تست تشخیص اعتیاد به شیشه
پارسینه: یکی از سوالات متداول در میان اطرافیان بیماران اعتیاد چگونگی تشخیص قطعی معتاد بودن فرد ( بخصوص در مورد شیشه ) است
تشخیص اعتیاد به یک ماده دو راه دارد اول وجود آن ماده در مایعات بدن مثل خون , ادرار , بزاق و...(روش مستقیم ) دوم پی بردن به اعتیاد از روی علائم مصرف ماده (روش غیر مستقیم )
1-روش مستقیم تشخیص : با پخش ماده مت آمفتامین (شیشه ) یا محصولات آن پس از مصرف در تمام بدن, میتوان با انجام آزمایش روی مایعات مختلف بدن به وجود این مواد شیمیایی حتی به مقدار کم پی برد. البته در میان مایعات بدن ادرار میتواند روشی ساده تر و مناسبتر به این منظور باشد. البته مقدار شیشه در ادرار با گذشت زمان کمتر میشود به طوری که بعد از دو یا سه روز آزمایش وجود ماده را ممکن است نشان ندهد. البته در این آزمایش باید از ابزار تشخیصی مناسب (کیت ادراری شیشه ) باید استفاده نمود مثلآ ازکیت آزمایش مورفین نمیتوان جهت آزمایش شیشه استفاده کرد .البته روش آزمایش مستقیم فقط نشان میدهد که این ماده الان در بدن فرد وجود دارد .و معلوم نمیکند که این چندمین بار مصرف است یا روش مصرف چه بوده یا میزان وابستگی چقدر است .
2-روش غیر مستقیم : وجود یکسری علائم در اثر مصرف شیشه در ظاهر و رفتار فرد که با دقت در این علائم میتوان به مصرف شیشه مشکوک شد . پرخاشگری ,اختلال در خواب بشکل بیدارماندن های چند روزه و پس از آن یک دوره خواب طولانی , عدم حضور در خانه در زمانهای خاص ,دروغ گویی , پنهان کاری , بدبینی خیلی زیاد و ... از جمله این تغییرات رفتاری میباشند. کم اشتهایی ,بزرگ شدن سیاهی وسط چشم (مردمک),قرمزی چشمها , لاغری , زخمهایی روی صورت یا دستها که به خوبی بهبود نمیابند که از علائم ظاهری و جسمی مصرف شیشه اند . لازم به توضیح است که علایم فوق هشداردهنده بوده و تشخیص اعتیاد به شیشه نمیباشند .
یکی از مشکلات تشخیصی در مورد شیشه این است بیماران میتوانند با یکی دو روز عدم مصرف و یا به تآخیرانداختن آزمایش اعتیاد خود را مخفی کرده و نتیجه را منفی نمایند. پس چه باید کرد ؟
بهترین راه تشخیص اعتیاد به شیشه ,استفاده از مجموعه علائم رفتاری و جسمی و همچنین انجام آزمایشات ادرار تصادفی است که این مراحل زیر نظر یک درمانگر یا مشاور خبره در حوزه اعتیاد انجام شود.پس قبل از هر کاری در تشخیص اعتیاد به تنهایی ,اطلاعات خود را کامل نموده و از یک مرکز درمان اعتیاد کمک بگیرید .
بهرام سروری - کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
ارسال نظر