خبرگزاری رویترز و یک شیطنت معنادار رسانه‌ای

خبرگزاری رویترز و یک شیطنت معنادار رسانه‌ای

«خبرگزاری رویترز به تازگی در اقدامی، دو خبر کذب در مورد قریب‌الوقوع بودن خلع سلاح گروه های مقاومت عراقی و البته حزب‌الله لبنان منتشر کرده است. خبرهایی که انتشار آن ها در برهه زمانی کنونی که مذاکرات اتمی غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان در پیش است، می‌تواند حامل پیام‌های معناداری باشد.»

به گزارش پارسینه؛ "خبرگزاری رویترز" به تازگی دو خبر را که با بازتاب های گسترده ای همراه شده، منتشر کرده است. از یک طرف، این خبرگزاری مدعی شده که گروه های مقاومت عراقی از آمادگی خود برای خلع‌سلاح خبر داده اند و از طرف دیگر، این خبرگزاری در خبری مشابه، از آمادگی حزب الله لبنان برای مذاکرات مرتبط با خلع سلاح خبر داده است.

این در حالی است که تنها اندکی پس از انتشار دو خبر مذکور، هم مقاومت عراق و هم حزب الله لبنان، قویا آنچه رویترز گفته را تکذیب کرده اند. با این همه، سوال این است که پشت‌پرده دروغ‌پردازی جدید رویترز علیه جبهه مقاومت در منطقه چیست؟ به بیان ساده تر، رویترز با طرح این جوسازیها چه اهدافی را دنبال می‌کند؟ به نظر می رسد در این رابطه توجه به دو مولفه مهم است.

اول اینکه باید توجه داشته باشیم که اکنون خبر اصلی و محوری در مورد تحولات خاورمیانه، مساله مذاکرات اتمی غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط عمان است. حال در این شرایط، رویترز که پیشتر در برهه های زمانی مختلف بارها نشان داده که تا حد زیادی در نقش کنشگرِ میدانی دولت های غربی فعالیت می کند، عملا سعی دارد با طرح اخبار دروغ در مورد گروه های مقاومت در منطقه و انعکاس آن ها در کنار اخبار مرتبط با مذاکرات اتمی تهران-واشینگتن، نوعی حس ضعف و ناامیدی را به جبهه مقاومت در منطقه القا کند.

در واقع خبرگزاری رویترز در حال القای همان پیامی است که ترامپ و ترامپیستها در مدت اخیر قویا سعی در محقق کردن آن داشته اند و آن هم این است که این تصویر از ایران و مقاومت به جهان مخابره شود که آن ها تسلیم فشارهای دولت ترامپ شده اند. ورای این ها باید توجه داشته باشیم که شانتاژهای تبلیغاتی رویترز علیه گروه های مقاومت در منطقه، تا حد زیادی نیز معطوف به تضعیف روحیه حامیان مقاومت است. موضوعی که به زعم قدرت های غربی می تواند راه را برای تحقق اهداف و دستورکارهای مطلوب آمریکا و متحدانش هموار کند.

نکته دوم اینکه باید توجه داشته باشیم که هم جهان غرب و هم رسانه های همسو با آن، در طی ماه های گذشته به نحوی منسجم و یک‌صدا، تریبون های در دسترس خود را در القای این گزاره به جهانیان که محور مقاومت در منطقه تضعیف شده و دیگر کارایی سابق را ندارد و یک نظم جدید منطقه ای باید در خاورمیانه حاکم شود، فعال کرده اند. جدای از روندهای میدانی در میدان های درگیری، آن ها بخش قابل توجهی از این دستورکار را در محیط رسانه ای دنبال می کنند.

از این رو، آنچه اخیرا رویترز علیه گروه های مقاومت عراقی و حزب الله لبنان گفته، بایستی به نحوی مستقل و در قالب یک طرحواره کلان‌تر و ادامه‌دار ارزیابی شود که هدف اصلی و غایی آن، بستر‌چینی لازم برای تحقق یک نظم جدید منطقه‌ای مبتنی بر منافع رژیم اشغالگر قدس و دولت آمریکا است. نظمی که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در طی ماه های گذشته بارها از آن صحبت کرده و ادعا کرده که در قالب این نظم جدید، ایران و محور مقاومتِ تحت رهبری این کشور از وزن کنشگری چندانی برخوردار نخواهند بود.

از این رو، نتانیاهو و طیف متحدانش نیاز دارند تا اخباری نظیر آنچه اخیرا خبرگزاری رویترز در مورد جبهه مقاومت در منطقه به دروغ منتشر کرده، مطرح شود. معادله ای که می تواند برای آن ها دستاوردسازیهای خیالی داشته باشد و این طیف ها را پله پله به هدفگذاری های ذهنیشان و فرار از بحران‌هایی که به آن ها دچار هستند، نزدیک کند.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار