گوناگون

فرصت طلایی پخش زنده فقط برای دفاع از اعتبار نورچشمی های رسانه ملی

فرصت طلایی پخش زنده فقط برای دفاع از اعتبار نورچشمی های رسانه ملی

پارسینه: رفتار و عملکرد نور چشمی های صدا و سیما و مخصوصاً سازندگان برنامه های پرمخاطب رسانه ملی در روزهایی که این رسانه در چاه افول سقوط کرده، بسیاری از مردم و منتقدان را بیش از پیش رنجانده و این رفتار از چراغ سبز مدیران سیمای ملی ناشی می شود که به سلبریتهای نازپروده اش این امکان را می دهد تا آزادانه از امتیاز این رسانه به نفع خود و رسانه ملی بهره برده و دست به هر کاری که صلاح می دانند بزنند.

فرصت دفاع در پخش زنده فقط برای دفاع از اعتبار نورچشمی های رسانه ملی

تحریریه پارسینه | در روزهایی که برخی فاسدان رذل در بازار ملتهب اقتصادی کشور با ارتزاق بدون مصیبت از نونی که آغشته به خون ملت است روزگار سپری می کنند، خبرهایی نا امید کننده پی در پی از راه می رسد. خبر از رسوایی جانورانی منتشر می شود که با روشهای مبتنی بر روابط ناسالم و سو استفاده از موقعیت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی خود، یک شبه ره صد ساله طی می کنند در حالیکه مردم کوچه و خیابان روز به روز در چاه فقر و تنگدستی بیشتر از قبل فرو می روند و این دسته از نوبران با چهره ای شاداب و جسمی فربه تر بی اعتنا به آنچا بر سر ملت می گذرد شب را به صبح پیوند می زنند.

رسانه ملی که باید در این مواقع و دقیقا در روزهایی که مردم نیاز به یک تریبون بی طرف و البته کارآمد دارند، نسبت به شفاف سازی و انعکاس مطالبات ملت پیشرو باشد، خود اسیر حواشی است که نه تنها بیش از قبل ملت را از خود رانده، بلکه متاسفانه خود دچار عارضه و آلودگی هایی است که نشان می دهد فساد و باندبازی هم ید طولایی در این سازمان عریض و طویل و البته نچندان ملی دارد و خود نیاز به یک پاکسازی اساسی دارد.

در این روزهای ملتهب اقتصادی خوشبختانه به لطف وظیفه شناسی برخی رسانه های مردمی و هم وجدان بیدار برخی کاربران فضای مجازی و در نهایت دلسوزی تعدادی از مسئولان، افکار عمومی نسبت به رفتار شخصیتهای تأثیر گزار و مردمی و به اصطلاح سلبریتیها تا مسئولان بلند پایه حساس شده و به شکلی ویژه هر یک از نامداران دنیای سیاست تا ورزش و هنر را بر پایه تخصص و واکنششان نسبت به یک پدیده خاص رصد و ارزیابی می کنند. موضوع رسوایی مالی یکی از پدیده هایی است که با توجه به فراگیر بودن فساد اقتصادی در کشور پای بسیاری از شخصیتها و چهره ها را درگیر خود کرده و تنوع انتشار خبر در این ژانر و مخصوصاً افرادی که درگیر آن شده اند به خبر اول محافل رسانه ای تبدیل شده است.

اخیراً و پس از ماجرای عجیب اخذ ارز دولتی توسط صدا و سیما از بانک مرکزی برای واردات خوراک دام، خبرهایی غیر موثقی منتشر شد که نشان می داد مجریان مشهوری از جمله ر.ج، م.م، ا. ع، ع. ف و ج.خ با سو استفاده از جایگاهشان توانسته اند میلیاردها تومان پول از منابع مشخص و نامشخص با اسم وام، هدیه اسپانسر تا حق الزحمه برای دلالی لباس تا بازیکن باشگاه و تیم ملی به جیب بزنند که البته برخی از آقایان در تکاپوی رد ادعاهای مطرح شده قول داده اند موضوع را از طریق مراجع قضایی پیگیری کنند.

اما بنظر می رسد این دوستان به شکلی ویژه از امتیازات رسانه ملی هم بهره می برند، امتیازاتی که نصیب یک فعال سیاسی، اجتماعی، رسانه ای و منتقد ورزشی نمی شود و نخواهد شد. این نور چشمی های تلویزیون نه تنها فرصت دفاع از خود را در شبکه های اجتماعی پر مخاطب میلیونیشان دارند، بلکه می توانند با اجاره آنتن زنده سیما از سایر رفقای خود در رسانه ملی به دفاع یکطرفه از عملکردشان بپردازند.

بطور مثال ماجرای فرزاد حسنی و به سخره گرفتن میهمان برنامه در مجموعه اکسیر و متعاقب آن سناریویی که بعداً به خورد مخاطبان داده شد که همه رفتار وی را توجیه میکرد از یاد نرفته بود که درآمد آنچنانی یک مجری دیگر در بین کاربران شبکه های اجتماعی زبانزد شد. احسان علیخانی برای دفاع از اتهامی که به وی زده شده بود در آنتن زنده برنامه ماه عسل از عملکرد خود و تیمش دفاع کرد و باز هم رسانه این فرصت را به کادر خود داد که نه از راه قضایی برای رفع و پیگیری اتهام، بلکه از طریق اشغال کنداکتور برنامه در فرصتی طلایی نسبت به شفاف سازی و رفع تهمت اقدام کند.

حالا نوبت به رضا رشید پور رسیده که در برنامه خود رفیق نوازی کند و نسبت به تطهیرسازی همکارانش اقدام کند. دعوت از احسان علیخانی در پی اتهامی که به وی بر سر دریافت وام میلیاردی زده شده، از آن دست رفتارهای است که خون بسیاری را به جوش آورده. اساسا اینکه علیخانی بتواند از خودش دفاع کند اشکالی ندارد اما موضوع جایی حاد می شود که این فرصت برای سایرین مهیا نیست.

فاطمه ذوالقدر، نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس درخصوص عملکرد صداوسیما در ماجرای فساد اقتصادی اخیر می‌گوید: رسانه ملی همانگونه که فرصتی به مجری یکی از شبکه‌ها داد، به تمامی افرادی که درگذشته، حال و آینده با انواع تهمت و اتهامات، از هر جناح، صنف، گروه و دسته روبرو شدند، میداد تا همانند مجری، به دفاع از خود بپردازند.

ذوالقدر در گفتگو با « انتخاب » گفت: فشار اقتصادی وارده بر کشور که ریشه و علل آن در گذشته و بی تدبیری‌ها و عدم توجه به ظرفیت‌های داخلی و اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبری معظم انقلاب است، متاسفانه مسیر اقتصاد کشور را به سمتی برده که عده قلیلی که دستی بر آتش دارند بجای خیررسانی عام، به منفعت طلبی فردی روی می‌آورند و فارغ از این نگاه و رویکرد که همگی در یک کشتی نشسته ایم و باید برای نجات اقتصاد کشور هرگونه اهتمام و تلاش و مدیریت برنامه‌ای را به انجام برسانیم، عمل می‌کنند.

او ادامه داد: خوشبختانه اصحاب رسانه با دقت و درایتی که در نقش و رسالت خویش همواره برای آگاه سازی و شفاف سازی امور دارند پرده برداری از برخی واقعیت‌های کتمان شده می‌کنند و در ادامه وظیفه دولت، مسئولین و قوه قضائیه و اصحاب رسانه است که از این بستر بهره برند و با برخورد قاطعانه و قانونمند و فارغ از اعمال سلیقه و جهت گیری‌های خاص، با همه کسانی که کجروی داشته اند رفتار و برخورد یکسان و عدالت محور داشته باشند.

ذوالقدر افزود: اقدام گزینشی رسانه‌ای که به گفته امام خمینی رضوان الله تعالی علیه، باید دانشگاه و الگوی عدل، انصاف و برداری باشد با آنچه که رسالت سیمای کشور است مغایرت دارد؛ و اگر توجیهی برای این عملکرد از سوی صدا و سیما متصور است، قاعدتاً باید این حق را برای همه مهیا باشد. باید در نظر داشت که ارتزاق این رسانه از بیت المال است، امید که از این پس شاهد تحقق این موضوع برای همه، فارغ از هر جناح باشیم، حتی کسانیکه در سالیان قبل مورد اتهام قرار گرفته و فرصتی از سوی رسانه ملی به آن‌ها داده نشد.
دیده بان ایران هم از این رو می نویسد: یک طرفه بودن، داشتن گرایش سیاسی، غیر حرفه ایی بودن، سفارشی سازی و در نهایت خدمت تام و تمام اسپانسر ها قرار گرفتن ویژگی تمام قد تولید برنامه صدا و سیمای ملی است. صدا و سیمایی که هر شبکه آن تریبون یک مجری، شومن و بازیگر است. در آن اقوام مختلف ایران و گرایش های فکری و سیاسی جامعه سهم خاصی ندارند. شبکه سه در اختیار احسان علیخانی، رضا رشید پور است بر اساس همین تقسیم بندی شبکه نسیم برای رامبد جوان و مهران مدیری رپرتاژ می دهد از همدیگر دعوت می کنند به یکدیگر تریبون می دهند و....
بسیاری از فعالان رسانه ای بر این باور هستند. "این یک واقعیت است که صدا و سیما امروز ملی نیست بلکه اسپانسری است!" مجید قناد یکی از برنامه سازان حوزه کودک و نوجوان به خبرنگار #دیده_بان_ایران می گوید: " امروز حرف اول و آخر را در صدا و سیما پول میزند اگر توانستی اسپانسر پیدا کنید می توانید برنامه داشته باشید در غیر این صورت حق استفاده از آنتن را ندارید و باید در خانه بنشینید"
اما رویکرد یکطرفه رسانه ملی تنها یک موضوع خاص و مرتبط با اسپانسر نیست. برنامه های صدا و سیما هر سال از روند حرفه ایی برنامه سازی دور و دورتر می شوند. اعتبار خود را تا جایگاه انتشار اخبار کذب و حتی ایجاد تریبون های یک طرفه پایین آورده و مخاطب را از خود فراری می دهند. حضور روز گذشته احسان علیخانی در برنامه حالا خورشید از آن دست اتفاقات و مثال های برنامه سازی بود. مسئله ای که آنقدر برای تلویزیون مهم بود که سریعا تایم خاصی از یک برنامه روزانه را به آن اختصاص دادند. حضوری یک طرفه و غیر حرفه ایی؛ آیا برنامه سازان شبکه سوم سیما نباید از مدیر مسئول روزنامه شرق دعوت می کردند تا در برنامه حضور داشته باشد؟
هر چند که در حال حاضر با کمک کمیسیون فرهنگی مجلس دهم قرار است "صدا و سیمای ضعیف" بر تمام فضای صوت و تصویر سایه بیفکند. آیا کسی نمایندگان مجلس نمی پرسد آیا رویکرد صدا و سیما در برنامه سازی موفق بوده است؟! اگر نیست چرا اعطای مجوز برنامه سازی در فضای وب و صوت و تصویر را به کسانی می دهید که غیر حرفه ای ترین برنامه ها را می سازند؟!

ارسال نظر

  • سبحان شاهمرادی اصولگرا

    صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران،طلایه دار حقگرایی در دنیای رسانه جهان هست البته نواقصی هم دارد که باید برطرف شود،صدا و سیما باید روز به روز اسلامی تر و انقلابی تر گردد

  • ناشناس

    باندهای خفن صدا وسیما

  • جعفرپناهی

    این صدا و سیما فاسد شد و رفت. شمام دنبال مقصر نگردید.پیر میشید و خلاص/بزار با پولای میلیاردی حال کنند.با آنتن زنده حال کنند

  • ایرانی آباد و آزاد

    تا بخش خصوصي در كشور راه اندازي نشود . اينها از پول و هزينه بيت المال و ملت بيچاره يكه تاز و بلندگوي جناح سياسي خاص خود هستند!!!!

  • ناشناس

    این موضوع ثابت کرد که صدا و سیما صد در صد میلی است.

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار