ارائه روشی برای درمان سرطان پوست با تکنولوژی پلاسما جت
پارسینه: محققان واحد علوم و تحقیقات با ساخت دستگاه پلاسما جت روشی را برای درمان سرطان پوست شدند که ضمن درمان آسیبی به سلولهای سالم نمیرساند.
مریم امینی- مجری طرح با اشاره به جزئیات این طرح گفت: بروز سرطان پوست با سرعت فراوانی سریعتر از سایر سرطانها در حال افزایش است و در حال حاضر پس از سرطان ریه، دومین دلیل مرگ انسانها از سرطان به شمار می آید.
وی با اشاره به ضرورت ارائه روش نوین برای درمان و جلوگیری از آسیب رسانی به بافت و سلولهای سالم، افزود: درمان سرطان پوست به کمک تکنولوژی نوین پلاسما جت، علاوه بر از بین بردن سلولهای سرطانی، به سلولهای سالم آسیبی نمیرساند و عوارض جانبی ندارد.
امینی به بیان نحوه اجرای این پروژه تحقیقاتی پرداخت و یادآور شد: در این پروژه ابتدا به طراحی و ساخت پلاسما جت با خصوصیات منحصر به فرد و مناسب برای بافت زنده که بتواند سلولهای سرطانی را از بین ببرد، پرداخته شد سپس این دستگاه در دو مرحله مورد آزمایش قرار گرفت.
مجری طرح با بیان اینکه در مرحله اول این تکنولوژی روی محیط کشت سلولهای سرطانی به کارگرفته شد، ادامه داد: پس از موفقیت کامل در آزمایشات، در مرحله دوم آزمایشات بر روی نمونه حیوانی (موشهای بالغ) با موفقیت کامل انجام گرفت.
به گفته امینی، تصویربرداریهای انجام شده از بافت سلولی و نتایج پاتوبیولوژی نشان داده است که تابش پلاسماجت هیچ آسیب بافتی و عوارض جانبی برروی سلولهای سالم ندارد.
وی ادامه داد: مراحل ثبت دستگاه ساخته شده توسط مراجع زیربط دردست اقدام است. این پروژه سر آغاز گامی بزرگ برای درمان دیگر سرطان ها و نجات بسیاری از بیماران است.
ارسال نظر