چگونه با شکستها کنار بیاییم؟
پارسینه: در شرایط کنونی جامعه ما شکست بدترین شرایطی است که یک انسان ممکن است با آن مواجه شود. در حالی که باید از شکست به عنوان فرصتی برای رشد و یادگیری استفاده کرد. کسانی که با شکست مواجه میشوند آن را یک مانع مستحکم میبینند و میگویند نمیتوانند بر ضعف هایشان غلبه کنند.
در شرایط کنونی جامعه ما شکست بدترین شرایطی است که یک انسان ممکن است با آن مواجه شود. در حالی که باید از شکست به عنوان فرصتی برای رشد و یادگیری استفاده کرد. کسانی که با شکست مواجه میشوند آن را یک مانع مستحکم میبینند و میگویند نمیتوانند بر ضعف هایشان غلبه کنند.
شکست در حقیقت پایان مسیر نیست. شکستها به ما نشان میدهند که باید برای رسیدن به نتایج بهتر بیشتر تلاش کنیم. اگر میخواهید به شکستها غلبه کنید و به موفقیت برسید این مطلب را بخوانید که نشان میدهد چگونه با شکست کنار بیاییم و خودمان را به موفقیت برسانیم.
شکست، موفقیت و ذهن
ترس از شکست و شادی و موفقیت مثل تمام احساسهای دیگر باعث واکنش قسمتهای خاصی از مغز میشود که به تقویت تواناییهای رشد یادگیری کمک میکند.
یکی از اساتید روانشناسی دانشگاه استنفورد تحقیقات وسیعی درباره شکست و چگونگی عملکرد آن در مغز و تولید نتایج متفاوت انجام داده است. او در این تحقیق ارتباط بین کسانی که ترسی از شکست ندارند و کسانی که نمیتوانند شکستها را فراموش کنند را نشان داده است.
نخستین گروه که گروه "ذهنیت رشد" بودند وقتی با شکست مواجه شدند به علت وضعیت تمرکزی که بلافاصله بعد از شکست داشتند به پیشرفت قابل توجهی رسیدند.
اما کسانی که در گروه "ذهنیت ثابت" قرار داشتند بعد از شکست هیچ تغییر و پیشرفتنی نداشتند.
موفقیت نوروپلاستی مغز را تحت تاثیر قرار داده و به یادگیری کمک میکند در حالی که شکست تاثیراتش را روی مهارت یادگیری نشان میدهد.
رها شدن از شکستها و پیشروی به سوی موفقیت
اکنون که کمی با مکانیسم شکست و موفقیت و تاثیر روانشناسی آنها آشنا شدید بیایید یاد بگیریم که چگونه با شکست کنار بیاییم و به سمت موفقیت پیش برویم.
به شکست اعتراف کنید
خیلی مهم است اعتراف کنید که شکست خورده اید و یا بهتر بگویم شکست را بپذیرید. با این کار میتوانید تشخیص دهید که باید به چه چیزی تمرکز کنید؛ بنابراین به روش جدیدی به آن موقعیت میپردازید تا موفق شوید؛ بنابراین باید شکست را بپذیرید، اما روی آن تمرکز نکنید و یا خودتان را نبازید. اگر همیشه به شکست فکر کنید و یا خودتان را آدم شکست خوردهای ببینید روحیه و ذهنیت شما را برای رسیدن به موفقیت تضعیف میکند.
به شکستها به عنوان یک فرصت یادگیری نگاه کنید
شکست مثل یک احساس ناتوانی است، زیرا معمولا شکست را با از دست دادن و پایان کار یکی میدانیم. شکست به معنای از دست دادن نیست و همچنین به این معنا نیست که نباید به خاطر آن به جلو حرکت کنید.
دیدگاه تان را تغییر دهید و شکست را فرصت یادگیری و پیشرفت ببینید. وقتی چنین دیدگاهی به شکست داشته باشید با یک ذهنیت متفاوت با آن مواجه میشوید ذهنیتی که کمک میکند فعالیتهای تان را طوری تغییر دهید که به موفقیت منجر شود.
نقشهای بسازید که شکست را به موفقیت تبدیل کند
وقتی با شکست مواجه میشویم کمی سخت میتوانیم خودمان را برای شروع دوباره متقاعد کنیم مخصوصا زمانی که مسیر بسیار طولانی را طی کرده باشید. شکست هر چقدر هم که بزرگ باشد از شروع دوباره نترسید. تمام تصمیمهایی که گرفته بودید را جدول بندی کنید. کدام یک موفق بود کدام یک موفق نبود. سپس تصمیمهای بهتری را جایگزین آنها کنید.
در شکست مسئولیت پذیر باشید
پذیرفتن مسئولیت اشتباهات در طولانی مدت به شما کمک بزرگی میکند. وقتی با شکست مواجه میشوید ابتدا نمیخواهید آن بپذیرید و آن را گردن یک شخص یا یک عامل دیگر میاندازید. شاید در کوتاه مدت احساس خوبی داشته باشید، اما هرگز نمیتوانید نقش تان را در این شکست تشخیص دهید.
تنها زمانی میتوانید به نقصها و کمبودهای خود پی ببرید که اشتباهات تان را بپذیرید.
وقتی با شکست مواجه شدید یاد شکستها و موفقیتهای گذشته بیفتید
شکستهای بزرگ باعث میشوند از خودتان نا امید شوید و دیگر انگیزهای برای ادامه نداشته باشید. در این لحظات باید یادتان بیاورید که شکست پایان راه نیست. به شکستهایی که در گذشته داشتید فکر کنید و این که توانستید بعد از آن شکستها دوباره از نو شروع کنید.
سخن آخر
اگر دیدگاه درستی به شکست داشته باشید میتوانید آن را پذیرفته و به موفقیت تبدیل کنید.
منبع:بدونیم
ارسال نظر