نگران پیری نباشید
پارسینه: درست هنگامی که باتری خودرو با بیشتر شدن قدمتش ضعیف میشود، موتورخانه سلولی ما به نام میتوکندری هم با افزایش سن انرژی کمتری تولید میکند.
دیگر نگران موهای سفید و چروکهای صورتتان نباشید و هر روز رو به آینه با دیدن آنها غصه به دل راه ندهید که محققان آمریکایی موفق شدند با مهندسی ژنهای رمزگذاری شده برای پروتئینهای مهم در تولید انرژی، روند پیری موشها را به حالت اول بازگردانند.
درست هنگامی که باتری خودرو با بیشتر شدن قدمتش ضعیف میشود، موتورخانه سلولی ما به نام میتوکندری هم با افزایش سن انرژی کمتری تولید میکند.
دانشمندان در آزمایشی جدید روی موشهای پیر و با تزریق دارویی که موجب ارتقا یافتن میتوکندری آنها شد، شانس دوبارهای برای حیات پرانرژی دادند.
میتوکندری دربرگیرنده ژنهای رمزگذاری شده برای پروتئینهایی است که در تولید انرژی حائز اهمیت است.
شهریار خان، محقق هندیتبار شرکت جنسیا در ویرجینیا و همکارانش با تحقیق روی این موضوع که آیا ارتقای فعالیت این ژنها میتواند تنزل انرژی موشهای پیر را به حالت اول بازگرداند، به نتایج چشمگیر این تحقیقات دست یافتند.
این محققان با گرفتن TFAM (یک عامل رونویسی وابسته به میتوکندری که به طور طبیعی ظاهر میشود) آن را طوری مهندسی کردند که از جریان خون عبور کرده و میتوکندری را هدف بگیرد.
حافظه و عملکرد فیزیکی موشهای پیر با دریافت TFAM در مقایسه با موشهای پیر عادی به صورت چشمگیری ارتقا یافت.
براساس اظهارات رافال اسمیگرودزکی در این شرکت عملکرد این موشها شبیه بازگرداندن یک فرد هشتاد ساله به عملکرد یک فرد بیست ساله بود.
این محققان نتایج تحقیقات خود را در ماه جاری میلادی در یک کنفرانس درباره پیری که در کمبریج برگزار شده بود، ارائه کردند.
میتوکندری سلول، نوعی دستگاه انتقال انرژی است که موجب میشود انرژی شیمیایی موجود در مواد غذایی با عمل فسفوریلاسیون اکسیداتیو، به صورت پیوندهای پرانرژی فسفات ذخیره شود. این اندامک در تمام سلولهای دارای تنفس هوازی بجز باکتریها که آنزیمهای تنفسی آنها در غشای سیتوپلاسمی جایگزین شده، وجود دارد.
ارسال نظر