گوناگون

هنر ما جلوگیری از تورم ۴۰ درصدی بوده!

هنر ما جلوگیری از تورم ۴۰ درصدی بوده!

پارسینه: رئیس جمهور با بیان اینکه مجموعه خدمات ۱۰۰ روزه در سایت دولت بارگزاری شده و در یک جلد کتاب گردآوری شده است، گفت: در بودجه امسال شاهد تحول مثبتی خواهیم بود و آن را در مجلس اعلام خواهیم کرد.

president.ir
به گزارش پارسینه ، این نخستین گزارش یکصد روزه دولت دوازدهم از آغاز به کار دولت تدبیر و امید است که از شبکه یک سیما پخش شد.
بر اساس این گزارش، سیاست خارجی، فرهنگ و مسایل جامعه بویژه اقتصاد از جمله موضوعات این گفت و گوی زنده تلویزیونی است که مشروح آن در ذیل خبر منتشر شده است:
عملکرد دولت در فضای مجازی
۱۳۹۶/۰۹/۰۷ - ۲۳:۵۲
رئیس‌جمهور در ادامه گفت‌وگوی تلویزیونی خود با مردم در پاسخ به پرسش مجری برنامه درباره برنامه‌های دولت دوازدهم جهت کاهش فساد و افزایش شفافیت در عملکرد دولت خاطرنشان کرد: شفافیت و اطلاع‌رسانی دو عامل مهم در مبارزه با فساد است. در این زمینه دولت تلاش کرده تا با گسترش فضای مجازی فضا را برای ارتباط و آگاهی مردم نسبت به امور افزایش دهد. همچنین تصمیم ما در دولت دوازدهم این است که در راستای احقاق حقوق شهروندی و مبارزه با فساد همه دولت به ویژه بخش اقتصاد به اتاقی شیشه‌ای منتقل شوند و همه مردم مطلع شوند که دولت چکار می‌کند.

روحانی ادامه داد: دولت به دنبال آن است تا برنامه‌ریزی کند که از زمانی که بودجه‌ای را به طرحی تخصیص می‌دهیم تا زمانی که مبلغ آن از طریق خزانه پرداخت می‌شود و در اختیار بخش‌های مختلف قرار می‌گیرد اطلاعات مربوطه در اختیار مردم قرار بگیرد.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: شفافیت، فرهنگ‌سازی و تقویت رسانه‌ها از عوامل مهم برای مبارزه با فساد هستند. رسانه‌ها، روزنامه‌ها و خبرگزاری‌های مختلف باید در زمینه اطلاع‌رسانی و نقد فعال باشند یعنی همان سیاست داخلی‌ای دولت یازدهم مبنی بر اینکه رفتاری فراجناحی داشته باشیم و آزادی در جامعه بیشتر باشد و فضای نقد در جامعه وجود داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: دولت در زمینه مبارزه با فسادهای دیگر از جمله قاچاق در حال تلاش است. در این زمینه هماهنگی همه قوا ضروری است و حتما دولت این هماهنگی را انجام خواهد داد.

روحانی همچنین درباره برگزاری جلسات مشترک سران سه قوه و مسائل مطرح شده در این جلسات گفت: در دولت یازدهم جلساتی با روسای دو قوه دیگر برگزار شد اما یکی از تصمیماتی که در ۱۰۰ روزه نخست دولت دوازدهم اتخاذ شد، این بود که این جلسات به صورت منظم ادامه پیدا کند و از سوی دفاتر روسای قوا پیگیری شود و در پایان جلسات مصوبات به صورت مکتوب ثبت شوند.

رئیس‌جمهور گفت: گرچه قوا از یکدیگر مستقل هستند اما باید کاملا با هم در تعامل باشند چراکه تعامل و توازن قوا موضوعی بسیار مورد نیاز است. وقتی جلسات سران قوا تشکیل می‌شود بسیاری از مسائل که در بروکراسی اداری به طول می‌انجامد در این جلسات مطرح و نتایج خوبی حاصل می‌شود.
چرا افزایش قیمت نان متوقف شد
۱۳۹۶/۰۹/۰۷ - ۲۳:۵۱
روحانی با اشاره به تصمیم اتحادیه خبازان مبنی بر افزایش قیمت نان اظهار کرد: من با تصمیمی که در این زمینه اتحادیه و برخی از ستادها گرفته بودند، مخالفت کردم چون مطالعات کافی در این زمینه نشده بود اما در مجموع آنچه که برای ما مهم است مردم در نیازمندی‌های روزمره خود با گرانی‌های ناگهانی مواجه نشوند چراکه این گرانی‌ها برای مردم قابل تحمل نیست.

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه هدف ما افزایش کیفیت‌ها است، گفت: کیفیت به این معنا نیست که نانی خام‌تر یا برشته‌تر است بلکه به این معناست که آن نان ارزش غذایی کافی را داشته باشد و ترکیب گندم‌ها مناسب باشند. در حال حاضر از سوی دولت حمایت‌های مختلفی در زمینه گندم و نان می‌شود.

روحانی با بیان اینکه موضوع نان از جمله مسائلی است که در مساله بهداشت حائز اهمیت است، افزود: بخشی از بهداشت مربوط به محیط زیست و دریاچه‌ها و تالاب‌ها و بخشی به ریزگردها و آلودگی هوا و بخشی دیگر مربوط به مواد غذایی است که همه برای سلامت مردم حائز اهمیت است.

وی با اشاره به برنامه‌های دولت در زمینه نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی و افزایش وسایل حمل و نقل عمومی در کشور در سال ۹۷ خاطرنشان کرد: در بخش بهداشت باید توان بیشتری بگذاریم و طرح تحول سلامت با اهمیت ویژه در بخش بهداشت و آموزش دنبال شود.
جلسات منظم سران قوا
۱۳۹۶/۰۹/۰۷ - ۲۳:۴۳
رییس جمهور در پاسخ به این سوال که چرا جلسات سران قوا دارد منظم برگزار می شود گفت: ما در دولت یازدهم هم جلساتی با سران دو قوه دیگر داشتم اما در دولت دوازدهم، در همین صد روز تصمیم ما این بود که این جلسات را بیشتر ادامه بدهیم.

وی افزود: تصمیم گرفته شده که شاهد مصوبات مکتوب برای هر جلسه باشیم. این کار را در جلسات پیگیری کردیم یعنی هم مصوبه داشتیم و هم مصوبات را برای اجرا، مکتوب کردیم. درست است که قوا از هم مستقل هستند اما باید با هم کار و تعامل کنند.

روحانی تاکید کرد: وقتی جلسه سران قوا گذاشته می شود، بسیاری از اموری که در بوروکراسی طولانی می شود، در همین موسسات غیر مجاز اخیر، همین جلسات باعث شد که زودتر بتوانیم میان دو قوه اجرایی و قضایی هماهنگی ایجاد کنیم.

رییس جمهور ادامه داد: ما باید در زمینه اقتصادی به مردم امنیت بیشتری بدهیم. نباید اجازه دهیم به خاطر بهانه های کوچک در بخش اقتصادی، کارآفرینان ما دچار مشکل شوند. همچنین ما درباره مسائل سیاسی و جهانی با هم گفتگو می کنیم. در شرایط فعلی نیاز به مشورت بیشتر داریم و بنابراین هدف ما این است که بتوانیم برنامه هایمان را بهتر به پیش ببریم.

روحانی در باره برنامه های دولت برای حل آسیب های اجتماهی گفت: آسیب های اجتماعی و حاشیه نشینی و اعتیاد از مسائل مهم است، خود رهبر معظم انقلاب وقت گذاری کردند و جلسات تاثیرگذاری هر ۶ ماه یکبار در این باره دارند .

وی ادامه داد: قبلا وزارت کشور متولی موضوع آسیب های اجتماعی بود ، بعدها تبدیل به شورای اجتماعی شد که به عهده رئیس جمهوری است.
وی خاطر نشان کرد: آمارها در بسیاری از آسیب‌های اجتماعی کاهش را نشان می‌دهد و این پیشرفت است.

وی ادامه داد: در زمینه مواد مخدر که ستاد مواد مخدر مسوولیت مستقیمی را دارد ما هفته آینده جلسه خواهیم داشت و این جلسات را ادامه می‌دهیم. یکی از وظایف اصلی دولت دوازدهم مبارزه با آسیب‌های اجتماعی است که قوای دیگر هم باید کمک کنند.

رئیس جمهور تصریح کرد: به نظر من شرایط یک سال گذشته ما را امیدوار کرده که اولویت‌بندی کنیم و موضوعات میان بخشی را با برنامه‌ریزی که انجام شده هر دستگاه مسوولیتی را بر عهده گرفته است.
از کابینه فراجناحی تا حضور زنان در بدنه دولت و دستگاهها
۱۳۹۶/۰۹/۰۷ - ۲۳:۳۴
روحانی در بخش دیگری از اظهارات خود درخصوص انتخاب کابینه و وعده های رئیس جمهور در مورد به کارگیری زنان و جوانان در سطوح مختلف گفت: قول من به مردم این بود که در دولت دوازدهم مثل دولت یازدهم، دولتم حزبی و جناحی نباشد و فراجناحی باشد به همان صورت هم عمل کردم و بر مبنای شایستگی ها و مشورت هایی که انجام دادم، وزرا را انتخاب کردم. برخلاف شایعات که بر روی من فشارهایی است که فلان وزیر را انتخاب یا فلان وزیر را انتخاب نکنم طبق مصلحت جامعه، کابینه را انتخاب کردم.

رئیس جمهور گفت: در شرایط فعلی کشور هیچ چیز برای ما واجب تر از انسجام، یکپارچگی و وحدت ملی نیست. ما باید اختلافاتمان را کنار بگذاریم، همه احزاب، جناح ها در کنار هم باشیم. این وحدت، انسجام و توان بین قوا و نیروهای مسلح برای ما بسیار مهم است. تلاش من در دولت دوازدهم برای مذاکره جدی تر با قوای دیگر بیشتر بوده است. دیدارها و گفتگوهای من با سپاه، ارتش و بسیج بیشتر بوده است.

وی افزود: من قول داده ام که زن ها در اشتغال، فضای مناسبی داشته باشند. خدمت همه بانوان اعلام می کنم که اشتغال بانوان در قبل از دولت یازدهم منفی بود و در دولت یازدهم حضور زنان در زمینه اشتغال، حضور بسیار پررنگی بود. از سال ۹۳ تا سال ۹۶ به طور متوسط سالانه ۶۹۵ هزار اشتغال داشته ایم. اشتغال خانم ها در این میزان قابل توجه است و حدود نصف نرخ اشتغال مربوط به بانوان است. باید در مدیریت ها هم از بانوان استفاده شود. آنها این استعداد و قدرت را دارند. برای اولین بار یک مقام ارشد در وزارت نفت، یک خانم است. چهار وزارتخانه دیگر نیز معاونانشان خانم ها هستند. البته وزرا مکلف هستند دو نفر از معاونین و یا مشاورین ارشد خود را از میان خانمها انتخاب کنند.

روحانی خاطرنشان کرد: شرکت هواپیمایی را یک خانم اداره می کند، تلاش ما بر این است که در سطوح مدیریتی، خانم ها و جوانان حضور بیشتری داشته باشند. در دولت دوازدهم برای اولین بار جوان تحصیل کرده ای که متولد دهه ۶۰ بود به عنوان وزیر به مجلس معرفی کردیم که رأی اعتماد نیز آورد. این یک نمونه است که کابینه و مدیر ارشد ما از میان جوانان انتخاب شدند.

رئیس جمهور تأکید کرد: هیچ وقت وعده ای که به زنان، اقلیت های دینی، جوانان و اقوام دادم را فراموش نمی کنم.
وضعیت واردات تا صادرات کشور
۱۳۹۶/۰۹/۰۷ - ۲۳:۲۱
روحانی وجود بازار در خارج از کشور را نکته بسیار مهمّی در اقتصاد توصیف کرد و اظهار داشت: اگر بخواهیم فقط برای فقط مصرف داخلی تولید کنیم، حتماً تولید ما نمی‌تواند رشد مطلوبی داشته باشد و حتماً باید بخشی از بازار بیرون را در اختیار داشته باشیم. البته در سال‌های اخیر صادرات غیر نفتی ما، وضع خوبی داشته است، به طوری که در در دو سال اخیر، از واردات هم بشتر بوده است. امسال هم رشد صادرات ما خیلی خوب خواهد بود. البته در حال حاضر، وارادات ما مقداری بیشتر از صادرات است.

وی با بیان اینکه در زمینه نفت، گاز و انرژی شرایط ما بهتر است و در کشاورزی و صنعت نیز همینگونه است، اظهار داشت: تنها بخشی که ما در آن رشد نداشته‌ایم، مسکن بوده است که در ۶ ماه اول امسال رشد آن مثبت بوده است و در معدن هم شاهد رشد مثبت هستیم که قبلا مشکل داشتیم.

روحانی افزود: در سرمایه گذاری، همیشه رشد ما منفی بوده است. اکنون و در ماه‌های ابتدایی سال ۹۶ رشد اقتصادی ما مثبت ۷ است. در همه زمینه‌ها قدم‌های خوبی برداشته شده است و باید ادامه دهیم. بنابراین، مردم نباید نسبت به شاخص‌های کلان اقتصاد نگرانی داشته باشند.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: در حوزه فناوری‌های نو معاونت فناوری ریاست جمهور گام‌های خوبی را برداشته و از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی وام‌هایی به کارآفرینان داده می‌شود و کارآفرینان بسیاری از خارج جذب می‌شوند.

وی افزود: امروز سالانه حدود ۳۰۰ شخصیت علمی و کارآفرین از کشورهای مختلف وارد کشورمان می‌شوند و بسیاری از این افراد در ایران شروع به سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

رئیس جمهور اظهار داشت: ما در سایر فناوری‌ها نیز در حال انجام کار به همین شکل هستیم به عنوان مثال در حوزه لوکوموتیو و واگن‌سازی در ایران با روسیه همکاری داریم و چند هزار واگن و چند صد لوکوموتیو در حال ساخت است. در زمینه ساخت خودرو با فرانسوی‌ها فعال هستیم و شرکت‌های همچون رنو و پژو در حال سرمایه‌گذاری هستند و سرمایه‌گذاری کرده‌اند و ما الان در حال تولید خودروی مشترک هستیم.

روحانی خاطرنشان کرد: در برخی از زمینه‌های معدنی نیز پیشرفت‌های بسیار خوبی داشتیم. درحوزه فولاد این بحث مطرح است که ایران بخشی از بازار اروپا را در اختیار دارد و بخشی از فولاد ما به اروپا صادر می‌شود.

وی افزود:‌ همه بحث‌هایی که ما برای فاینانس مطرح می‌کنیم برای تحول تکنولوژی حمل‌ونقل ما است. به عنوان مثال در حوزه راه‌آهن در هفته‌های اخیر این بحث نهایی شد که برقی شدن راه‌آهن تهران - مشهد چین ۲ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری می‌کند و مراحل نهایی این قرارداد طی شد.

رئیس جمهور اظهار داشت:‌ در زمینه نوسازی ناوگان هوایی نیز گام‌های خوبی برداشته شده و باید ادامه پیدا کند.
از توضیح درباره ی نوسان نرخ ارز تا عدم نگرانی مردم نسبت به شاخص های کلان اقتصاد کشور
۱۳۹۶/۰۹/۰۷ - ۲۳:۱۶
رئیس‌جمهور با بیان اینکه در بازار اقتصاد هر کالایی بنا به دلایلی نوساناتی قابل قبول دارد و نرخ همه ارزهای دنیا ممکن است در طول سال با افزایش یا کاهش‌هایی مواجه باشند، اظهار کرد: تعمد اینکه نرخ ارز را بالا ببریم تا درآمد دولت را تامین کنیم وجود ندارد و تمام تلاش دولت نگه داشتن نرخ متعادل ارز و برابر بودن درآمد ارزی با نیاز ارزی ماست.

روحانی با تاکید بر اینکه امروز درآمد ارزی از نیاز ارزی ما بسیار بالاتر است، افزود: امروز تراز ارزی کشور مثبت است و مردم نباید نگران باشند و فکر کنند نوسان شدیدی در نرخ ارز در امسال یا سال‌های آینده ایجاد خواهد شد؛ چراکه برنامه و بنای ما در دولت این نیست.

وی همچنین با تاکید بر لزوم وجود آرامش در اقتصاد کشور گفت: مردم باید بدانند که تورم اقتصاد تک‌رقمی است و رشد اقتصادی مثبت است و نوسان شدید ارزی نخواهند داشت. مردم همچنین بدانند تلاش ما در حوزه روابطمان با دنیا در این است که هر روز روابط عادی‌تر و با کشورهای دوست صمیمی‌تر باشد.رئیس‌جمهور تصریح کرد: در بخش سیاست خارجی هم در منطقه و هم در جهان روابطمان نسبت به قبل بهتر شده و این وضعیت ادامه پیدا خواهد کرد.

روحانی همچنین خاطرنشان کرد: باید در بخش اقتصاد در بیرون کشور بازارهایی در اختیار داشته باشیم؛ چراکه در صورتی که تنها بازار داخلی داشته باشیم رشد اقتصاد نمی‌تواند وضعیت مطلوبی داشته باشد. در این زمینه در سال‌های اخیر صادرات غیرنفتی نسبت به واردات غیرنفتی در وضعیت خوبی قرار داشته است.

مردم نباید نگرانی نسبت به شاخص‌های کلان اقتصاد کشور داشته باشند

وی گفت: تنها بخشی که در فصل‌های قبل با رشد مواجه نبوده‌ایم بخش مسکن بوده که در شش ماه نخست سال ۹۶ در این بخش و همچنین بخش معدن با رشد مواجه بوده‌ایم. همچنین در زمینه سرمایه‌گذاری که همواره سرمایه‌گذاری منفی بوده، در ماه‌های نخست سال ۹۶ نرخ سرمایه‌گذاری به مثبت ۷ رسیده است. بنابراین در همه زمینه‌ها گام‌های خوبی برداشته شده و مردم نباید نگرانی نسبت به شاخص‌های کلان اقتصاد کشور داشته باشند.

رئیس‌جمهور در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره برنامه‌های دولت برای افزایش سرعت بالا رفتن شاخص‌ها تاکید کرد: جایگاه جغرافیایی ایران اقتضا می‌کند که از ظرفیت ترانزیتی استفاده بیشتری کند. در این زمینه الان نسبت به گذشته پروازهای عبوری از آسمان‌های ایران از جمله بعد از حوادث اوکراین و قطر افزایش یافته و ایران به یک مسیر اصلی برای رفت و آمد هواپیماها از شرق به غرب و شمال به جنوب تبدیل شده است. همچنین در زمینه انرژی امروز هم سوآپ گازی و سوآپ نفتی داریم.

روحانی با اشاره به وضعیت راه‌های ترانزیتی شمال به جنوب گفت: ترانزیت شمال- جنوب برای کشور ما از اهمیت بسیاری برخوردار است و در این زمینه نیز گام‌های خوبی برداشته شده، مذاکرات سه‌جانبه ایران- آذربایجان- روسیه، ایران- هند- افغانستان و مذاکرات سه‌جانبه ایران- افغانستان- ازبکستان عمدتاً با موضوع ترانزیت برگزار شده است.

وی با تاکید بر اهمیت بندرگاه‌های کشور ادامه داد: در حال حاضر دولت در حال سرمایه‌گذاری بالا در زمینه بندرگاه‌های کشور است. در این راستا بیش از یک میلیارد دلار در دولت یازدهم در بندر شهید بهشتی در چابهار سرمایه‌گذاری شده است و به زودی در هفته آینده افتتاح مهمی در بندر چابهار خواهیم داشت و ظرفیت بندر چابهار به هشت و نیم میلیون تن در سال خواهد رسید که پس از اجرای فازهای بعدی به ۸۵ میلیون تن در سال خواهد رسید.
سیاست خارجی و منطقه ای
۱۳۹۶/۰۹/۰۷ - ۲۳:۰۸
وی گفت: امروز کشورهای خط مقاومت در منطقه پیروزی مهمی را به دست اوردند، پایگاههای اصلی داعش در سوریه و عراق فروریخت البته مشکل تروریسم به این سادگی حل نمی شود اما اساس سیاست ما تعامل عزتمندانه است.

رابطه خوبی با اتحادیه اروپا داریم

وی گفت: امروز ما رابطه خوبی با اتحادیه اروپا داریم، روابط تجاری و بین الملل ما با روسیه، اتحادیه اروپا، ترکیه، عراق، افغانستان، عراق بهتر شده است، ممکن است با سعودی ها مشکل داشته باشیم اما تقصیر آنهاست.

عربستان می خواهد روی شکست هایش سرپوش بگذارد

وی افزود: عربستان می خواهد روی شکست هایش سرپوش بگذارد. ضمن اینکه مسائل داخلی حادی دارند می خواهند یک کشور را معرفی کنند به عنوان یک دشمن که آن هم ما هستیم . ما باید هوشیاری به خرج دهیم.
روحانی گفت: ما در زمان مناسبی مذاکرات را انجام دادیم و در هر زمان دیگری هم باید بهترین تصمیمات را بگیریم. همیشه قدرت کا برای تهدیدات احتمالی دو بال نیاز دارد بال دیپلماسی و بال قدرت نظامی. هر کدام ضعیف باشد نمی توانیم در صحنه سیاسی به اهدافمان برسیم. دولت یازدهم و.دوازدهم دنبال تقویت این دو بال است.
روحانی گفت: با ورود اس ۳۰۰ حرکت مثبتی در حوزه پدافند هوایی انجام داد.
از برجام و وضع نامطلوب بانکها تا رسیدگی به مشکلات سپرده گذاران
۱۳۹۶/۰۹/۰۷ - ۲۲:۵۶
رئیس جمهور در خصوص معضلات بانک ها و صندوق ها گفت: در مورد صندوق ها وضع ما فعلا سال به سال در حال بدتر شدن است. برای صندوق ها باید فکری کرد، یکی از قدم هایی که دولت در این صد روزه برداشته، این است که به سازمان تامین اجتماعی دستور دادم تمام بنگاه های اقتصادی خود را به بازار عرضه کنند و بفروشند.

وی افزود: یکی از هدف های ما این است بنگاه های اقتصادی به مردم واگذار شود، این اقدام باعث رونق و تحول اقتصادی می شود البته برخی معضلات به گونه ای است که در یکسال حل نمی شود اما هدف دولت این است که معضل بانکها را حل کند و گام های خوبی در این صد روزه برداشته است.

روحانی گفت: هدف ما رشد اقتصادی بالای ۵ درصد در دولت دوازدهم است که نحوه بودجه ریزی ما باید تغییر کند.باید مردم را وارد اقتصاد کنیم و سرمایه گذاری خارجی را بیشتر کنیم. در جلسه سران قوا هم بر جذب سرمایه گذاری خارجی تاکید شد و ما نیاز به سرمایه گذاری و بازار اشتغال با رشد فناوری بیشتر داریم. وی ادامه داد: ۲۳.۱ دهم میلیارد دلار موافقت فاینانس خارجی گرفتیم و در ۱۰۰ روزه اول قراردادهای بیش از ۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری داشتیم. حمایت همه جانبه سرمایه گذاری به ویژه از سوی ایرانیان خارج از کشور هدف ما است

مشکل بانک ها فقط مربوط به برجام نیست

وی با بیان اینکه بانک های ما نیاز به یک تحول بزرگ دارند اظهار داشت: برخی فکر می کنند مشکل بانک ها فقط مربوط به برجام است در حالی که فقط یک بخش آن برجام است اما مبارزه با پولشویی مبارزه با تروریسم هم هست. شفاف سازی کار بانک ها و بخش اقتصادی دولت یکی از اهداف ماست.

رئیس جمهور با اشاره به مشکلات سپرده گزاران گفت: یکی از معضلات ما همین شرکت ها و تعاونی هایی بود که مردم را با سود بالا تشویق می کردند، یا برای کلاه گذاشتن سر مردم اقدام می کردند. مواجه شدیم با موسسات غیر مجاز که مجموع آنها چیزی حدود ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار خانوار بود .

مشکلات ۹۸ درصد سپرده گذاران حل شده

رئیس‌جمهور تصریح‌کرد: خوشبختانه ۹۸ درصد سپرده‌گذاران مشکلاتشان در ماه‌ها یا هفته‌های اخیر یا حل شده یا حل می‌شود و البته آن ۲ درصد که سپرده‌شان بالای ۱۰۰ یا ۲۰۰ میلیون است حل شود و اموالشان برآورد شد. قوه قضائیه در این زمینه باید تسریع کند تا ببینیم مشکل آن ۲ درصد چگونه حل و فصل شود به هر حال در این زمینه در این ۱۰۰ روز ۲ مسئله برای ما پیش رو قرار گرفت. یکی مسئله زلزله که قابل پیش‌بینی نبود و حادثه تلخی بود و در این زمینه دولت باید تلاش می‌کرد و تلاش می‌کند که این کار را انجام دهد و مسئله دوم مشکل سپرده‌گذاران بود که زندگی آنها دچار مشکل شده بود که الحمدلله در هفته‌های اخیر قدم‌های خوبی برداشته شده بود و تا ۹۸ درصد مشکلشان حل است.


از رشد اقتصادی بالای ۵ درصد تا حمایت از سرمایه گذاران خارجی
۱۳۹۶/۰۹/۰۷ - ۲۲:۵۳
وی افزود: هدف ما این است که رشد اقتصادی بالای ۵ درصد را در دولت دوازدهم داشته باشیم و برای اینکه رشد اقتصادی ایجاد کنیم نحوه بودجه‌ریزی ما باید تغییر کند.رئیس جمهور اظهار داشت: ما باید مردم را وارد عرصه اقتصاد کنیم، ما امسال برای طرح‌های نیمه‌تمام طرح ویژه‌ای داریم که در لایحه بودجه آن را ارائه خواهیم کرد. باید نسبت به جذب بیشتر سرمایه‌گذاری خارجی اقدام کنیم.

روحانی خاطرنشان کرد: ما در ۱۰۰ روز اول قراردادهایی که ما با بانک‌های کشورهای مختلف بستیم ۲۳.۱ درصد میلیارد دلار ما موافقت فاینانس گرفتیم. در ۱۰۰ روز اول قراردادهای بیش از ۵ میلیارد دلار نهایی شده و در بسیاری از زمینه‌ها کشورهایی که با ما کار می‌کنند می‌گویند ما می‌دانیم که ما نباید به ایران کالا صادر کنیم. ما باید سرمایه‌گذاری در ایران انجام دهیم.

وی افزود: یکی از تصمیماتی که در جلسه سران سه قوه در جلسات اخیر اتخاذ شد حمایت همه جانبه از سرمایه‌گذاری به ویژه ایرانیان خارج از کشور است که در ایران سرمایه‌گذاری کنند.رئیس جمهور اظهار داشت: ما برای رشد اقتصادی هم نیازمند فناوری هستیم و هم به سرمایه‌گذاری نیاز داریم و هم نیازمند بازار اشتغال هستیم و رشدی را می‌خواهیم که با اشتغال بیشتر مردم و فناوری بیشتر همراه باشد. پس رشد فناورانه توأم با اشتغال هدفی است که ما در این دولت دنبال می‌کنیم.

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش افزود: مشکل بانک‌ها فقط مربوط به برجام نیست و مشکلات دیگری هم دارند.
افزایش درآمدهای دولت و شرایط امروز یارانه نقدی
۱۳۹۶/۰۹/۰۷ - ۲۲:۴۹
روحانی گفت: این کمک ها بر این مبنا است که تولید درآمد بیشتر معضل فقر را جبران کنیم.رئیس جمهور با بیان اینکه امسال درآمدهای دولت نسبت به سال قبل افزایش یافته است، گفت: در عین حال چون مخارج دولت نیز افزایش یافته باید این فعالیت ها را افزایش دهیم.

مبنای کار دولت افزایش یارانه نقدی نیست

روحانی در همین رابطه تاکید کرد: مبنای کار ما این نیست که یارانه نقدی را افزایش دهیم؛ البته یارانه ها را به صورت غیرنقدی در بخش هایی افزایش داده ایم.وی گفت: به عنوان مثال در بخش کشاورزی طی ۴ سال اخیر پول خرید تضمینی گندم را به ۲ برابر رسانده ایم که نوعی کمک به کشاورزان است؛ در زمینه روستاها هم داریم تلاش می کنیم تا در مناطق روستایی یک تحول مثبت ایجاد شود.

رئیس جمهور در همین رابطه به ارائه و تصویب لایحه دولت به مجلس برای استفاده ۱.۵ میلیارد دلاری از منابع صندوق توسعه ملی و معادل آن از منابع بانکی برای اشتغال در روستاها و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر جمعیت اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به تصویب این لایحه، آئین نامه اجرایی آن نیز تصویب شده و هم اکنون در آستانه اجراست.

روحانی تاکید کرد: کمک دولت به معنای اینکه پول بدهیم جز برای افراد نیازمند و معلول از طریق مستمری و افزایش دریافتی آنها، دنبال نمی شود.
چگونگی حل معضل بانکها و بودجه صندوقهای بازنشستگی
۱۳۹۶/۰۹/۰۷ - ۲۲:۳۹
وی در مورد تامین منابع برای از بین بردن فقر گفت: اساس این برنامه رونق اقتصادی و اشتغال است. در طول دولت یازدهم به کمیته امداد و بهزیستی کمک کردیم تا آنها افراد را از تحت پوشش خود خارج کنند به طور مثال پنج هزار میلیارد تومان به کمیته امداد کمک کردیم. اساس کمک ما این است که از طریق درآمد بیشتر معضل فقر را حل کنیم. درآمد هم از طریق فعالیت‌های اقتصادی و مالیاتی و سایر فعالیت‌های دولت به دست می‌آید. درآمد امسال ما نسبت به سال گذشته در حال افزایش است اما مخارج ما هم افزایش می‌یابد.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه مبنای ما این نیست که یارانه نقدی را افزایش دهیم، خاطرنشان کرد: اما از طریق یارانه‌ها به بخش‌های مختلف کمک می‌کنیم مثلا در طول چهار سال گذشته تقریباً پول خرید تضمینی گندم را به دو برابر رساندیم یا لایحه‌ای برای ایجاد اشتغال در شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر و روستاها به مبلغ یک و نیم میلیارد دلار تهیه کردیم که مجلس آن را تصویب کرد و آیین‌نامه آن هم تهیه شده و در آخرین مرحله اجراست و این هم یک نوع یارانه است. به افراد نیازمند، معلول و فقیر که باید مستقیم کمک کنیم و آن را از طریق مستمری‌بگیران انجام داده و دریافتی آنها را افزایش می‌دهیم.

روحانی در مورد برنامه‌های دولت برای رونق و رشد اقتصادی قابل لمس تصریح کرد: ما در دولت یازدهم قول دادیم تورم را تک‌رقمی کنیم که همین برنامه را ادامه می‌دهیم. هدف ما باقی ماندن تورم تک‌رقمی است. البته تورم تک‌رقمی به معنای ارزانی نیست، بلکه به معنای این است که قیمت کالاها مثلا هشت درصد اضافه می‌شود. هنر ما این است که نگذاشتیم سی چهل درصد قیمت‌ها اضافه شود.

وی خاطرنشان کرد: ما در دولت یازدهم رشد منفی را به مثبت تبدیل کردیم و از رشد حدود منفی هفت درصد در سال ۹۱ به رشد دو رقمی در سال ۹۵ رسیدیم. رشد سه ماهه اول هم با نفت ۶.۵ و بدون نفت ۷ درصد است. هدف ما این است که رشد اقتصادی بالای پنج درصد باشد. برای رسیدن به این هدف باید نحوه بودجه‌ریزی ما تغییر کند و مردم وارد عرصه اقتصادی شوند. ما طرح ویژه‌ای برای اتمام طرح‌های نیمه‌تمام در بودجه دیده‌ایم و باید سرمایه‌گذاری خارجی را نیز بیشتر کنیم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در ۱۰۰ روز اول دولت دوازدهم ۲۳.۱ میلیارد دلار موافقت فاینانس گرفته‌ایم و قراردادهای بیش از پنج میلیارد دلار نهایی شده است، گفت: یکی از تصمیمات جلسه سران قوا حمایت همه‌جانبه از سرمایه‌گذاری به ویژه سرمایه‌گذاری ایرانیان خارج از کشور است. ما برای رشد هم به فناوری، هم سرمایه‌گذاری و هم بازار و اشتغال نیازمندیم.

روحانی در ادامه با اشاره به اینکه در ۱۰۰ روز اول ۲۵ هزار میلیارد تومان برای بودجه عمرانی پرداخت شده است که تا پایان سال این رقم قابل ملاحظه خواهد بود، افزود: برای سال آینده بودجه عمرانی را اهرم می‌کنیم تا از صندوق، بانک‌ها و سرمایه مردم استفاده کنیم.

وی در مورد برنامه دولت و مجلس برای حذف یارانه‌بگیران گفت: دولت و مجلس باید با هم در این زمینه تصمیم بگیرند. سال گذشته مجلس به ما تکلیف کرد که دولت افرادی که نیازی به یارانه ندارند شناسایی کرده و یارانه آنها را قطع کند. این کار ساده نبود و وزارت رفاه مسوولیت آن را برعهده گرفت، یارانه عده‌ای هم قطع شد اما با اعتراض آنها مجدداً یارانه شان وصل شد. بیش از یک میلیون نفر هم در سال رشد جمعیت داریم که به یارانه‌بگیران اضافه می‌شوند. ما در این زمینه با مجلس مشورت می‌کنیم و بر مبنای تصمیم مجلس عمل می‌کنیم.

رئیس‌جمهور در پاسخ به سوالی در مورد برنامه دولت برای حل مشکل صندوق‌های بازنشستگی اظهار داشت: شرایط ما در این زمینه بدتر شده است، اما دولت ۵۰ هزار میلیارد تومان به صندوق‌های بازنشستگی کمک می‌کند. یکی از برنامه‌های دولت این است که سازمان تامین اجتماعی تمام بنگاه‌های اقتصادی خود را بفروشد و به مردم واگذار کند. غیر از دولت هم باید سایر دستگاه‌ها همین کار را انجام دهند. من در دیدارهایی که با رهبری داشتم ایشان کاملا موافق این واگذاری هستند زیرا این کار باعث رونق اقتصادی می‌شود.

روحانی ادامه داد: دستور من به وزیر اقتصاد این بوده است که هر رئیس بانکی تعهد کند اموال راکت خود را بفروشد. صندوق‌های بازنشستگی مشکلات زیادی دارند که بعضی از مشکلات در یک سال حل نمی‌شود اما هدف دولت این است که معضل بانک‌ها و این صندوق‌ها را حل کند.
چگونگی افزایش اشتغال و توسعه طرح کارورزی
۱۳۹۶/۰۹/۰۷ - ۲۲:۲۹
وی افزود: تلاش می کنیم تا رقم اشتغال را به بالای ۹۰۰ هزار نفر برسانیم. در حال حاضر آمار اشتغال ما در تابستان امسال نسبت به تابستان سال گذشته بالای ۷۰۰ هزار نفر است اما در عین حال ما عقب هستیم و هنوز بیکاران فراوانی وجود دارد. در این صد روزه نسبت به متوسط سه سال گذشته، رشد قابل توجهی داشته ایم.

روحانی با بیان اینکه از طریق طرح های مختلف در صدد افزایش نرخ اشتغال هستیم تأکید کرد: یکی از مسئولیت ها و اهداف وزرای اقتصادی افزایش اشتغال است، فضای مجازی، صنعت، خدمات و کشاورزی از فرصت های افزایش نرخ اشتغال هستند. طبق گزارش وزارت ارتباطات در شش ماهه اول امسال بیش از ۵۰ هزار نفر در شرکت های مختلف مشغول به کار شده اند.

رئیس جمهور اظهار داشت: طرح تکاپو، کارورزی، در فاصله ۱۰۰ روزه عملیاتی و اجرایی شده است. ۱۲۰ هزار نفر در طرح کارورزی ثبت نام کرده اند و ۲۰ هزار نفر مشغول به کارآموزی شده اند. هدف ما این است که اشتغال را به رقمی برسانیم که مجموعه بیکاری را کاهش دهیم.

وی با بیان اینکه نرخ بیکاری از ۱۲.۷ در سال جاری به ۱۱.۷ کاهش یافته است گفت: با نسخه مطلوب فاصله داریم و برای چهار سال آینده برنامه ریزی کرده و قدم های ویژه ای در صد روز اول برداشته ایم.
مستمری اقشار آسیب پذیر ۵ برابر افزایش می یابد
۱۳۹۶/۰۹/۰۷ - ۲۲:۲۸
وی یادآور شد: در ایام انتخابات به مردم وعده دادم که تا پایان دولت دوازدهم فقر مطلق را ریشه کن خواهیم کرد. در سال ۹۶ مستمری اقشار آسیب پذیر که تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد بودند به بیش از ۳ برابر افزایش یافت و تا پایان ۱۲ ادامه می یابد و مستمری به ۵ برابر افزایش می یابد.

رئیس جمهورتصریح کرد: طراحی خواهیم کرد که همه افرادی که از حداقل استانداردهای زندگی برخوردار هستند ثبت نام شوند تا از آنها حمایت صورت گیرد.

روحانی در خصوص رونق اقتصادی خاطرنشان کرد: برای رونق اقتصادی یکی از مسائل مهم اشتغال است، از سال ۸۵ تا ۹۲ اشتغال خالص ما صفر بوده است. از سال ۹۳ تحرک خوبی در زمینه اشتغال آغاز شده است. متوسط اشتغال خالص ما از پائیز ۹۳ تا تابستان ۹۶ سالانه به طور متوسط ۶۸۵ هزار بوده است که این رقم نسبت به بیکاری موجود و نیروی فعالی که وارد بازار کار می شود کم است.
ریشه کن کردن فقر و تا ایجاد اشتغال
۱۳۹۶/۰۹/۰۷ - ۲۲:۱۵
رئیس جمهور با بیان اینکه دولت ریشه کن کردن فقر مطلق و ایجاد عدالت و کوتاه کردن نابرابری در جامعه و رونق اقتصادی را به عنوان اهداف اصلی دنبال کرده است ،گفت: در سال اول دولت دوازدهم مستمری قشر آسیب پذیر جامعه ۳ برابر شده و تا ۵ برابر شدن ادامه خواهد یافت.

وی افزود: در اشتغال عقب ماندگی‌هایی از گذشته داریم که از سال ۹۳ تحرک خوبی شروع شده است. از سال۹۳ تا تابستان ۹۶، ۶۸۵ هزار شغل سالانه ایجاد شده است که باید این رقم افزایش یابد و به ۹۰۰ هزار نفر برسد.

روحانی با بیان اینکه طبق گزارش وزارت ارتباطات در ۶ ماهه اول، ۵۰ هزار نفر مشغول به کار شدند، گفت: ایجاد رونق اقتصادی و اشتغال اساس رفع فقر در جامعه است و ما باید از طریق درآمدهای بیشتر به این روند کمک کنیم.
مجموعه خدمات یکصد روزه دولت در سایت دولت بارگزاری شده است
۱۳۹۶/۰۹/۰۷ - ۲۲:۱۳
رئیس جمهور با بیان اینکه مجموعه خدمات ۱۰۰ روزه در سایت دولت بارگزاری شده و در یک جلد کتاب گردآوری شده است، گفت: در بودجه امسال شاهد تحول مثبتی خواهیم بود و آن را در مجلس اعلام خواهیم کرد.
آغاز سخن با یاد مردم زلزله زده کرمانشاه
۱۳۹۶/۰۹/۰۷ - ۲۲:۱۰
مردم قهرمان و پهلوان استان کرمانشاه این ایام غم‌دار مصیبت و حادثه دردناکی هستند و ما برای همه درگذشتگان از خداوند بزرگ تقاضای رضوان و رحمت و برای همه مصدومین تقاضای شفای عاجل می‌کنیم و امیدواریم دولت و مردم در کنار هم بتوانند به این مردم مرزدار عزیز برای عبور از این گذر سخت کمک کنند. رییس جمهور با قدردانی از همه کسانی که در ۱۵ روز گذشته در روند امدادرسانی به زلزله زدگان کرمانشاه فعال بودند، گفت: همه مردم ایران اعم از مردم عزیزکرمانشاه، مقامات دولتی و نیروهای مسلح به نحوی در این حادثه غم‌بار به مردم زلزله زده یاری رساندند.
وی با بیان اینکه از حوادث قبلی نیز کمک رسانی بهتر بود خاطرنشان کرد: بنده از نزدیک در جریان حادثه رودبار و منجیل و بم بودم و کمک رسانی اینبار از طرف مردم و دولت بهتر بود. مردم نقص دولت را به خوبی جبران کردند.

رئیس جمهور ادامه داد: نیروهای مسلح اعم از سپاه و ارتش و بسیج خوب عمل کردند. از مراحل اولیه عبور کرده‌ایم. در زمینه اسکان موقت هستیم که حالا مردم بخواهند جایی را در نزدیکی های خودشان اجاره کنند و دولت هزینه آن را بدهد. کانکس به سرعت در حال ساخته شدن است. از همه جاهایی که که امکان تهیه کانکس بوده در حال تهیه هستیم.

وی با بیان اینکه برای اولین بار، همه بودجه لازمی که باید دولت پرداخت کند را بلافاصله بعد از وقوع زلزله در جلسه هیئت دولت تصویب کردیم اظهار داشت: ۵۰ درصد وجوه تصویبی را در اختیار ارگان هایی که در حال خدمت رسانی هستند قرار داده ایم.
رئیس‌جمهور در ادامه گفت‌وگوی تلویزیونی خود با مردم در پاسخ به پرسش مجری برنامه درباره برنامه‌های دولت دوازدهم جهت کاهش فساد و افزایش شفافیت در عملکرد دولت خاطرنشان کرد: شفافیت و اطلاع‌رسانی دو عامل مهم در مبارزه با فساد است. در این زمینه دولت تلاش کرده تا با گسترش فضای مجازی فضا را برای ارتباط و آگاهی مردم نسبت به امور افزایش دهد. همچنین تصمیم ما در دولت دوازدهم این است که در راستای احقاق حقوق شهروندی و مبارزه با فساد همه دولت به ویژه بخش اقتصاد به اتاقی شیشه‌ای منتقل شوند و همه مردم مطلع شوند که دولت چکار می‌کند.

روحانی ادامه داد: دولت به دنبال آن است تا برنامه‌ریزی کند که از زمانی که بودجه‌ای را به طرحی تخصیص می‌دهیم تا زمانی که مبلغ آن از طریق خزانه پرداخت می‌شود و در اختیار بخش‌های مختلف قرار می‌گیرد اطلاعات مربوطه در اختیار مردم قرار بگیرد.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: شفافیت، فرهنگ‌سازی و تقویت رسانه‌ها از عوامل مهم برای مبارزه با فساد هستند. رسانه‌ها، روزنامه‌ها و خبرگزاری‌های مختلف باید در زمینه اطلاع‌رسانی و نقد فعال باشند یعنی همان سیاست داخلی‌ای دولت یازدهم مبنی بر اینکه رفتاری فراجناحی داشته باشیم و آزادی در جامعه بیشتر باشد و فضای نقد در جامعه وجود داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: دولت در زمینه مبارزه با فسادهای دیگر از جمله قاچاق در حال تلاش است. در این زمینه هماهنگی همه قوا ضروری است و حتما دولت این هماهنگی را انجام خواهد داد.

روحانی همچنین درباره برگزاری جلسات مشترک سران سه قوه و مسائل مطرح شده در این جلسات گفت: در دولت یازدهم جلساتی با روسای دو قوه دیگر برگزار شد اما یکی از تصمیماتی که در ۱۰۰ روزه نخست دولت دوازدهم اتخاذ شد، این بود که این جلسات به صورت منظم ادامه پیدا کند و از سوی دفاتر روسای قوا پیگیری شود و در پایان جلسات مصوبات به صورت مکتوب ثبت شوند.

رئیس‌جمهور گفت: گرچه قوا از یکدیگر مستقل هستند اما باید کاملا با هم در تعامل باشند چراکه تعامل و توازن قوا موضوعی بسیار مورد نیاز است. وقتی جلسات سران قوا تشکیل می‌شود بسیاری از مسائل که در بروکراسی اداری به طول می‌انجامد در این جلسات مطرح و نتایج خوبی حاصل می‌شود. روحانی با اشاره به تصمیم اتحادیه خبازان مبنی بر افزایش قیمت نان اظهار کرد: من با تصمیمی که در این زمینه اتحادیه و برخی از ستادها گرفته بودند، مخالفت کردم چون مطالعات کافی در این زمینه نشده بود اما در مجموع آنچه که برای ما مهم است مردم در نیازمندی‌های روزمره خود با گرانی‌های ناگهانی مواجه نشوند چراکه این گرانی‌ها برای مردم قابل تحمل نیست.

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه هدف ما افزایش کیفیت‌ها است، گفت: کیفیت به این معنا نیست که نانی خام‌تر یا برشته‌تر است بلکه به این معناست که آن نان ارزش غذایی کافی را داشته باشد و ترکیب گندم‌ها مناسب باشند. در حال حاضر از سوی دولت حمایت‌های مختلفی در زمینه گندم و نان می‌شود.

روحانی با بیان اینکه موضوع نان از جمله مسائلی است که در مساله بهداشت حائز اهمیت است، افزود: بخشی از بهداشت مربوط به محیط زیست و دریاچه‌ها و تالاب‌ها و بخشی به ریزگردها و آلودگی هوا و بخشی دیگر مربوط به مواد غذایی است که همه برای سلامت مردم حائز اهمیت است.

وی با اشاره به برنامه‌های دولت در زمینه نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی و افزایش وسایل حمل و نقل عمومی در کشور در سال ۹۷ خاطرنشان کرد: در بخش بهداشت باید توان بیشتری بگذاریم و طرح تحول سلامت با اهمیت ویژه در بخش بهداشت و آموزش دنبال شود. رییس جمهور در پاسخ به این سوال که چرا جلسات سران قوا دارد منظم برگزار می شود گفت: ما در دولت یازدهم هم جلساتی با سران دو قوه دیگر داشتم اما در دولت دوازدهم، در همین صد روز تصمیم ما این بود که این جلسات را بیشتر ادامه بدهیم.

وی افزود: تصمیم گرفته شده که شاهد مصوبات مکتوب برای هر جلسه باشیم. این کار را در جلسات پیگیری کردیم یعنی هم مصوبه داشتیم و هم مصوبات را برای اجرا، مکتوب کردیم. درست است که قوا از هم مستقل هستند اما باید با هم کار و تعامل کنند.

روحانی تاکید کرد: وقتی جلسه سران قوا گذاشته می شود، بسیاری از اموری که در بوروکراسی طولانی می شود، در همین موسسات غیر مجاز اخیر، همین جلسات باعث شد که زودتر بتوانیم میان دو قوه اجرایی و قضایی هماهنگی ایجاد کنیم.

رییس جمهور ادامه داد: ما باید در زمینه اقتصادی به مردم امنیت بیشتری بدهیم. نباید اجازه دهیم به خاطر بهانه های کوچک در بخش اقتصادی، کارآفرینان ما دچار مشکل شوند. همچنین ما درباره مسائل سیاسی و جهانی با هم گفتگو می کنیم. در شرایط فعلی نیاز به مشورت بیشتر داریم و بنابراین هدف ما این است که بتوانیم برنامه هایمان را بهتر به پیش ببریم.

روحانی در باره برنامه های دولت برای حل آسیب های اجتماهی گفت: آسیب های اجتماعی و حاشیه نشینی و اعتیاد از مسائل مهم است، خود رهبر معظم انقلاب وقت گذاری کردند و جلسات تاثیرگذاری هر ۶ ماه یکبار در این باره دارند .

وی ادامه داد: قبلا وزارت کشور متولی موضوع آسیب های اجتماعی بود ، بعدها تبدیل به شورای اجتماعی شد که به عهده رئیس جمهوری است.
وی خاطر نشان کرد: آمارها در بسیاری از آسیب‌های اجتماعی کاهش را نشان می‌دهد و این پیشرفت است.

وی ادامه داد: در زمینه مواد مخدر که ستاد مواد مخدر مسوولیت مستقیمی را دارد ما هفته آینده جلسه خواهیم داشت و این جلسات را ادامه می‌دهیم. یکی از وظایف اصلی دولت دوازدهم مبارزه با آسیب‌های اجتماعی است که قوای دیگر هم باید کمک کنند.

رئیس جمهور تصریح کرد: به نظر من شرایط یک سال گذشته ما را امیدوار کرده که اولویت‌بندی کنیم و موضوعات میان بخشی را با برنامه‌ریزی که انجام شده هر دستگاه مسوولیتی را بر عهده گرفته است. روحانی در بخش دیگری از اظهارات خود درخصوص انتخاب کابینه و وعده های رئیس جمهور در مورد به کارگیری زنان و جوانان در سطوح مختلف گفت: قول من به مردم این بود که در دولت دوازدهم مثل دولت یازدهم، دولتم حزبی و جناحی نباشد و فراجناحی باشد به همان صورت هم عمل کردم و بر مبنای شایستگی ها و مشورت هایی که انجام دادم، وزرا را انتخاب کردم. برخلاف شایعات که بر روی من فشارهایی است که فلان وزیر را انتخاب یا فلان وزیر را انتخاب نکنم طبق مصلحت جامعه، کابینه را انتخاب کردم.

رئیس جمهور گفت: در شرایط فعلی کشور هیچ چیز برای ما واجب تر از انسجام، یکپارچگی و وحدت ملی نیست. ما باید اختلافاتمان را کنار بگذاریم، همه احزاب، جناح ها در کنار هم باشیم. این وحدت، انسجام و توان بین قوا و نیروهای مسلح برای ما بسیار مهم است. تلاش من در دولت دوازدهم برای مذاکره جدی تر با قوای دیگر بیشتر بوده است. دیدارها و گفتگوهای من با سپاه، ارتش و بسیج بیشتر بوده است.

وی افزود: من قول داده ام که زن ها در اشتغال، فضای مناسبی داشته باشند. خدمت همه بانوان اعلام می کنم که اشتغال بانوان در قبل از دولت یازدهم منفی بود و در دولت یازدهم حضور زنان در زمینه اشتغال، حضور بسیار پررنگی بود. از سال ۹۳ تا سال ۹۶ به طور متوسط سالانه ۶۹۵ هزار اشتغال داشته ایم. اشتغال خانم ها در این میزان قابل توجه است و حدود نصف نرخ اشتغال مربوط به بانوان است. باید در مدیریت ها هم از بانوان استفاده شود. آنها این استعداد و قدرت را دارند. برای اولین بار یک مقام ارشد در وزارت نفت، یک خانم است. چهار وزارتخانه دیگر نیز معاونانشان خانم ها هستند. البته وزرا مکلف هستند دو نفر از معاونین و یا مشاورین ارشد خود را از میان خانمها انتخاب کنند.

روحانی خاطرنشان کرد: شرکت هواپیمایی را یک خانم اداره می کند، تلاش ما بر این است که در سطوح مدیریتی، خانم ها و جوانان حضور بیشتری داشته باشند. در دولت دوازدهم برای اولین بار جوان تحصیل کرده ای که متولد دهه ۶۰ بود به عنوان وزیر به مجلس معرفی کردیم که رأی اعتماد نیز آورد. این یک نمونه است که کابینه و مدیر ارشد ما از میان جوانان انتخاب شدند.

رئیس جمهور تأکید کرد: هیچ وقت وعده ای که به زنان، اقلیت های دینی، جوانان و اقوام دادم را فراموش نمی کنم. روحانی وجود بازار در خارج از کشور را نکته بسیار مهمّی در اقتصاد توصیف کرد و اظهار داشت: اگر بخواهیم فقط برای فقط مصرف داخلی تولید کنیم، حتماً تولید ما نمی‌تواند رشد مطلوبی داشته باشد و حتماً باید بخشی از بازار بیرون را در اختیار داشته باشیم. البته در سال‌های اخیر صادرات غیر نفتی ما، وضع خوبی داشته است، به طوری که در در دو سال اخیر، از واردات هم بشتر بوده است. امسال هم رشد صادرات ما خیلی خوب خواهد بود. البته در حال حاضر، وارادات ما مقداری بیشتر از صادرات است.

وی با بیان اینکه در زمینه نفت، گاز و انرژی شرایط ما بهتر است و در کشاورزی و صنعت نیز همینگونه است، اظهار داشت: تنها بخشی که ما در آن رشد نداشته‌ایم، مسکن بوده است که در ۶ ماه اول امسال رشد آن مثبت بوده است و در معدن هم شاهد رشد مثبت هستیم که قبلا مشکل داشتیم.

روحانی افزود: در سرمایه گذاری، همیشه رشد ما منفی بوده است. اکنون و در ماه‌های ابتدایی سال ۹۶ رشد اقتصادی ما مثبت ۷ است. در همه زمینه‌ها قدم‌های خوبی برداشته شده است و باید ادامه دهیم. بنابراین، مردم نباید نسبت به شاخص‌های کلان اقتصاد نگرانی داشته باشند.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: در حوزه فناوری‌های نو معاونت فناوری ریاست جمهور گام‌های خوبی را برداشته و از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی وام‌هایی به کارآفرینان داده می‌شود و کارآفرینان بسیاری از خارج جذب می‌شوند.

وی افزود: امروز سالانه حدود ۳۰۰ شخصیت علمی و کارآفرین از کشورهای مختلف وارد کشورمان می‌شوند و بسیاری از این افراد در ایران شروع به سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

رئیس جمهور اظهار داشت: ما در سایر فناوری‌ها نیز در حال انجام کار به همین شکل هستیم به عنوان مثال در حوزه لوکوموتیو و واگن‌سازی در ایران با روسیه همکاری داریم و چند هزار واگن و چند صد لوکوموتیو در حال ساخت است. در زمینه ساخت خودرو با فرانسوی‌ها فعال هستیم و شرکت‌های همچون رنو و پژو در حال سرمایه‌گذاری هستند و سرمایه‌گذاری کرده‌اند و ما الان در حال تولید خودروی مشترک هستیم.

روحانی خاطرنشان کرد: در برخی از زمینه‌های معدنی نیز پیشرفت‌های بسیار خوبی داشتیم. درحوزه فولاد این بحث مطرح است که ایران بخشی از بازار اروپا را در اختیار دارد و بخشی از فولاد ما به اروپا صادر می‌شود.

وی افزود:‌ همه بحث‌هایی که ما برای فاینانس مطرح می‌کنیم برای تحول تکنولوژی حمل‌ونقل ما است. به عنوان مثال در حوزه راه‌آهن در هفته‌های اخیر این بحث نهایی شد که برقی شدن راه‌آهن تهران - مشهد چین ۲ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری می‌کند و مراحل نهایی این قرارداد طی شد.

رئیس جمهور اظهار داشت:‌ در زمینه نوسازی ناوگان هوایی نیز گام‌های خوبی برداشته شده و باید ادامه پیدا کند. رئیس‌جمهور با بیان اینکه در بازار اقتصاد هر کالایی بنا به دلایلی نوساناتی قابل قبول دارد و نرخ همه ارزهای دنیا ممکن است در طول سال با افزایش یا کاهش‌هایی مواجه باشند، اظهار کرد: تعمد اینکه نرخ ارز را بالا ببریم تا درآمد دولت را تامین کنیم وجود ندارد و تمام تلاش دولت نگه داشتن نرخ متعادل ارز و برابر بودن درآمد ارزی با نیاز ارزی ماست.

روحانی با تاکید بر اینکه امروز درآمد ارزی از نیاز ارزی ما بسیار بالاتر است، افزود: امروز تراز ارزی کشور مثبت است و مردم نباید نگران باشند و فکر کنند نوسان شدیدی در نرخ ارز در امسال یا سال‌های آینده ایجاد خواهد شد؛ چراکه برنامه و بنای ما در دولت این نیست.

وی همچنین با تاکید بر لزوم وجود آرامش در اقتصاد کشور گفت: مردم باید بدانند که تورم اقتصاد تک‌رقمی است و رشد اقتصادی مثبت است و نوسان شدید ارزی نخواهند داشت. مردم همچنین بدانند تلاش ما در حوزه روابطمان با دنیا در این است که هر روز روابط عادی‌تر و با کشورهای دوست صمیمی‌تر باشد.رئیس‌جمهور تصریح کرد: در بخش سیاست خارجی هم در منطقه و هم در جهان روابطمان نسبت به قبل بهتر شده و این وضعیت ادامه پیدا خواهد کرد.

روحانی همچنین خاطرنشان کرد: باید در بخش اقتصاد در بیرون کشور بازارهایی در اختیار داشته باشیم؛ چراکه در صورتی که تنها بازار داخلی داشته باشیم رشد اقتصاد نمی‌تواند وضعیت مطلوبی داشته باشد. در این زمینه در سال‌های اخیر صادرات غیرنفتی نسبت به واردات غیرنفتی در وضعیت خوبی قرار داشته است.

مردم نباید نگرانی نسبت به شاخص‌های کلان اقتصاد کشور داشته باشند

وی گفت: تنها بخشی که در فصل‌های قبل با رشد مواجه نبوده‌ایم بخش مسکن بوده که در شش ماه نخست سال ۹۶ در این بخش و همچنین بخش معدن با رشد مواجه بوده‌ایم. همچنین در زمینه سرمایه‌گذاری که همواره سرمایه‌گذاری منفی بوده، در ماه‌های نخست سال ۹۶ نرخ سرمایه‌گذاری به مثبت ۷ رسیده است. بنابراین در همه زمینه‌ها گام‌های خوبی برداشته شده و مردم نباید نگرانی نسبت به شاخص‌های کلان اقتصاد کشور داشته باشند.

رئیس‌جمهور در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره برنامه‌های دولت برای افزایش سرعت بالا رفتن شاخص‌ها تاکید کرد: جایگاه جغرافیایی ایران اقتضا می‌کند که از ظرفیت ترانزیتی استفاده بیشتری کند. در این زمینه الان نسبت به گذشته پروازهای عبوری از آسمان‌های ایران از جمله بعد از حوادث اوکراین و قطر افزایش یافته و ایران به یک مسیر اصلی برای رفت و آمد هواپیماها از شرق به غرب و شمال به جنوب تبدیل شده است. همچنین در زمینه انرژی امروز هم سوآپ گازی و سوآپ نفتی داریم.

روحانی با اشاره به وضعیت راه‌های ترانزیتی شمال به جنوب گفت: ترانزیت شمال- جنوب برای کشور ما از اهمیت بسیاری برخوردار است و در این زمینه نیز گام‌های خوبی برداشته شده، مذاکرات سه‌جانبه ایران- آذربایجان- روسیه، ایران- هند- افغانستان و مذاکرات سه‌جانبه ایران- افغانستان- ازبکستان عمدتاً با موضوع ترانزیت برگزار شده است.

وی با تاکید بر اهمیت بندرگاه‌های کشور ادامه داد: در حال حاضر دولت در حال سرمایه‌گذاری بالا در زمینه بندرگاه‌های کشور است. در این راستا بیش از یک میلیارد دلار در دولت یازدهم در بندر شهید بهشتی در چابهار سرمایه‌گذاری شده است و به زودی در هفته آینده افتتاح مهمی در بندر چابهار خواهیم داشت و ظرفیت بندر چابهار به هشت و نیم میلیون تن در سال خواهد رسید که پس از اجرای فازهای بعدی به ۸۵ میلیون تن در سال خواهد رسید. وی گفت: امروز کشورهای خط مقاومت در منطقه پیروزی مهمی را به دست اوردند، پایگاههای اصلی داعش در سوریه و عراق فروریخت البته مشکل تروریسم به این سادگی حل نمی شود اما اساس سیاست ما تعامل عزتمندانه است.

رابطه خوبی با اتحادیه اروپا داریم

وی گفت: امروز ما رابطه خوبی با اتحادیه اروپا داریم، روابط تجاری و بین الملل ما با روسیه، اتحادیه اروپا، ترکیه، عراق، افغانستان، عراق بهتر شده است، ممکن است با سعودی ها مشکل داشته باشیم اما تقصیر آنهاست.

عربستان می خواهد روی شکست هایش سرپوش بگذارد

وی افزود: عربستان می خواهد روی شکست هایش سرپوش بگذارد. ضمن اینکه مسائل داخلی حادی دارند می خواهند یک کشور را معرفی کنند به عنوان یک دشمن که آن هم ما هستیم . ما باید هوشیاری به خرج دهیم.
روحانی گفت: ما در زمان مناسبی مذاکرات را انجام دادیم و در هر زمان دیگری هم باید بهترین تصمیمات را بگیریم. همیشه قدرت کا برای تهدیدات احتمالی دو بال نیاز دارد بال دیپلماسی و بال قدرت نظامی. هر کدام ضعیف باشد نمی توانیم در صحنه سیاسی به اهدافمان برسیم. دولت یازدهم و.دوازدهم دنبال تقویت این دو بال است.
روحانی گفت: با ورود اس ۳۰۰ حرکت مثبتی در حوزه پدافند هوایی انجام داد. رئیس جمهور در خصوص معضلات بانک ها و صندوق ها گفت: در مورد صندوق ها وضع ما فعلا سال به سال در حال بدتر شدن است. برای صندوق ها باید فکری کرد، یکی از قدم هایی که دولت در این صد روزه برداشته، این است که به سازمان تامین اجتماعی دستور دادم تمام بنگاه های اقتصادی خود را به بازار عرضه کنند و بفروشند.

وی افزود: یکی از هدف های ما این است بنگاه های اقتصادی به مردم واگذار شود، این اقدام باعث رونق و تحول اقتصادی می شود البته برخی معضلات به گونه ای است که در یکسال حل نمی شود اما هدف دولت این است که معضل بانکها را حل کند و گام های خوبی در این صد روزه برداشته است.

روحانی گفت: هدف ما رشد اقتصادی بالای ۵ درصد در دولت دوازدهم است که نحوه بودجه ریزی ما باید تغییر کند.باید مردم را وارد اقتصاد کنیم و سرمایه گذاری خارجی را بیشتر کنیم. در جلسه سران قوا هم بر جذب سرمایه گذاری خارجی تاکید شد و ما نیاز به سرمایه گذاری و بازار اشتغال با رشد فناوری بیشتر داریم. وی ادامه داد: ۲۳.۱ دهم میلیارد دلار موافقت فاینانس خارجی گرفتیم و در ۱۰۰ روزه اول قراردادهای بیش از ۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری داشتیم. حمایت همه جانبه سرمایه گذاری به ویژه از سوی ایرانیان خارج از کشور هدف ما است

مشکل بانک ها فقط مربوط به برجام نیست

وی با بیان اینکه بانک های ما نیاز به یک تحول بزرگ دارند اظهار داشت: برخی فکر می کنند مشکل بانک ها فقط مربوط به برجام است در حالی که فقط یک بخش آن برجام است اما مبارزه با پولشویی مبارزه با تروریسم هم هست. شفاف سازی کار بانک ها و بخش اقتصادی دولت یکی از اهداف ماست.

رئیس جمهور با اشاره به مشکلات سپرده گزاران گفت: یکی از معضلات ما همین شرکت ها و تعاونی هایی بود که مردم را با سود بالا تشویق می کردند، یا برای کلاه گذاشتن سر مردم اقدام می کردند. مواجه شدیم با موسسات غیر مجاز که مجموع آنها چیزی حدود ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار خانوار بود .

مشکلات ۹۸ درصد سپرده گذاران حل شده

رئیس‌جمهور تصریح‌کرد: خوشبختانه ۹۸ درصد سپرده‌گذاران مشکلاتشان در ماه‌ها یا هفته‌های اخیر یا حل شده یا حل می‌شود و البته آن ۲ درصد که سپرده‌شان بالای ۱۰۰ یا ۲۰۰ میلیون است حل شود و اموالشان برآورد شد. قوه قضائیه در این زمینه باید تسریع کند تا ببینیم مشکل آن ۲ درصد چگونه حل و فصل شود به هر حال در این زمینه در این ۱۰۰ روز ۲ مسئله برای ما پیش رو قرار گرفت. یکی مسئله زلزله که قابل پیش‌بینی نبود و حادثه تلخی بود و در این زمینه دولت باید تلاش می‌کرد و تلاش می‌کند که این کار را انجام دهد و مسئله دوم مشکل سپرده‌گذاران بود که زندگی آنها دچار مشکل شده بود که الحمدلله در هفته‌های اخیر قدم‌های خوبی برداشته شده بود و تا ۹۸ درصد مشکلشان حل است.


وی افزود: هدف ما این است که رشد اقتصادی بالای ۵ درصد را در دولت دوازدهم داشته باشیم و برای اینکه رشد اقتصادی ایجاد کنیم نحوه بودجه‌ریزی ما باید تغییر کند.رئیس جمهور اظهار داشت: ما باید مردم را وارد عرصه اقتصاد کنیم، ما امسال برای طرح‌های نیمه‌تمام طرح ویژه‌ای داریم که در لایحه بودجه آن را ارائه خواهیم کرد. باید نسبت به جذب بیشتر سرمایه‌گذاری خارجی اقدام کنیم.

روحانی خاطرنشان کرد: ما در ۱۰۰ روز اول قراردادهایی که ما با بانک‌های کشورهای مختلف بستیم ۲۳.۱ درصد میلیارد دلار ما موافقت فاینانس گرفتیم. در ۱۰۰ روز اول قراردادهای بیش از ۵ میلیارد دلار نهایی شده و در بسیاری از زمینه‌ها کشورهایی که با ما کار می‌کنند می‌گویند ما می‌دانیم که ما نباید به ایران کالا صادر کنیم. ما باید سرمایه‌گذاری در ایران انجام دهیم.

وی افزود: یکی از تصمیماتی که در جلسه سران سه قوه در جلسات اخیر اتخاذ شد حمایت همه جانبه از سرمایه‌گذاری به ویژه ایرانیان خارج از کشور است که در ایران سرمایه‌گذاری کنند.رئیس جمهور اظهار داشت: ما برای رشد اقتصادی هم نیازمند فناوری هستیم و هم به سرمایه‌گذاری نیاز داریم و هم نیازمند بازار اشتغال هستیم و رشدی را می‌خواهیم که با اشتغال بیشتر مردم و فناوری بیشتر همراه باشد. پس رشد فناورانه توأم با اشتغال هدفی است که ما در این دولت دنبال می‌کنیم.

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش افزود: مشکل بانک‌ها فقط مربوط به برجام نیست و مشکلات دیگری هم دارند. روحانی گفت: این کمک ها بر این مبنا است که تولید درآمد بیشتر معضل فقر را جبران کنیم.رئیس جمهور با بیان اینکه امسال درآمدهای دولت نسبت به سال قبل افزایش یافته است، گفت: در عین حال چون مخارج دولت نیز افزایش یافته باید این فعالیت ها را افزایش دهیم.

مبنای کار دولت افزایش یارانه نقدی نیست

روحانی در همین رابطه تاکید کرد: مبنای کار ما این نیست که یارانه نقدی را افزایش دهیم؛ البته یارانه ها را به صورت غیرنقدی در بخش هایی افزایش داده ایم.وی گفت: به عنوان مثال در بخش کشاورزی طی ۴ سال اخیر پول خرید تضمینی گندم را به ۲ برابر رسانده ایم که نوعی کمک به کشاورزان است؛ در زمینه روستاها هم داریم تلاش می کنیم تا در مناطق روستایی یک تحول مثبت ایجاد شود.

رئیس جمهور در همین رابطه به ارائه و تصویب لایحه دولت به مجلس برای استفاده ۱.۵ میلیارد دلاری از منابع صندوق توسعه ملی و معادل آن از منابع بانکی برای اشتغال در روستاها و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر جمعیت اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به تصویب این لایحه، آئین نامه اجرایی آن نیز تصویب شده و هم اکنون در آستانه اجراست.

روحانی تاکید کرد: کمک دولت به معنای اینکه پول بدهیم جز برای افراد نیازمند و معلول از طریق مستمری و افزایش دریافتی آنها، دنبال نمی شود. وی در مورد تامین منابع برای از بین بردن فقر گفت: اساس این برنامه رونق اقتصادی و اشتغال است. در طول دولت یازدهم به کمیته امداد و بهزیستی کمک کردیم تا آنها افراد را از تحت پوشش خود خارج کنند به طور مثال پنج هزار میلیارد تومان به کمیته امداد کمک کردیم. اساس کمک ما این است که از طریق درآمد بیشتر معضل فقر را حل کنیم. درآمد هم از طریق فعالیت‌های اقتصادی و مالیاتی و سایر فعالیت‌های دولت به دست می‌آید. درآمد امسال ما نسبت به سال گذشته در حال افزایش است اما مخارج ما هم افزایش می‌یابد.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه مبنای ما این نیست که یارانه نقدی را افزایش دهیم، خاطرنشان کرد: اما از طریق یارانه‌ها به بخش‌های مختلف کمک می‌کنیم مثلا در طول چهار سال گذشته تقریباً پول خرید تضمینی گندم را به دو برابر رساندیم یا لایحه‌ای برای ایجاد اشتغال در شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر و روستاها به مبلغ یک و نیم میلیارد دلار تهیه کردیم که مجلس آن را تصویب کرد و آیین‌نامه آن هم تهیه شده و در آخرین مرحله اجراست و این هم یک نوع یارانه است. به افراد نیازمند، معلول و فقیر که باید مستقیم کمک کنیم و آن را از طریق مستمری‌بگیران انجام داده و دریافتی آنها را افزایش می‌دهیم.

روحانی در مورد برنامه‌های دولت برای رونق و رشد اقتصادی قابل لمس تصریح کرد: ما در دولت یازدهم قول دادیم تورم را تک‌رقمی کنیم که همین برنامه را ادامه می‌دهیم. هدف ما باقی ماندن تورم تک‌رقمی است. البته تورم تک‌رقمی به معنای ارزانی نیست، بلکه به معنای این است که قیمت کالاها مثلا هشت درصد اضافه می‌شود. هنر ما این است که نگذاشتیم سی چهل درصد قیمت‌ها اضافه شود.

وی خاطرنشان کرد: ما در دولت یازدهم رشد منفی را به مثبت تبدیل کردیم و از رشد حدود منفی هفت درصد در سال ۹۱ به رشد دو رقمی در سال ۹۵ رسیدیم. رشد سه ماهه اول هم با نفت ۶.۵ و بدون نفت ۷ درصد است. هدف ما این است که رشد اقتصادی بالای پنج درصد باشد. برای رسیدن به این هدف باید نحوه بودجه‌ریزی ما تغییر کند و مردم وارد عرصه اقتصادی شوند. ما طرح ویژه‌ای برای اتمام طرح‌های نیمه‌تمام در بودجه دیده‌ایم و باید سرمایه‌گذاری خارجی را نیز بیشتر کنیم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در ۱۰۰ روز اول دولت دوازدهم ۲۳.۱ میلیارد دلار موافقت فاینانس گرفته‌ایم و قراردادهای بیش از پنج میلیارد دلار نهایی شده است، گفت: یکی از تصمیمات جلسه سران قوا حمایت همه‌جانبه از سرمایه‌گذاری به ویژه سرمایه‌گذاری ایرانیان خارج از کشور است. ما برای رشد هم به فناوری، هم سرمایه‌گذاری و هم بازار و اشتغال نیازمندیم.

روحانی در ادامه با اشاره به اینکه در ۱۰۰ روز اول ۲۵ هزار میلیارد تومان برای بودجه عمرانی پرداخت شده است که تا پایان سال این رقم قابل ملاحظه خواهد بود، افزود: برای سال آینده بودجه عمرانی را اهرم می‌کنیم تا از صندوق، بانک‌ها و سرمایه مردم استفاده کنیم.

وی در مورد برنامه دولت و مجلس برای حذف یارانه‌بگیران گفت: دولت و مجلس باید با هم در این زمینه تصمیم بگیرند. سال گذشته مجلس به ما تکلیف کرد که دولت افرادی که نیازی به یارانه ندارند شناسایی کرده و یارانه آنها را قطع کند. این کار ساده نبود و وزارت رفاه مسوولیت آن را برعهده گرفت، یارانه عده‌ای هم قطع شد اما با اعتراض آنها مجدداً یارانه شان وصل شد. بیش از یک میلیون نفر هم در سال رشد جمعیت داریم که به یارانه‌بگیران اضافه می‌شوند. ما در این زمینه با مجلس مشورت می‌کنیم و بر مبنای تصمیم مجلس عمل می‌کنیم.

رئیس‌جمهور در پاسخ به سوالی در مورد برنامه دولت برای حل مشکل صندوق‌های بازنشستگی اظهار داشت: شرایط ما در این زمینه بدتر شده است، اما دولت ۵۰ هزار میلیارد تومان به صندوق‌های بازنشستگی کمک می‌کند. یکی از برنامه‌های دولت این است که سازمان تامین اجتماعی تمام بنگاه‌های اقتصادی خود را بفروشد و به مردم واگذار کند. غیر از دولت هم باید سایر دستگاه‌ها همین کار را انجام دهند. من در دیدارهایی که با رهبری داشتم ایشان کاملا موافق این واگذاری هستند زیرا این کار باعث رونق اقتصادی می‌شود.

روحانی ادامه داد: دستور من به وزیر اقتصاد این بوده است که هر رئیس بانکی تعهد کند اموال راکت خود را بفروشد. صندوق‌های بازنشستگی مشکلات زیادی دارند که بعضی از مشکلات در یک سال حل نمی‌شود اما هدف دولت این است که معضل بانک‌ها و این صندوق‌ها را حل کند. وی افزود: تلاش می کنیم تا رقم اشتغال را به بالای ۹۰۰ هزار نفر برسانیم. در حال حاضر آمار اشتغال ما در تابستان امسال نسبت به تابستان سال گذشته بالای ۷۰۰ هزار نفر است اما در عین حال ما عقب هستیم و هنوز بیکاران فراوانی وجود دارد. در این صد روزه نسبت به متوسط سه سال گذشته، رشد قابل توجهی داشته ایم.

روحانی با بیان اینکه از طریق طرح های مختلف در صدد افزایش نرخ اشتغال هستیم تأکید کرد: یکی از مسئولیت ها و اهداف وزرای اقتصادی افزایش اشتغال است، فضای مجازی، صنعت، خدمات و کشاورزی از فرصت های افزایش نرخ اشتغال هستند. طبق گزارش وزارت ارتباطات در شش ماهه اول امسال بیش از ۵۰ هزار نفر در شرکت های مختلف مشغول به کار شده اند.

رئیس جمهور اظهار داشت: طرح تکاپو، کارورزی، در فاصله ۱۰۰ روزه عملیاتی و اجرایی شده است. ۱۲۰ هزار نفر در طرح کارورزی ثبت نام کرده اند و ۲۰ هزار نفر مشغول به کارآموزی شده اند. هدف ما این است که اشتغال را به رقمی برسانیم که مجموعه بیکاری را کاهش دهیم.

وی با بیان اینکه نرخ بیکاری از ۱۲.۷ در سال جاری به ۱۱.۷ کاهش یافته است گفت: با نسخه مطلوب فاصله داریم و برای چهار سال آینده برنامه ریزی کرده و قدم های ویژه ای در صد روز اول برداشته ایم. وی یادآور شد: در ایام انتخابات به مردم وعده دادم که تا پایان دولت دوازدهم فقر مطلق را ریشه کن خواهیم کرد. در سال ۹۶ مستمری اقشار آسیب پذیر که تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد بودند به بیش از ۳ برابر افزایش یافت و تا پایان ۱۲ ادامه می یابد و مستمری به ۵ برابر افزایش می یابد.

رئیس جمهورتصریح کرد: طراحی خواهیم کرد که همه افرادی که از حداقل استانداردهای زندگی برخوردار هستند ثبت نام شوند تا از آنها حمایت صورت گیرد.

روحانی در خصوص رونق اقتصادی خاطرنشان کرد: برای رونق اقتصادی یکی از مسائل مهم اشتغال است، از سال ۸۵ تا ۹۲ اشتغال خالص ما صفر بوده است. از سال ۹۳ تحرک خوبی در زمینه اشتغال آغاز شده است. متوسط اشتغال خالص ما از پائیز ۹۳ تا تابستان ۹۶ سالانه به طور متوسط ۶۸۵ هزار بوده است که این رقم نسبت به بیکاری موجود و نیروی فعالی که وارد بازار کار می شود کم است. رئیس جمهور با بیان اینکه دولت ریشه کن کردن فقر مطلق و ایجاد عدالت و کوتاه کردن نابرابری در جامعه و رونق اقتصادی را به عنوان اهداف اصلی دنبال کرده است ،گفت: در سال اول دولت دوازدهم مستمری قشر آسیب پذیر جامعه ۳ برابر شده و تا ۵ برابر شدن ادامه خواهد یافت.

وی افزود: در اشتغال عقب ماندگی‌هایی از گذشته داریم که از سال ۹۳ تحرک خوبی شروع شده است. از سال۹۳ تا تابستان ۹۶، ۶۸۵ هزار شغل سالانه ایجاد شده است که باید این رقم افزایش یابد و به ۹۰۰ هزار نفر برسد.

روحانی با بیان اینکه طبق گزارش وزارت ارتباطات در ۶ ماهه اول، ۵۰ هزار نفر مشغول به کار شدند، گفت: ایجاد رونق اقتصادی و اشتغال اساس رفع فقر در جامعه است و ما باید از طریق درآمدهای بیشتر به این روند کمک کنیم. رئیس جمهور با بیان اینکه مجموعه خدمات ۱۰۰ روزه در سایت دولت بارگزاری شده و در یک جلد کتاب گردآوری شده است، گفت: در بودجه امسال شاهد تحول مثبتی خواهیم بود و آن را در مجلس اعلام خواهیم کرد.
مردم قهرمان و پهلوان استان کرمانشاه این ایام غم‌دار مصیبت و حادثه دردناکی هستند و ما برای همه درگذشتگان از خداوند بزرگ تقاضای رضوان و رحمت و برای همه مصدومین تقاضای شفای عاجل می‌کنیم و امیدواریم دولت و مردم در کنار هم بتوانند به این مردم مرزدار عزیز برای عبور از این گذر سخت کمک کنند. رییس جمهور با قدردانی از همه کسانی که در ۱۵ روز گذشته در روند امدادرسانی به زلزله زدگان کرمانشاه فعال بودند، گفت: همه مردم ایران اعم از مردم عزیزکرمانشاه، مقامات دولتی و نیروهای مسلح به نحوی در این حادثه غم‌بار به مردم زلزله زده یاری رساندند.
وی با بیان اینکه از حوادث قبلی نیز کمک رسانی بهتر بود خاطرنشان کرد: بنده از نزدیک در جریان حادثه رودبار و منجیل و بم بودم و کمک رسانی اینبار از طرف مردم و دولت بهتر بود. مردم نقص دولت را به خوبی جبران کردند.

رئیس جمهور ادامه داد: نیروهای مسلح اعم از سپاه و ارتش و بسیج خوب عمل کردند. از مراحل اولیه عبور کرده‌ایم. در زمینه اسکان موقت هستیم که حالا مردم بخواهند جایی را در نزدیکی های خودشان اجاره کنند و دولت هزینه آن را بدهد. کانکس به سرعت در حال ساخته شدن است. از همه جاهایی که که امکان تهیه کانکس بوده در حال تهیه هستیم.

وی با بیان اینکه برای اولین بار، همه بودجه لازمی که باید دولت پرداخت کند را بلافاصله بعد از وقوع زلزله در جلسه هیئت دولت تصویب کردیم اظهار داشت: ۵۰ درصد وجوه تصویبی را در اختیار ارگان هایی که در حال خدمت رسانی هستند قرار داده ایم.

ارسال نظر

  • سبحان شاهمرادی اصولگرا

    مهار تورم از طریق رکود هنر نیست

  • ناشناس

    هنر ما دروغ و عوام فریبی بود
    هنر ما شاهکار برادرمان بود
    هنر ما منفور نمودن بیشتر ایران در جهان بود
    هنر ما واردات گسترده خودرو و افزایش طبقاتی جامع بود
    هنر ما اختلاص گسترده اشنایمان هایمان بود
    هنر ما حرف زیاد و پر حرفی بود

  • صالح

    خود گویی و خود خندی... به به عجب مرد هنرمندی...

  • ناشناس

    یادآور میشوم که هنر شما نیز آوردن تورم چند هزار درصدی سی و نه سال گذشته است در کنار هنر های دیگر تان.

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار