گوناگون

چرا دولت باید جور مجلس را بکشد؟

چرا دولت باید جور مجلس را بکشد؟

پارسینه: دیدار هیات پارلمانی اروپایی از ایران انقدر حاشیه داشت که کسی نپرسید آیا این دیدار دست آوردی برای کشور...

پارسینه-گروه سیاسی: دیدار هیات پارلمانی اروپایی از ایران انقدر حاشیه داشت که کسی نپرسید آیا این دیدار دست آوردی برای کشور داشت یا خیر ؟!تنها این سوال مطرح شد که چه کسی هیات اروپایی را به ایران دعوت کرد و چه کسی ترتیب ملاقات آنها با نسرین ستوده و جعفر پناهی را د اد؟

سوالی که هنوز بی پاسخ مانده تا حاشیه های این دیدار همچنان ادامه دار شود و در آخر معلوم نشود بالاخره مقصر ایجاد این همه حرف و حدیث چه کسانی هستند.



از یکسو برخی کاظم جلالی یکی از نمایندگان مجلس را به‌عنوان فردی معرفی می‌کنند که این هیات را به ایران دعوت کرده است و از سوی دیگربا توجه به دعوت پارلمان از این هیات، به ناگاه وزرای دولت به بهارستان احضار می‌شوند تا درمورد عملکرد هیات اروپایی پاسخ دهند و در این میان پای محمدجواد لاریجانی به میان کشیده می‌شود!

جواد لاریجانی اجازه ملاقات صادر کرد نه مجلس!

همین چند روز پیش بود که سیدحسین نقوی‌حسینی درباره این دایدار پرحاشیه گفت: کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش‌ها، توضیحات مفصلی درباره سفر هیات پارلمانی اروپایی ارائه کرد که طبق این گزارش، پارلمان اروپایی نهاد مهمی در عرصه بین‌المللی است و عدم‌حضور جمهوری اسلامی در نهاد مذکور موجب حضور مخالفان نظام می‌شود و از این تعبیر اطلاعات غلط و غیرواقعی مطرح می‌کنند.

نماینده مردم ورامین در مجلس خاطرنشان کرد: طبق گزارش جلالی، سفر هیات پارلمان اروپایی شش سال بود که باید انجام می‌شد و در این مدت بیش از هشت گفت‌وگو برای این سفر انجام شد و چون نوبت اروپایی‌ها بوده، آنها باید می‌آمدند و سپس هیات پارلمان ایرانی سفر می‌کرد.
وی در ادامه گفت: طبق گفته رئیس مرکز پژوهش‌ها، در آخرین جلسه هماهنگی روز سه‌شنبه قبل از سفر که با حضور مسئولان وزارت اطلاعات و وزارت خارجه مطرح شد هیات پارلمانی درخواست ملاقات را به وزارت خارجه داده و با تماسی که با آقای محمدجواد لاریجانی گرفتیم، ایشان تائید کرد که ما قول ملاقات داده‌ایم.

این نماینده مجلس یادآور شد: جلالی همچنین بیان کرد که در همین جلسه ما به عنوان دعوت‌کننده و مجلس اعلام کردیم که ما با چنین ملاقاتی مخالفیم و اکنون اعلام می‌کنیم مرکز پژوهش‌ها و مجلس دقیقاً مطابق برنامه تنظیمی خود با هیات برخورد کرده و پیش رفته و هیچ مسئولیتی در قبال ملاقات‌های پنهان هیات پارلمانی ندارد.

بعد از آن نیز کاظم جلالی رئيس کمیته روابط پارلمان اروپا در مجلس شورای اسلامی در توضیحاتی درباره دیدار هیات پارلمانی اروپا با نسرین ستوده و جعفر پناهی گفت که پیش از این محمدجواد لاریجانی، مشاور بین‌الملل رئيس قوه قضاییه، با این ملاقات موافقت کرده اما مجلس مخالف این دیدار بوده و این عمل را مخالف عرف دیپماتیک می‌دانسته است.

تا به این ترتیب از مجلس رفع اتهام کند و محمد جواد لاریجانی را زیر تیغ اتهام قرار دهد.

پاسخ لاریجانی به اتهام مجلس

محمد جواد لاريجاني، دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه اما در اين مورد واكنش نشان داد و گفت: هیچکس در این مملکت موافق رفتار این هیات در ملاقات با این افراد و اعطای جایزه به آن‌ها نبوده است؛ زیرا اولا تقاضای ملاقات با افرادی که سابقه محکومیت دارند یا به نوعی درحال گذراندن محکومیت هستند، نیازمند هماهنگی‌های قضایی است و باز همه آن‌ها نیازمند هماهنگی‌های امنیتی است، ثانیا جایزه دادن به محکومین فتنه همان‌طور که اشاره شد اصلا یک توهین سیاسی است.

وي ادامه داد: اتفاقا این رفتار ناهنجار دیپلماتیک با مواضع غرب و دول اروپایی در فتنه 88 کاملا هماهنگی دارد. در جریان فتنه که در واقع یک کودتای ناموفق علیه دموکراسی در نظام اسلامی بود، دول اروپایی با وقاحت کامل این جریان فتنه را هم هدایت کردند، هم کمک کردند و هم تبلیغ کردند. این سیاست، حکایت از ماهیت خیره سرانه و خود محورانه غرب دارد.

ماجرا آنقدر پیچیده شد که حمید رسایی نماینده تهران به دیدار ردیس مجلس با هیات اروپایی اعتراض کرد و علی لاریجانی نیز در پاسخ او گفت: ما یکسری منافعی را در این دیدار و گفت‌وگوهای سیاسی دیپلماتیک می‌دیدیم و نظر بنده این نبود که این موضوع در ایران اینطور برجسته شود و الان هم برجسته‌کردن آن را غلط می‌دانم.

جعفر پناهی : شلوغش کرده اند!

در این میان اما واکنش جعفر پناهی نیز قابل توجه بود. جعفر پناهی، کارگردان سینمای ایران نیز در گفت‌وگویی به حواشی دیدار هیأت پارلمانی اروپا با خود و نسرین ستوده واکنش نشان داده است. پناهی گفته است: این دیدار یک مساله طبیعی در عرف روابط بین‌الملل است.

به هر حال حضور هیأت پارلمانی اروپا به دعوت مقامات ایرانی انجام شده و در مدت حضور، آنها با چهره‌های سیاسی کشور هم دیدار و گفت‌وگوهایی داشته‌اند. هیچ اتفاقی نیفتاده است.
بعضی‌ها می‌گویند من کسی را دعوت کرده‌ام یا ... مگر من کی هستم که از کسی دعوت کنم؟ مقامات ایرانی هم می‌توانند برای دیدار و گفت‌وگو با چهره‌هایی که مدنظرشان است به کشورهای دیگر بروند. اما بعضی‌ها حرف‌هایی می‌زنند که با منطق جور در نمی‌آید.

بالاخره چه کسی ترتیب ملاقات جنجالی را داد؟

در اين ميان اما آنچه كه اهميت دارد هماهنگ كننده ديدار يك هيات پارلماني اروپايي با دو شخصيت نيست بلكه اين شرايطي است كه هيچ كس مسئوليت‌آن‌را نمي‌پذيرد.در واقع تا انتقادها تند و تیز می شود همه به دنبال مقصر كردن ديگري هستند .

در اين ميان از همه عجيب تر رفتار مجلس است كه به علت ناهماهنگي‌هاي موجود ميان خودش تلاش دارد تقصير را بر گردن دولت بيندازد و با احضار وزراي اطلاعات و يا خارجه به مجلس مسئوليت خود را در اين مورد بپوشاند.

این در حالی است که دیدار پارلمانی تنها به مجلس مربوط است و دولت اصلا دخالتی در دعوت هیات اروپایی به ایران نداشته است که حالا وزرایش باید پاسخگو باشند آن هم در شرایطی که مشکلات اقتصادی و دیپلماتیک زیادی دولتی ها را به خود مشغول کرده است و این حاشیه ها می تواند دولت را از هدف اصلی خود دور کند!

باید منتظر ماند و دید این حاشیه ها تا کی ادامه دار خواهد بود چرا که مسائلی مهم تر از ملاقات با جعفر پناهی و نسرین ستوده وجود دارند که مجلس به آنها بپردازد!

ارسال نظر

  • علی

    نظرسنجی:پاسینه عاقبت بخیر میشود یا نه.(بله+ خیر-)

  • محمد

    کاش این مجلس در زمان دولت قبلی هم نسبت به وقایع واختلاس ها و رشوه خواری ها وصدها موردتخلف همینطورحساس بودوای کاش دراین مملکت هرکس اشتباه خود رامی پذیرفت وگردن دیکری نمی انداخت...

  • ناشناس

    فکر می کنند علت کارهای مجلس را مردم نمی فهمنند سکوت مردم ایران همیشه سیاست مدارانش را دچار اشتباه کرده وسیاستمداران هیچگاه از تاریخ این مملکت درس نگرفته اند

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار