گوناگون

مخملک چیست و چه علائمی دارد؟

مخملک چیست و چه علائمی دارد؟

پارسینه: مخملک نوعی بیماری عفونی شدید است که کودکان را مبتلا می‌کند، اما ممکن است به بزرگسالان نیز منتقل شود.

تاکنون واکسنی برای بیماری مخملک در کودکان و بزرگسالان وجود نداشته و این مسئله به دلیل استرپتوکوک است که برای اولین بار باعث ابتلا شده است و از آنجا که انواع مختلفی از استرپتوکوک وجود دارد، یک ابتلای جدید می‌تواند فرد را چندین بار آلوده کند.

بر اساس گزارش مرکز فدرال فرهنگ سلامت در آلمان، از هر ۵ تا ۱۰ نفر یک نفر ناقل عامل مخملک است، اما به این بیماری مبتلا نمی‌شود، اما منبع ابتلا برای دیگران هستند که اغلب از طریق قطرات بزاقی که هنگام صحبت کردن یا عطسه و سرفه از طریق دهان پخش می‌شود، منقل می‌شود.

علائم تب مخملک چیست؟

-تب. در این بیماری معمولاً دمای بدن بیش از ۳۸.۳ درجه است که اغلب با لرز همراه است.

-گلو درد.

-توهم.

-حالت تهوع و گاهی استفراغ.

-زبان توت فرنگی به گونه‌ای که زبان فرد مبتلا قرمز همراه با توده‌های برجسته است و اغلب در اوایل ابتلا پوشش سفیدی دارد.

-بثورات قرمز و مایل به قرمز شبیه آفتاب سوختگی است. از صورت و گردن شروع می‌شود و سپس به تنه، بازو‌ها و پا‌ها گسترش می‌یابد. اگر به بدن فرد مبتلا فشار وارد شود، رنگ پریده می‌شود.

-قرمزی صورت و ظهورر یک هاله کمرنگ در اطراف دهان.

-وجود رگه‌های قرمز که معمولاً در اطراف کشاله ران، زیر بغل، آرنج، زانو‌ها و گردن ظاهر می‌شود و شدت قرمزی آن بیشتر از بثورات اطراف آن‌ها است.

مخملک چیست و علایم آن کدامند؟

چه مدت فرد مبتلا به تب مخملک منبع عفونت خواهد بود؟

اگر فرد مبتلا به تب مخملک تحت درمان با آنتی بیوتیک قرار گیرد، پس از ۲۴ ساعت از شروع درمان، وی دیگر منبع عفونت نخواهد بود، اما اگر از آنتی بیوتیک در درمان وی استفاده نشود، بیمار منبع عفونت باقی می‌ماند و دیگران را تا حدود ۳ هفته پس از شروع علائم تهدید می‌کند؛ بنابراین، کودکان و بزرگسالانی که مبتلا به بیماری مخملک و یا مشکوک به این بیماری هستند، نباید برای مدتی به مدارس و مهد کودک‌ها مراجعه کنند، همچنین از حضور کارکنان مدارس و مهد کودک‌ها برای پیشگیری از انتقال عفونت جلوگیری می‌شود و این پزشک معالج است که تعیین می‌کند چه زمانی فرد مبتلا حق بازگشت به کار را دارد.

نکته قابل توجه اینکه هیچ راهی برای جلوگیری از تب مخملک وجود ندارد، زیرا باکتری‌ها از طریق اسپری افراد آلوده در همه جا منتشر می‌شوند و در اینجا نقش سیستم ایمنی بدن که مسئول محافظت از بدن است، پر رنگ می‌شود. اگر سیستم ایمنی ضعیف باشد، فرد بیشتر از دیگران در معرض جذب هر نوع باکتری و میکروب قرار می‌گیرد چه مخملک و یا هر بیماری غیر از آن.

بنابراین توصیه می‌شود یک رژیم غذایی متعادل را حفظ کرده و تمرینات مناسب انجام دهید، زیرا سلامت سیستم ایمنی بدن با اجتناب از موادی که باعث ضعیف شدن آن می‌شوند، به دست می‌آید. مهمترین این مواد دارو‌ها، الکل و سیگار است.

منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار