«نیمپرشِ» بورس به میانه کانال یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی/ آیا دولت قصد اصلاح قوانین ۵۰ ساله بورس را دارد؟
پارسینه: شاخص کل بورس تهران امروز بخشی از راهِ رفته دیروز را برگشت و سبزپوش شد. بر این اساس، در حالی که روز گذشته یکی از بدترین روزهای بورس در هفتههای اخیر بود، امروز بخشی از افت بازدهی دیروز جبران شد.
به گزارش پارسینه؛ در جریان معاملات امروز، شاخص کل بیش از ۲۱ هزار واحد، معادل ۱.۵۸ درصد رشد کرد و در پایان زمان معاملات، در تراز یک میلیون و ۳۶۱ هزار واحدی به کار خود پایان داد. از آن سو، در جریان معاملات امروز، شاخص کل هم وزن نیز ۰.۸۷ درصد رشد کرد. به این ترتیب، عامل اصلی سبزپوشیِ نماگر اصلی بازار در جریان معاملات امروز، نمادهای بزرگ بودند.
اعتراضات گسترده در این سو و آن سو و به ویژه در فضای مجازی به وضعیت بازار سرمایه را شاید بتوان دلیل رشد قیمت نمادهای بزرگ در جریان معاملات امروز در نظر گرفت. این روند پیش از این هم بارها تکرار شده و هرگاه که نزولی سهمگین در بازار رخ میدهد و صدای اعتراض سهامداران بلند میشود، خیلی زود شرکتهای بزرگ با خرید سهام شاخص را به سمت بالا هُل میدهند.
در جریان معاملات امروز، بیشترین تاثیر مثبت بر عملکرد شاخص کل به نمادهای «فولاد»، «فملی» و «کگل» بر میگشت و در مقابل، نمادهای «رانفور»، «برکت» و «آپ» بیشترین تاثیر منفی را بر عملکرد شاخص کل بر جای گذاشتند. بیشترین ارزش معامله نیز امروز به نمادهای «پالایش»، «کمند» و «دارایکم» اختصاص داشت.
از آن سو، امروز نمادهای «وسرضوی»، «وسصفا» و «وسخراج» بیشترین حجم عرضه را شاهد بودند و در مقابل، نمادهای «خودرو»، «خساپا» و «کمند» بیشترین حجم تقاضا را به خود اختصاص دادند. بیشترین میزان تغییر مالکیت از سمت حقیقی به حقوقی نیز امروز به نمادهای «وکار»، «کحافظح» و «وسکرشا» اختصاص پیدا کرد و از آن سو، بیشترین میزان تغییر مالکیت از سمت حقوقی به حقیقی نیز به نمادهای «شپنا»، «خبهمن» و «کمند» اختصاص داشت.
دولت به خودش آمد!
در این میان، اما به نظر میرسد دولت میخواهد به ندای اعتراض سهامداران در مورد وضعیت بازار سرمایه پاسخ بدهد. در همین رابطه، محسن رضایی، معاون اقتصادی رئیس جمهور، گفت: بازار سرمایه را برای آینده اقتصادی کشور بسیار مهم میدانیم. سهامداران این بازار صبر و حوصله داشته باشند، چرا که آینده بورس بسیار خوب خواهد بود.
معاون اقتصادی رئیس جمهور، با بیان اینکه برنامههای جدیدی برای بهبود شرایط داریم و به احتمال زیاد در آذرماه خبرهای خوبی به مردم خواهد رسید، ادامه داد: دولت برای تقویت بازار سرمایه اقدامات متعددی را پیگیری میکند. زیرساخت بازار سرمایه در حال تکمیل است، زیرا بسیاری از ابزارهای موجود مربوط به ۵۰ سال گذشته بوده و سنتی است و بازار نمیتواند انعطاف داشته باشد.
اما ظاهراً انتظار معامله گران حرفهای از دولت چیزی بیش از این هم نیست. در واقع، در حالی که برخی صحبت از تزریق سرمایه دولتی به بورس میکنند، حرفه ایها میدانند این موضوع تنها به توزیع رانت ختم میشود. انتظار واقعی، اصلاح برخی قوانین عجیب و غریب (از جمله محدودیت دامنه نوسان) و نیز مواردی نظیر افزایش میزان شناوری سهام شرکتهای دولتی است. در دستور کار قرار دادن این موارد توسط دولت و مجلس (که حالا از قضا کاملاً همسو با یکدیگر هم هستند)، نباید چندان عجیب باشد.
ارسال نظر