مسکو: خواستههای آمریکا درباره پیمان «آسمانهای باز» کاملا غیرقابل پذیرش هستند
پارسینه: معاون وزیر امور خارجه روسیه خواستههای آمریکا در خصوص پیمان «آسمانهای باز» را غیرقابل پذیرش دانست.
به گزارش پایگاه اینترنتی سی جی تی ان، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه، خواستههای آمریکا در خصوص پیمان «آسمانهای باز» را غیرقابل پذیرش دانست و گفت: واشنگتن خواستههای غیرقابل قبولی را برای مذاکره با مسکو مطرح کرده است که در غیر این صورت ظرف شش ماه از این معاهده خارج خواهد شد.
وی افزود: درخواستهای آمریکا کاملا غیرقابل پذیرش، بی معنی و بی اساس هستند. با این حال، روسیه آماده ادامه مذاکره با آمریکاست.
ریابکوف تصمیم ترامپ برای خروج از این پیمان را «تعجب آور» خواند و واشنگتن را به «کاشت بذر اختلاف و تردید میان متحدانش» متهم کرد و گفت: تنها چیزی که آمریکا میخواهد این است که ما گوش به زنگ ایستاده و در مسیری حرکت کنیم که آنها میخواهند.
الکساندر گروشکو، معاون وزیر خارجه روسیه نیز دیروز جمعه اعلام کرد مسکو همچنان به تعهدات خود در این پیمان پایبند است. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز دیروز اتهامات بی اساس آمریکا مبنی بر نقض توافق «آسمان باز» را رد کرد.
واشنگتن، روسیه را متهم کرد که با مسدود کردن پروازها، پیمان آسمانهای باز را نقض کرده است. آمریکا روز پنچشنبه اعلام کرد که دیگر عضو توافق بینالمللی «آسمانهای باز» نیست و این موضوع را طی روزهای آتی به طور رسمی به سران عضو این پیمان اعلام میکند. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و مایک پمپئو، وزیر امور خارجه این کشور طی اظهارنظرهای جداگانهای اعلام کردند که دلیل خروج آمریکا از پیمان آسمانهای باز عدم التزام روسیه به آن بوده است، پمپئو هم مدعی شد که اگر روسیه مجددا به طور شفاف و کامل به این توافق بازگردد، آمریکا هم در تصمیم خود تجدید نظر خواهد کرد. این در حالی است که مسکو اعلام کرده همچنان بر تعهدات خود در این توافق پایبند است و اتهامات واشنگتن را رد کرده است.
در همین حال برخی مقامات بین المللی نیز خواستار تجدید نظر واشنگتن در این باره شدند. جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از دولت آمریکا خواست تا در تصمیم خود مبنی بر خروج از توافق مهم تسلیحاتی «پیمان بینالمللی آسمانهای باز» تجدیدنظر کند.
وزارت خارجه فرانسه درباره اقدام آمریکا مبنی بر خروج از پیمان «آسمانهای باز» ابراز تاسف کرد.
توافق امنیتی «آسمان باز» به امضای ۳۵ کشور خارجی رسیده و بر اساس آن کشورهای عضو متعهد شدهاند تا در آسمان سایر اعضای این توافق پروازهای جاسوسی انجام ندهند. بر اساس این پیمان، کشورهای عضو میتوانند برای اطمینان از عدم تلاش سایر کشورها در اشاعه تسلیحات، پروازهایی تجسسی بر فراز سایر کشورها ترتیب دهند. این پیمان یکی از بزرگترین گامهای غرب در کنترل اشاعه تسلیحات از زمان جنگ سرد تاکنون بوده است.
ارسال نظر