گوناگون

کودکان و سرطان با طعم آلاینده‌های هوا

پارسینه: نتیجه یک مطالعه نشان می دهد که عوامل محیط زیستی مانند قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا و نیز عفونت ها می تواند موجب گسترش تومورهای سرطانی خاص کودکان شود.

محققان دانشگاه نیوکاسل انگلیس یک تجزیه و تحلیل علمی روی کودکان و جوانان ساکن شمال این کشور انجام دادند. این کودکان در سال های 1968 تا 2011 بابت ابتلا به تومورهای نوروبلاستیک تحت درمان قرار گرفته بودند.

تومورهای نوروبلاستیک که عمدتا در کودکان زیر پنج سال دیده می شود، سرطان های نوع خاصی سلول هستند که در تکامل سیستم عصبی در خارج از مغز و نخاع نقش دارد.

به گزارش پایگاه اینترنتی مدیکال اکسپرس، محققان در طول مطالعه 43 ساله خود در شمال انگلیس، در مجموع 227 مورد ابتلا به تومورهای نوروبلاستیک در کودکان را تشخیص دادند و متوجه شدند که موارد ابتلا به این تومورها در برخی سال های خاص سیر صعودی و در برخی سال ها روند نزولی داشته است، به این معنی که فاکتورهای کوتاه مدت همچون همه گیری آنفلوانزا و یا آلودگی هوا می تواند در این موارد دخیل بوده باشند.

محققان گفتند که عوارضی همچون آنفلوانزا می تواند به سیستم ایمنی بدن آسیب بزند و برخی کودکان خاص را بیش از سایر کودکان در معرض خطر گسترش تومورها قرار دهد.

دکتر ریچارد مک نالی از موسسه بهداشت و جامعه دانشگاه نیوکاسل که ریاست این مطالعه را بر عهده داشت، گفت: براساس تحقیق ما، تومورهای نوروبلاستیک در وضعیت های مینی اپیدمی که به لحاظ جغرافیایی گسترده هستند و نیز در برهه های زمانی خاص، رخ داده بودند.

وی افزود: یک فاکتور اولیه تاثیرگذار بر ابتلا به این تومورها می تواند با قرار گرفتن در معرض فاکتورهای محیط زیستی که در طول زمان تغییر می کنند، ارتباط داشته باشد. ما چنین یافته ای را به این معنی می دانیم که عوامل محیط زیستی کوتاه مدت می توانند به نوعی در ایجاد این تومورها دخالت داشته باشند.

پروفسور دبورا توئدل استاد دانشگاه نیوکاسل نیز گفت که در شرایط عادی، سیستم ایمنی می تواند سرطان را تحت کنترل نگه دارد، اما ضعیف شدن این سیستم به سلول های سرطانی از جمله نوروبلاستوما اجازه گسترش می دهد.

همچنین تصور می شود که تغییرات ژنتیکی نیز کودکان را برای ابتلا به این سرطان مستعدتر سازد.
به گفته دکتر مک نالی، دلایل تشکیل تومورهای نوروبلاستیک هنوز مشخص نشده است اما احتمالا فاکتورهای ژنتیکی و محیط زیستی هردو در این زمینه نقش دارند.

کارشناسان با استناد به این مطالعه، اجرای تحقیق گسترده تر ملی و یا بین المللی در این زمینه را ضروری می دانند.

نتایج این مطالعه در مجله Environmental Health منتشر شده است.

وجود یک توده یا برآمدگی غیرمعمول و اغلب در ناحیه شکم کودک از علائم ابتلا به تومورهای نوروبلاستیک است که باعث برجستگی در آن قسمت می شود. کودک ممکن است از احساس پری شکم، ناراحتی و یا درد شکایت کند که اثرات مستقیم وجود تومور در آن ناحیه است.


منبع: خبرگزاری ایرنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار