قاچاقچیان بانکی، حكمران بازار پول
پارسینه: روزنامه شرق نوشت؛
در روزهایی که تنور مبارزه با قاچاق حسابی داغ شده، اتاقیها هم خواستار مبارزه با قاچاقچیهای بانکی شدند؛ قاچاقچیان بانکی یا همان مؤسسات مالی و اعتباری غیرمجازی که سالهاست آزادانه در گوشه و کنار شهرها روییدهاند و حالا فصل برداشت میوههایشان رسیده. بحران میزان و ثامنالحجج، نوبرانه این باغ محسوب میشود که حسابی کام مشتریان این دو مؤسسه را تلخ کرد؛ اما آنگونه که نایبرئیس اتاق بازرگانی ایران میگوید، گستره تلخکامی میوه این مؤسسات فراتر از مشتریان محدود آنهاست و کام کل اقتصاد را تلخ میکند. دیروز پانزدهمین نشست هیأت نمایندگان اتاق ایران بدون حضور محسن جلالپور، رئیس سابق پارلمان بخش خصوصی آغاز شد و پدرام سلطانی، نایبرئیس اتاق، ریاست جلسه را بر عهده گرفت. البته حضور سرزده جلالپور از حواشی پررنگ این نشست بود که اعضای اتاق از آن استقبال کردند و مجالی برای او بود تا در یک سخنرانی نهچندان کوتاه، دردهای ۵۱۱روزه ریاست خود بر اتاق را یک بار مرور کند. اما در متن نشست، سلطانی که موقتا بر جای محسن جلالپور، رئیس مستعفی اتاق تکیه زده بود، طلیعه سخنرانیاش را به تسهیلات بانکی اختصاص داد و نقش مخرب مؤسسات پولی و
بانکی غیرمجاز در اقتصاد ایران را که موجب بالاماندن نرخ سود بانکی شده است، اعلام کرد. به اعتقاد سلطانی، صدای ناله اقتصاد و خردشدن پای صنعت، در میان فریادهای موافقان و مخالفان برجام، به گوش نمیرسد. باید زبان سیاست را در کام نگاه دارند تا صدای اقتصاد به گوششان برسد.
حضور سرزده جلالپور در نشست
حضور سرزده محسن جلالپور در پانزدهمین نشست هیأت نمایندگان اتاق ایران، شاید پررنگترین حاشیه این مراسم باشد. به گزارش مهر، جلالپور در این ملاقات غیرمنتظره که هیأت نمایندگان از آن استقبال کردند، با شفافسازی نسبت به عملکرد ۵۱۱روزه خود، توضیحاتی را درباره کارنامه کاری اتاق ایران در دوره ریاستش، حقوق دستمزد مشاوران عالی اتاق و تأثیرپذیری خود از دولت ارائه داد. او با بیان اینکه «من از حرکت به سوی شفافیت حداکثری مالی و اطلاعرسانی سخن میگویم، افزود: از ابتدای دوره هشتم، هدفگذاری «اتاق شیشهای» مطرح و حرکت به سوی شفافیت در همه بخشهای اتاق، اصل اساسی هیأترئیسه بوده است. بیانصافیهای اخیر درباره پرداختهای نجومی در اتاق هیچ پایه و مبنای واقعیای ندارد. همانگونه که بارها عرض کردهام، کلیه پرداختها و حسابهای اتاق شفاف و ارائهدادنی به اعضای محترم هیأت نمایندگان است. از بزرگی این دروغ همین بس که این تهمت را به رئیس و اعضای هیأترئیسه و مشاوران اتاق نسبت دادهاند که باید عرض کنم کار در اتاق ایران برای رئیس و اعضای هیأترئیسه در همه ادوار افتخاری بوده و حتی یک ریال در دوره خدمت دریافت نمیکنند. او بیش از ۳۱۱ ملاقات رسمی در داخل و خارج کشور با مسئولان و هیأتهای خارجی در ۵۱۱ روز گذشته را نشان از حجم فعالیتهای انجامشده در این زمینه عنوان کرد و گفت: بسیار خوشحالم عرض کنم به گفته بسیاری از مقامات بلندپایه داخلی و خارجی آنچه به وسیله تیم بینالملل و اعضای اتاق اتفاق افتاده، از حد انتظار بالاتر بوده است.
توصیههایی برای روزهای باقیمانده
جلالپور در بخش دوم سخنرانی خود گفت: ادامه مسیر رشد روزافزون جایگاه اتاق و بخش خصوصی در داخل و خارج کشور باید به عنوان اولویت اتاق مدنظر باشد. در این راستا همکاری همه فعالان اقتصادی، اعضای اتاقها بهویژه اعضای هیأت نمایندگان، اصلی اساسی و ضروری است. باید پذیرفت بخش خصوصی و مردمی اقتصاد ایران امروز نیاز به انسجام و وحدت دارد. دراینباره اتاق ایران که به تصریح قانون، نهاد عالی مدنی و قانونمند این بخش است، باید انسجام را در اولویت خود قرار دهد. توصیه جدی من به اعضای محترم هیأت نمایندگان ضمن تأکید بر انسجام، پشتیبانی جدی از هیأترئیسه و رئیس منتخب جدید است. حتیالامکان تعیین رئیس باید متکی بر ضریب آرایی حتی بیشتر از رأی مرحمتی به بنده باشد. همه باید بپذیریم که رقابت تا پایان انتخابات هیأترئیسه و رئیس اتاق معنا دارد و پس از آن باید همه توان و ظرفیتها برای پشتیبانی از رئیس و هیأترئیسه به کار گرفته شود.
نبود برخورد قاطع، دلیل رشد غیرمجازها
نایبرئیس اتاق بازرگانی ایران، مؤسسات پولی و بانکی غیرمجاز را قاچاقچیان بانکی و مالی کشور لقب داد که هر روز بال و پر بیشتری پیدا میکند و موجب بالا ماندن نرخ سود بانكي شده است. او نبود برخورد قاطع را یکی از دلایل مؤثر در رشد قارچگونه این مؤسسات غیرمجاز دانست که دولت باید در این زمینه به طور جدی وارد شود. به گزارش پایگاه خبری اتاق بازرگانی ایران پدرام سلطانی در بخش دیگری از سخنان با بیان اینکه شاهبیت مسائل و مشکلات بخش خصوصی، مسائل بانکی و تأمین مالی است، تصریح کرد: عنوان شده که در چهارماهه نخست سال جاری پرداخت تسهیلات از رشد شش، هفتدرصدی برخوردار بوده و ۲۴۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است؛ اما درباره اینکه تقسیمبندی این بخش چگونه بوده و بخش دولتی، شبهدولتی و خصوصی چه میزان تسهیلات دریافت کردهاند، هیچ آماری نداریم؛ درحالیکه برای احصای آمار در کشوری که در مسیر گذار است، باید تقسیم تسهیلات برای بخش خصوصی و دولتی و همچنین سهم صنایع کوچک و متوسط به تفکیک مشخص شود. سلطانی همچنین پایینبودن میزان کفایت سرمایه بانکهای ایرانی را یکی دیگر از مشکلات نظام بانکی ایران برشمرد و گفت: در ایران میزان کفایت سرمایه بانکها چهار درصد است؛ درحالیکه این میزان در اغلب کشورها به بیش از هشت درصد میرسد. بهعبارتی، ضریب ریسک در بانکهای ما بسیار بالا و سه برابر ضریب ریسک نمونههای جهانی است. او پرریسکبودن نظام بانکی ایران را یکی از دلایلی عنوان کرد که مانع برقراری روابط بانکی با دنیاست و برهمیناساس، لزوم اصلاح و بهبودبخشی نظام بانکی کشور را یادآوری کرد. نایبرئیس اتاق ایران ادامه داد: مشکلات گفتهشده از نظام بانکی فقط بخشی از کوهی یخی است که بسیاری از آن زیر آب است و آشکار نیست ازاینرو نظام پولی و بانکی کشور به طراحی و اصلاح ساختار جدی و اساسی نیاز دارد.
وزارت نفت، الگوی بهرهگیری از پسابرجام
به اعتقاد سلطانی، رکودی که بر اقتصاد کشور حاکم شده، هم دولت و هم بخش خصوصی را در شرایط بیسابقهای قرار داده است؛ از یکسو بخش خصوصی هیچگاه چنین تجربهای نداشته که بداند چگونه باید این مشکلات را حل کند از آنسو دولتی که با انبوه مشکلات مواجه شده، نیز بهنوعی خلع سلاح است. او با اشاره به اینکه دولت همزمان با مذاکرات هستهای، خود را برای بهرهگیری از فضای پسابرجام آماده میکرد، گفت: وزارت نفت را میتوان نمونه بارز این آمادگی عنوان کرد که توانست بلافاصله پس از اجرائیشدن برجام، میزان فروش نفت خود را بالا ببرد با این تفاسیر اگر در همه حوزهها خود را آماده کرده بودیم، میتوانستیم نتایج بهتری از برجام بگیریم.
بهبود فضای کسبوکار خواسته اصلی بخش خصوصی
نایبرئیس اتاق ایران در ادامه اظهار کرد: اگر دولت همراه با پیشبردن برجام، به بهبود فضای کسبوکار توجه میکرد، نتایج بهتری حاصل میشد. سلطانی بهبود فضای کسبوکار در کشور را بهعنوان خواسته اصلی بخش خصوصی عنوان کرد و افزود: در این زمینه اصلاح نظام مالی کشور با حذف مقررات و مجوزهای زائد، اصلاح سریع مشکلات مالیات بر ارزش افزوده و تناسببخشیدن به نرخ ارز، میتواند گامهای بلندی برای مهیاکردن فضا برای بالیدن کسبوکار باشد. او همچنین به جریانانداختن مؤثر ابزارهای مؤثر پولی و مالی، اتخاذ رویکرد اقتصادی در قاچاق کالا و اصلاح بوروکراسی بیهدف اداری و شفافیت در اقتصاد را از ضروریات بهبود کسبوکار عنوان کرد.
بخش خصوصی پیشگام شفافسازی
نایبرئیس اتاق ایران درباره لزوم حاکمیت شفافیت در همه ارکان کشور، تصریح کرد: بخش خصوصی همواره از نبود شفافیت در کشور آسیب دیده است ازاینرو بهعنوان یک نهاد فراگیر و عمومی، گزارش بودجه خود را در معرض عموم قرار میدهیم تا همه بدانند بخش خصوصی پیشگام شفافسازی است. سلطانی افزود: در همین زمینه نیز از همه دستگاههای اجرائی و بخش دولتی انتظار داریم شفافیت در ارائه اطلاعات را در رأس کارهای خود قرار دهند. سلطانی در بخش دیگری از سخنانش به حواشی اخیر که درباره بینظمی در ساختار مالی اتاق مطرح شده بود، اشاره کرد و با نابخردانه خطابکردن آن حواشی، گفت: نه بیانضباطی مالی در اتاق رخ میدهد و نه حقوقی بیشتر از آنچه باید، به فردی داده شده است. با این حساب، سؤال این است چرا برخی نمیگذارند اتاق در جایگاهی که شایسته است قرار داشته باشد و از بخش خصوصی دفاع کند.
لزوم توجه به اقتصاد ورزش
نایبرئیس اتاق ایران برگزاری مسابقات المپیک ریو و افتخارآفرینیهای ورزشکاران ایرانی را غنیمت شمرد و گفت: باید به اقتصاد ورزش در کشور توجه و سرمایهگذاری بخش خصوصی موجب ترقی ورزش کشور شود، چراکه اعتقاد داریم ملت ایران میتواند بیش از اینها بدرخشد به شرطی که شفافیت در ورزش کشور هم رسوخ کند و شایستهسالاری باعث ترقی ورزش نیز شود. سلطانی با بیان اینکه صدای ناله اقتصاد و خردشدن پای صنعت در میان فریادهای موافقان و مخالفان برجام، به گوش نمیرسد، اظهار کرد: دولتمردان باید زبان سیاست را در کام نگاه دارند تا صدای اقتصاد به گوششان برسد.
انتخاب هیأتمدیره مرکز داوری
در ادامه نشست هیأت نمایندگان اتاق ایران، انتخابات تعیین سه عضو هیأتمدیره مرکز داوری، انجام شد. اسدالله عسگراولادی، فریدون فرقانی، محمدرضا قمی، زمانی، ناصر ریاحی و آقاخانی نامزدهای هیأتمدیره مرکز داوری شدند که پس از رأیگیری محمدرضا قمی با ۲۹۱ رای، فریدون فرقانی با ۲۴۶ رأی و ناصر ریاحی با ۲۲۵ رأی بهعنوان اعضای هیأتمدیره مرکز داوری اتاق ایران انتخاب شدند.
برای توسعه کشور باید از دولت ناامید شویم
حجتالله کشانی، عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران، درباره نقش دولت در توسعه اقتصادی، گفت: برای توسعه کشور باید از دولت ناامید شویم، چراکه برای توسعه به جوانانی نیازمندیم که با اندیشه و ذهنی رشدیافته به آینده ایران میاندیشیند و میدانند نقشآفرینی دولت در اقتصاد کمکی به توسعه نمیکند.
این عضو هیأت نمایندگان اتاق اصفهان، همچنین لزوم تشکیل اتاق بازرگانی جوانان برای استفاده از ظرفیت جوانان کشور را ضروری دانست و گفت: در کشورهایی مانند آمریکا که اتاق بازرگانی جوانان ایجاد شده، اعضای این اتاق به کارآفرینان و افراد برتر اقتصادی دوران خود تبدیل شدهاند، ما نیز در اتاق باید این مورد را پیگیری کنیم.
بهای فولاد در بورس طبق قانون تعیین میشود
بهرام سبحانی، عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران و مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان نیز در این نشست در رابطه با تولیدات این شرکت و حضور آن در بازارهای صادراتی گفت: محصول فولاد، خوراک عام نیست، بلکه در صنایع بزرگ و کوچک به مصرف میرسد، از سوی دیگر، در سالهای گذشته مصرف داخل کم بود و باید مازاد تولید خود را صادر میکردیم.
او در واکنش به برخی از انتقادات مبنی بر عدم لزوم حضور این شرکت در داخل، گفت: وقتی در داخل مصرف کم است، آیا درست است بازارهای صادراتی را از دست داده و تولیدات را انبار کرد. سال گذشته با بدترین شرایط در حوزه فولاد مواجه بودیم؛ بنابراین وارد بازارهای صادراتی شدیم. از طرف دیگر وقتی صادرات صورت میگیرد، با قیمت جهانی محصولات را به فروش میرسانیم. این فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: در سال ۰۱ قیمت فولاد در داخل ۸۵ درصد و در سال ۰۳ حدود ۵۳ درصد ارزانتر از قیمتهای جهانی بود، اما در سال ۰۵ قیمتهای داخلی ۲۰ درصد گرانتر از بازار خارج شد. چرا در آن سالها که قیمت داخل ارزانتر بود، کارخانههای داخلی که از فولاد استفاده میکردند، نمیگفتند فولاد را طبق قیمتهای جهانی، در اختیار مصرفکنندگان داخل نیز بگذارید، اما امروز که قیمتهای جهانی کمتر شده، ما را محکوم میکنند. طبق قانون، کشف قیمت در بورس اتفاق میافتد و این همان کاری است که امروز از سوی فولاد مبارکه رعایت میشود.
انتظار از صادرات فولاد و افزایش تعرفهها
علیمحمد ابوئیمهریزی، عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران و عضو سندیکای لوله و پروفیل، درباره اقدامات دولت یازدهم و پیامدهای آن برای تولید گفت: متأسفانه آنچه به عنوان حمایت مطرح میشود، آسیبهایی را به کارخانهها و تولیدات کشور وارد کرد.
وی در پاسخ به اظهارات سبحانی درباره فروش فولاد در کشور و بازارهای صادراتی اظهار کرد: درباره افزایش۶۱۱درصدی تعرفه فولاد به کمیته ماده ۸۷ مراجعه کردیم و این مسئله در حال پیگیری است. صادرات مواد اولیه خام کشور اقدام نادرستی است که صورت گرفته و همچنان ادامه دارد. بخش خصوصی باید از ادامه این روند جلوگیری کند.
تأیید تفریغ بودجه ۰۵ و زمان انتخابات رئیس جدید
در این نشست، گزارش تفریغ بودجه سال مالی منتهی به ۳۰ اسفند سال ۰۵ اتاق نیز از سوی احمد فیاضبخش، دبیرکل اتاق ایران ارائه شد و با کسب ۹۹. ۵۷ درصد رأی مثبت از سوی اعضای هیأت نمایندگان تأیید شد. در این نشست همچنین زمان انتخابات رئیس اتاق ایران به رأی گذاشته شد تا ۲۵ شهریور برای برگزاری انتخابات تعیین شود.
حضور سرزده جلالپور در نشست
حضور سرزده محسن جلالپور در پانزدهمین نشست هیأت نمایندگان اتاق ایران، شاید پررنگترین حاشیه این مراسم باشد. به گزارش مهر، جلالپور در این ملاقات غیرمنتظره که هیأت نمایندگان از آن استقبال کردند، با شفافسازی نسبت به عملکرد ۵۱۱روزه خود، توضیحاتی را درباره کارنامه کاری اتاق ایران در دوره ریاستش، حقوق دستمزد مشاوران عالی اتاق و تأثیرپذیری خود از دولت ارائه داد. او با بیان اینکه «من از حرکت به سوی شفافیت حداکثری مالی و اطلاعرسانی سخن میگویم، افزود: از ابتدای دوره هشتم، هدفگذاری «اتاق شیشهای» مطرح و حرکت به سوی شفافیت در همه بخشهای اتاق، اصل اساسی هیأترئیسه بوده است. بیانصافیهای اخیر درباره پرداختهای نجومی در اتاق هیچ پایه و مبنای واقعیای ندارد. همانگونه که بارها عرض کردهام، کلیه پرداختها و حسابهای اتاق شفاف و ارائهدادنی به اعضای محترم هیأت نمایندگان است. از بزرگی این دروغ همین بس که این تهمت را به رئیس و اعضای هیأترئیسه و مشاوران اتاق نسبت دادهاند که باید عرض کنم کار در اتاق ایران برای رئیس و اعضای هیأترئیسه در همه ادوار افتخاری بوده و حتی یک ریال در دوره خدمت دریافت نمیکنند. او بیش از ۳۱۱ ملاقات رسمی در داخل و خارج کشور با مسئولان و هیأتهای خارجی در ۵۱۱ روز گذشته را نشان از حجم فعالیتهای انجامشده در این زمینه عنوان کرد و گفت: بسیار خوشحالم عرض کنم به گفته بسیاری از مقامات بلندپایه داخلی و خارجی آنچه به وسیله تیم بینالملل و اعضای اتاق اتفاق افتاده، از حد انتظار بالاتر بوده است.
توصیههایی برای روزهای باقیمانده
جلالپور در بخش دوم سخنرانی خود گفت: ادامه مسیر رشد روزافزون جایگاه اتاق و بخش خصوصی در داخل و خارج کشور باید به عنوان اولویت اتاق مدنظر باشد. در این راستا همکاری همه فعالان اقتصادی، اعضای اتاقها بهویژه اعضای هیأت نمایندگان، اصلی اساسی و ضروری است. باید پذیرفت بخش خصوصی و مردمی اقتصاد ایران امروز نیاز به انسجام و وحدت دارد. دراینباره اتاق ایران که به تصریح قانون، نهاد عالی مدنی و قانونمند این بخش است، باید انسجام را در اولویت خود قرار دهد. توصیه جدی من به اعضای محترم هیأت نمایندگان ضمن تأکید بر انسجام، پشتیبانی جدی از هیأترئیسه و رئیس منتخب جدید است. حتیالامکان تعیین رئیس باید متکی بر ضریب آرایی حتی بیشتر از رأی مرحمتی به بنده باشد. همه باید بپذیریم که رقابت تا پایان انتخابات هیأترئیسه و رئیس اتاق معنا دارد و پس از آن باید همه توان و ظرفیتها برای پشتیبانی از رئیس و هیأترئیسه به کار گرفته شود.
نبود برخورد قاطع، دلیل رشد غیرمجازها
نایبرئیس اتاق بازرگانی ایران، مؤسسات پولی و بانکی غیرمجاز را قاچاقچیان بانکی و مالی کشور لقب داد که هر روز بال و پر بیشتری پیدا میکند و موجب بالا ماندن نرخ سود بانكي شده است. او نبود برخورد قاطع را یکی از دلایل مؤثر در رشد قارچگونه این مؤسسات غیرمجاز دانست که دولت باید در این زمینه به طور جدی وارد شود. به گزارش پایگاه خبری اتاق بازرگانی ایران پدرام سلطانی در بخش دیگری از سخنان با بیان اینکه شاهبیت مسائل و مشکلات بخش خصوصی، مسائل بانکی و تأمین مالی است، تصریح کرد: عنوان شده که در چهارماهه نخست سال جاری پرداخت تسهیلات از رشد شش، هفتدرصدی برخوردار بوده و ۲۴۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است؛ اما درباره اینکه تقسیمبندی این بخش چگونه بوده و بخش دولتی، شبهدولتی و خصوصی چه میزان تسهیلات دریافت کردهاند، هیچ آماری نداریم؛ درحالیکه برای احصای آمار در کشوری که در مسیر گذار است، باید تقسیم تسهیلات برای بخش خصوصی و دولتی و همچنین سهم صنایع کوچک و متوسط به تفکیک مشخص شود. سلطانی همچنین پایینبودن میزان کفایت سرمایه بانکهای ایرانی را یکی دیگر از مشکلات نظام بانکی ایران برشمرد و گفت: در ایران میزان کفایت سرمایه بانکها چهار درصد است؛ درحالیکه این میزان در اغلب کشورها به بیش از هشت درصد میرسد. بهعبارتی، ضریب ریسک در بانکهای ما بسیار بالا و سه برابر ضریب ریسک نمونههای جهانی است. او پرریسکبودن نظام بانکی ایران را یکی از دلایلی عنوان کرد که مانع برقراری روابط بانکی با دنیاست و برهمیناساس، لزوم اصلاح و بهبودبخشی نظام بانکی کشور را یادآوری کرد. نایبرئیس اتاق ایران ادامه داد: مشکلات گفتهشده از نظام بانکی فقط بخشی از کوهی یخی است که بسیاری از آن زیر آب است و آشکار نیست ازاینرو نظام پولی و بانکی کشور به طراحی و اصلاح ساختار جدی و اساسی نیاز دارد.
وزارت نفت، الگوی بهرهگیری از پسابرجام
به اعتقاد سلطانی، رکودی که بر اقتصاد کشور حاکم شده، هم دولت و هم بخش خصوصی را در شرایط بیسابقهای قرار داده است؛ از یکسو بخش خصوصی هیچگاه چنین تجربهای نداشته که بداند چگونه باید این مشکلات را حل کند از آنسو دولتی که با انبوه مشکلات مواجه شده، نیز بهنوعی خلع سلاح است. او با اشاره به اینکه دولت همزمان با مذاکرات هستهای، خود را برای بهرهگیری از فضای پسابرجام آماده میکرد، گفت: وزارت نفت را میتوان نمونه بارز این آمادگی عنوان کرد که توانست بلافاصله پس از اجرائیشدن برجام، میزان فروش نفت خود را بالا ببرد با این تفاسیر اگر در همه حوزهها خود را آماده کرده بودیم، میتوانستیم نتایج بهتری از برجام بگیریم.
بهبود فضای کسبوکار خواسته اصلی بخش خصوصی
نایبرئیس اتاق ایران در ادامه اظهار کرد: اگر دولت همراه با پیشبردن برجام، به بهبود فضای کسبوکار توجه میکرد، نتایج بهتری حاصل میشد. سلطانی بهبود فضای کسبوکار در کشور را بهعنوان خواسته اصلی بخش خصوصی عنوان کرد و افزود: در این زمینه اصلاح نظام مالی کشور با حذف مقررات و مجوزهای زائد، اصلاح سریع مشکلات مالیات بر ارزش افزوده و تناسببخشیدن به نرخ ارز، میتواند گامهای بلندی برای مهیاکردن فضا برای بالیدن کسبوکار باشد. او همچنین به جریانانداختن مؤثر ابزارهای مؤثر پولی و مالی، اتخاذ رویکرد اقتصادی در قاچاق کالا و اصلاح بوروکراسی بیهدف اداری و شفافیت در اقتصاد را از ضروریات بهبود کسبوکار عنوان کرد.
بخش خصوصی پیشگام شفافسازی
نایبرئیس اتاق ایران درباره لزوم حاکمیت شفافیت در همه ارکان کشور، تصریح کرد: بخش خصوصی همواره از نبود شفافیت در کشور آسیب دیده است ازاینرو بهعنوان یک نهاد فراگیر و عمومی، گزارش بودجه خود را در معرض عموم قرار میدهیم تا همه بدانند بخش خصوصی پیشگام شفافسازی است. سلطانی افزود: در همین زمینه نیز از همه دستگاههای اجرائی و بخش دولتی انتظار داریم شفافیت در ارائه اطلاعات را در رأس کارهای خود قرار دهند. سلطانی در بخش دیگری از سخنانش به حواشی اخیر که درباره بینظمی در ساختار مالی اتاق مطرح شده بود، اشاره کرد و با نابخردانه خطابکردن آن حواشی، گفت: نه بیانضباطی مالی در اتاق رخ میدهد و نه حقوقی بیشتر از آنچه باید، به فردی داده شده است. با این حساب، سؤال این است چرا برخی نمیگذارند اتاق در جایگاهی که شایسته است قرار داشته باشد و از بخش خصوصی دفاع کند.
لزوم توجه به اقتصاد ورزش
نایبرئیس اتاق ایران برگزاری مسابقات المپیک ریو و افتخارآفرینیهای ورزشکاران ایرانی را غنیمت شمرد و گفت: باید به اقتصاد ورزش در کشور توجه و سرمایهگذاری بخش خصوصی موجب ترقی ورزش کشور شود، چراکه اعتقاد داریم ملت ایران میتواند بیش از اینها بدرخشد به شرطی که شفافیت در ورزش کشور هم رسوخ کند و شایستهسالاری باعث ترقی ورزش نیز شود. سلطانی با بیان اینکه صدای ناله اقتصاد و خردشدن پای صنعت در میان فریادهای موافقان و مخالفان برجام، به گوش نمیرسد، اظهار کرد: دولتمردان باید زبان سیاست را در کام نگاه دارند تا صدای اقتصاد به گوششان برسد.
انتخاب هیأتمدیره مرکز داوری
در ادامه نشست هیأت نمایندگان اتاق ایران، انتخابات تعیین سه عضو هیأتمدیره مرکز داوری، انجام شد. اسدالله عسگراولادی، فریدون فرقانی، محمدرضا قمی، زمانی، ناصر ریاحی و آقاخانی نامزدهای هیأتمدیره مرکز داوری شدند که پس از رأیگیری محمدرضا قمی با ۲۹۱ رای، فریدون فرقانی با ۲۴۶ رأی و ناصر ریاحی با ۲۲۵ رأی بهعنوان اعضای هیأتمدیره مرکز داوری اتاق ایران انتخاب شدند.
برای توسعه کشور باید از دولت ناامید شویم
حجتالله کشانی، عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران، درباره نقش دولت در توسعه اقتصادی، گفت: برای توسعه کشور باید از دولت ناامید شویم، چراکه برای توسعه به جوانانی نیازمندیم که با اندیشه و ذهنی رشدیافته به آینده ایران میاندیشیند و میدانند نقشآفرینی دولت در اقتصاد کمکی به توسعه نمیکند.
این عضو هیأت نمایندگان اتاق اصفهان، همچنین لزوم تشکیل اتاق بازرگانی جوانان برای استفاده از ظرفیت جوانان کشور را ضروری دانست و گفت: در کشورهایی مانند آمریکا که اتاق بازرگانی جوانان ایجاد شده، اعضای این اتاق به کارآفرینان و افراد برتر اقتصادی دوران خود تبدیل شدهاند، ما نیز در اتاق باید این مورد را پیگیری کنیم.
بهای فولاد در بورس طبق قانون تعیین میشود
بهرام سبحانی، عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران و مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان نیز در این نشست در رابطه با تولیدات این شرکت و حضور آن در بازارهای صادراتی گفت: محصول فولاد، خوراک عام نیست، بلکه در صنایع بزرگ و کوچک به مصرف میرسد، از سوی دیگر، در سالهای گذشته مصرف داخل کم بود و باید مازاد تولید خود را صادر میکردیم.
او در واکنش به برخی از انتقادات مبنی بر عدم لزوم حضور این شرکت در داخل، گفت: وقتی در داخل مصرف کم است، آیا درست است بازارهای صادراتی را از دست داده و تولیدات را انبار کرد. سال گذشته با بدترین شرایط در حوزه فولاد مواجه بودیم؛ بنابراین وارد بازارهای صادراتی شدیم. از طرف دیگر وقتی صادرات صورت میگیرد، با قیمت جهانی محصولات را به فروش میرسانیم. این فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: در سال ۰۱ قیمت فولاد در داخل ۸۵ درصد و در سال ۰۳ حدود ۵۳ درصد ارزانتر از قیمتهای جهانی بود، اما در سال ۰۵ قیمتهای داخلی ۲۰ درصد گرانتر از بازار خارج شد. چرا در آن سالها که قیمت داخل ارزانتر بود، کارخانههای داخلی که از فولاد استفاده میکردند، نمیگفتند فولاد را طبق قیمتهای جهانی، در اختیار مصرفکنندگان داخل نیز بگذارید، اما امروز که قیمتهای جهانی کمتر شده، ما را محکوم میکنند. طبق قانون، کشف قیمت در بورس اتفاق میافتد و این همان کاری است که امروز از سوی فولاد مبارکه رعایت میشود.
انتظار از صادرات فولاد و افزایش تعرفهها
علیمحمد ابوئیمهریزی، عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران و عضو سندیکای لوله و پروفیل، درباره اقدامات دولت یازدهم و پیامدهای آن برای تولید گفت: متأسفانه آنچه به عنوان حمایت مطرح میشود، آسیبهایی را به کارخانهها و تولیدات کشور وارد کرد.
وی در پاسخ به اظهارات سبحانی درباره فروش فولاد در کشور و بازارهای صادراتی اظهار کرد: درباره افزایش۶۱۱درصدی تعرفه فولاد به کمیته ماده ۸۷ مراجعه کردیم و این مسئله در حال پیگیری است. صادرات مواد اولیه خام کشور اقدام نادرستی است که صورت گرفته و همچنان ادامه دارد. بخش خصوصی باید از ادامه این روند جلوگیری کند.
تأیید تفریغ بودجه ۰۵ و زمان انتخابات رئیس جدید
در این نشست، گزارش تفریغ بودجه سال مالی منتهی به ۳۰ اسفند سال ۰۵ اتاق نیز از سوی احمد فیاضبخش، دبیرکل اتاق ایران ارائه شد و با کسب ۹۹. ۵۷ درصد رأی مثبت از سوی اعضای هیأت نمایندگان تأیید شد. در این نشست همچنین زمان انتخابات رئیس اتاق ایران به رأی گذاشته شد تا ۲۵ شهریور برای برگزاری انتخابات تعیین شود.
ارسال نظر