گوناگون

رفتارهای قومی به مرور وارد ژنتیک می‌شود

پارسینه: پدر علم ژنتیک ایران گفت: رفتارهای اکتسابی یک قوم به مرور وارد ژنتیک می‌شود و بسیاری از ناهنجاری‌ها برای مقاومت در برابر پدیده‌های محیطی است؛ مثلاً افراد مبتلا به تالاسمی داسی‌شکل در برابر مالاریا مقاوم هستند.

پروفسور داریوش فرهود اظهار داشت: یکی از شاخصه‌های انسانی خوپذیری با محیط و یاد گرفتن و یکسری آموخته هات غریزی است.

رفتارهای اکتسابی به مرور وارد ژنتیک می‌شوند

وی با اشاره به اینکه بسیاری از رفتارهای اکتسابی طی نسل‌ها وارد ژنتیک موجودات شده و انتقال می‌باید افزود: مثلاً جوجه‌ای که در دستگاه‌های جوجه کشی متولد می‌شود و پدر و مادری به خود ندیده است از بدو تولد به راحتی دانه را از سنگ تشخیص می‌دهد، از گربه می‌ترسد و می‌تواند چرت بزند که این رفتارها در ژنتیک این موجود به مرور از نیاکانش از چند میلیون سال پیش به او به ارث رسیده است.

وی همین مسئله را در مورد انسان صادق دانست و افزود: نشانه‌ای که توسط یک محقق آمریکایی از انسان‌های نخستین یافت شده مربوط به ۵ میلیون سال پیش است که مربوط به یک دختر بوده است که به مرور تکامل یافته است.

فرهود گفت: تکامل لزوماً به معنای بهتر شدن نیست بلکه به معنی سازگارتر شدن با محیط اطراف خود است و مثلاً داروین هم به دنبال تایید این مسئله بوده که موجوداتی که توان سازگاری با محیط را دارند ماندگار می‌شوند و بقیه که ضعیف تر هستند به مرور حذف می‌شوند.

این متخصص علم ژنتیک افزود: حتی چشیدن و علاقه به مزه غذا ژنتیکی است که به مرور در هر قومی نهادینه می‌شود و یک قوم مزه یک غذا را بسیار دوست دارد که یک قوم دیگری اصلاً تمایلی به آن ندارد در حالی که فرزندانی که در هر قوم متولد می‌شوند به همان غذا تمایل نشان می‌دهند.

به گفته فرهود به مرور با جهش‌های ژنی تغییراتی در انسان به وجو د آمده که از ۲۰۰ هزار سال پیش که انسان از آفریقا بیرون آمد و در جعبه تقسیم ایران قرار گرفت تغییر ظاهر و رفتار آغاز شد.

وی تاکید کرد: زندگی انسان در ایران ۵۰ هزار سال قدمت دارد و بر اساس شرایط آب و هوایی شکل ظاهری، رنگ پوست و حتی فرم چشم شکل گرفت که ژن‌های جهش یافته با محیط ماندگار و منتقل شد و فرم‌های فیزیکی ناسازگار با محیط حذف شدند و اصلاً ژن خود را انتقال ندادند.

فرهود خاطرنشان کرد: حتی بسیاری از بیماری‌ها مانند تالاسمی نوع هتروزایگوت و داسی شکل را می‌توان گفت برای مقاومت افراد و ماندگاری در مقابل مالاریا و فاویسم به وجود آمده‌اند و اگر بر نقشه‌های جهانی دقیق شویم در تمام نقاطی که مالاریا وجود داشته است تالاسمی هتروزایگوت و داسی شکل هم بیشتر دیده می‌شود.و حتی بروز برخی بیماری‌ها و ناهنجاری‌های انسانی در راستای سازگاری با محیط بوده است.
منبع: خبرگزاری فارس

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار