گوناگون

۵ آسیب بدنی رایج هنگام خانه تکانی

پارسینه: با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، خانه تکانی و تمیز کردن خانه را در پیش رو داریم که متاسفانه گاهی بدون خطر و ایجاد دردسر نیست. بنابراین بهتر است بدانیم چه خطرات احتمالی وجود دارد و چه باید کنیم.

هر چند تمیزکاری و خانه تکانی یک کار خطرناک محسوب نمی شود، اما باید مراقب خطرات و لطمات بدنی متداول باشیم. در اینجا رایج ترین آسیب های بدنی در حین خانه تکانی را برایتان می گوییم.

رگ به رگ شدن یا پیچ خوردگی

چرا این اتفاق می افتد؟

رگ به رگ شدن معمولا هنگام تمیزکاری های شدید و وسواسی، بلند کردن اجسام سنگین، جمع و جور کردن شلوغی ها، جابجا کردن لوازم خانگی یا مبلمان رخ می دهد. همچنین هنگام افتادن هم ممکن است رگ به رگ شدن بوجود بیاید. وقتی با آب زمین را می شویید نیز مراقب باشید.

برای پیشگیری از رگ به رگ شدن چه باید کرد؟

اگر جابجا کردن اجسام به تنهایی برایتان سخت است، از کسی کمک بگیرید و به خودتان فشار نیاورید. وقتی می خواهید تحرک داشته باشید و چیزهایی را بلند یا جابجا کنید، درست مثل قبل از ورزش، چند حرکت کششی انجام دهید. وقتی برای شستشو و تمیز کردن از آب استفاده می کنید، سعی کنید زودتر تمامش کنید تا خطر سُرخوردن کمتر شود.

اگر رگ به رگ شدن اتفاق افتاد...

اگر چنین اتفاقی رخ داد، یک سری کمک های اولیه انجام دهید تا آسیب را درمان کنید. این آسیب نیاز فوری به درمان ندارد و اقداماتی را می توان برای تسکین علائم انجام داد.


واکنش های پوستی

چرا این اتفاق می افتد؟

صدها ماده شوینده و پاک کننده در بازار وجود دارد. متاسفانه برخی از این محصولات در تماس با پوست موجب بروز واکنش هایی می شوند. شاید به ظاهر بعضی از مواد شوینده قوی، برای سابیدن خانه عالی باشند، اما می توانند پوست شما را نیز بسابند!

پیشگیری

حتما برچسب هشداردهنده روی محصول را بخوانید. معمولا راهنمایی هایی برای نحوه استفاده از محصول و اینکه اگر با پوست تان تماس پیدا کرد چه باید کنید، وجود دارد. بعضی از محصولات نیاز به پوشیدن دستکش دارند.
برای جلوگیری از بروز مشکلات تنفسی، هرگز مواد شوینده را با هم مخلوط نکنید (مثلا جرم گیر با وایتکس) و محیطی که در آن مشغول تمیز کاری هستید، حتما تهویه هوا داشته باشد

باید مراقب باشید این مواد به پوست تان پاشیده نشوند. البته نحوه نگهداری از این محصولات هم مهم است. موادی که با حفاظ کامل نگهداری نمی شوند، احتمال نشتی یا ریختن شان وجود دارد که در این صورت ممکن است ناخواسته با پوست تماس پیدا کنند.

اگر با پوست تماس پیدا کرد...

گاهی علی رغم بهترین اقدامات محافظه کارانه، پوست تان با این مواد تماس پیدا می کند. اگر چنین چیزی رخ داد، فورا به برچسب راهنمای محصول نگاه کنید. معمولا توصیه می شود با آب فراوان پوستتان را بشویید. اگر بعد از آبکشی فراوان، هنوز هم مشکلی بود، می توانید به درمانگاه مراجعه کنید.
حساسیت چشمی

چرا چنین اتفاقی می افتد؟

معمولا هنگام تمیزکاری، سعی داریم با نگاه کردن دقیق، هر جرم و آلودگی را از سطح مورد نظر پاک کنیم و با مواد شیمیایی یا محلول هایی کار می کنیم که برای نابود کردن آلودگی ها طراحی شده اند. در این صورت متاسفانه احتمال آسیب چشم ها زیاد است. پاک کننده شما چه ژل باشد، و چه مایع یا پودر، حتی با یک تماس ناچیز با چشم باعث آزردگی آن می شود. چشم افرادی که آلرژی دارند، در تماس با گرد و خاک هم آزرده می شود.

پیشگیری

مراقبت و دقت، شرط اول است. معمولا وقتی عجله داریم، احتمال بروز این خطرات بیشتر می شود. برای محافظت بیشتر از چشم ها می توانید از عینک های مخصوص استفاده کنید. حواس تان باشد که حتی بدون تماس مستقیم چشم با ماده شوینده، ممکن است گاز و بوی ناشی از این ماده به چشم شما آسیب برساند.

حتما در فضایی که مشغول به کار هستید، تهویه هوا داشته باشید، یعنی درب و پنجره محل را باز بگذارید و یا هواکش را روشن کنید. همچنین راهنمای مصرف محصول را خوب بخوانید تا اگر آلرژی دارید، اقدامات پیشگیرانه را در نظر بگیرید. کمتر در معرض گرد و خاک بودن هم مفید است.

اگر چشم واکنش نشان داد...

اگر چنین اتفاقی افتاد، ابتدا طبق راهنمای محصول عمل کنید. بیشتر محصولات توصیه می کنند چشم ها را با آب فراوان شستشو دهید، اما باز هم به برچسب خود محصول نگاه کنید. اگر چشم های تان در اثر گاز یا بوی مواد آزرده شد، آبکشی چشم ها معمولا مفید است. همچنین تهویه هوا و یا ترک محیط موثر است. اگر بعد از این اقدامات، باز هم مشکل وجود داشت، به درمانگاه مراجعه کنید.

خراش و بریدگی

چرا چنین اتفاقی می افتد؟

بیشتر بریدگی ها در آشپزخانه رخ می دهند. شستن ظروف معمولا دلیل این بریدگی هاست، مخصوصا هنگام شستن چاقو و ظروف شیشه ای و لغزنده این خطر همیشه وجود دارد. هنگام گردگیری هم این خطر وجود دارد، چون احتمال دارد اشیای شکستنی تصادفی بشکنند.

پیشگیری

هنگام کار با اشیای تیز و برنده مواظب باشید. هنگام شستن ظروف، چاقو را در آب پر از کف غوطه نریزید، چون دید خوبی به داخل آب ندارید. چاقوها را جداگانه بشویید و یا فقط از آب گرم استفاده کنید. استفاده از دستکش ظرفشویی هم برای پیشگیری خوب است. می توانید از یک پد سُر گیر در کف سینک ظرفشویی استفاده کنید تا احتمال شکستن ظروف را کمتر کنید.

اگر بریدگی اتفاق افتاد...

خونسردی تان را حفظ کنید. کمک های اولیه را بکار بگیرید و زخم را پانسمان کنید. اگر بریدگی عمیق بود و خون بند نمی آمد، به درمانگاه مراجعه کنید.

مشکلات تنفسی

چرا چنین اتفاقی می افتد؟

مشکلات تنفسی هنگام تمیزکاری ممکن است به چند دلیل رخ دهند. گاهی استفاده از حجم زیاد مواد شیمیایی مخصوصا برای آنهایی که مشکلات تنفسی دارند، سبب بروز این مشکل می شود، مثل افرادی که آلرژی یا آسم دارند. گاز و بوی ناشی از این مواد هم می تواند، سبب واکنش در فرد شود.

پیشگیری

برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی باید میزان مناسبی از این مواد را استفاده کنید، نه زیاد. انجام کارهای سخت مانند ورزش کردن است؛ اگر عادت به ورزش شدید نداشته باشید آمادگی کار کردن شدید را هم ندارید. اگر مشکل تنفسی مانند آلرژی و آسم دارید، از مواد محرک دوری کنید. شاید بهتر باشد از ماسک استفاده کنید تا در معرض گرد و خاک نباشید.

به جای گردگیری که سبب پخش شدن ذرات گرد و خاک در هوا می شود، سعی کنید از جارو برقی استفاده کنید تا خاک را جذب کند، و یا در مواردی ممکن است مجبور شوید یک سری از کارها را به دیگران محول کنید.

برای جلوگیری از بروز مشکلات تنفسی ناشی از گاز و بوی مواد، هرگز مواد شوینده را با هم مخلوط نکنید (مثلا جرم گیر با وایتکس) و محیطی که در آن مشغول تمیز کاری هستید، حتما تهویه هوا داشته باشد.

اگر مشکل تنفسی بوجود آمد...

اگر مشکلی برای تنفس تان ایجاد شد، منتظر نمانید تا بدتر شود و فورا اقدامات لازم را انجام دهید. علت بروز مشکل تنفسی معمولا تعیین کننده اقداماتی است که باید انجام دهید.

ممکن است لازم باشد بنشینید، از اسپری تنفسی استفاده کنید و یا دارو مصرف کنید. ترک کردن محیط همیشه لازم است. در صورت ادامه مشکل، بهتر است به پزشک مراجعه نمایید.



منبع: تبیان

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار