روزنامه اعتماد با رحمانی فضلی وزیر کشور مصاحبه ای کرده است.
گزارش این روزنامه را از مصاحبه می خوانید:
وزير كشور روحاني پيروزي قاطع اصلاحطلبان در تهران را بهطور رسمي اعلام كرد و شايد به خاطر همين نتيجه قاطع است كه در پاسخ به اين سوال كه در زمان شمارش آرا گاه با تاخيرهايي روبه رو بوديم و گاهي ساعتها سكوت خبري بود، آيا در اين مدت وزارت كشور تحت فشار نهادهاي خاصي قرار گرفته است يا خير، گفت: اگر قرار بود ما تحت فشار قرار بگيريم يا نهادي در نتيجه انتخابات دخالت كند قطعا اين جنس نامزدهايي كه در تهران به پيروزي رسيدند امروز به عنوان برنده اعلام نميشدند.
وزير كشور با خنده ميگويد: اصولا من انسان فشارپذيري نيستم و اگر كسي فشاري روي من بياورد حتما عكس خواسته آن را عمل خواهم كرد. رحماني فضلي در تشريح اين موضوع تاكيد ميكند: در اين مدت هيچ فشاري روي ما وجود نداشت و ما انتخاباتي سالم و قانوني را برگزار كرديم و نتايج اين موضوع را مشخص ميكند. برخي ميگويند چطور ٣٠ نفر از يك ليست يك جا اينگونه راي آوردهاند؟ خب اين مشخص است مردم اراده كردند و به يك ليست راي دادند. ما به عنوان صيانتكنندگان از آراي مردم دخالت هر نهاد و گروهي را در انتخابات و نتيجه راي مردم گناه ميدانيم.
پيش از برگزاري انتخابات شائبههايي در مورد دخالت برخي دستگاهها وجود داشت، حتي بارها از من درباره دخالت نظاميان در موضوع انتخابات سوال شد. نتيجه انتخابات و نوع افرادي كه انتخاب شدند مشخص ميكند اگر نهادهايي در نتيجه دخالت كرده بودند يا فشاري از سوي آنها روي ما وجود داشت نبايد اين جنس افراد برنده انتخابات ميشدند. نتيجه انتخابات سلامت انتخابات را ثابت ميكند. وي افزود: خوشبختانه امسال انتخابات با آرامش و با شكوه برگزار شد و همه قانون را در همه مراحل رعايت كردند. همه جناحها و شخصيتها و حتي كساني كه ردصلاحيت شدند هم بر رعايت قانون تاكيد داشتند.
دو نفر در حصر راي دادند
رحماني فضلي در پاسخ به اين سوال كه آيا سه نفري كه در حصر به سر ميبرند، توانستند راي بدهند، گفت: دو نفر راي دادند، ولي يك نفر به خاطر اينكه ساعت رايگيري به پايان رسيده بود نتوانست راي دهد.
وزير كشور در ادامه در پاسخ به سوالي درباره نفوذي خواندن راهيافتگان به مجلس شوراي اسلامي اظهار كرد: ما همه كساني را كه در مسير قانوني اقدام به مشاركت و حضور كردند محق ميدانيم و آنها را براي رسيدن به اهدافشان در مسير قانوني كمك ميكنيم. اما اگر كسي به نفوذي بودن متهم است دستگاههاي متولي بايد آن را بررسي كنند.
وي درباره اينكه چرا آيتالله هاشمي از ستاد انتخابات كشور بازديد نكرد اظهار كرد: آيتالله هاشمي در مسير حركت خود از محل وزارت كشور ميگذشتند و قصد داشتند به وزارت كشور بيايند اما من دليلش را نميدانم كه چرا به وزارت كشور نيامدند. ما از حضور ايشان يا هر مسوول ديگر استقبال ميكنيم اما دليل نيامدن آيتالله هاشمي را بايد از خود ايشان بپرسيم.
وي همچنين درباره راي مردم به ليست اميد در تهران گفت: مردم آمدند و با توجه به گفتمان و عملكرد داوطلبان به يك ليست راي دادند. بالاخره در تهران يك گفتمان پيروز شد. اكنون بايد همه در خدمت مردم باشيم و نشان دهيم بلوغ سياسي ما متوجه آرمانهاي انقلاب است نه مسائل سياسي. وزير كشور در پايان درباره شايعه جابهجايي استانداران نيز گفت: من حتي اگر شب انتخابات هم متوجه ميشدم استانداران يا فرمانداران صلاحيت ندارند آنها را عزل ميكردم. ما طي اين روزها خيلي از مديران را جابهجا كرديم پس اين مساله زمان نميشناسد. البته بناي ما اين است كه در شرايط خاص اين كار را نكنيم، اگر لازم باشد اين اتفاق ميافتد
ارسال نظر