ایجاد انگیزههای اقتصادی برای ماندن ایران در برجام آسان نیست
پارسینه: وزیر خارجه آلمان در پی خروج آمریکا از توافقنامه هستهای با ایران گفت شرکتهای آلمانی برای معامله با این کشور تقریبا هیچ شانسی ندارند.
به گزارش خبرنگار « پارسینه » به نقل از دویچه وله، گرچه آلمان میخواهد به توافق هستهای با ایران پایبند بماند، اما اجرای این تصمیم به نظر دشوار میرسد. هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان، در مصاحبه با روزنامه «بیلد» با اشاره به محدودیت امکان ادامه روابط تجاری با ایران گفت: «من برای حفظ امنیت شرکتهای آلمانی در برابر همه ریسکهای ناشی از تحریمهای آمریکا راه حل سادهای نمیبینم».
قرار است روز سهشنبه ۱۵ ماه مه (۲۵ اردیبهشت) وزرای خارجه سه کشور بریتانیا، آلمان و فرانسه در بروکسل با همتای ایرانی خود دیدار کنند. بر اساس گفتههای ماس موضوع این دیدار بررسی امکان و چگونگی از سرگیری روابط تجاری با ایران خواهد بود.
قرار است روز سهشنبه ۱۵ ماه مه (۲۵ اردیبهشت) وزرای خارجه سه کشور بریتانیا، آلمان و فرانسه در بروکسل با همتای ایرانی خود دیدار کنند. بر اساس گفتههای ماس موضوع این دیدار بررسی امکان و چگونگی از سرگیری روابط تجاری با ایران خواهد بود.
وزیر خارجه آلمان گفت کشورش با همراهی شرکای اروپایی تلاش بر روی راه هایی برای حفظ ایران در برجام و عمل به تعهداتش کار می کند.
او همچنین بر رویکرد آنگلا مرکل و امانوئل مکرون مبنی بر انجام گفتگوهای گسترده تر با ایران درباره نقش مسئله ساز این کشور در منطقه تاکید کرد.
ماس گفت: «با تمام اینها، ایران آماده مذاکره است. البته روشن است که باید مشوق های اقتصادی هم وجود داشته باشد- که پس از تصمیم ایالات متحده آسان نیست».
این اظهارات وزیر خارجه آلمان در حالی مطرح می شود که او روز گذشته در گفتگو با نشریه «اشپیگل» گفته بود: «برلین زمانی که پای منافعش در میان باشد سیاستی سختتر را در قبال آمریکا اتخاذ خواهد کرد. ما آماده گفتوگو، مذاکره و جنگ بر سر منافعمان در صورت نیاز هستیم و این متوجه تمام سطوح و نه فقط کاخ سفید است».
بیشتر بخوانید:
پس از خروج آمریکا از برجام فشار این کشور به شرکتهای آلمانی فعال در ایران هم افزایش یافت. مبادلات تجاری میان آلمان و ایران در سال ۲۰۱۷ حدود ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون یورو بوده و در مجموع صادرات آلمان به ایران در سال گذشته ۱۶ درصد رشد داشته است. اما بعد از خروج آمریکا از برجام و فعال شدن دوباره تحریمهای این کشور علیه ایران، امکان دارد این شرکتها مجبور شوند به دلیل زیر پاگذاشتن تحریمها به آمریکا جریمههایی بپردازند.
در پی خروج آمریکا از برجام امضاءکنندگان دیگر این پیماننامه اعلام کردند که به توافقنامه هستهای پایبند خواهند ماند و تمام تلاش خود را برای نجات آن خواهند کرد. دولت ایران هم در واکنش به تصمیم ترامپ اعلام کرد که به برجام پایبند است، اما پیش از این اشارههایی نیز به آمادگی خود به از سرگیری غنیسازی اورانیوم کرده بود.
برای اینکه بانکهای شما گوش بفرمان امریکا هستند و اون تحریم کنه اونها هم تحریم میکنند.