گوناگون

توصیه های مهم برای مبتلایان به میگرن

توصیه های مهم برای مبتلایان به میگرن

پارسینه: میگرن از جمله عارضه های دردناکی است که بسیاری از مبتلایان به این بیماری را به هر راهی برای پیشگیری از بروز آن متوسل می کند.

بیشتر اوقات دلیل اصلی شروع میگرن از کنترل خارج است و از جمله دلایل بروز آن می توان به سابقه خانوادگی، تغییرات هورمونی و تغییرات آب و هوایی اشاره کرد.

شبکه خبری سی ان ان در مطلبی به اشتباهات شایعی اشاره کرده که افراد مبتلا به میگرن در مورد این عارضه بعضا انجام می دهند.

۱- حذف برخی از خوراکیها با احتمال محرکِ سردرد بودن: بسیاری از افراد مبتلا به میگرن تلاش می کنند تا از مصرف غذاهایی که به نظر می رسد باعث ایجاد سردرد می شوند مانند شکلات و پنیر، اجتناب کنند. حقیقت این است که در تمامی تحقیقات، مواد غذایی به عنوان عامل محرک در شروع علائم میگرن تایید نشده اند. بنابراین حتما پیش از حذف یک خوراکی از رژیم غذایی مطمئن شوید آیا آن ماده غذایی واقعا عامل ایجاد سردرد برای شماست؟ نوع ماده غذایی و احساسی که پس از مصرف آن را دارید کنترل کنید و سپس در مورد مصرف یا عدم مصرف آن تصمیم گیری صحیح داشته باشید.

۲- نداشتن خواب مناسب: کمخوابی (کمتر از شش ساعت) یا خواب زیاد (بیش از ۹ ساعت) در شب عامل تایید شده در شروع میگرن است و نکته مهم این است که اضطراب اغلب دلیلی برای کمخوابی است و افسردگی می تواند دلیل خواب زیاد باشد. بسیاری از افراد مبتلا به میگرن علائم اضطراب و افسردگی دارند. روشهایی برای بهبود کیفیت خواب وجود دارد که می تواند در بروز سردرد تفاوت چشمگیری ایجاد کند. اگر به مشکلات خواب دچار هستید با پزشک در مورد چگونگی خواب بهتر و کنترل عوامل اصلی بروز آن نظیر اضطراب و افسردگی مشورت کنید.

۳-عدم به کارگیری تکنیکهای کاهش استرس: طبق اعلام انجمن سردرد آمریکا، استرس از شایعترین عوامل محرک در بروز سردرد است. بسیاری از افراد برای کنترل استرس اقدام کافی نمی کنند. اگرچه امکان حذف کامل استرس از زندگی وجود ندارد اما می توان آن را کاهش داده یا نحوه واکنش به آن را تغییر داد. خواب کافی، ورزش کردن، نفس عمیق، مدیتیشن، یوگا از جمله روشهای کاهش استرس است.

۴-مصرف زیاد کافئین: مصرف میزان کمی از کافئین به تسکین سردرد کمک می کند. پزشکان مصرف قهوه برای سردرد را توصیه می کنند اما زیاده روی در مصرف کافئین خود عامل بروز سردرد است.

۵- حذف وعده غذایی و عادت به مصرف مواد غذایی ناسالم: برای کنترل میگرن توجه به نوع خوراکی مصرفی اهمیت دارد. همچنین زمان مصرف وعده های غذایی مهم است. گرسنه نمانید و وعده غذایی را حذف نکنید.

۶- خودداری از مصرف کافی مایعات: کم آبی بدن از فاکتورهای خطرزا در شروع سردرد است. همچنین مصرف نوشیدنیهای حاوی قند که می تواند در برخی افراد موجب سردرد شود، توصیه نمی شود.

۷- زیاده روی در مصرف دارو: بسیاری از افراد مبتلا به میگرن برای تسکین درد به مصرف داروهای بدون نسخه رو می آورند. زیاده روی در مصرف برخی از داروها ممکن است سردرد را تشدید کرده یا موجب بروز مشکلات جسمی دیگر شود.

۸- مصرف داروی اشتباه: اگر به میگرن مبتلا هستید تمامی سردردها را به میگرن مرتبط بدانید و آنها را به درستی درمان کنید. به طور مثال، هنگام شروع سردرد میگرنی از داروهای سردرد سینوسی مصرف نکنید حتی اگر تصور می کنید که دچار سردرد سینوسی هستید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار