گوناگون

رقیب سرسخت «نتانیاهو» وارد میدان انتخابات شد

رقیب سرسخت «نتانیاهو» وارد میدان انتخابات شد

پارسینه: نتایج یک نظرسنجی جدید نشان می‌دهد محبوبیت رئیس پیشین ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی در حال افزایش است و وی از سال ۲۰۰۹ تا کنون به تنها رقیب جدی نخست‌وزیر فعلی این رژیم در انتخابات بدل شده است.

روز به روز بر شدت رقابت میان احزاب رژیم صهیونیستی برای کسب عنوان «نخست‌وزیری» در انتخابات ماه آوریل (فروردین ۱۳۹۸) افزوده می‌شود.

علی‌رغم آنکه «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر این رژیم فعلا در نظرسنجی‌ها جایگاه اول را دارد، این موضوع باعث نشده رقبا، حس نگرانی نتانیاهو را تشدید نکنند. بر اساس تازه‌ترین نظرسنجی، کودتایی جدید در چینش احزاب اسرائیلی برای انتخابات دیده می‌شود و محبوبیت «بنی گانتز» رئیس سابق ستاد مشترک ارتش این رژیم در رقابت‌ها هر روز بیشتر می‌شود.

نظرسنجی مذکور که کانال دوم تلویزیون رژیم صهیونیستی نتایج آن را منتشر کرد، نشان می‌دهد ائتلاف مشترک گانتز و «موشه یعلون» وزیر سابق جنگ این رژیم حائز ۲۱ کرسی در کنست (پارلمان) می‌شود و این در حالی است که در نظرسنجی قبلی، آن‌ها هفت کرسی کمتر داشتند. بر اساس نظر کسانی که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند، حزب لیکود (حزب حاکم فعلی به رهبری نتانیاهو) در نظرسنجی قبلی و فعلی ۳۰ کرسی به دست خواهد آورد.

این نظرسنجی تأکید می‌کند برای اولین بار از سال ۲۰۰۹ تا کنون رقیب واقعی بنیامین نتانیاهو وارد میدان شده و ۳۵ درصد افراد پیش‌بینی کرده‌اند بنی گانتز نخست‌وزیر آینده خواهد بود. کسانی که گفته‌اند نتانیاهو سمت نخست‌وزیری خود را حفظ می‌کند ۳۶ درصد هستند و این به معنای آن است که وی این بار رقیبی سرسخت و جدی دارد.

گانتز در اولین سخنرانی انتخاباتی خود در هفته جاری بشدت از نتانیاهو انتقاد کرد و بعد از آن به ایران، حزب الله و حماس تاخت.

همچنین نتایج این نظرسنجی نشان می‌دهد محبوبیت «آویگدور لیبرمن» وزیر پیشین جنگ رژیم صهیونیستی پسرفت داشته و وی فقط چهار کرسی به دست خواهد آورد.

با این حال «ثابت العمور» کارشناس امور اسرائیلی به وبگاه فلسطینی «نبأپرس» گفت، نتانیاهو بیشترین احتمال را برای تصدی پست نخست‌وزیری دارد، اما این در صورتی است که در پرونده فساد محکوم نشود و بتواند خود را از آن بیرون بکشد.

«عصمت منصور» دیگر کارشناس امور اسرائیلی به این وبگاه فلسطینی اعلام کرد، نتانیاهو هنوز هم بیشترین احتمال را برای این پست دارد، اما این احتمال در حال ضعیف شدن است؛ حضور گانتز در صحنه انتخابات و ائتلاف او با یعلون و احتمال ائتلافش با احزاب دیگر مانند «یِش عاتید» (آینده‌ای هست) بر تضعیف نتانیاهو تأثیر ویژه‌ای گذاشته مخصوصا اینکه وی با اتهام‌های فساد هم روبه‌روست.

منصور درباره این احتمال که آیا نتانیاهو ممکن است برای پیشبرد اهداف انتخاباتی خود به گزینه افزایش تنش نظامی روی بیاورد، گفت، بعید است وی در برهه فعلی به اینچنین اقدامی دست بزند، زیرا نتایج این تنش نامشخص است و خسارت‌های جانی و مالی زیادی برای تل آویو خواهد داشت. رقبای اصلی نتانیاهو یعنی گانتز و یعلون از افسران نظامی هستند و نتانیاهو نمی‌تواند با این گزینه (ایجاد تنش نظامی) با آن‌ها رقابت کند، پیش‌بینی می‌شود که موضوع فقط به تنش لفظی و تشدید برخی اقدامات در کرانه باختری محدود شود.

منصور با این حال اقدام نظامی نتانیاهو علیه نوار غزه مانند انتخابات‌های قبلی را بعید نداست، اما گفت، نوار غزه این بار متفاوت از دفعات قبل است و خطرات استفاده از گزینه نظامی علیه این منطقه بیشتر شده است. وی افزود در حال حاضر اقدام نظامی علیه غزه از دو حالت بیرون نیست: شکست یا ارتکاب جنایت جنگی که هر دو مورد نگران‌کننده است.

این دو کارشناس درباره تبعات پیروزی نتانیاهو یا دو رقیب دیگرش برای فلسطینی‌ها اعلام کردند، در سیاست‌های کلی و ریشه‌ای تفاوتی میان آن‌ها وجود ندارد، زیرا تصمیم‌گیری در فلسطین اشغالی فردی نیست و ماهیت سازمانی دارد.

منبع: خبرگزاری فارس

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار