گوناگون

از موافقت دیوان عالی فرانسه با استرداد مهندس ایرانی به آمریکا تا قرنطینه شدن کریستیانو رونالدو

از موافقت دیوان عالی فرانسه با استرداد مهندس ایرانی به آمریکا تا قرنطینه شدن کریستیانو رونالدو

پارسینه: درست در لحظاتی که در حال استراحت بودید، خبر‌های مهمی بر روی خروجی خبرگزاری‌ها و سایت‌های خبری قرار گرفته، پارسینه تلاش می‌کند هر بامداد مهم‌ترین اخبار ایران و جهان در طی ساعات گذشته را به اطلاع مخاطبانش برساند.

از موافقت دیوان عالی فرانسه با استرداد مهندس ایرانی به آمریکا تا کریستیانو رونالدو در قرنطینه
تحریریه پارسینه| درست در لحظاتی که در حال استراحت بودید، خبر‌های مهمی بر روی خروجی خبرگزاری‌ها و سایت‌های خبری قرار گرفته، پارسینه تلاش می‌کند هر بامداد مهم‌ترین اخبار ایران و جهان در طی ساعات گذشته را به اطلاع مخاطبانش برساند. پارسینه هیچگونه دخل و تصرفی در اخبار بامدادی ندارد و صحت و سقم رویداد‌ها و انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست.
نخست وزیر جدید مالزی خواستار حمایت ماهاتیر محمد از کابینه اش شد

یاسین در کنفرانس خبری در بوتراگایا در مالزی در روز چهارشنبه دست صلح را به سمت ماهاتیر محمد دراز کرد و خواستار تایید کابینه جدید از سوی او شد.

محی‌الدین یاسین سیاستمدار کهنه کار و ۷۲ ساله، پس از استعفای ماهاتیر محمد، از سوی پادشاه مالزی به سمت نخست وزیری منصوب شد. وی یکی از اعضای مجلس سفلی مالزی از منطقه پاگوه و بخشی از ائتلاف سیاسی باریسان ناسیونال است. هشتمین نخست وزیر مالزی پیش از این انتصاب، در سه دولت مختلف مالزی فعالیت داشت.

استعفای ماهاتیر محمد ۹۴ ساله در ماه گذشته میلادی موجی از تنش‌ها را در میان احزاب و محافل سیاسی این کشور برانگیخت.

ماهاتیر محمد ۹۴ ساله که طی چند دهه گذشته اداره امور را در مالزی بر عهده داشته است، جای خود را به متحد سابق خود، یعنی محی الدین یاسین داد.

ماهاتیر از ۱۹۸۱ تا ۲۰۰۳ میلادی نخست وزیر مالزی بود و رکورد طولانی‌ترین دوره نخست وزیری این کشور را در اختیار دارد. او، اما چند هفته پیش به طور موقت از سمت نخست وزیری استعفا کرد تا دوره صدارتش در دوره جدید، به ۲ سال هم نرسد.

ماهاتیر در مصاحبه‌ای در روز چهارشنبه اقرار کرد که وی اکثریت کرسی‌ها در پارلمان را به دست نیاورده و نخواهد توانست که پیشنهاد خود برای استیضاح نخست وزیر را عملی کند.

در پاسخ به آن محی الدین یاسین پاسخ داد که خواستار نشست با وی و عذر خواهی از نخست وزیر سابق این کشور شد که از شخصیت‌های بارز سیاسی است و ۲۲ سال از سال ۱۹۸۱ تا سال ۲۰۰۳ کشور را اداره کرد پیش از اینکه بازنشسته شود و بار دیگر در انتخابات ۲۰۱۸ پیروز شد.

محی‌الدین یاسین در کنفرانس خبری پیش بینی درباره برگزاری انتخابات زودهنگام نکرد.

محی‌الدین یاسین در حالی به عنوان نخست وزیری مالزی تعیین شده که این کشور شاهد رکود اقتصادی و نیز شیوع ویروس کرونا است که باعث صدمه به تجارت و فروش قیمت جهانی نفت شده است.

مالزی تاکنون ۱۲۹ مورد مبتلا به کرونا را ثبت کرده که خطری برای بازار تجاری آن است و پایین آمدن قیمت نفت بر درآمد‌های این کشور از صادرات گاز طبیعی تأثیر می‌گذارد.

محی‌الدین یاسین پیشتر شورای کاربردی اقتصادی شامل وزرای برجسته و رییس بانک مرکزی و شماری از کارشناسان برای مواجهه با چالش‌های اقتصادی و مالیاتی تشکیل داد.

واکنش آمریکا و انگلیس به حمله به پایگاه التاجی در عراق

یک مقام ارشد دولت آمریکا که نام وی اعلام نشده است بامداد پنجشنبه با تایید اصابت چندین راکت به پایگاه التاجی عراق که نیرو‌های آمریکایی و سایر نیرو‌های ائتلاف به اصطلاح ضدداعش در آن حضور دارند، گفت: ما وضعیت را در التاجی از نزدیک زیر نظر داریم. تحقیقات در حال انجام است و نمی‌خواهیم زودتر از پایان تحقیقات اقدامی انجام دهیم.

«بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس هم به این حمله که به کشته شدن یک نظامی انگلیسی منجر گردید واکنش نشان داده و آن را تاسف بار خواند.

وی همچنین افزود که وزیر خارجه انگلیس در خصوص این حمله با همتای آمریکایی خود گفتگو کرده و انگلیس به همراه متحدانش برای دستیابی به جزئیات این حمله تلاش خواهد کرد.

از سوی دیگر وزارت دفاع آمریکا از کشته شدن سه نظامی نیرو‌های ائتلاف به اصطلاح ضدداعش در حمله راکتی به پایگاه التاجی در شمال بغداد پایتخت عراق خبر داد.

پنتاگون در عین حال اعلام کرد که ۱۸ راکت کاتیوشا به سمت این پایگاه شلیک شده بود.

گفتنی است که پایگاه التاجی در شمال بغداد چهارشنبه شب با چندین راکت کاتیوشا هدف قرار گرفت که گفته می‌شود درپی آن ۲ نظامی آمریکایی و یک انگلیسی کشته شدند.

عبدالمهدی موشک باران التاجی را اقدامی خصمانه توصیف کرد

فرماندهی نیرو‌های مشترک عراق در این باره با صدور بیانیه‌ای موشک باران پایگاه التاجی را چالش جدی امنیتی و اقدام خصمانه توصیف کرد.

به گزارش موازین نیوز، در این بیانیه آمده است که چهارشنبه شب ۱۱ مارس ۲۰۲۰، اردوگاه التاجی با موشک‌های کاتیوشا هدف قرار گرفت که به مناطقی که نیرو‌های ائتلاف در آن حضور داشتند اصابت کرد که منجر به کشته و زخمی شدن ۱۵ نفر شد.

به نوشته بیانیه، این حمله یک چالش امنیتی و برخورد خصمانه بسیار جدی است و نخست وزیر به عنوان فرمانده کل نیرو‌های مسلح دستور داد که شناسایی عوامل این اقدام خطرناک و خصمانه را برای پیگرد قانونی، دستگیری و تحویل آن‌ها به دستگاه قضایی در دستور کار قرار گیرد.

فرماندهی نیرو‌های مشترک عراق همچنین تاکید کرد که اقدامات جدی را در باره هدف قرار دادن پایگاه‌های نظامی انجام می‌دهد و به شدت به آن‌ها پاسخ خواهد داد.

در همین راستا، «برهم صالح» رئیس‌جمهوری عراق نیز با صدور بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن حمله به پایگاه نظامی التاجی در شمال بغداد قول داد که عناصر مسوول این اقدام را تحت پیگیر قانونی قرار دهد.

عوامل ناشناس چهارشنبه شب با شلیک ۱۸ راکت کاتیوشا پایگاه نظامی التاجی را هدف قرار دادند.

این حمله سه کشته و ۱۲ زخمی برجای گذاشت که طبق اعلام منابع عراقی و غربی هویت دو نفر از کشته‌ها آمریکایی و یک تن انگلیسی بوده است.

دیدار دبیر کل جنبش جهاد اسلامی با لاوروف

زیاد النخاله، دبیر کل جنبش جهاد اسلامی با سفر به مسکو با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه این کشور دیدار و گفتگو کرد.

دو طرف در این دیدار درباره شرایط فعلی خاورمیانه، تشدید تنش‌ها میان فلسطینی‌ها و صهیونیست‌ها و نیز معامله قرن گفتگو کردند.

وزارت خارجه روسیه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: مسکو همچنان از راه حل تشکیل دو دولت در فلسطین حمایت می‌کند.

یک مقام فلسطینی اعلام کرد النخاله در سفر به مسکو به مقامات روسی درباره خطرات طرح معامله قرن که از سوی دولت ترامپ ارائه شده است، می‌پردازد.

شوک بزرگ در اروپا: رونالدو در قرنطینه!

صبح روز چهارشنبه بود که به دلیل اعلام ابتلای رییس باشگاه المپیاکوس به ویروس کرونا، دیدار منچسترسیتی و آرسنال به علت حضور بازیکنان و اعضای کادرفنی تیم آرسنال در چارچوب مسابقات لیگ برتر انگلیس لغو شد. در یکی دیگری از لیگ‌های معتبر اروپایی این ویروس باعث نگرانی شده است: یوونتوس!

باشگاه یوونتوس طی بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد با توجه به علائم سرماخوردگی و شباهتی که دنیله روگانی به مبتلایان کرونای داشته امروز تستی از این بازیکن گرفته شد که با بررسی‌های لازم مشخص شد این بازیکن ۲۵ ساله به کرونا مبتلا شده است.

یوونتوس تایید کرد بدین ترتیب برای محافظت از سلامت و رعایت ملزومات بهداشتی تمامی اعضای این تیم به همراه کادرفنی و کارکنان باید در قرنطینه حضور داشته باشند تا ارتباط آن‌ها با محیط خارج قطع شود و همچنین آن‌ها نیز مورد آزمایش قرار بگیرند.

تیم یوونتوس با توجه به اینکه مسابقات سری آ. به علت شیوع گسترده ویروس کرونا در این کشور که منجر به قرنطینه تمامی شهر‌های بزرگ از جمله میلان شده است، لغو شده خود را برای بازی بزرگ دور برگشت مرحله یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان اروپا مقابل لیون آماده می‌کرد که با حضور همبازیان کریستیانو رونالدو در قرنطینه در فاصله یک هفته مانده تا برگزاری این بازی، عدم برگزاری آن محتمل‌تر به نظر می‌رسد.

طبق گفته پزشکان از زمان قرنطینه کامل افراد مشکوک به ابتلا به کرونا حداقل دو هفته زمان نیاز است تا سلامت آن‌ها تایید شود و اگر قرنطینه بازیکنان یووه ادامه دار باشد قطعا مقابل لیون حاضر نخواهند شد.
از موافقت دیوان عالی فرانسه با استرداد مهندس ایرانی به آمریکا تا کریستیانو رونالدو در قرنطینه
اعلام وضعیت فوق‌العاده در واشنگتن به دلیل شیوع کرونا

با گسترش ویروس کرونا در آمریکا، در پایتخت این کشور اعلام شرایط اضطراری شد.

بر این اساس، شهردار واشنگتن دی سی اعلام کرد به دلیل نگرانی‌ها از گسترش ویروس کرونا در این منطقه اعلام وضعیت اضطراری می‌کند.

در ایالت آریزونای آمریکا نیز به دلیل شیوع ویروس کرونا وضع فوق العاده اعلام شد. در سیاتل برای مقابله با کرونا مدارس به مدت دو هفته تعطیل شد.

در همین حال، جوزپه کونته، نخست وزیر ایتالیا نیز با گسترش ویروس کرونا در این کشور اعلام کرد تمامی مغازه ها، رستوران‌ها و کافی شاپ‌ها باید تعطیل شوند. با این وجود، مغازه‌هایی که اقلام و مواد غذایی می‌فروشند و نیز داروخانه‌ها همچنان به کار خود ادامه خواهند داد.

پیش‌تر با گسترش جهانی ویروس کرونا، سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد این ویروس وارد مرحله همه گیری جهانی شده است.

حملات لفظی نماینده رژیم سعودی در آژانس علیه ایران

«عبدالله بن خالد بن سلطان بن عبدالعزیز»، سفیر رژیم سعودی در اتریش و نماینده این کشور در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین روز چهارشنبه در سخنانی ضمن استقبال از گزارش اخیر مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره اجرای برجام توسط ایران، به حمله لفظی علیه تهران پرداخت.

بر اساس گزارشی که واس از سخنان نماینده سعودی منتشر کرده، وی که در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سخن می‌گفت: مدعی شد که نقض مستمر توافق هسته‌ای توسط ایران باج‌خواهی تلقی شده و تهدیدی برای جامعه بین‌المللی است و همچنین بیانگر محدودیت‌های برجام است.
وی همچنین ایران را متهم کرد که از منابع مالی حاصل از برجام برای حمایت از گروه‌های تروریستی بهره برده و فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده خود را تشدید کرده است.

این دیپلمات سعودی در سخنان خود همچنین از ادعای آژانس مبنی بر لزوم دسترسی به برخی اماکن در ایران حمایت کرده است.

وی بدون اشاره به خروج یکجانبه آمریکا از برجام خواستار بازگشت بدون پیش‌شرط ایران به میز مذاکره شده و از مذاکراتی یاد کرده که در آن به آنچه او رفتار‌های بی‌ثبات‌کننده ایران خوانده پرداخته می‌شود.

عربستان سعودی از متحدین آمریکا در منطقه است که طی سال‌های اخیر مواضع خصمانه‌ای را علیه ایران اتخاذ کرده است.

ریاض درحالی تهران را به اقدامات بی‌ثبات‌کننده در منطقه متهم می‌کند که تجاوز این کشور به یمن و کشتار مردم آن در آستانه ورود به ششمین سال خود است. ده‌ها هزار یمنی در جریان این تجاوزگری جان خود را از دست داده‌اند و میلیون‌ها یمنی برای امرار معاش خود با مشکلات بسیاری مواجه هستند.

ویروس کرونا در فرانسه؛ چرا برخی رویداد‌ها مجاز و برخی تعطیل شده‌اند؟

لوفیگارو در گزارشی نوشته است: چرا پارک تفریحی دیزنی‌لند فعال است، در حالی که مسابقات نیمه ماراتن پاریس نمی‌تواند برگزار شود؟ چرا مسابقات لیگ یک فوتبال فرانسه می‌تواند برگزار شود، اما بزرگترین مراسم ادبی فرانسه باید لغو شود؟ عدم وجود هماهنگی در ممنوعیت مراسم و رویداد‌های عمومی باعث ایجاد تنش شده است که موجب افزایش اطلاعات غلط و بی اعتمادی نسبت به مقامات می‌شود.

این روزنامه معیار‌ها و دلایلی را که مقامات دولتی فرانسه برای لغو مراسم خاص استفاده می‌کنند، مورد بررسی قرار داده است:

در حالی که خوشه‌ها (اشاره به اماکنی که حداقل ۲ مورد از covid-۱۹ در آنجا یافت شده بود) و شیوع این ویروس در فرانسه در حال گسترش می‌باشد، دولت در آخر هفته گذشته اقدامات مربوط به مهار شیوع ویروس را اعلام کرد. در بین کنسرت‌های تعطیل شده، مسابقاتی وجود دارند که در حال برگزاری هستند و در جایی دیگر بازارچه‌هایی تخلیه شده‌اند که در چند متری سوپرمارکت‌هایی هستند که مشغول به فعالیت هستند. مردم فرانسه حق دارند از معیار‌های مورد استفاده توسط مقامات متعجب باشند.

فیگارو می‌نویسد: اول از همه باید بدانید برخی اقدامات خاص در اولین مرحله (مرحله‌ای که هنوز ویروس در داخل کشور فعال نیست) مانند اقدامات دو هفته پس از برگشت از منطقه خطر، به طور کامل لغو شده است، زیرا دیگر برای جلوگیری از انتقال ویروس کارساز نیست. در واقع این ویروس هم اکنون در جا‌های زیادی از فرانسه وجود دارد.

اقدامات مربوط به مرحله دوم، در شرایط حاضر، بسیار محدود می‌باشد. در سراسر کشور، تجمع بیش از ۵ هزار نفر در فضای بسته کاملا ممنوع می‌باشد؛ اقدامی که عمدتا کنسرت‌ها و نمایش‌ها و حدوداً یکصد سالن نمایش را تحت تاثیر قرار داده است؛ به نقل از پرودیس، اتحادیه ملی نمایش‌های موسیقی، کارآفرینان و فعالین حوزه نمایش اولین گروهی هستند که نگران سازماندهی فعالیت‌های خود و عدم شفافیت پیرامون موضوع لغو برنامه‌ها هستند. با این وجود، ظرفیت ۵۰۰۰ نفر همیشه کامل پر نشده، چیزی که میتواند به طور مثال توضیح دهد چرا کنسرت مت پوکورا در سالن زنیت پاریس لغو شده است در حالی که طبق برنامه کنسرت کلود کاپئو برای ۱۴ مارس، تا به الان، قرار است برگزار شود. این نشان دهنده سردرگرمی مسئولین در تعیین ملاک برای لغو برنامه‌های جمعی است.

در شهرستان (بخش) Oise جایی که اولین مرکز آلودگی به شمار می‌رود، همه تجمعات تا اطلاع ثانوی ممنوع می‌باشد. طبق گفته مدیر کل بهداشت و درمان فرانسه به فیگارو، نه تنها برای مراسم با جمعیت ۵۰۰۰ نفر، بلکه برای تمام برنامه‌ها و مراسم عمومی نیز هرگونه تجمعی ممنوع می‌باشد. سیبت نودای، سخنگوی دولت، در روز دوشنبه در مصاحبه با فرانس انفو اعلام کرد: حتی برنامه ازدواج‌ها نیز ممنوع است.

به طور خلاصه، ممنوعیت تمامی مراسم عمومی، فارغ از هر هدف و ماهیتی، در موارد مشخص شده برای اقدامات مقابله با ویروس کرونا قرار می‌گیرد. اکنون حتی رفتن به سینما یا رستوران نیز -به عنوان توصیه - برای ساکنان مناطق آلوده به covid-۱۹ توصیه نمی‌شود.

شیوع کرونا؛ ترامپ سفر از اروپا به آمریکا را یک ماه ممنوع کرد

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، اعلام کرده است که برای مهار ویروس کرونا، تمام سفر‌ها از اروپا به آمریکا را از نیمه شب جمعه این هفته برای یک ماه متوقف می‌کند.

این منع شامل بریتانیا نمی‌شود. حداقل ۴۶۰ مورد کرونا در بریتانیا شناسایی شده است.

بنا بر دستور جدید شهروندان آمریکا و بستگان درجه یک آن‌ها و نیز افراد دارای کارت سبز اقامت دائم آمریکا که برای کرونا به دقت آزمایش شده اند اجازه ورود خواهند داشت.

ترامپ دستور تازه را چهارشنبه شب طی یک نطق تلویزیونی در کاخ سفید اعلام کرد. او تصمیم خود را محکم، اما ضروری توصیف کرد.

تا کنون ۱۱۳۵ مورد کرونا در آمریکا شناسایی شده است که ۳۸ نفر آن‌ها جان باخته اند.

دونالد ترامپ گفت که شرکت‌های بیمه درمانی آمریکا موافقت کرده اند که هزینه‌های بیماری ناشی از کرونا (کووید۱۹) را تحت پوشش قرار بدهند.

او گفت: به زودی برنامه خود برای کمک به کارگرانی که به این بیماری دچار یا به خاطر آن قرنطینه می‌شوند را اعلام خواهد کرد و به وزارت دارایی دستور داده که دریافت مالیات از اشخاص و شرکت‌هایی که به خاطر کرونا آسیب دیده اند را به تاخیر بیندازد.

شیوع جهانی

تصمیم تازه رئیس جمهوری آمریکا ساعاتی از آن اعلام شد که سازمان جهانی بهداشت گفت که شیوع کرونا اکنون جهان گیر شده است.

دکتر تدروس آدهانوم گبریسوس که موارد ابتلا در خارج از چین ظرف دو هفته ۱۳ برابر شده است.

او گفت که از "سطح نگران کننده بی عملی" دولت‌ها به شدت بیمناک است.

همه گیری جهانی یا جهان گیر شدن یک بیماری به معنی شیوع آن در کشور‌ها متعدد به طور همزمان است.

با بالا رفتن آمار مرگ و موارد ابتلا به ویروس جدید کرونا در ایتالیا، دولت این کشور برنامه‌ای را برای بستن کلیه فروشگاه‌ها به جز فروشگاه‌های عرضه مواد غذایی و داروخانه‌ها اعلام کرده است که شدیدترین تدابیر در اروپا برای مقابله با این اپیدمی است.

جوزپه کونته نخست وزیر ایتالیا گفت که میکده ها، رستوران ها، آرایشگاه‌ها و سایر مراکز غیرضروری عرضه کالا بسته خواهند شد. تحویل کالا به در خانه‌ها آزاد خواهد بود.

پیشگیری‌های لاکچری و متفاوت از کرونا مختص پولدار‌ها

تدارک پیشگیرانه‌ی متفاوت از ابتلا و انتقال ویروس کرونا در شمال تهران با واکنش‌های کاربران در شبکه‌های اجتماعی همراه شد.

به گزارش اسپوتنیک، در روز‌های اخیر فیلمی از نحوه‌ی ورود کارمندان به شرکت لاکچری ماتریکس در شمال شهر تهران، که فروش و خدمات پس از فروش محصولات مختلفی از جمله کامپیوتر، لپ‌تاپ و ... از برند‌های مختلف را بر عهده دارد، در فضای مجازی منتشر می‌شود که رعایت نکات و اصول بهداشتی جهت حفظ سلامتی اعضای سازمان باعث انتقادات بسیاری از سوی کاربران شده است.

کاربران بسیاری بر این باورند که ویروس کرونا فقیر و غنی، مومن و مشرک نمی‌شناسد و جایی که عقل و علم باشد سلامتی و پول نیز وجود دارد. این کاربران ضمن امیدواری از شرایط قابل قبول مالی همه ایرانیان جهت رعایت بهداشت، آرزو دارند که مردم کشور ایران آنقدر از نظر مالی غنی باشند که گرفتار نان شب و بهداشت اولیه نباشند. جمعی از کاربران این رفتار را بسیار صحیح می‌دانند، چراکه اگر عضو مجموعه‌ای ناقل ویروس کرونا باشد کل سیستم را مبتلا خواهد کرد، بنابراین این اقدامات سلامتی جامعه را تضمیمن می‌کند. اما در مقابل، گروهی این روش پیشگیرانه را کاملا افراطی می‌خوانند.

کاربرانی معتقدند اگر همه‌ی مراکز خدماتی، آموزشی، اداری و خصوصی این موضوع را جدی می‌گرفتند و اصول بهداشتی را این چنین رعایت می‌کردند زنجیره شیوع کرونا در میان شهروندان ایرانی قطع می‌شد و شرایط در ایران این چنین غیرقابل کنترل نمی‌شد.
برخی از کاربران نیز عقیده دارند بیشتر افرادی که به کرونا مبتلا می‌شوند از مراکز درمانی این ویروس به آنان سرایت کرده است. این کاربران عنوان می‌کنند سیستم درمانی ایران تنها مشکل مدیریتی دارد و اگر از سیستمی کارآمد استفاده شود این بیماری همه‌گیر در ایران عزیز ریشه‌کن خواهد شد و این بحران به زودی به پایان خواهد رسید.
از موافقت دیوان عالی فرانسه با استرداد مهندس ایرانی به آمریکا تا کریستیانو رونالدو در قرنطینه
موافقت دیوان عالی فرانسه با استرداد مهندس ایرانی به آمریکا

دیوان عالی فرانسه با استرداد یک مهندس ایرانی به آمریکا موافقت کرد. این فرد به تلاش برای انتقال تجهیزات صنعتی خاص به ایران و نقض تحریم‌های آمریکا متهم است. استرداد نهایی او با امضای نخست‌وزیر فرانسه ممکن می‌شود.

خبرگزاری فرانسه روز چهارشنبه ۲۱ اسفند (۱۱ مارس) گزارش داد با موافقت دیوان عالی فرانسه، جلال روح‌الله‌نژاد، یک مهندس ایرانی متهم به نقض تحریم‌های آمریکا، باید تحویل مقامات این کشور شود.

روح‌الله‌نژاد متهم است با وجود تحریم‌های آمریکا تلاش کرده تا "تجهیزات صنعتی خاصی" را روانه ایران کند. او در فوریه سال ۲۰۱۹ پس از ورود به شهر نیس فرانسه در فرودگاه این شهر و به درخواست آمریکا بازداشت شد.

مقامات قضایی آمریکا این مهندس ۴۱ ساله را متهم می‌کنند تلاش کرده "سامانه‌های صنعتی ریزموج و سامانه‌های ضدپهپاد" را مخفیانه و در قالب بخشی از سفارش‌های داده شده از طریق امارات متحد عربی به ایران ارسال کند.

خبرگزاری فرانسه نوشت که مقامات آمریکایی مدعی‌اند این تجهیزات می‌تواند به آسانی به سلاح تبدیل شوند.

روح‌الله‌نژاد همچنین مظنون به همکاری با شرکت ایرانی "رایان روشن‌افشار" است که تصور می‌شود مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.

به گزارش رسانه‌ها، این ایرانی که با روادید کار وارد خاک فرانسه شده بود و از یک سال قبل در این کشور زندانی است، کارشناس "فیبر نوری" است. او در جلسه دادگاهی که ٣٠ آوریل در شهر"اکس آن پرووانس" در جنوبِ فرانسه تشکیل شد، ادعا کرد که به مدت "۱۰ سال در سازمان فضایی ایران" مشغول پژوهش بوده است.

وکلای روح‌الله‌نژاد در این جلسه دادگاه اتهامات موکل خود را رد کرده و گفته بودند که این‌ها بخشی از کارزار واشنگتن برای فشار اقتصادی بیشتر بر ایران در قالب تحریم‌های آمریکاست.

ژان ایو لو بورگن، وکیل روح‌الله‌نژاد درباره تصمیم استرداد موکل خود به آمریکا، به خبرگزاری فرانسه گفته است که از تصمیم امروز دیوان عالی فرانسه "تعجب نمی‌کند" و منتظر یک "تصمیم سیاسی" در این مورد است.

استرداد نهایی این مهندس ایرانی به حکمی نیاز دارد که نخست‌وزیر فرانسه باید آن را امضا کند.
انتخاب نماینده ایران به سمت معاون رئیس شورای اجرائی سازمان منع سلاح‌های شیمیائی

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی اسلامی ایران نزد سازمان منع سلاح‌های شیمیائی روز چهارشنبه ۲۱ اسفند ماه سالجاری در نود و سومین نشست شورای اجرائی سازمان منع سلاح‌های شیمیائی از سوی گروه آسیائی به عنوان معاون رئیس شورای اجرائی معرفی شد.

این انتخاب با اعتراض آمریکا مواجه شد چنان که سفیر آمریکا در این جلسه در اعتراض به این موضوع گفت: براساس قوانین داخلی نمی‌توان با کسب پست از سوی "کشور‌های حامی تروریسم" موافقت کرد!

سفیر کشورمان نیز در پاسخ به اظهارات سفیر آمریکا اظهار کرد: معرفی جمهوری اسلامی ایران به عنوان معاونت رئیس شورای اجرائی با اجماع آراء کشور‌های عضو گروه آسیائی صورت پذیرفته است.
علیرضا کاظمی ابدی افزود: آمریکا پیش از این ثابت کرده است که هیچ احترامی برای حقوق بین‌الملل و سازمان‌های بین‌المللی قائل نیست و حامی اصلی گروه‌های تروریستی و ترویسم دولتی خصوصا در خاورمیانه است.
سفیر ایران خاطرنشان کرد: نمونه بارز اقدامات تروریستی آمریکا دستور رئیس جمهور این کشور برای ترور سردار سلیمانی و همراهان در داخل خاک عراق است که نقض بارز اصول بنیادین حقوق بین‌الملل، منشور سازمان ملل متحد و میثاق بین‌المللی حقوق شهروندی و سیاسی تلقی می‌شود، بنابراین آمریکا با این سابقه منفور در جایگاهی نیست که خود را به عنوان کشور ضد تروریسم معرفی کند.
منبع: پارسینه

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار