گوناگون

علت رشد چشم گیر سینمای ایران چیست؟

علت رشد چشم گیر سینمای ایران چیست؟

پارسینه: طی سال‌های گذشته شاهد رشد چشم گیر سینمای ایران بوده‌ایم. عناوینی که در این سال‌ها ساخته شده‌اند، به طور نسبی کیفیت بالاتری نسبت به آثار قدیمی‌تر سینما داشته‌اند.

طی سال‌های گذشته شاهد رشد چشم گیر سینمای ایران بوده‌ایم. عناوینی که در این سال‌ها ساخته شده‌اند، به طور نسبی کیفیت بالاتری نسبت به آثار قدیمی‌تر سینما داشته‌اند. منظوره من این نیست که سینمای ایران در این سال‌ها جایگاه بالاتری نسبت به دوره قبل پیدا کرده، چراکه در 2 دهه قبل نیز شاهد ساخت آثاری گرانقدر و ممتاز در این عرصه بوده‌ایم. آثاری همچون اخراجی‌ها، سریال‌های طنز مهران مدیری و بسیاری دیگر.

با مقایسه دقیق این 2 دهه می‌توان به این نتیجه رسید که طی سال‌های 90 تا 98، نمودار سینما کمی بالاتر رفته و کیفیت، استعدادیابی، فروش و استقبال مردم کمی بیشتر از گذشته شده.

یکی از فاکتورهای مهم این پیشرفت را می‌توان شبکه خانگی نمایش نام برد. نامی که در ماه‌های گذشته و علی الخصوص این 4-5 ماه زیاد نام آن را شنیده‌ایم. سینمای خانگی با هدف سودآوری بیشتر برای سازندگان و مشارکت بیشتر مردم در تهیه عناوین ساخته شد. در نگاه اول شاید بتوان گفت که این امر به ضرر مردم است. چراکه تا پیش از این به طور رایگان می‌توانستیم تمامی آثار سینما را ببینیم. اما از بُعد دیگر می‌توان به این قضیه اشاره کرد که "مردم هنگامی که برای چیزی پولی پرداخت می‌کنند، حساسیت بیشتری نسبت به آن به خرج می‌دهند". دقیقا همچین نکته‌ای در مورد سینمای ایران صدق می‌کند.

این روزها اگر اثری ساخته شود که از کیفیت بالا و قابل قبولی برخوردار نباشد، مردم به راحتی آن را کنار می‌گذارند و از تماشایش دست می‌کشند، چرا که برای تماشای آن هزینه می‌کنند.

اما چگونه می‌توان ازاین نکته، سود بیشتری برای مردم ایجاد کرد. به نحوی چه اتفاقی باید بیفتد که کیفیت فیلم و سریال‌ها بالاتر برود؟ جواب این سوال خیلی ساده‌تر از چیزی است که فکرش را می‌کنیم، رقابتی که میان سازندگان ایجاد شده. مردم به طور ناخودآگاه رقابتی میان تولیدکنندگان عناوین ایجاد کرده‌اند که سودی یک طرفه برای مردم دارد. چگونه؟

فرض کنید که چند سریال همزمان باهم پخش شوند، کدام یک مخاطب بیشتری را جذب می‌کند؟ مسلما سریالی که کیفیت بالاتری داشته باشد و متودهایی که مردم به آن توجه می‌کنند را در حد بالاتری رعایت کرده باشد.

این نکته دقیقا در همین لحظه‌ای که این مقاله را مشاهده می‌کنید درحال اتفاق افتادن است. آثاری همچون سریال مانکن ، سریال کرگدن و ساخته‌ی جدید منوچهر هادی «سریال دل» به طور همزمان درحال انتشار هستند.

اگر بخواهید بفهمید که کدام یک از این آثار محبوبیت بیشتری دارند مسیر بسیار راحتی درپیش دارید. امروزه می‌توان گفت 90% مردم از فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی نظیر اینستاگرام استفاده می‌کنند. یکی از بهترین بسترهایی که جهت اشتراک ویدئوی سرگرمی ساخته شده و ایرانی‌ها فعالیت چشم گیری در آن دارند. با مراجعه به اکسپلور این سوشیال مدیا می‌توانید متوجه شوید که یکی از این سریال‌ها محبوبیت بیشتری نسبت به سایرین دارد.

راه دیگری که می‌توانید برای انتخاب سریال مورد علاقه‌تان استفاده کنید، مراجعه به وبسایت‌هایی است که این عناوین را به طور کامل و تخصصی تحلیل می‌کنند. در اینباره می‌توانم وبسایت تایم سیتی را به شما پیشنهاد دهم. این وبسایت علاوه بر تحلیل سریال‌های داخلی، اخبار کاملی از سریال‌های خارجی و هالیوودی تولید می‌کند که می‌تواند برای علاقه‌مندان به سینما مفید باشد. علاوه بر این به تازگی ساخته‌ی جدید منوچهر هادی یعنی سریال دل را مورد بررسی قرار داده که برای دنبال کنندگان این سریال می‌تواند مفید باشد.

تا بدین جای کار متوجه شده‌ایم که سریال‌های مانکن و دل محبوبیت بیشتری نسبت به رقیب خود یعنی سریال کرگدن دارند. اما نکته اینجاست که کرگدن در ابتدای مسیر خود قرار دارد و با توجه به خط داستانی‌اش می‌تواند در آینده جذابیت بیشتری برای بینندگان ایجاد کند.

شما چطور فکر می‌کنید؟ گمان می‌کنید کدام یک از این سریال‌ها می‌توانند در ادامه‌ی مسیر محبوبیت بیشتری کسب کنند؟

و آیا با رشد سینما در دهه‌ی 90 موافق هستید یا خیر؟

ارسال نظر

  • ناشناس

    علتش افزایش چشمگیر جراحی زیبایی است

  • ببرمازندران

    همه جای دنیا مخاطب سینما میره تا بعد از پایان یک فیلم یه چیزی به داشته هاش اضافه بشه و یه چیزی ساد بگیره حالا مخاطب ما میره تو سینما تا اینا رو بشنوه فلانی من از تو حاملم فلانی من عاشقت شدم خخخخخخخخخخخخخخخخخخخ

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار