فیلم «آرگو» دل نیوزلندیها را هم به درد آورد
پارسینه: پس از ابراز نارضایتی ایران و کانادا از تحریف وقایع تاریخی در فیلم «آرگو»، این فیلم غرور شهروندان و مقامات نیوزلندی را هم جریحه دار کرد.در...
پارسینه- گروه بینالملل: پس از ابراز نارضایتی ایران و کانادا از تحریف وقایع تاریخی در فیلم « آرگو »، این فیلم غرور شهروندان و مقامات نیوزلندی را هم جریحه دار کرد.
به گزارش پارسینه به نقل از اسوشیتد پرس ، در بخش کوتاهی از فیلم «آرگو» و در صحنه مربوط به تصرف سفارت آمریکا توسط نیروهای خط امام، یکی از ماموران سیا از مافوق خود درباره سرنوشت عدهای از آمریکاییها میپرسد و وی عنوان میکند که آنها با کمک سفارت نیوزلند به فرودگاه انتقال داده شدند.
این تنها اشارهای است که در این فیلم به نقش سفارت نیوزلند در فرار برخی از اعضاء سفارت آمریکا میپردازد، اما همین اشاره کوچک و تحریف تاریخی موجب نارحتی و نارضایتی مردم نیوزلند از این فیلم شده است.
در حال حاضر نزدیک به 5 ماه است که در سطح جهان اکران میشود و در این مدت سخنان بسیاری درباره این فیلم عنوان شده است. پارلمان کشور نیوزلند نیز در نامهای به افلک، کارگردان فیلم «آرگو»، با اشاره به تحریف تاریخی در این فیلم عنوان کرده است که با این اقدام چشم جهانیان را بر روی واقعیت بسته است.
با این اقدام کشور نیوزلند نیز به مانند ایران و کانادا در صف ناراضیان این فیلم قرار میگیرد، زیرا مردم این کشور نیز احساس می کنند که با این تحریف تاریخی و طرز نمایش اعضاء سفارت این کشور به آنها توهین شه است.
استیو متیومن، یکی از اساتید دانشگاه اوکلند، در خصوص این نارضایتی مردم نیوزلند میگوید: این تحریف تاریخی موجب شده تا برخی از شهروندان این کشور نسبت به هویت تاریخی و فرهنگی خود دچار شک شوند. مردم و شهروندان نیوزلند نسبت به این فضاها حساس و لطمه پذیر هستند و اگر این تحریف تاریخی از سوی کشوری خارجی به نمایش کشیده شود مطمئنا تاثیرگذاری آن بیشتر خواهد بود.
بر اساس اسنادی که جیمی کارتز، رئیس جمهور سابق آمریکا، در پاییز سال گذشته منتشر کرد، چهار کشور کانادا، نیوزلند، سوئد و نیوزلند در پناه دادن و کمک به کسانی که از سفارت گریختند، شرکت داشتند.
وینستون بیتر یکی از وکلای نیوزلندی، درباره این فیلم عنوان میکند که این فیلم علیه نیوزلندیهاست زیرا در این فیلم تلاش شده تا مردم نیوزلند «احمق» به نظر رسند.
فیلم آرگو که به جریان تصرف سفارت آمریکا در ایران در سال 1358 میپردازد. در سال 2013 به عوان فیلم برگزیده سال در جایزه اسکار انتخاب شد و جوایز متعددی رد بخشهای مختلف گرفت.
ارسال نظر