گوناگون

قاضی‌پور: تذکر به من برای رد صلاحیت کذب در کذب است

قاضی‌پور: تذکر به من برای رد صلاحیت کذب در کذب است

پارسینه: بهارستان‌نشینان به محدودیت حضور نمایندگان برای سه دوره تصویب کردند اما به نظر می‌رسد تصویب قانون بیشتر نمایشی باشد چرا که همه از رد آن در شورای نگهبان صحبت می‌کنند.

بعد از مدت‌ها بالاخره پای لایحه اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی به مجلس و صحن علنی باز شد. با وجود اینکه امروز نزدیک به ۹ ماده آن به تصویب رسید، اما در میان آن‌ها یک بند بسیار مهم نیز با رای مثبت نمایندگان روبه رو شد و آن مسئله محدودیت حضور نمایندگان برای سه دوره است. مسئله‌ای که اگر به تصویب برسد حداقل ۳۴ نماینده از حضور در مجلس یازدهم باز می‌مانند. دراین میان نکته‌ای که بسیار سوال برانگیز است تاکید نمایندگان مجلس بر مغایرت این مصوبه با قانون اساسی است. مسئله‌ای که به نظر می‌رسد درست و است و احتمال انکه این ماده در شورای نگهبان رد شود زیاد است، اما سوال اینجاست وقتی نمایندگان با علم به اینکه این مصوبه با قانون اساسی مغایرت دارد چرا آن را طرح و تصویب می‌کنند؟ آیا نمی‌تواند از آن دست قوانینی باشد که یک سال مانده به انتخابات با آن شویی اجرا شود؟ موضوعی که البته برخی نمایندگان که نمی‌خواهند نامشان فاش شود بر آن مهر تائید می‌زنند و البته دیگران مخالف ان هستند.

مخالف قانون اساسی

علی ادیانی از نمایندگان مجلس و حقوق‌دان درباره مغایرت مصوبه محدودیت نمایندگان مجلس به سه دوره با قانون اساسی به خبرآنلاین می‌گوید: به نظرم این مصوبه مخالف قانون اساسی است. او ادامهمی‌دهد: «قانون گذار در مقام بیان بوده است و از این نظر درباره انتخابات ریاست جمهوری بیان می‌کند رئیس جمهور می‌تواند برای دو دوره در انتخابات شرکت کنند و بعد از آن یک دوره فطرت و آسایش اتفاق بیفتد و بعد دوباره رئیس جمهور شود از آنجا که قانون گذار در مقام بیان بوده است این موضوع را برای نمایندگان مجلس مطرح نکرده است و این به آن معنا است که ما هیچ محدودیت زمانی برای نمایندگان نداریم و رویه قانونی هم در این سال‌ها نشان می‌دهد که نمایندگانی وجود دارند که برای پنج الی شش دوره نماینده بوده اند؛ لذا استباط من این است که شورای نگهبان آن را مغایر با قانون اساسی تشخیص خواهد داد.

کشاورزی بعد از نمایندگی

نادر قاضی پور نماینده مردم ارومیه که در جریان انتخابات مجلس دهم صحبت هایش درباره زنان و سر بریدن اسرای عراقی حاشیه ساز شده بود و حتی تائید اعتبارنامه اش با، اما و اگر مواجه شد حالا اگر قانون محدودیت حضور نمایندگان در مجلس تصویب شده است به خبرآنلاین می‌گوید: «درقانون اساسی به هیچ عنوان محدودیت نیست و این حدودیت یعنی حقوقی را از حقوق مردم کسر کردن ممکن است در یک حوزه انتخابیه پنج الی شش دور به نماینده شان رای بدهند این مردم را از رای دادن محروم کرد»

او در پاسخ به این سوال که آیا با این طرح مخالف هستید می‌گوید: «من فقط می‌دانم این با چند اصل قانون اساسی مغایر است. در قانون اساسی آزادی وجود دارد و شما نمی‌توانید مردم را از چیزی که می‌خواهند محروم کنید. خیلی از نمایندگان شش دوره نماینده شده اند معلوم است که مردم این نماینده را می‌خواهند.»

قاضی پوردر پاسخ به این سوال که اگر حتی این قانون هم به تائید نرسد، اما گویا تذکاراتی از دستگاه‌های نظارتی به شما داده شده است که دیگر ثبت نام نکنید، چون رد صلاحیت می‌شوید گفت: «این موضوع کذب در کذب است هیچ مطلبی تا کنون مطرح نشده است. والسلام.» او در وقتی بار دیگر سوال تکرار شد که یعنی برای نمایندگی در مجلس یازدهم هیچ توصیه و تذکری درباره کاندیدا نشدن در انتخابات دریافت نکرده اید گفت: نه به هیچ عنوان تذکری نداده اند»

او در پاسخ به این سوال که اگر دور بعد نتوانید نماینده شوید چه می‌کنید گفت: «می‌روم و کشاورزی می‌کنم.»

اگر بار گران بودیم رفتیم

سید نقوی حسینی از دیگر نمایندگان مجلس است که از مجلس هشتم ردای نمایندگی به تن کرده است و حال اگر این مصوبه به قانون تبدیل شود از زمره نمایندگنی خواهد بود که مجوز ورود به مجلس یازدهم را ندارد. وقتی از او درباره این مصوبه پرسیدیم اول با خواندن این شعر که «اگر بار گران بودیم رفتیم» شروع کرد. او درباره این طرح نی گوید: استدلال طراحان این طرح این است که با این قانون می‌توانیم زمینه را برای حضور افراد باانگیزه و تازه نفس فراهم کنیم. حداقل مجلس بابی را باز کند برای حضور در این عرصه‌ها محدودیت وجود داشته باشد حال شاید برای وزیر شدن، مدیر شدن و ... هم محدود شود تا فضا برای دیگران هم باز شود و مجلس هم از این پیشنهاد استقبال کرد و تصویب شد.

نقوی حسینی با اشاره به اینکه این مصوبه ممکن است با قانون اساسی مغایرت صریح داشته باشد می‌گوید: در قانون اساسی شرایط انتخاب کننده و انتخاب شونده و محدودیت جغرافیایی را به عهده قوانین عادی گذاشته است، اما حصر بر دوره‌های نمایندگی را به عهده قانون نگذاشته است و هیچ تعرضی نسبت به این موضوع وجود ندارد اگر می‌خواست دوره‌های نمایندگی محدود شود مانند ریاست جمهوری به این موضوع اشاره می‌کرد، اما وقتی چنین ذکری وجود ندارد و به نظر می‌رسد گنجاندن این موضوع در قانون جایز نباشد.

سن نمایندگان را هم کم می‌کنیم

حسن کامران نماینده دوره‌های چهارم، پنجم، هفتم، هشتم، نهم و دهم مجلس شورای اسلامی درباره محدودیت حضور نمایندگان در مجلس به خبرآنلاین می‌گوید: اگر تصویب شود این قانون خوبی است و من از امضا کنندگان طرح آن بودم.

او در پاسخ به این سوال که این قانون شامل حال شما هم خواهد شد می‌گوید: بله من هم مشمول می‌شود و، چون فکر می‌کنم موضوع خوبی است هم به آن رای دادم و همه ان را پیشنهاد دادم.

او میگوید فردا هم قرار است پیشنهاد دیگری مطرح کنم تا به جای سقف ۷۵ سال برای نمایندگان قف ۶۰ سال سن را مطرح کنیم.

کامران با بیان اینکه ما در کار مردم دخالت نمیکنیم، اما به نظر میرسد این یک فضای بهتری را ایجاد میکند تا جوانان هم وارد عرصه شوند. البته من بیشتر از همه چیز معتقدم باید زمینه‌های کار چاق کنی بسوزد یعنی جوان و پیر، زن و مرد و ... ندارد باید پاک دستی باید قوت بگیرد.

او درپایان گفت:به نظرم این قانون خوبی است و اینکه گفته می‌شود با قانون اساسی مغایرت دارد باید بگذاریم شورای نگهبان درباره آن نظر دهد.

شویی از جنس قانون

وقتی با نمایندگان صحبت می‌کنیم همه از مغایر قانون اساسی بودن این ماده می‌گویند گویا از همان ابتدا که در حال تدوین آن بودن می‌دانستند قرار است قانونی بنویسند که رد شود تا هم به مردم بگویند ما می‌خواهیم گردش نخبگان شکل بگیرد و هم پا برجا بر کرسی خود تکیه بزنند.

علیرضا سلیمی که از دوره هشتم در مجلس حضور دارد و با این قانون از مجلس یازدهم باز می‌ماند به خبرآنلاین می‌گوید: ما با ایت طرح موافق بودیم و معتقدیم با این قانون مسیری باز می‌شود تا دیگران هم حضور پیدا کنند.

او در پاسخ به این سوال که شما وقتی می‌دانید این موضوع باعث می‌شود مسیری باز شود تا دیگران هم به مجلس بیایند چرا برای چندین دوره ثبت نام می‌کنید گفت: مسئله اینجا است که آنقدر همه فشار می‌آورند که فردی که نمی‌خواهد دیگر کاندیدا شود مجبور به ثبت نام در انتخابات می‌شود. در همین مجلس چندین نفر داشتیم که نمی‌خواستند نماینده شوند، اما نهایتا مجبورشان کردند که بیایند. با این قانون دیگر هم نمایندگان تکلیف خود را می‌دانند هم مردم.

او در پاسخ به این سوال که وقتی قانونی با علم به رد شدنش تصویب می‌شود آیا یک شو نیست گفت: این توهین به نمایندگان است؛ نمایندگان نمی‌دانند این موضوع در شورای نگهبان رد خواهد شد یا خیر. این اصلا یک شو نیست. اتفاقا برخی از نمایندگان که تمایل داشتند باز هم حضور داشته باشند در مجلس به ما می‌گفتند چرا این بحث را مطرح کردید حتی یکی از ان‌ها به من مشت هم کوبید.
منبع: خبرآنلاین

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار