روزنامه ایران:استخدام ۳ هزار نيروي خودي در شهرداري
پارسینه: حسين محمد پورزرندي اجراي طرح مکانيزاسيون را دليل اين دانسته بود که «اين نيروها از دل شهرداري بيرون بزنند» و به گفته خود: «اين نيروها از شرکتهاي مختلف به کارگيري ميشدند که در ساختار سازماني جايگاهي ندارند، در عين حالي که اين افراد از تخصص و تحصيلات لازم نيز برخوردار نيستند.»
به گزارش پارسینه ، روزنامه ایران در یادداشتی به قلم امیر گودرزی نوشت:
در حالي كه چند ماه بيشتر به خردادماه باقي نمانده است، شهرداري تهران براي استخدام 3 هزار و 300 نفر از نيروهاي قراردادي خود به تكاپو افتاده است. زماني كه فرمانده سابق پليس پس از شكست در انتخابات نهمين دوره رياست جمهوري با حمايت شوراي شهر تهران پا به ساختمان بهشت گذاشت و بر صندلي رقيب پيروز انتخاباتي خود تكيه زد، هم و غم خود را براي تغيير پوسته شهرداري تهران به كار گرفت. از اين رو تعداد زيادي از مديران ارشد را از دو گروه انتخاب كرد: پليس و همشهريهايش. در اين ميان اگر كسي دو امتياز را داشت ممكن بود جايگاه بالاتري كسب كند و حتي ميتوانست چند پست مانند سخنگو، معاون و مشاور عالي و رئيس گروه مشاوران را بر عهده گيرد.
هنگامي كه قاليباف پا به شهرداري گذاشت، اول به تعديل نيروهاي قديمي فكر كرد. او كوچك كردن بدنه شهرداري را بهانهاي قرار داد تا بيش از 3 هزار نفر از نيروهاي شهرداري را که به صورت قراردادهاي کوتاهمدت با اين سازمان همکاري ميکردند و اصطلاحاً شرکتي ناميده ميشوند، تعديل کند تا بدنه شهرداري کوچک و کارآمد شود.
معاون مالي و اداري شهرداري تهران با اشاره به اينکه «شهرداري، يک مهندسي نيروي انساني جديد ميخواهد» گفته بود: «نيروهايي که بايد تعديل شوند با عنوان خدمات شهري با شهرداري همکاري ميکردند که با اجراي طرح مکانيزاسيون خدمات شهري به قسمتهاي ستادي و اداري مانند 137 رفتهاند و چون اعتباري براي اين افراد در نظر گرفته نشده است بايد بروند.»
حسين محمد پورزرندي اجراي طرح مکانيزاسيون را دليل اين دانسته بود که «اين نيروها از دل شهرداري بيرون بزنند» و به گفته خود: «اين نيروها از شرکتهاي مختلف به کارگيري ميشدند که در ساختار سازماني جايگاهي ندارند، در عين حالي که اين افراد از تخصص و تحصيلات لازم نيز برخوردار نيستند.»
كرمي، شهردار وقت منطقه 12 تهران آن زمان از وجود 400 نيروي مازاد تنها در اين منطقه خبر داد: «اين افراد حداقل داراي سوابق دو سال هستند که بايد طبق موازين جديد سازماني تعديل شوند.»
بيشك هيچ کس با کوچک شدن بدنه شهرداري مخالف نيست اما آيا اين تعديلهاي گسترده كه منجر به بيكاري بيش از 3 هزار نفر در تهران شد با انگيزه کوچک شدن بدنه شهرداري انجام شد؟
زماني كه اين تعديلها انجام ميشد، خسرو دانشجو عضو شوراي شهر تهران «منطقي در اين کار» نديد و گفت: «من نسبت به اين موضوع حساسم زيرا جوانهايي که سالها روي آنها کار شده است نبايد از بدنه شهرداري خارج شوند تا از فلان سازمان بازنشستهها را به شهرداري دعوت کنيم.»
اشاره دانشجو به بازنشستههاي پليس بود كه آن زمان وارد شهرداري شده بودند يا در صف بودند تا نيروهاي متخصص و قديمي تعديل شوند و آنها پا جاي آنها بگذارند.
دانشجو يکي از شرطهاي شورا را براي انتخاب شهردار تأكيد بر استفاده بهينه از نيروها مطرح كرد: «کسي که خاک شهرداري را خورده و سالها است که در اين حوزه زحمت ميکشد بهترين کسي است که بايد به تواناييهاي وي رجوع کرد.» اين را دانشجو در حالي گفت كه بسياري از نيروهاي كارگر شهرداري هم اخراج شدند كه آسيبپذيرترين قشر کارکنان محسوب ميشوند. نيروهاي کارگري شهرداري آن روز به دليل سطح تحصيلات پائين يا ناکارآمد بودن از بدنه شهرداري اخراج شدند به جاي اينكه مديران شهرداري براي بالا بردن تخصص و مهارت آنها تلاش كنند.
چند سال از ورود نيروهاي جديد گذشت كه برنامه رسمي شدن آنها كليد خورد. قاليباف كه نيروهاي شهرداران ديگر را اخراج كرده بود با اين كار سعي كرد همه تلاش خود را به كار گيرد تا شهرداران آينده بلايي كه سر نيروهاي ديگران آورده بود را بر سر نيروهايش نياورند.
اين كار بدون مصوبه شورا انجام شد و كار تا جايي پيش رفت كه صداي اعضاي شوراي شهر بلند شد.
آذرماه امسال شورا رسماً خواستار شفافيت در استخدام نيروهاي شهرداري شد.
حمزه شكيب رئيس كميسيون عمران شورا از «مشخص نبودن جايي كه اين افراد قرار است در آن كار كنند» انتقاد كرد و حسن بيادي در كسوت نايب رئيس شوراي شهر هم آشكارا گفت: بايد مشخص شود چرا پيش از اين شورا در جريان تغيير وضعيت قرار نگرفت.
تغيير وضعيت استخدامي 3 هزار و 300 نفر از نيروهاي شهرداري به همين جا ختم نشد چون پروين احمدينژاد هم گفت: چرا شهرداري بدون مجوز مسير استخدامها را طي كرد؟ مگر قرار بود تخلفي انجام شود كه شورا در جريان اين امر قرار نگرفت و پس از آنكه خود متوجه اين موضوع شد اين لايحه به شورا ارايه شد.
اين عضو شوراي شهر معتقد است در حالي كه تعديل و برونسپاري در شهرداري اصل قرار گرفته براي چه جذب نيرو در دستور كار دوباره قرار گرفته است؟
اين موضوع باعث شد اعضاي شورا با يك فوريت اين لايحه موافقت نكنند اما شهرداري پس از رايزنيهاي گسترده بار ديگر اين لايحه را به شورا فرستاد اما اين بار در جلسه غير علني مورد بررسي قرار گرفت. يكشنبه هفته گذشته لايحه «مجوز تغيير وضعيت استخدامي کارکنان شهرداري تهران از قراردادي به رسمي آزمايشي» تصويب شد تا قاليباف در محكم كردن جاي پاي يارانش دغدغه قانوني نداشته باشد.
براساس ماده واحده اين لايحه به شهرداري تهران اجازه داده شد نسبت به تغيير وضعيت استخدامي 3 هزار و 300 نفر از نيروهاي قراردادي مشغول به کار از طريق شرکتهاي طرف قرارداد، به کارمند ثابت آزمايشي اقدام کند.
جالب اينكه شهرداري تهران قرار است جاي نيروهايي را كه به دليل نداشتن تحصيلات اخراج كرده بود، نيروهاي ديپلمه استخدام كند! چون در تبصره يک اين لايحه، شرايط تحصيلي و سوابق اجرايي نيروهاي مشمول تغيير وضعيت استخدامي بدين گونه است که دارندگان مدرک تحصيلي ديپلم با شرط 8 سال سابقه خدمت، فوقديپلم 6 سال ميتوانند در ليست استخدام قرار گيرند.
قاليباف 31 ارديبهشت امسال در نخستين همايش ملي مديريت شهري در افق چشمانداز 1404 آشكارا اعلام كرد: «اگر نيمي از کارکنان شهرداري بروند کارها روانتر انجام ميشود.»
او درباره وجود نيروهاي مازاد در شهرداري توضيح بيشتر هم داد: اگر امروز تصميم بگيريم 50 درصد نيروي شهرداري از شهرداري خارج شود نه تنها هيچ مشکلي در روند کار ايجاد نميشود بلکه کارها روانتر هم خواهد شد.
با اين وجود نمايندگان پارلمان پايتخت وقتي اين لايحه را بررسي ميكردند هرگز از شهردار نپرسيدند دليل سياست دوگانهاش در برابر نيروهاي مازاد شهرداري چيست!
شوراييهايي كه تا چند ماه پيش با استخدام اين تعداد نيرو مخالف بودند، اين روزها با شهردار موافقند؛ همانهايي كه گريه پيرمرد كارگري را كه پس از حضور قاليباف در شهرداري از منطقه 12 اخراج شد را به ياد دارند.
ارسال نظر