گوناگون

میانگین رشد جمعیت کشور، ۱.۲۹ درصد

پارسینه: خلیل علی محمدزاده در همایش سیاست‌های شاخص‌های جدید جمعیتی گفت: سالانه باید 10 درصد از 56 درصد نرخ سزارین در کشور کاهش یابد.

عضو کارگروه تعالی جمعیت بسیج جامعه پزشکی کشور گفت: آمار سزارین در ایران به حدی بالاست که بعد از کشور برزیل دومین رتبه را دارد و برخی از ماه‌ها نیز رتبه اول جهان بوده است.

به گزارش ایسنا، خلیل علی محمدزاده در همایش سیاست‌های شاخص‌های جدید جمعیتی گفت: سالانه باید 10 درصد از 56 درصد نرخ سزارین در کشور کاهش یابد.

این مقام مسئول اظهار کرد: در کشورهای دارای طب پیشرفته آمار سزارین تنها 11 درصد است و در این رابطه احتیاج به آگاه‌سازی و فرهنگ‌سازی داریم.

وی در خصوص رشد جمعیت کشور عنوان کرد: در صورتی که رشد جمعیت کشور به همین منوال پیش رود در سال 1425 رشد جمعیت صفر و بعد از آن سیر منفی خواهد داشت.

محمدزاده میانگین رشد جمعیت کشوری را در حال حاضر 1.29 درصد عنوان و بیان کرد: رشد جمعیت در اردبیل 0.3 درصد، رشد جمعیت در ایلام 0.4 درصد و این آمار در استان مرکزی 0.9 درصد است که این میزان از میانگین رشد جمعیت کشوری کم‌تر است.

این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به اینکه آمار جمعیتی کشور به صفر نزدیک می‌شود این سیر نزولی برای استان‌هایی که به صفر نزدیک‌ترند تندتر خواهد بود.

علی محمد زاده به افراط در کنترل جمعیت اشاره و بیان کرد: کاری که در کشور ما در رابطه با کاهش رشد جمعیت انجام شد تنها در مدت پنج تا 10 سال اتفاق افتاد، کاری که دنیا در مدت زمان 50 تا 100 سال می‌توانست انجام دهد.

این مقام مسئول ادامه داد: سال‌ها باید کار انجام شود که بتوانیم این سیر منفی را متوقف کنیم و به رشد جمعیتی 2.1 درصدی برسیم که در این مرحله تنها از محدوده خطر خارج شده‌ایم.

وی تصریح کرد: کشور ما به سمت سالمندی پیش می‌رود و ما جزو سه کشور اول جهان هستیم که به سمت پیری پیش می‌رویم.

این مقام مسئول نرخ بالای هفت تا هشت درصدی افراد بالای 60 تا 65 سال را مربوط به کشوری سالمند عنوان و اظهار کرد: باید قبل از اینکه کشور ما به کشوری سالمند تبدیل شود کار مؤثری انجام داد.

وی به کشورهای در حال توسعه و نرخ 40 درصدی افراد زیر 15 سال این کشورها اشاره و بیان کرد: متأسفانه این نرخ در کشور ما 23 درصد است، که از نرخ جهانی پایین‌تر است.

علی‌محمدزاده اظهار کرد: کشورهای پیشرفته امروز کشورهای در حال توسعه دیروز بوده‌اند و با توجه به تناسب این کشورها با نرخ مطلوب آمار جمعیت جهانی آنها از جمعیت 40 درصدی زیر 15 سال دیروز خود بهره برده‌اند و امروز به کشوری پیشرفته تبدیل شده‌اند.

این مقام مسئول به کشورهای پیشرفته ژاپن و آلمان اشاره و بیان کرد: این کشورها که در حال حاضر وارد فاز دوم و سوم رشد جمعیتی شده‌اند از پتانسیل نیروی جوان خود در گذشته بهره برده‌اند.

وی در رابطه با نرخ ازدواج اظهار کرد: مجموع ازدواج‌هایی که در کشور صورت می‌گیرد 1.9 درصد و این نرخ در استان مرکزی نیز 1.9 درصد است که این متناسب بودن آمار استان با کشور شاخص مطلوبی است که باید حفظ شود.

علی‌محمدزاده از بالا بودن نرخ طلاق در استان مرکزی انتقاد و در رابطه با نرخ GFR (میزان فرزندآوری یک زن) در استان مرکزی افزود: طبق آمار در استان مرکزی سال 1390به میزان متوسط 1.6 فرزند برای هر خانواده و در سال 1392 این میزان به 1.5 فرزند برای هر خانواده کاهش یافته است.

این مقام مسئول ادامه داد: در استان سیستان و بلوچستان به طور متوسط هر خانواده 3.5 فرزند با توجه به اینکه بسیاری دیگر از استان‌ها نیز همین وضعیت را دارند باید در این رابطه فرهنگ‌سازی بیشتر انجام شود.

علی‌محمدزاده حداقل بقای نسل را رسیدن نرخ باروری به 2.1 فرزند عنوان و بیان کرد: هر خانواده باید حداقل دو فرزند داشته باشد.

عضو کارگروه تعالی جمعیت بسیج جامعه پزشکی کشور تصریح کرد: سقط جنین در کشورهای غیر اسلامی یک کار غیر قابل قبول است ولی متأسفانه در کشور ما آمار آن بالاست و باید جلوی این کار گرفته شود.

وی با اینکه نباید حقوق بانوان و تحصیلات آن‌ها نادیده گرفته شود بیان کرد: سازمان‌ها و اداره‌ها می‌توانند با در نظر گرفتن کار نیمه‌وقت برای بانوان بدون کسر حقوق به تحکیم بنیاد خانواده کمک کنند.

این مقام مسئول در خصوص ارزیابی رتبه فرزندآوری کشور اظهار کرد: رتبه ایران سال 2014 در بین 209 کشور 146 بوده است که این آمار جای تأمل دارد.

وی با تأکید به پنجره جمعیتی به عنوان یک فرصت عنوان کرد: در صورتی که این فرصت را از دست بدهیم با تهدید مواجه می‌شویم و در صورتی که جمعیت 15 تا 16 سال به 70 درصد افزایش یابد به میزان 30 درصد در پنجره جمعیتی قرار خواهیم گرفت.

علی‌محمدزاده به معادن و مخازن بسیار ایران اشاره و بیان کرد: باید با ایجاد شغل برای جوانان آنها را در تشکیل خانواده یاری دهیم.

ارسال نظر

  • ناشناس

    سر خم می سلامت شکند اگر سبویی!

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد