آغاز رقابت برای جانشینی پاپ فرانسیس / رهبر جدید چه کسی کلیسای کاتولیک خواهد شد؟

آغاز رقابت برای جانشینی پاپ فرانسیس / رهبر جدید چه کسی کلیسای کاتولیک خواهد شد؟

با درگذشت پاپ فرانسیس، رهبر کلیسای کاتولیک، کاردینال‌های جهان در آستانه گردهمایی برای انتخاب جانشین او قرار دارند؛ فرآیندی سنتی که در قالب یک جلسه محرمانه به نام «کُنکلاو» در واتیکان برگزار می‌شود و توجه جهانیان را به خود جلب کرده است.

به گزارش پارسینه و به نقل از ایرنا، پاپ فرانسیس که در سال‌های اخیر از بیماری‌های مزمن ریوی رنج می‌برد، سرانجام امروز (دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) یک روز پس از برگزاری مراسم مذهبی عید پاک در میدان سن‌پیتر واتیکان، درگذشت. اکنون ۱۳۷ کاردینال واجد شرایط که همگی کمتر از ۸۰ سال سن دارند، در کلیسای سیستین در شهر واتیکان گردهم می‌آیند تا رهبر جدید کلیسای کاتولیک را انتخاب کنند.

کُنکلاو، نام فرآیند انتخاب پاپ جدید است که در پشت درهای بسته و با رأی‌گیری‌های محرمانه در واتیکان برگزار می‌شود. این سنت مذهبی، که قدمتی چند صد ساله دارد، تحت نظارت کاردینال‌ها انجام می‌شود؛ کاردینال‌ها مقاماتی عالی‌رتبه در کلیسای کاتولیک هستند که زیر نظر پاپ فعالیت می‌کنند.

در شرایطی که پیش‌بینی جانشین پاپ به دلیل فضای خاص واتیکان همواره دشوار است، منابع خبری چند گزینه برجسته را به عنوان نامزدهای اصلی معرفی کرده‌اند:

پیترو پارولین (۷۰ ساله)، نخست وزیر واتیکان و چهره‌ای قدرتمند و دیپلماتیک، از جمله گزینه‌های اصلی به شمار می‌رود. او که از متحدان نزدیک پاپ فقید محسوب می‌شود، به دلیل مهارت‌های بالای میانجی‌گری و تجربه جهانی، شانس بالایی برای هدایت کلیسا دارد.

ماتئو زوپی (۶۹ ساله)، رئیس کنفرانس اسقف‌های ایتالیا و اسقف اعظم شهر بولونیا، دیگر نامزد مطرح است. او که نماینده ویژه پاپ برای مذاکرات صلح در اوکراین بود، سابقه نقش‌آفرینی در پایان دادن به جنگ داخلی موزامبیک را نیز در کارنامه خود دارد و چهره‌ای اصلاح‌طلب و اجتماعی شناخته می‌شود.

خوزه تولنتینو دی مندونسا (۵۹ ساله)، کاردینال پرتغالی و رئیس اداره فرهنگ و آموزش واتیکان، نیز از گزینه‌های احتمالی است. وی علاوه بر سوابق مذهبی، به عنوان نویسنده آثار معنوی و شاعر، چهره‌ای فرهنگی و روشنفکر در واتیکان به شمار می‌رود.

پیتر اردو (۷۲ ساله)، کاردینال مجارستانی، که در دوره قبلی نیز از نامزدهای بالقوه بود، و کریستوبال لوپز رومرو (۷۲ ساله)، اسقف اعظم رباط در مراکش و از اعضای جمعیت مذهبی «سالزیان‌ها»، نیز در میان گزینه‌های احتمالی قرار دارند.

پیر باتیستا پیتسابالا (۵۹ ساله)، اسقف اعظم قدس، که سابقه حضور فعال در مناطق بحران‌زده خاورمیانه از جمله نوار غزه را دارد، از دیگر چهره‌های مطرح در این انتخابات به شمار می‌آید.

بر اساس قوانین کلیسا، تنها کاردینال‌هایی که کمتر از ۸۰ سال دارند، حق رأی در کُنکلاو را دارند. در حال حاضر، ۱۳۷ نفر از مجموع ۲۵۲ کاردینال موجود واجد این شرایط هستند. این جلسه انتخاباتی در کلیسای سیستین، در برابر نقاشی‌های معروف میکل‌آنژ، برگزار می‌شود و رأی‌گیری‌ها تا زمانی که یکی از نامزدها اکثریت آرا را به دست آورد، ادامه می‌یابد.

پاپ فرانسیس در طول دوره رهبری خود تلاش کرد چهره کلیسای کاتولیک را جهانی‌تر کند و در همین راستا، کاردینال‌هایی از ۷۲ کشور مختلف انتخاب کرد که بسیاری از آن‌ها برای نخستین بار در تاریخ کلیسای کاتولیک به این مقام رسیدند.

با توجه به نقش تأثیرگذار پاپ بر مسائل مذهبی، سیاسی و اجتماعی، انتخاب رهبر جدید کلیسای کاتولیک برای بیش از یک میلیارد پیرو این دین، اهمیت ویژه‌ای خواهد داشت.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار