طرح انسداد مرز با افغانستان بهوسیله موانع فیزیکی
پارسینه: رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح گفت: ستادکل نیروهای مسلح با وزارت کشور طرحی را برای انسداد مرز افغانستان بهپیش میبرند تا با موانع فیزیکی تردد در مرز محدود شود.
تسنیم نوشت: امیر مجید فخری رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری امروز چهارشنبه با اشاره به حادثه تروریستی راسک اظهار داشت: وظیفه سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح ایجاد زیرساختهای لازم برای رصد مرزهاست که در این حوزه برای رصد مرز و تحلیل داده در حال نصب سامانههای پایشی هستیم.
وی افزود: بعد از نصب این سامانهها برای بهرهبرداری در اختیار مرزبانی قرار میگیرد.
فخری تصریح کرد: ستادکل نیروهای مسلح با وزارت کشور طرحی را برای انسداد مرز افغانستان بهپیش میبرند تا با موانع فیزیکی تردد در مرز محدود شود.
رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح ادامه داد: تعیین نقاطی که این انسداد باید صورت بگیرد وظیفه سازمان جغرافیایی است که چند دور مذاکره بین ما و مسئولان افغانستانی صورت گرفته است و چندی پیش هم نیروهای فنی ما و افغانستان روی یکی از نقاطی که مورد بحث بود مذاکره کردند و این موضوع هم رفع شد.
فخری ابراز کرد: در مورد دیوار مرزی زابل هم بخشی از زمینهای کشاورزی در آن سوی دیوار بود که مذاکره شد و حقوق ما در این باره استیفا شد.
وی در ادامه این نشست خبری خاطرنشان کرد: نمایشگاه بینالمللی ایران ژئو با ایده همافزایی ملی در حوزه اطلاعات جغرافیایی از سال 1400 بنیانگذاری و علیرغم شرایط کرونایی در آن ایام راهاندازی شد.
رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح اضافه کرد: هدف ما این بود که تمامی دستگاههایی که با اطلاعات جغرافیایی سر و کار دارند در این نمایشگاه همافزایی داشته باشند و دستگاههای مسئول تولید اطلاعات مکانی و دانشگاهها و شرکتهای خصوصی باید دست به دست هم دهند تا سازمانهای بهرهبردار بتوانند راهکاری برای حل مشکلات ارائه دهند.
امیر فخری تصریح کرد: ساختوسازهای غیرمجاز و سطح زیرکشت و هیدروپولیتیک که ما با کشورهای همسایه داریم از جمله موضوعاتی است که در این نمایشگاه مورد بحث و گفتگو قرار خواهد گرفت. این نمایشگاه دوم تا پنجم دیماه از نه صبح تا پنج بعدازظهر در سالن 27 نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار خواهد شد.
رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح گفت: ما تعداد زیادی شرکت دانشبنیان در کشور داشتیم و داریم که محلی برای ارائه محصولاتشان پیدا نمیکردند، در نمایشگاههای قبلی توانمندیهای این شرکتها ارائه شد و قراردادهایی هم با برخی سازمانها بسته شد، همچنین دستاوردهای سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح ارائه و قراردادهایی هم برای همکاری دوجانبه بسته شد.
وی ادامه داد: ما در حوزه تولید اطلاعات جغرافیایی در کشور دستگاههای متعددی داریم که وظایف مشخصی هم دارند. چالش کشور، یکپارچه کردن این اطلاعات و ارائه خدمات و محصولات این حوزه است. موضوع تشکیل سازمان ملی جغرافیایی در کشور موضوعی است که بحث مبسوطی دارد ولی ما سعی کردهایم یکپارچه کردن اطلاعات جغرافیایی را انجام دهیم که این کار را با سازمان مدیریت بحران برای مدیریت هرچه بهتر بحرانها بهپیش میبریم، برای آن کار تعامل مشترکی با سازمانهای مختلف انجام دادهایم که تا امروز به نتایج خوبی هم رسیدهایم.
امیر فخری تصریح کرد: هر خودروی زرهی و یا خودرویی که در وزارت دفاع تولید میشود نیازمند سامانه ناوبری دیجیتال است که تجهیزاتی در سازمان طراحی کردیم که میتواند در هواپیما، شناور و خودروها نصب شود و جای نقشههای کاغذی را بگیرد.
رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح گفت: در موضوع حقآبه هیرمند با پایش تصاویر ماهوارهای از سی سال پیش کار ارزشمندی انجام دادیم و میزان آب ورودی به هیرمند و میزان استفاده از آن تبدیل به نمایههای علمی شده و در اختیار وزارت خارجه و دستگاههای نظامی قرار داده شده است.
وی گفت: در رژیم حقوقی دریای خزر یک بند آن تعیین مرز آبی کشورهای حاشیه خزر است. شش جلسه با سران کشورهای ساحلی خزر تشکیل شده است و در این زمینه پیشنهادات مختلفی ارائه شده است، این پیشنهادات در حال کارشناسی است که در صورت توافق اعلام میشود. موضوع پسروی دریای خزر و حوزه آبهای ورودی به این دریا بهخصوص رود ولگا دائماً در حال رصد است و ما یک کشتی را برای آبنگاری دریای خزر تجهیز کردهایم که در حال کار است.
رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح در پاسخ به سؤالی در خصوص برخی مشکلات مرزی با عراق گفت: موقعیت مرزی با عراق بر اساس قرارداد 1975 الجزایر تنظیم شده که در برخی نقاط بهصورت خیلی محدود بین ما و عراق مورد بحث است که البته مشکل خاصی هم نیست که برخی از آنها بهدلیل شرایط خاص جغرافیایی مشکلاتی پیش آمده است و مشکل خاصی هم وجود ندارد.
امیر فخری در پایان اظهار داشت: وظیفه رصد پایگاههای ثابت دشمن بهعهده خود نیروهای مسلح است که ما هم توسط تصاویر ماهوارهای به آنها کمک میکنیم. الآن تمرکز ما روی ارائه اطلاعات جابهجایی شناورهای فرامنطقهای در خلیج فارس، دریای عمان و دریای مدیترانه است.
ارسال نظر