دیدار رهبران آمریکا و ایتالیا فردا در واشنگتن؛ یکی صریح درباره روسیه و دیگری محتاط
پارسینه: ماریو دراگی نخستوزیر ایتالیا فردا سه شنبه درحالی در واشنگتن با جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا دیدار میکند که اروپا با لحظهای دیگر از «انجام هر اقدام لازم» روبرو است زیرا جنگ در اوکراین در مناطق شرقی آن همچنان ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، در دیدار بایدن و دراگی در روز سه شنبه، رم و واشنگتن هر دو بر دوستی تاریخی و تمایل مشترک خود برای کمک به اوکراین در مقابله با تهاجم دو ماهه روسیه تاکید خواهند کرد. انرژی، تغییرات اقلیمی و ارتقای رونق اقتصادی جهانی نیز در دستور کار قرار دارند.
با این حال، لحن دو کشور در مورد جنگ تفاوت هایی دارد و مخالفت های عمومی در ایتالیا در مورد ارسال سلاح به اوکراین در حال افزایش است.
دراگی به دنبال دستیابی به حتی یک توافق محدود برای احیای مذاکرات میان روسیه و اوکراین است و از گسترده شدن جنگ و عبور آن از مرزهای اوکراین و تاثیر آن بر ایتالیا نگران است.
روز گذشته ویتو پتروچلی، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس علیای ایتالیا روز یکشنبه خواستار ممنوعیت کامل ارسال تسلیحات به اوکراین و طرح عدم اعتماد به ماریو دراگی نخست وزیر این کشور شد.
پتروچلی در حساب توییتری خود نوشت: تنها انتخاب سیاسی واقعی توقف ارسال هرگونه سلاح به اوکراین و رای عدم اعتماد به دراگی است. سایر مسائل صحبت های پوچ و تبلیغات انتخاباتی است، زیرا همه احزاب به ارسال تسلیح اوکراین تا دسامبر ۲۰۲۲ رأی دادند.
پتروچلی، یکی از اعضای موقت مجلس سنای ایتالیا از جنبش پنج ستاره(M۵S)، قبلاً از موضع ایتالیا در قبال بحران اوکراین انتقاد کرده بود.
او تا آنجا پیش رفت که سایر اعضای جنبش پنج ستاره را ترغیب کرد تا "به حمایت های خود از دولتی مداخله گر که می خواهد ایتالیا را به کشوری متخاصم تبدیل کند" پایان دهند.
این سیاست مدار ایتالیایی بارها تاکید کرده است که ارسال سلاح به اوکراین باعث طولانی شدن جنگ شده و بیشتر ایتالیاییها نمیخواهند کشورشان به یک درگیری کشانده شود.
اما در مقابل، دولت جو بایدن رییس جمهوری آمریکا و مقامات آمریکایی لحنی شدید تر در مقابل روسیه به کار برده اند و پیام هایی چون تغییر حکومت در روسیه و تضعیف این کشور را منتشر ساخته اند.
این تفاوت ها نه تنها نشان دهنده نزدیکی جغرافیایی ایتالیا به جنگ است بلکه روابط تاریخی سیاسی و اقتصادی آن با روسیه را آشکار می سازد. ایتالیا ۴۰ درصد گاز طبیعی خود را از روسیه تامین می کند و تجارت دو کشور در سال گذشته به ۲۰ میلیارد یورو (۲۱ میلیارد دلار) رسیده است.
با گذشت بیش از دو ماه از جنگ در اوکراین، تعداد بیشتری از مردم ایتالیا با ارسال سلاح به اوکراین مخالفت می کنند و از سوی دیگر احزاب سیاسی از جمله حزب چپ گرای دموکراتیک ایتالیا از نخست وزیر این کشور خواسته است از آمریکا بخواهد لحن خود علیه روسیه را نرم تر کند.
مردم ایتالیا نزدیکی جغرافیایی خود به اوکراین را می دانند و تاثیر فاجعه نیروگاه هسته ای چرنوبیل بر زندگی خود را به یاد دارند.
رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
جنگ در اوکراین وارد سومین ماه شده است و واکنشها به تهاجم روسیه همچنان ادامه دارد.
مسکو هشدار داده است تجهیزات نظامی که آمریکا و اروپا در اختیار اوکراین قرار می دهند، موجب تشدید مناقشه در اوکراین میشود و پیامدهای غیرقابل پیشبینی به دنبال دارد.
ارسال نظر