کنعانی: مستندات کافی در ارتباط با جرایم شهروند سوئدی وجود دارد
پارسینه: سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: تحولات اخیر نشان داد که یک بنبست در شورای امنیت سازمان ملل ایجاد شده است و درواقع این شورا در انجام وظایف ذاتی خود ناتوان است.
به گزارش پارسینه به نقل از ایسنا، ناصر کنعانی در نشست مطبوعاتی این هفته خود با محکوم کردن جنایتهای رژیم صهیونسیتی در نوار غزه گفت: ۶۷ روز است که شاهد تهاجم صهیونیستها به نوار غزه هستیم و در طول این مدت ماشین آدمکشی رژیم صهیونیستی ۱۷ هزار و نهصد و نود و هفت نفر را به شهادت رسانده است.
وی همچنین با محکومیت اقدام اخیر آمریکا مبنی بر وتو کردن قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد مبنی بر ایجاد آتش بس در نوار غزه گفت: آمریکا یک تنه در برابر خواست جامعه جهانی مبنی بر ایجاد آتش بس در نوار غزه ایستاده است و رای به ادامه توحش و بربریت صهیونیستها علیه مردم فلسطین داده است.
کنعانی گفت: وضعیت شورای امنیت نگران کننده است و این شورا نشان داده که در مقاطع حساس نمیتواند وظایف خود را به صورت کامل انجام دهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: ما معتقدیم که شورای امنیت سازمان ملل متحد باید مسئولیتپذیرتر و ترکیب آن دموکراتیکتر باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این نشست در پاسخ به سوالی در مورد برخی از اظهارات مطرح شده مبنی بر لزوم بازنگری در برجام و ایجاد برجام ۲ گفت: ایده هایی تحت عنوان برجام ۲ معمولا از سوی کسانی مطرح میشود که از انجام تعهدات خود نسبت به توافق برجام استنکاف کردهاند و تعهدات پذیرفته خود را انجام ندادهاند و اکنون با مطرح کردن برخی از ایدههای انحرافی به دنبال شانه خالی کردن از مسئولیت و توجیه بدعهدی خود هستند .
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: ایران به برجام دیگری معتقد نیست و ضرورتی بر آن قائل نیست.
وی همچنین با بیان اینکه برجام یک توافق امضا شده است که در آن مسئولیتها و تعهدات تمام طرفین به صورت کامل مشخص شده است، افزود: آن طرفی که مسئولیت خود را در این توافق انجام داده است ایران است و کسانی که به مسئولیتها و تعهدات خود عمل نکردهاند حق ندارند از موضوعات انحرافی مانند برجام ۲ صحبت کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوالی در ارتباط با عصبانیت بنیامین نتانیاهو در مورد سفر اخیر رئیسجمهور ایران به روسیه و اظهار نارضایتی این مقام صهیونیستی از همکاریهای تهران و مسکو گفت: ما به این گونه اظهارات و قیل و قالها توجه نمیکنیم و این گونه اظهارات و قیل و قالها تاثیری در تلاشها برای تعمیق مناسبات و همکاریهای سازنده بین ایران و شرکای آن در زمینههای مختلف نخواهد داشت.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: روابط ایران و روسیه در زمینههای مختلف به خصوص حوزههای اقتصادی و تجاری در حال رشد است. بر اساس آمار اعلام شده حجم روابط تجاری دو کشور در سال ۲۰۲۲ به بیش از ۵ میلیارد دلار رسیده است و طی ۹ ماه سال جاری نیز بیش از ۲۰ درصد رشد داشته است.
کنعانی با ارائه توضیحاتی در مورد نتایج سفر اخیر رئیسجمهور به روسیه در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: در ماههای آینده نشست کمیسیون مشترک ایران و روسیه برگزار میشود و امیدواریم برگزاری این نشست باعث ارتقاء بیش از پیش همکاریهای سازنده تهران و مسکو مبتنی بر منافع دو کشور شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوال ایسنا در ارتباط با امضای بیانیه مشترک بین آذربایجان و ارمنستان برای عادیسازی روابط و توافق دو کشور مبنی بر آزادی نظامیان زندانی یکدیگر و نگاه تهران به این بیانیه مشترک گفت: از بیانیه مشترک آذربایجان و ارمنستان در ارتباط با انجام اقدامات متقابل برای اعتمادسازی از جمله آزادی نظامیان زندانی و زندانیان دیگر استقبال میکنیم و آن را گامی سازنده، مثبت و قابل تحسین برای دستیابی به صلح و توافق دو کشور در مورد تداوم اقدامات اعتمادساز برای رسیدن به توافق صلح میدانیم.
وی ادامه داد: این بیانیه مشترک نشان میدهد که گفتوگو و ساز و کارهای منطقهای برای حل مسائل منطقهای تا چه اندازه میتواند موثر باشد .
کنعانی تاکید کرد: تحقق صلح پایدار در منطقه نیازمند تقویت زبان صلح و فضای اعتمادسازی است.
وی افزود: امیدواریم که روند مذاکرات صلح بین دو کشور به نتایج ثمربخشی برسد، ما به عنوان ایران از این موضوع استقبال میکنیم و آماده همکاری با این دو کشور برای رسیدن به صلح پایدار و عادلانه و ایجاد همگرایی بیشتر در منطقه قفقاز هستیم.
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه گفتوگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در ارتباط با برگزاری دادگاه شهروند سوئدی در ایران در روز گذشته و واکنش بورل به این دادگاه و وضعیت این شهروند سوئدی گفت: اتهامات و جرایم مرتکب شده از سوی این شهروند سوئدی مشخص است و مستندات کافی در ارتباط با جرایمی که وی مرتکب شده است وجود دارد و جزئیات در این زمینه به دولت متبوع این شهروند اعلام شده است.
وی ادامه داد: وضعیت این شهروند سوئدی روند قضایی خود را طی میکند. قوه قضائیه ایران مستقل است و به وظایف ذاتی خود در این زمینه عمل میکند.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران همچنین با تاکید بر اینکه ما تاکید بر این داریم که باید جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه هر چه زودتر متوقف شود و در واقع موضوع آتش بس از همان ابتدا مورد توجه ایران بوده است، افزود: همچنین بر این موضوع تاکید داریم که هر چه زودتر باید گذرگاههایی مانند گذرگاه رفح برای تسهیل ارسال کمکهای بشردوستانه به مردم غزه بازگشایی شود و با طرحهایی چون کوچاندن اجباری مردم غزه مقابله شود. ما به تلاشهای خود در این زمینه ادامه خواهیم داد.
وی همچنین تصریح کرد: بعد از ناکامی شورای امنیت سازمان ملل در روز جمعه برای تصویب قطعنامهای جهت ایجاد آتش بس در غزه قرار است فردا نشستی در مجمع عمومی سازمان ملل در این ارتباط برگزار شود. برگزاری این نشست مورد حمایت کشورهای عربی و اسلامی است و ما نیز در نشست مجمع عمومی سازمان ملل دیدگاههای خود را بیان میکنیم. دیدگاههای ایران در ارتباط با موضوع فلسطین کاملا روشن است و امیدواریم مجموعه این تلاشها منجر به این شود که هر چه زودتر آتش بس در غزه ایجاد شود.
وی همچنین با اشاره به رایزنیهای ایران در سطوح مختلف با مقامات مصر در مورد ضرورت بازگشایی هر چه بیشتر گذرگاه رفح جهت تسهیل ارسال کمکهای انسان دوستانه به مردم غزه، گفت: از دولت مصر انتظار میرود که به تلاشهای گذشته خود در این زمینه بیفزاید و زمینه را برای بازگشایی هر چه بیشتر مرز رفح فراهم کند.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد علت عدم تصویب کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر در مجلس شورای اسلامی و توضیحاتی که وزیر خارجه در این ارتباط ارائه کرد و آخرین تلاشها از سوی ایران برای تعیین سهم بستر ایران در دریای خزر تصریح کرد: این موضوع دارای یک روند تخصصی و نیمه حقوقی است و در همین چهارچوب این موضوع را دنبال میکنیم. نماینده ویژه ایران در امور دریای خزر در این ارتباط فعال است و نشستهای متعددی را در سطوح مختلف دو جانبه و چند جانبه دارد. در این ارتباط تحقق منافع ایران برای ما مهم است و ما این موضوع را با جدیت دنبال میکنیم و همچنین بر ضرورت همکاری کشورهای ساحلی دریای خزر برای استفاده مناسب و عادلانه از توانمندیها و پتانسیلهای موجود در این منطقه تاکید داریم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری در ارتباط با ادعاهای روز گذشته الشرق الاوسط در ارتباط با عدم انجام سفر رئیس جمهور به ترکیه و طرح این ادعا از سوی این رسانه مبنی بر اینکه علت لغو این سفر این بوده که ایران در جریان این سفر به دنبال این بوده که به ترکیه برای توقف همکاریهای تجاری خود با رژیم صهیونیستی فشار بیاورد و در همین چارچوب ترکیه اقدام به لغو این سفر کرده است ، گفت: پیش از این در مورد علت تعویق سفر رئیس جمهور به ترکیه توضیح دادیم و این گمانهزنیهای رسانهای موثر نیست و برخی با طرح برخی از گمانهزنیها به دنبال دستیابی به اهداف خاص هستند.
وی با بیان اینکه همانطور که پیش از این اشاره کرده بودیم این توافق صورت گرفته بود که بعد از دیدار وزیران امور خارجه ایران و ترکیه در حاشیه نشست شورای امنیت در ارتباط با موضوع فلسطین هماهنگیهای تکمیلی برای انجام سفر مورد اشاره انجام شود، گفت: همانطور که میدانید به دلیل عدم صدور ویزای به موقع برای هیات جمهوری اسلامی ایران ما نتوانستیم در نشست شورای امنیت شرکت کنیم.
وی ادامه داد: در چارچوب توافق و گفتوگوهای انجام شده بین ایران و ترکیه سفر رئیس جمهور به این کشور در یک بازه زمانی دیگری انجام خواهد شد و همانطور که اشاره کردم این گمانهزنیهای رسانهای موثر نیست.
وی ادامه داد: روابط ایران و ترکیه در حوزههای مختلف روابطی سالم و مکمل است.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با همکاریهای آذربایجان در حوزه انرژی با رژیم صهیونیستی و اینکه گفته میشود دولت آذربایجان در مدت اخیر جنگ غزه همکاریهای خود را در این حوزه با رژیم صهیونیستی افزایش داده است و آیا این موضوع تاثیری بر روابط ایران و آذربایجان خواهد داشت، خاطرنشان کرد: مسئله فلسطین مسئله مهمی است، ما از کشورهای اسلامی و غیر اسلامی میخواهیم که با توجه به جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین نسبت به روابط خود با رژیم صهیونیستی بازبینی کند و از ابزارهای موثر برای ایجاد بازدارندگی جهت توقف این جنایتها استفاده کند.
وی ادامه داد: ما از کشورهای اسلامی و غیر اسلامی و کشورهایی چون ترکیه و آذربایجان میخواهیم که به عنوان یک اقدام انسانی از ابزارهایی که در اختیار دارند به صورت بازدارنده علیه رژیم صهیونیستی استفاده کنند. این انتظاری صلحطلبانه، اخلاقی و انسانی است و این انتظاری است که ملت فلسطین از همه کشورها به خصوص کشورهای اسلامی دارند و ما نیز انتظار خود در این زمینه را پنهان نمیکنیم.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با گفتوگوهای اخیر وزیر خارجه با وزیر خارجه آلمان و جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ارتباط با تحولات فلسطین و اینکه آیا در این گفتوگوها ما به نقطه نظر مشترکی با این طرفها در ارتباط با موضوع فلسطین دست پیدا کردهایم، تصریح کرد: گفتوگوهای دیپلماتیک ما با کشورهای مختلف از جمله طرفهای اروپایی ساری و جاری است و ما از انجام این گفتوگوها و مذاکرات به صورت تلفنی و حضوری استقبال میکنیم. در موضوع فلسطین دیدگاههای متفاوتی با طرفهای اروپایی خاصه کشور آلمان که شما به آن اشاره کردید داریم. البته در همین چهارچوب به اظهارات و مواضع مثبت برخی از طرفهای اروپایی در ارتباط با موضوع فلسطین و حمایت آنها از غزه نیز توجه داریم.
کنعانی با بیان اینکه ما در گفتوگوهای دیپلماتیک با طرفهای مقابل از جمله طرفهای اروپایی مواضع خود را مطرح میکنیم و دیدگاههای طرف مقابل را نیز میشنویم، گفت: ما در این گفتوگوها بر این موضوع تاکید میکنیم که اگر آنها نیز به دنبال تحقق صلح در این منطقه هستند باید اقدامات لازم را برای توقف جنگ و ماشین کشتار رژیم صهیونیستی انجام دهد.
کنعانی گفت: آقای امیرعبداللهیان در گفتوگویی تلفنی با وزیر خارجه آلمان و همچنین آقای بورل تاکید کردند که این انتظار وجود دارد که اقدامات موثر و بازدارندهای از سوی اتحادیه اروپا در توقف دائمی حملات رژیم صهیونیستی به غزه رفع کامل محاصره این منطقه و پایان اشغال انجام شود.
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفتوگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در ارتباط با برخی از ترسهایی که در ارتباط با موضوع غزه و وضعیت این منطقه بعد از جنگ مطرح میشود، گفت: ما بارها اعلام کردهایم که این ملت فلسطین است که باید در مورد آینده خود تصمیم بگیرد و کشورهای دیگر حق ندارند خواستههای خود را به ملت فلسطین تحمیل کنند.
وی ادامه داد: طرفهای مشخصی از جمله آمریکا مایل هستند که در این تحولات آنچه را که از طریق جنگ به دست نیاوردهاند در طراحیهای سیاسی جدید دنبال کنند ولی ما بر این موضوع تاکید داریم که این ملت فلسطین است که باید در مورد آینده خود تصمیم بگیرد و کسی حق ندارد به آنها چیزی را تحمیل کند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با موضوع برجام و آخرین تحولات در ارتباط با مذاکرات برجامی و اظهارات روز گذشته وزیر خارجه در دانشکده فنی تهران در ارتباط با موضوع برجام گفت: من هفته گذشته در پاسخ به سوالی به موضوع برجام پرداختم و در این زمینه توضیح دادم و از هفته گذشته تا امروز اتفاق جدیدی در مورد روند مذاکرات رخ نداده است.
کنعانی تاکید کرد: همانطور که هفته پیش گفتم روند دیپلماسی در ارتباط با برجام همچنان باز است و در این زمینه مسیر دیپلماتیک پویایی خودش را دارد. البته تحت تاثیر تحولات منطقه این پویایی و تحرکات میتواند با فراز و نشیبهایی همراه باشد.
کنعانی تاکید کرد: برجام به قوت خودش باقی است و هیچ کشوری به جز آمریکا از این توافق بینالمللی تا کنون خارج نشده و ما به برجام پایبند هستیم.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با موضوع برجام و برخی از اظهارات زیادهخواهانه از سوی برخی از طرفهای برجامی گفت: ما به زیادهخواهیها توجهی نداریم و همانطور که بارها تاکید کردهایم در ارتباط با این موضوع بر تحقق منافع خود تاکید داریم و از خطوط قرمزمان نیز عدول نخواهیم کرد. این توافق روشن است، اصول و تعهدات مشخص شده در آن نیز روشن است. بنابراین اظهارات رسانهای که از سوی برخی از طرفین مطرح میشود در این زمینه کمک کننده نخواهد بود ایران به تکالیف خود در برجام عمل کرده است و این طرف آمریکایی بوده که از برجام خارج شده و طرفهای اروپایی نیز به تعهدات خود عمل نکردهاند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه به نظر میرسد که طی مدت اخیر روندها و تلاشهای دیپلماسی از سوی کشورهای مختلف از جمله کشورهای اسلامی در ارتباط با موضوع فلسطین کاهش پیدا کرده است، اظهار کرد: ما هم موافق این هستیم که کنشهای دیپلماتیک در ارتباط با بحران غزه و ایجاد بازدارندگی جهت توقف جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین تا کنون کافی نبوده است و جامعه جهانی در این زمینه دارای مسئولیت است و باید تلاشهای بیشتری در این زمینه صورت بگیرد. کشورهای اسلامی نیز مسئولیت و وظایف مهمی در این حوزه بر عهده دارند و جمهوری اسلامی نیز به تحرکات دیپلماتیک خود در این زمینه همچون گذشته ادامه میدهد.
وی گفت: آقای امیرعبداللهیان در روزهای اخیر در ارتباط با موضوع فلسطین رایزنیهای تلفنی و مکاتبات خود را با مقامات کشورهای مختلف و برخی از نهادهای بینالمللی ادامه داده است. روز گذشته نامهای نیز به آقای بورل در این ارتباط نوشتند و تحرکات جدید نیز در آینده انجام خواهد شد. تلاشهای ایران در این زمینه در سطوح مختلف از جمله سطح رئیس جمهور ادامه دارد و آقای رئیس در سفری که به مسکو نیز داشتند با همتای خود در ارتباط با تحولات غزه و فلسطین گفتوگو و رایزنی کردند.
کنعانی تاکید کرد: جامعه جهانی، سازمان ملل و کشورهای اسلامی در ارتباط با این تحولات در مقابل آزمونی جدی قرار دارند. همانطور که بارها گفتهایم حمایت از فلسطین یک مسئولیت جهانی و انسانی است و ایران تا کنون در این زمینه تلاشهای مختلفی انجام داده و به تحرکات دیپلماسی خود در این زمینه ادامه میدهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوال دیگری خصوص برگزاری دادگاه گروهک منافقین از سوی ایران در روز سه شنبه ۲۱ آذرماه گفت: این دادگاه با زمینهسازیها و مقدمات حقوقی انجام شده توسط قوه قضاییه ایران از فردا آغاز خواهد شد و گامی دیگر از استمرار اقدامات قانونی ایران در پیگیرد و استرداد کسانی است که دستشان به خون هزاران نفر از شهروندان و مقامات ایران اغشته است.
وی تاکید کرد: سابقه ننگین این جنایتکاران هیچ گاه پاک نخواهد شد و حمایت شرم آور برخی، از این جنایتکاران تاثیری بر پاک شدن سابقه ننگین آنها نخواهد داشت.
کنعانی افزود: پیش از این به صورت عمومی اعلام شد که متهمانی که اسامی آنها در کیفرخواست مطرح شده میتوانند وکیل معرفی کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: انتظار ملت ایران از دولت و قوه قضائیه ایران این هست که جنایتکاران را به سزای عمل خود برسانند و قوه قضائیه اقدامات لازم را در این راستا انجام خواهد داد.
کنعانی در خصوص احتمال حضور وزیر خارجه ایران در نشست دوحه که امروز در قطر برگزار می شود، گفت : ایشان در این نشست مشارکت نخواهند داشت.
سخنگوی وزارت خارجه در مورد برگزاری دومین نشست کمیته مشترک قضایی ایران و عراق در راستای مقابله مقابله با تروریسم که هفته گذشته در تهران برگزار شد، گفت: همکاریهای قضایی ایران و عراق یکی از زمینههای خوب و مهم همکاریهای میان دو کشور است. ما موضوعات مختلف قضایی داریم که نیازمند همکاریهای دو کشور برای پیگیری و حل و فصل آنان و پیگیری مسائل اتباع دو کشور است.
وی ادامه داد: ما موضوع پیگیری قضایی جنایتکارانی که مرتکب ترور حاج قاسم سلیمانی در خاک عراق شدند را نیز داریم و مشورتها و گفتوگو بین دو کشور در این زمینه وجود دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص سفر اخیر سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان به عراق و تاکید بر روند اجرایی کردن کامل توافق امنیتی ایران و عراق گفت: انتظار ایران در این زمینه روشن است و آنچه سازوکارها و نهادهای نظامی انجام میدهند در چارچوب وظایف محوله است.
کنعانی افزود: تلاشها برای اجرایی کردن کامل این توافق نامه امنیتی ادامه دارد و امیدواریم هر چه زودتر به سطح مورد انتظار دو کشور دست پیدا کنیم.
این دیپلمات ارشد ایرانی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد بیانیه مشترک عربستان و روسیه در پی سفر پوتین به این کشور عربی و موارد منتشر شده در آن در مورد فعالیتهای هستهای و تعامل ایران با آژانس انرژی اتمی گفت: موضوع مرتبط با مسائل هستهای و فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران مشخص و روشن است و در سازوکارهای روشن و قانونی فعالیتهای هستهای ایران ادامه دارد. جمهوری اسلامی ایران همواره در چارچوب سازوکارهای بینالمللی از جمله در چارچوب همکاری سازنده با آژانس بینالمللی انرژی اتمی صلحآمیز بودن فعالیتهای هستهای خود را به منصه ظهور رسانده و اثبات کرده و حتی بعد از برجام در ۱۵ گزارش مدیرکل آژانس مورد تأیید قرار گرفته است.
کنعانی تصریح کرد: فعالیتهای موشکی ایران نیز در چارچوبهای قانونی و منطبق با عرف بینالمللی در چارچوب افزایش قدرت و توان دفاعی ملی ایران به منظور ایجاد بازدارندگی انجام میشود و در حال انجام است. اینها مواضع و دیدگاههای روشنی است و همواره مواضع اصولی و روشن ایران در این ارتباط بارها به شیوههای مختلف اعلام شده و ما در این زمینه فعالیتهای روشنی داریم و از حقوق قانونی خود استفاده میکنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: این فعالیتها تهدیدی علیه هیچ طرفی در منطقه نیست و در چارچوب افزایش تواناییهای دفاعی ملی جمهوری اسلامی ایران و ایجاد بازدارندگی در مقابل تهدیدهای فرضی است و ایران از حقوق مسلم خود استفاده خواهد کرد.
ارسال نظر