گوناگون

از رکورد شکنی «جهش یک روزه» وال‌استریت تا اعتراض شدید عراق به حمله آمریکا

از رکورد شکنی «جهش یک روزه» وال‌استریت تا اعتراض شدید عراق به حمله آمریکا

پارسینه: درست در لحظاتی که در حال استراحت بودید، خبر‌های مهمی بر روی خروجی خبرگزاری‌ها و سایت‌های خبری قرار گرفته، پارسینه تلاش می‌کند هر بامداد مهم‌ترین اخبار ایران و جهان در طی ساعات گذشته را به اطلاع مخاطبانش برساند.

از بزرگترین جهش یک روزه وال‌استریت طی ۱۲ سال اخیر تا تکرار لیس زدن اماکن عمومی توسط دختر سوئیسی
تحریریه پارسینه| درست در لحظاتی که در حال استراحت بودید، خبر‌های مهمی بر روی خروجی خبرگزاری‌ها و سایت‌های خبری قرار گرفته، پارسینه تلاش می‌کند هر بامداد مهم‌ترین اخبار ایران و جهان در طی ساعات گذشته را به اطلاع مخاطبانش برساند. پارسینه هیچگونه دخل و تصرفی در اخبار بامدادی ندارد و صحت و سقم رویداد‌ها و انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست.
کیت آزمایشی جدید کرونا با سرعت تشخیص ۱۰ برابری

به نوشته نشریه بلومبرگ، سازمان غذا و داروی آمریکا اعلام کرد، کیت آزمایش جدیدی برای تشخیص کروناویروس را تأیید کرده که با سرعت ۱۰ برابر بیشتر نسبت به کیت‌های فعلی توانایی تشخیص ویروس را دارد.

سازمان غذا و داروی آمریکا «اجازه استفاده فوق‌العاده» این کیت آزمایشی را صادر کرده که با استفاده از دو کیت آزمایشی ۶۸۰۰/۸۸۰۰ مقدر می‌باشد. کیت آزمایشی ۶۸۰۰ روزانه ۴۱۲۸ نفر و کیت آزمایشی ۶۸۰۰ روزانه ۱۴۴۰ نفر را مورد آزمایش قرار می‌دهد. این کیت‌های آزمایشی در کشور‌های حوزه اروپا هم در دسترس خواهند بود.

توماس شاینکر، سرپرست واحد تشخیص دارویی شرکت روش سوئیس، در این باره گفت: سرعت آزمایش و جوابدهی این کیت‌های آزمایشی به طور قطعی ۱۰ برابر بیشتر از سایر کیت‌های تشخیص این ویروس است.

ایالات متحده آمریکا و بسیاری از کشور‌های اروپایی به دلیل اقدامات کند و سرعت تشخیص پایین کیت‌های آزمایشی مورد استفاده برای کروناویروس مورد انتقاد بسیاری قرار گرفته‌اند که باعث شده است این ویروس تا این حد گسترش یابد. این کیت‌های آزمایشی جدید به طور گسترده در سراسر جهان در دسترس قرار خواهند گرفت که هم‌اکنون بالغ بر ۷۰۰ کیت آزمایشی در اروپا قابل استفاده است.

کیت‌های جدید آزمایشی موسوم به «cobas ۶۸۰۰/۸۸۰۰» تنها طی چهار ساعت جواب آزمایش کرونای شخص را مشخص می‌کنند. در این کیت‌های آزمایشی از اسید‌های نوکلئیک در بزاق یا مخاط افراد مورد آزمایش به منظور پاسخ‌دهی سریع استفاده می‌شود.
انگلیس به فهرست کشور‌های ممنوع‌السفر به آمریکا اضافه می‌شود

«دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا جمعه اعلام کرد ممکن است نام انگلیس هم به فهرست کشور‌هایی که سفر اتباع آن‌ها به آمریکا به دلیل نگرانی از شیوع ویروس کرونا ممنوع است اضافه شود.

ترامپ چهارشنبه سفر اتباع اکثر کشور‌های اروپایی به آمریکا را برای جلوگیری از گسترش کرونا برای یک دوره ۳۰ روزه ممنوع کرد.

ترامپ جمعه در پاسخ به سئوال یک خبرنگار درباره اینکه چرا انگلیس که شمار مبتلایان آن رو افزایش است در این فهرست قرار ندارد گفت: «این تصمیم توسط گورهی از متخصصان به من پیشنهاد شده و من دارم بر اساس ارقام جدیدی که گزارش می‌شوند در آن تجدید نظر می‌کنم.»

رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه گفت: ممکن است نام انگلیس را هم طی روز‌های آتی به این فهرست اضافه کند.

«دونالد ترامپ جمعه جمعه به دلیل گسترش شیوع ویروس کرونا در آمریکا وضعیت اضطرار ملی اعلام کرد.

شمار کسانی که به کرونا مبتلا شده‌اند جمعه از مرز ۱۸۰۰ نفر عبور کرده و ۴۱ نفر بر اثر این بیماری فوت کرده‌اند.

در روز‌های گذشته شهرداران و فرمانداران در آمریکا اقداماتی را برای جلوگیری از شیوع بیماری «کووید-۱۹» به کار گرفته‌اند. این اقدامات بر فشار‌ها روی ترامپ برای اقدام متناسب در این راستا افزوده است.

ترامپ در روز‌های آغاز بحران شیوع کرونا در آمریکا تلاش کرد آن را کوچک‌نمایی کند و به همین سبب به شدت مورد انتقاد قرار گرفت. پنهان‌کاری دولت او هم از جمله دیگر عواملی است که انتقاد‌ها علیه او را شدت بخشیده است.

پیش از این گزارش شده بود کاخ سفید به مقام‌های زیر مجموعه وزارت بهداشت آمریکا دستور داده جلساتی که درباره ویروس «کرونا» برگزار می‌شود را محرمانه تلقی کنند.

خبرگزاری رویترز با گزارش این خبر به نقل از چهار مقام دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا آن را اقدامی غیرمعمول خوانده که اطلاع‌رسانی درباره این ویروس را محدود کرده و در اقدام دولت برای جلوگیری از شیوع آن اخلال ایجاد کرده است.

دختر ترامپ بعد از دیدار با مقام مبتلا به کرونا دور کاری انجام داد

«ایوانکا ترامپ»، دختر رئیس‌جمهور آمریکا که بعد از دیدار با یک مقام استرالیایی مشکوک به ابتلا به کرونا است روز جمعه از رفتن به کاخ سفید امتناع کرد.

پیشتر گزارش شده بود «پیتر دوتون»، وزیر کشور استرالیا که هفته پیش با دختر رئیس جمهور آمریکا و وزیر دادگستری این کشور دیدار داشته، مبتلا به کرونا است.

کاخ سفید جمعه اعلام کرده ایوانکا ترامپ جمعه را «برای رعایت جوانب احتیاط» از منزل کار انجام داده و به کاخ سفید نرفته است.

«جاد دیری»، سخنگوی کاخ سفید گفت: کادر پزشکی به ایوانکا ترامپ گفته‌اند نیازی نیست خودش را قرنطینه کند. او تأکید کرد که داتون هنگام دیدار با ایوانکا ترامپ نشانه‌ای از ابتلا به کرونا نداشته است.

سازمان جهانی بهداشت در گزارشی اخیراً اعلام کرده ویروس کرونا بر خلاف آنفولانزای فصلی تا زمان آشکار شدن نشانه‌ها خطر سرایت از فرد بیمار به فردی دیگر را ندارد.

دیری در بیانیه‌ای درباره دیدار ایوانکا ترامپ با داتون گفت: «کاخ سفید مطلع است که تست ابتلای داتون به کووید-۱۹ مثبت بوده است. داتون در آن دیدار نشانه‌ای [از بیماری]نداشت.»

او در ادامه این بیانیه خاطرنشان کرد: «کادر پزشکی کاخ سفید طبق توصیه‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها تأیید کرد که ایوانکا هیچ نشانه‌ای ندارد و نیازی به قرنطینه کردن ندارد. ایشان امروز بنا به رعایت جوانب احتیاط از منزل کارهایش را انجام داد تا زمانی که دستورالعمل‌های بعدی صادر شود.»

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا امروز جمعه به دلیل گسترش شیوع ویروس کرونا در آمریکا وضعیت اضطرار ملی اعلام کرد.

شمار مبتلایان به کرونا در آمریکا روز جمعه از مرز ۱۸۰۰ نفر عبور کرد. گزارش‌ها حاکی است ۴۱ نفر بر اثر این بیماری فوت کرده‌اند.

در روز‌های گذشته شهرداران و فرمانداران در آمریکا اقداماتی را برای جلوگیری از شیوع بیماری «کووید-۱۹» به کار گرفته‌اند. این اقدامات بر فشار‌ها روی ترامپ برای اقدام متناسب در این راستا افزوده است.

ترامپ در روز‌های آغاز بحران شیوع کرونا در آمریکا تلاش کرد آن را کوچک‌نمایی کند و به همین سبب به شدت مورد انتقاد قرار گرفت. پنهان‌کاری دولت او هم از جمله دیگر عواملی است که انتقاد‌ها علیه او را شدت بخشیده است.

پیش از این گزارش شده بود کاخ سفید به مقام‌های زیر مجموعه وزارت بهداشت آمریکا دستور داده جلساتی که درباره ویروس «کرونا» برگزار می‌شود را محرمانه تلقی کنند.

خبرگزاری رویترز با گزارش این خبر به نقل از چهار مقام دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا آن را اقدامی غیرمعمول خوانده که اطلاع‌رسانی درباره این ویروس را محدود کرده و در اقدام دولت برای جلوگیری از شیوع آن اخلال ایجاد کرده است.

منابع مورد استناد رویترز می‌گویند از اواسط ماه ژانویه ده‌ها جلسه محرمانه درباره موضوعاتی از جمله میزان آلودگی به ویروس کرونا، مسائل مربوط به قرنطینه و اعمال محدودیت‌های مسافرتی تحت تدابیر امنیتی در یکی از ساختمان‌های «وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا» برگزار شده است.

کارکنان فاقد مجوز‌های امنیتی از جمله کارشناسان زیر مجموعه دولت فدرال از حضور در این جلسات که مقام‌های نهاد‌های مختلف آمریکا در آن شرکت داشته‌اند منع شده‌اند.

ترامپ سفر‌های دریایی آمریکا را تعلیق کرد

در پی آزمایش مثبت کرونای ۲۱ مسافر و خدمه کشتی تفریحی که در سواحل کالیفرنیا پهلو گرفته، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا دستور داده تا سفر‌های دریایی آمریکا به خارج از کشور به مدت یک ماه به حالت تعلیق در بیاید.

ترامپ جمعه شب در صفحه توئیتر خود نوشت: به درخواست من، فعالیت شرکت‌های کارناوال، کارائیب رویال، نروژی و ام اس سی (شرکت حمل و نقل مدیترانه ای) به مدت ۳۰ روز به حالت تعلیق درآمدند.

در پی افزایش آمار مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا در آمریکا طی روز‌های خیر، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور این کشور روز جمعه به‌منظور پیشگیری از گسترش هرچه بیشتر ویروس کرونا در ایالت‌های مختلف آمریکا حالت اضطراری ملی اعلام کرد.

در حالی که چندین هفته از زمان شناسایی نخستین بیمار مبتلا به ویروس کرونا در آمریکا می‌گذرد، جدی گرفته نشدن این مسئله از سوی مقامات آمریکایی از جمله شخص دونالد ترامپ موجب تشدید بحران کرونا در این کشور شد و حتی بازار‌های این کشور را نیز دچار بحران کرد.

طبق اعلام رسمی مسئولان وزارت بهداشت آمریکا، بیش از ۱۱۰۰ نفر در آمریکا به ویروس کرونا مبتلا هستند و بیش از ۴۰ نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند.

تایید دیدار دومین فرد مبتلا به کرونا با ترامپ

تحقیقات نشان می‌دهد یک فرد دیگری که ترامپ هفته گذشته با وی دیدار داشته، مبتلا به ویروس کرونا شده است.

بر این اساس، هفته گذشته دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در اقامتگاه مارالاگو میزبان ژائیر بولسونارو، رئیس جمهور برزیل بود. حال مشخص شده است رئیس جمهور برزیل به کرونا مبتلا بوده است.

رسانه‌های آمریکایی اعلام کردند یک فرد دیگر نیز که با ترامپ در مارالاگو دیدار داشته است اکنون آزمایش کرونایش مثبت اعلام شده است.

به این ترتیب احتمال ابتلای ترامپ به ویروس کرونا افزایش بیشتری یافته است. ساعاتی قبل رئیس جمهور آمریکا در میان خبرنگاران گفت: به زودی آزمایش ویروس کرونا خواهم داد.

کارکنان سازمان ملل هم دورکار شدند

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد از کارکنان این نهاد بین المللی خواست تا به علت شیوع ویروس کرونا به مدت یکماه از طریق دورکاری، کارهایشان را از منازل انجام دهند.

آنتونیو گوترش گفت که از شانزدهم مارس تا دوازدهم آوریل دورکاری کنند، مگر اینکه حضور آن‌ها در مقر سازمان ملل متحد ضرورت داشته باشد.

این تصمیم دبیرکل سازمان ملل پس از آزمایش مثبت ابتلای یک دیپلمات زن فیلیپینی به بیماری کرونا که اخیرا در نشستی در مقر سازمان ملل در نیویورک حضور داشته، گرفته شد.

آزمایش کرونای این دیپلمات زن فیلیپینی روز پنجشنبه (به وقت محلی) در این تشکل مهم بین المللی مثبت اعلام شد.

اکنون کارکنان تعدادی زیادی از ادارات و نهاد‌های مختلف جهان به دلیل شیوع ویروس کرونا به صورت دورکاری فعالیت می‌کنند.

حمله توپخانه‌ای و موشکی به «دیرالزور» در نزدیکی مرز‌های عراق و سوریه

نظامیان آمریکایی جمعه شب پایگاه‌هایی را در مرز‌های عراق و سوریه هدف حملات توپخانه‌ای قرار دادند.

یک منبع امنیتی عراق در این باره گفته که نیرو‌های آمریکایی مستقر در میدان نفتی «العمر» (واقع در حومه شرقی دیرالزور)، پایگاه‌های نظامی در غرب فرات در حومه دیرالزور را هدف حملات توپخانه‌ای و موشکی خود قرار دادند.

همزمان، جنگنده‌های آمریکایی بر فراز شمال استان بابل در مناطق «جرف الصخر»، «المسیب» و «الاسکندریه» به پرواز درآمدند.

از سوی دیگر، «قاسم مصلح» فرمانده عملیات حشد شعبی در الانبار هرگونه تجاوز یا حمله هوایی به مواضع حشد در مرز‌های عراق با سوریا را تکذیب کرد.

حمله نظامیان آمریکایی به حومه دیرالزور در حالی صورت می‌گیرد که جنگنده‌های آمریکایی پنجشنبه شب نیز ضمن نقض حریم هوایی عراق، پایگاه‌های ارتش و پلیس و مواضع حشد شعبی را در چهار نقطه عراق هدف قرار دادند.

آمریکا مانع از خرید جنگ افزار‌های روسی و چینی توسط اندونزی شد

یک منبع مطلع که خواست نامش فاش نشود نوشت که دولت ترامپ دولت اندونزی را مجبور کرد تا با هدف بخشی از تلاش‌ها برای جلوگیری از برتری نظامی در بابر آمریکا، از امضای قرارداد خرید جت‌های جنگنده روسی و کشتی‌های جنگی چینی پرهیز کرده و در مقابل نیاز‌های تسلیحاتی خود را از آمریکا تامین کند.

این منبع گفت که دولت اندونزی به تازگی تصمیم گرفته بود به مبلغ ۱، ۱ میلیارد دلار ۱۱ جنگنده سوخو-۳۵ از روسیه بخرد، اما تحت این فشار‌های آمریکا از این تصمیم منصرف شد و حتی از ادامه گفت: وگو‌ها با دولت چین برای خرید چندین ناو جنگی گشتی به مبلغ ۲۰۰ میلیون دلار عقب نشینی کند.

این تغییر سیاست اندونزی بعد از آن صورت گرفت که واشنگتن جاکارتا را تهدید کرد در صورت خرید این تسلیحات از روسیه و چین شامل برخی تحریم‌ای سیاسی و اقتصادی خواهد شد.

به گفته این منبع مطلع جوکو ویدودو رئیس جمهوری اندونزی از بیم آنکه مبادا از سوی دولت آمریکا مورد تنبیه تجاری شود دستور داد مذاکرات تجاری برای خرید این تسلیحات روسی و چینی متوقف شود چرا که واشنگتن پیش از این نیز برخی کشور‌های را مورد این تنبیهات قرار داده بود.

روزنامه آمریکایی بلومبرگ نیز امروز در مطلبی ضمن اشاره به همین موضوع نوشت که دولت ترامپ در راستای تلاش هایش به منظور جلوگیری از زیر سوال رفتن برتری نظامی کشورش، اندونزی را به منظور صرف نظر کردن از خرید جنگنده از روسیه و کشتی‌های نظامی از چین تحت فشار قرار داده است.

این رسانه این اقدام آمریکا را نشان‌های از تداوم رویکرد آمریکا در استفاده از فشار‌های اقتصادی و مالی علیه کشور‌ها به منظور بازداشتن آن‌ها از معامله با چین و روسیه ارزیابی کرد و نوشت که همین دو کشور هستند که دولت ترامپ بیش از هر کشوری آن‌ها را بزرگترین تهدید علیه امنیت ملی خود می‌داند.

براساس این گزارش، دولت آمریکا همچنین به دنبال متقاعده کردن کشور‌های دیگر در خودداری از خرید فن آوری نسل پنجم تلفن‌های همراه از شرکت چینی هوآوی بوده است.

این گزارش حاکی است که دولت روسیه تاکنون واکنشی تقابلی به این خبر نشان نداد، اما اعلام کرد اندونزی هنوز درباره این تصمیم اطلاعی به مسکو نداده است.

به گفته یک منبع مطلع مقامات اندونزی تا این لحظه به مسکو چیزی درباره لغو قرارداد خرید جنگنده‌های سوخو -۳۵ نگفته‌اند.

بزرگترین جهش یک روزه وال‌استریت از ۲۰۰۸ تا کنون رقم خورد

در پایان معاملات روز جمعه آمریکا (بامداد شنبه به وقت تهران)، وال‌استریت با یک جهش بلند از سقوط سنگین روز پنج شنبه باز گشت؛ سقوطی که بدترین سقوط بازار از دوشنبه سیاه ۱۹۸۷ بود.

میانگین صنعتی داوجونز ۱۹۸۵ واحد یا ۹.۴ درصد جهش کرد و در ۲۳۱۸۵.۶۲ واحد بسته شد. این بزرگترین جهش تاریخ داوجونز از لحاظ تعداد واحد بود.

اس‌اندپی ۵۰۰ و نزدک به ترتیب ۹.۲ درصد و ۹.۳ درصد جهش کردند و به ۲۷۱۱.۰۲ واحد و ۷۸۷۴.۲۳ واحد رسیدند. این بزرگترین جهش یک روزه این شاخص‌ها از اکتبر ۲۰۰۸ تا کنون بود.

رندی فردریک، نایب رئیس شرکت سرمایه‌گذاری چارلز شوآب، گفت: نوسان شدید یعنی حرکت سهام در هر دو جهت منفی و مثبت. بعد از بزرگترین سقوطی که در ۳۰ سال اخیر ندیده بودیم، اصلاً تعجبی ندارد که شاهد یک جهش بزرگ باشیم.

رشد سهام پس از آن شدت گرفت که ترامپ اعلام کرد ۵۰ هزار مرکز تست ویروس کرونا از هفته بعد آماده خواهد بود و وضعیت آمریکا را اضطراری خواند. ترامپ همچنین گفت: از وزارت انرژی خواسته است برای ذخایر سوخت استراتژیک آمریکا نفت خام بخرند. این گفته او باعث شد قیمت‌های نفت هم تقویت شوند.

علی‌رغم جهش بزرگ روز جمعه، هر سه شاخص سهام آمریکا این هفته سقوطی سنگین را به ثبت رساندند. داوجونز ۱۰ درصد و اس‌اندپی و نزدک هر کدام ۸ درصد سقوط کردند.

سناتور آمریکایی: ترامپ اعتراف کند در بازداری ایران شکست خورده است

یک نماینده مجلس سنای آمریکا جمعه از «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور این کشور خواسته اعتراف کند سیاستش برای ایجاد بازدارندگی در برابر ایران شکست خورده است.

«رابرت منندز»، عضو ارشد کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا این اظهارنظر را با توجه به کشته شدن دو نیروی تروریستی آمریکا و یک سرباز انگلیسی در حمله به پایگاه «التاجی» در عراق مطرح کرده است.

رابرت منندز با اشاره به اینکه دولت ترامپ حمله به پایگاه التاجی را به گروه‌های هم‌پیمان ایران در عراق نسبت داده در بیانیه‌ای خاطرنشان کرد: «دولت ترامپ با نسبت دادن حملات چهارشنبه به گروه‌های شبه‌نظامی تحت حمایت ایران بایستی اعتراف کند تلاش‌هایش برای بازداری اقدامات سیتزه‌جویانه ایران به شکست انجامیده و بهای آن را نظامیان آمریکایی با فدا کردن جانشان می‌پردازند.»

رسانه‌های عراقی چهارشنبه شب از شلیک بیش از ده فروند راکت کاتیوشا به پایگاه نظامیان آمریکا در التاجی (شمال بغداد) خبر دادند. آمریکا با طرح این ادعا که این حمله کار کتائب حزب‌الله وابسته به سازمان الحشد الشعبی عراق بوده، از کشته شدن سه نظامی و زخمی شدن ۱۲ نفر خبر داد.

دونالد ترامپ اردیبهشت‌ماه سال گذشته بعد از پایان دادن به مشارکت آمریکا در برجام تحریم‌های معلق‌شده به موجب این توافق را علیه ایران احیا کرد. او علاوه بر این، چندین دور تحریم جدید علیه بخش‌های مختلف اقتصاد ایران اعمال کرده است.

دولت ترامپ علاوه بر اعمال تحریم‌ها در راستای سیاستی موسوم به «کارزار فشار حداکثری» به اقداماتی تحریک‌آمیز علیه ایران روی آورده.

او در جدیدترین اقدام دی‌ماه سال جاری طی یک عملیات تروریستی سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و شماری از همراهان ایشان را به شهادت رساند.

ترامپ علی‌رغم تمام این انتقادات به دلیل ناکارآمد بودن سیاست‌هایش در قبال ایران به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است.

علاوه بر منندز یک نماینده دیگر مجلس سنا هم جمعه سیاست‌های ترامپ در قبال ایران را به باد انتقاد گرفت.

«کریس مورفی» سناتور دموکرات آمریکایی از سیاست‌های افراطی «دونالد ترامپ» در قبال ایران انتقاد کرد و گفت: این سیاست‌ها صرفاً به تقویت ایران منجر شده است.

مورفی در صفحه توئیتر خود، با انتقاد از ترور سردار سپهبد «قاسم سلیمانی» فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به دستور ترامپ، نوشت: «قرار بود حمله به [سردار]سلیمانی، بازدارندگی [آمریکا]علیه ایران را احیا کند. [اما]نکرد».

وی ضمن اشاره به عملیات انتقام موشکی سپاه علیه پایگاه «عین‌الاسد» در عراق، گفت: «آن‌ها (ایران) تلاش کردند ۱۰۰ آمریکایی را در عین‌الاسد به قتل برسانند. سپس نواب آن‌ها روز چهارشنبه (دیروز) ۳ نفر از افراد ما را به قتل رساندند».

این سناتور آمریکایی در جمله دیگری، افزود: «این ایده که کشتن یک ژنرال ایرانی دیگر می‌تواند به تنش‌ها خاتمه دهد، در تضاد با حقایق [میدانی]است».

مورفی در توئیت دیگری درباره شکست سیاست‌های کاخ سفید در قبال تهران، نوشت: «سیاست ترامپ در قبال ایران کاری جز قوی‌تر کردن آن‌ها و ضعیف‌تر کردن آمریکا نکرده است.»

ورود مسافر از ۹ کشور به ترکیه ممنوع خواهد شد

کلیه دروازه‌های مرزی به روی مسافرانی که قصد دارند از طریق آلمان، اسپانیا، فرانسه، اتریش، نروژ، دانمارک، سوئد، بلژیک، هلند به ترکیه بیایند از ساعت ۰۸:۰۰ بسته خواهند شد.

سازمان بهداشت جهانی: اروپا مرکز بحران کروناست

تدروس آدحانوم، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در یک نشیت خبری در ژنو گفت: به غیر از چین که روند شیوع ویروس را کاهش داده، تمام کشور‌ها شاهد افزایش مبتلایان و قربانیان به کرونا هستند و اروپا اکنون به مرکز آن تبدیل شده است.

وی افزود: «وجود کرونا اکنون در ۱۲۳ کشور جهان تایید و بیش از ۱۲۳ هزار نفر نیز به آن مبتلا شده اند. حدود پنج هزار تن نیز بر اثر ابتلا به کرونا جان باخته اند».

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در ادامه همچنین تصریح کرد: «بیماری‌های مختلف در هر کجای دنیا، دشمن مشترک بشریت هستند و کشور‌ها برای شکستن زنجیره شیوع کرونا باید هرچه زودتر اقدام کنند. کشور‌هایی هم که پنداشتند این ویروس خطری برای‌شان نیست نیز مرتکب خطای مرگباری شده‌اند».

ویروس کرونا؛ وزارت خارجه آمریکا سفیر چین در واشینگتن را احضار کرد

وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه ۲۳ اسفند سفیر چین در واشینگتن را در اعتراض به اظهارات سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور احضار کرد.

به گزارش رویترز، سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز گذشته گفته بود، ممکن است ارتش ایالات متحده ویروس کرونا را به شهر ووهان آورده باشد.

طبق این گزارش، دیوید استیل وال، بلندپایه‌ترین مقام وزارت امور خارجه آمریکا در امور شرق آسیا مراتب «اعتراض شدید» خود را به کویی تیانکای، سفیر چین ابلاغ کرده است.

یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا که خواست نامش فاش نشود، در این زمینه گفت، سفیر چین در دیدار رویکردی بسیار» دفاعی» داشت.

این مقام وزارت امور خارجه آمریکا گفته است، چین در صدد است به نوعی خود را از زیر بار انتقاد در خصوص منشا یک اپیدمی جهانی بودن، خارج کند.

وی اضافه کرده است: اشاعه تئوری توطئه خطرناک و مضحک است. ما به دولت چین هشدار می‌دهیم که چنین رفتاری را به خاطر مردم چین و جهان تحمل نمی‌کنیم.

سفارت چین در واشینگتن به گزارش در خصوص احضار سفیر این کشور واکنشی نشان نداده است.

در همین حال، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در کنفرانس خبری خود در کاخ سفید در پاسخ به پرسشی در این زمینه گفت که یک مقاله در این خصوص خوانده است و تصور نمی‌کند این نظر رئیس جمهوری و دولت چین باشد.

دونالد ترامپ تاکید کرد: آن‌ها خود می‌دانند این ویروس از کجا آمده است، ما همه نیز منشا آن را می‌دانیم.

ژائو لی جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین روز پنجشنبه در حساب کاربری توییتر خود نوشته بود: بیمار صفر چه زمانی در آمریکا (به کرونا) مبتلا شد؟ چه تعداد از مردم آلوده شده اند؟ نام بیمارستان‌هایی که بیماران در آن‌ها بستری هستند، چیست؟ ممکن است این ارتش آمریکا بود که این بیماری اپیدمی را به ووهان آورده باشد. شفافیت داشته باشید! داده‌های خود (درباره بیماران) را در اختیار عمومی قرار دهید! ایالات متحده باید به ما توضیح دهد!

اخیرا روزنامه «ساوث چاینا مورنینگ پست»، روزنامه معتبر هنگ‌کنگ نوشته بود که داده‌ها و اطلاعات دولتی نشان می‌دهد که به احتمال زیاد نخستین مورد تائیدشده‌ی ابتلا به ویروس کرونای جدید، شهروندی ۵۵ ساله، ساکن استان هوبی (مرکز شیوع ویروس) است، و بیماری او زمانی در ۱۷ نوامبر-۲۶ آبان تشخیص داده شده‌است.

شهر ووهان مرکز استان هوبی است.

سازمان بهداشت جهانی نیز نخستین مورد ابتلا را هشتم دسامبر عنوان کرده‌است، البته این سازمان خود به‌طور مستقل «بیمار صفر» را ردیابی نمی‌کند، بلکه داده‌های دولتی را بازنشر می‌دهد.

گزارش این نهاد بین‌المللی حاکی است که پکن ۴۱ مورد ابتلا را در تاریخی بین ۸ دسامبر تا ۲ ژانویه «به‌طور رسمی» تائید کرده است. ولی گزارش پست حاکی‌ست در اول ژانویه این شمار حدودا ۱۰ برابر بیشتر بود.

به گزارش رویترز تا روز جمعه ۱۳۸ هزار نفر در سراسر جهان به ویروس کرونا مبتلا شده و دست‌کم پنج هزار نفر در اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده‌اند.

عراق از آمریکا به سازمان ملل متحد شکایت می‌کند

احمد الصحاف، سخنگوی وزارت خارجه عراق اظهار داشت که این وزارتخانه قصد دارد با توجه به حملات هوایی آمریکا به تأسیسات نظامی عراق و فرودگاه در دست ساخت که جان ۶ نفر را گرفت، به سازمان ملل شکایت کند.

الصحاف پیشتر گفته بود که وزیر امور خارجه عراق در رابطه با حملات هوایی سفرای ایالات متحده و انگلیس را در بغداد فراخوانده است.

سخنگوی وزارت خارجه عراق بیان داشت: عراق در دو نامه - به سازمان ملل و شورای امنیت سازمان ملل - در مورد تجاوز نیرو‌های آمریکایی علیه مواضع دولتی شکایت خواهد کرد.

الصحاف تأکید کرد که حمله آمریکا تلاش‌ها برای مبارزه با تروریسم را تضعیف می‌کند و حاکمیت عراق و توافقنامه همکاری بین بغداد و ائتلاف بین المللی را نقض می‌کند.

سرویس مطبوعاتی ارگان‌های امنیتی عراق قبلاً گزارش داده بودند که شش نفر (پنج مقام امنیتی و یک غیرنظامی) بر اثر حملات هوایی ایالات متحده به چندین سایت در عراق از جمله فرودگاه در دست ساخت کربلا، جان باختند.

منبع: پارسینه

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار