ماجرای انفجارهای امروز قصرشیرین چه بود؟
پارسینه: فرماندار قصرشیرین گفت: انفجار امروز در حوالی منطقه برج احمدی از توابع بخش مرکزی این شهرستان مربوط به انهدام و خنثی سازی مین های جمع آوری شده بود که از سوی گروه های پاکسازی انجام شد.
فرامرز اکبری روز شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: گروه های پاکسازی در قصرشیرین چند روزی است که نسبت به بازنگری اراضی آلوده به مین و مهمات عمل نکرده از جنگ تحمیلی اقدام می کنند و صدای انفجارهایی که در این شهرستان شنیده می شود مربوط به خنثی سازی مین های جمع آوری شده است.
وی اظهار کرد: انفجار مین و مهمات عمل نکرده و به جا مانده از دوران جنگ تحمیلی هیچ گونه خسارت جانی و مادی نداشته و تنها در راستای کار گروه های پاکسازی است و از این بابت مردم نگران نباشند.
وی اظهارداشت: ماموریت گروه های پاکسازی با توجه به پاکسازی سطحی اراضی آلوده به مین شهرستان اکنون بازنگری در عمق است و از این رو مین هایی که در اثر سیلاب و رانش زمین جا به جا شده و به عمق خاک نفوذ کرده اند، توسط گروه های پاکسازی جمع آوری می شود.
وی بیان کرد: از ابتدای امسال تاکنون هفت مورد انفجار مین در شهرستان مرزی قصرشیرین رخ داد که در اثر این انفجارها سه تن مجروح، ۱۰ راس دام تلف و هشت راس دام نیز آسیب دیدند و یک دستگاه تراکتور، سه دستگاه بولدوزر و یک دستگاه بیل مکانیکی نیز دچار خسارت مادی شدند.
پارسال در مجموع ۲۰ مورد انفجار مین به جا مانده از جنگ تحمیلی در این شهرستان مرزی رخ داد که در اثر آن یک تن کشته و ۱۲ تن مجروح و یا دچار موج گرفتگی شدند.
نیروهای نظامی، کشاورزان، روستاییان، عشایر منطقه و همچنین نیروهای پاکسازی کننده مواد منفجره در مناطق آلوده، از حادثه دیدگان انفجار مین در شهرستان قصرشیرین هستند.
در ۱۴ مورد از این انفجارها، ۶ دستگاه بولدوزر متعلق به مرکز مین زدایی، یک دستگاه گریدر، ۲ دستگاه کمباین و چهار دستگاه تراکتور کشاورزان فعال در منطقه دچار خسارت مادی شد و در سه مورد دیگر از این انفجارها، ۱۱ راس گوسفند تلف شد.
جشن پاکسازی ۷۰۰ هزار هکتار از زمین های آلوده به مین استان کرمانشاه بهمن ماه سال ۹۱ با حضور مسئولان برگزار شد اما با این وجود از آن زمان تاکنون چند مورد برخورد خودرو یا انسان با مین های باقی مانده از زمان جنگ تحمیلی در نواحی مرزی این استان مشاهده شده است.
اکنون ۲ شرکت مین زدایی وابسته به وزارت دفاع در قالب ۹ تیم به استعداد ۳۰ تن تخریبچی و ناظر و ۲۰ تن عوامل پشتیبانی در مناطق آلوده قصرشیرین مشغول بازنگری زمین های آلوده به مین هستند.
بازنگری به صورت دستی و ۲ گروه مکانیزه توسط گروه های پاکسازی در منطقه در حال انجام است و همچنان نیز این عملیات ادامه دارد.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه با بیش ۲۷ هزار تن جمعیت دارای ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق است که در زمان جنگ تحمیلی ۲ سال کامل در اشغال نیروهای بعثی عراق بود و جنگ هشت ساله تحمیلی از این منطقه غربی کشورمان آغاز شد و آخرین نقطه پایان جنگ نیز این منطقه بود.
منبع:
العالم
ارسال نظر