چگونه احترام گذاشتن به دیگران را به کودک خود آموزش دهید؟
انتظاری که از کودک در رابطه با احترام به خود یا دیگران داریم باید با توجه به سن کودک باشد. در برخی از مواقع کودک در سن و سالی نیست که از او انتظار احترام داشته باشیم. یک کودک خردسال به طور ارادی نمیداند که چه رفتاری شایسته و مناسب است.
به گزارش پارسینه، رفتار مناسب و احترام گذاشتن، از جمله انتظاراتی است که والدین از فرزندشان دارند. اما به نظر میرسد که همیشه این انتظار عملی نمیشود و کودکان شاید رفتارهایی را انجام دهند که با خواسته ما تفاوت زیادی داشته باشد. ممکن است در خیلی از مواقع خود را به خاطر این رفتار فرزندمان سرزنش کرده و آن را مایه شرمساری بدانیم. این در حالی است که احترام گذاشتن یک خصوصیت ذاتی نیست، عوامل متعددی میتواند در نوع رفتار کودک دخیل باشند.
در مطلب زیر سعی شده به عواملی که میتوانند کودکان را به سمت این رفتار سوق دهد یا مانع آن شود، پرداخته شده که در ادامه میخوانید:
والدین به عنوان مهمترین الگو برای کودک
کودکان بسیاری از رفتارهای خود را از والدین یاد گرفته و به عنوان الگو از آن پیروی میکنند. اگر احترام به یکدیگر در فضای خانواده یک اصل باشد و همه افراد از بزرگ تا کوچک این شیوه رفتاری را در مقابل هم داشته باشند، به مرور زمان کودک نیز اهمیت این موضوع را درک کرده و چنین رفتارهای به بیرون از خانه هم سرایت میکند.
نوع برخورد والدین با یکدیگر و درک متقابل آنها، در عین داشتن اختلاف نظر، باعث میشود فرزندان به صورت عملی ببینند که انسانها چگونه میتوانند برای حریم یکدیگر ارزش قائل شوند. یکی از چالشهای بزرگی که برخی افراد با آن مواجه میشوند این است که یاد نگرفتهاند که با حفظ حریم با نظر طرف مقابل مخالفت کرده یا نظرشان را ابراز کنند.
احترام متقابل
راز هر رابطه سالمی حفظ حریم یکدیگر و احترام متقابل است. احترام متقابل از پدر و مادر نسبت به یکدیگر شروع شده و این روند در خانواده میچرخد. اگر میخواهیم خواستهها و حرفهایهان برای فرزندمان محترم و باارزش باشد ما هم باید نسبت به او محترمانه برخورد کرده و نظراتش را محترم بشماریم. این گونه نباشد که خود هر نوع توهین یا بیاحترامی نسبت به آنها داشته باشیم اما در مقابل، انتظار احترام داشته باشیم. به یاد داشته باشید که هر طور که با فرزند خود صحبت میکنید، او نیز از این روش با شما و بقیه صحبت میکند.
ارسال نظر