استقبال اولیانوف شتاب مذاکرات ایران و آمریکا

استقبال اولیانوف شتاب مذاکرات ایران و آمریکا

نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین با اشاره به تصمیم ایران و آمریکا برای آغاز گفت‌وگوهای کارشناسی، اعلام کرد که روند مذاکرات میان دو کشور از نظر او شتاب خوبی گرفته است.

به گزارش پارسینه و به نقل از ایرنا، میخائیل اولیانوف با انتشار پیامی در کانال تلگرامی خود نوشت: «روز شنبه دور دوم گفت‌وگوهای ایران و آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران در ساختمان سفارت عمان در رم برگزار شد. این نشست حدود چهار ساعت طول کشید و همچون دور نخست که یک هفته پیش برگزار شده بود، بدون تماس مستقیم میان دو هیأت انجام شد و وزیر خارجه عمان نقش میانجی را بر عهده داشت.»

وی افزود: «دو طرف درباره نتایج این دور توضیح زیادی ندادند، اما اظهارنظرهای مختصر آن‌ها نسبتاً مثبت بود. برای نمونه، یکی از اعضای هیأت آمریکایی به رسانه‌ها گفت «پیشرفت بسیار خوبی حاصل شده است». وزیر امور خارجه ایران نیز اظهار داشت که دو طرف به درک بهتری از اصول و اهداف مذاکرات رسیده‌اند که برای یک دیدار دوم، پیشرفتی قابل توجه به شمار می‌رود.»

اولیانوف ادامه داد: «شاید قانع‌کننده‌ترین نشانه پیشرفت، تصمیم مشترک طرفین برای آغاز مشورت‌های کارشناسی درباره مسائل فنی در روز چهارشنبه آینده باشد. به گفته وزیر امور خارجه ایران، مأموریت کارشناسان، تدوین چارچوب توافق آینده خواهد بود.»

وی با اشاره به اینکه طرفین قصد دارند نخستین نتایج کار کارشناسی را روز شنبه آینده در جریان دور سوم گفت‌وگوهای سطح بالا که این بار در عمان برگزار می‌شود ارزیابی کنند، تأکید کرد: «می‌توان گفت مذاکرات ایران و آمریکا شتاب خوبی پیدا کرده است.»

ایران و آمریکا تاکنون دو دور مذاکرات غیرمستقیم با میانجی‌گری عمان برگزار کرده‌اند. دور نخست این گفت‌وگوها روز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ در مسقط انجام شد و هر دو طرف فضای مذاکرات را «محترمانه، جدی و سازنده» توصیف کردند. دور دوم مذاکرات نیز روز شنبه ۳۰ فروردین در شهر رم برگزار شد که طرفین ضمن مثبت ارزیابی کردن پیشرفت‌ها، بر آغاز جلسات کارشناسی از چهارشنبه هفته جاری تأکید کرده‌اند.

جمهوری اسلامی ایران در جریان این مذاکرات بر «حفظ حقوق هسته‌ای خود»، «لغو مؤثر و پایدار تحریم‌ها» و «ارائه تضمین‌های معتبر از سوی آمریکا» تأکید داشته است. آمریکا نیز بازگشت به مسیر دیپلماسی و دست‌یابی به توافق را در دستور کار خود قرار داده است. در همین حال، اروپا با استقبال محتاطانه و امیدوارانه‌ای، تحولات مذاکرات را گامی رو به جلو ارزیابی کرده و حمایت خود را از روند دیپلماسی اعلام کرده است.

 

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار