خرداد تزریق به حیوانات آغاز شد.

وی افزود: این واکسن روی بیش از ۵۰۰ حیوان از انواع موش، خوکچه، همستر، خرگوش و میمون آزمایش شد و امیدواریم آزمون‌های بالینی ۱ و ۲ انسانی را هم پشت سر بگذاریم.

خاوازی تصریح کرد: ازآنجا که این واکسن تحت مدیریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با همکاری سازمان غذا و دارو ساخته شده است، مردم به راحتی می‌توانند به آن اطمینان کنند.
منبع: پارسینه

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار