گوناگون

قیمت «کامودیتی ها» در مسیر صعودی

قیمت «کامودیتی ها» در مسیر صعودی

پارسینه: بورس تهران امروز نتوانست مسیر صعودی خود را ادامه بدهد و مرز شاخص یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی را پشت سر بگذارد.

به گزارش پارسینه ، بورس تهران امروز نتوانست مسیر صعودی خود را ادامه بدهد و مرز شاخص یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی را پشت سر بگذارد. این در حالی بود که مجموع ارزش معاملات بورس و فرابورس امروز از حدود ۲۱ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان هم فراتر رفت که در چند هفته اخیر رقمی بی سابقه محسوب می‌شد. واگرایی دو شاخص، یعنی افت شاخص کل و افزایش مجموع ارزش معاملات، اما می‌تواند به معنای تداوم رشد بورس طی روز‌های آتی تعبیر شود. از آن سو، افزایش قیمت رسمی بسیاری از «کامودیتی ها» و محصولات در صنعت خودرو، صنعت برق، لوازم خانگی، قند و شکر، مواد غذایی، تایر، سیمان و نیز برخی محصولات دارویی، به تدریج قیمت بسیاری از محصولات تولیدی در شرکت‌های حاضر در بازار سرمایه را افزایش داده و بسیاری از نماد‌های حاضر در بورس را ارزنده کرده است.

شاخص کل بورس تهران امروز با افت حدود ۴ هزار و ۴۰۰ واحدی معادل ۰.۳۸ درصد، به کانال یک میلیون و ۱۸۵ هزار واحدی بازگشت. نزدیک شدن به مرز شاخص یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی و فعال شدن سوگیری «اعداد رُند» در ذهن معامله گران، احتمالاً اصلی‌ترین توضیح برای سنگین‌تر شدن کفه عرضه به کفه تقاضا در معاملات امروز است.

این در حالی است که مجموع ارزش معاملات بورس امروز به حدود ۱۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان و مجموع ارزش معاملات فرابورس نیز به حدود ۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رسید. به این ترتیب، مجموع ارزش معاملات در این دو بازار، امروز به حدود ۲۱ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسید که در چند هفته اخیر بی سابقه بوده است. بر این اساس، با واگرا شدن دو شاخص، یعنی نزول شاخص کل و صعود مجموع ارزش معاملات روزانه، به نظر می‌رسد جای نگرانی زیادی در خصوص بازگشت به روند صعودی در معاملات روز‌های آینده وجود ندارد. بر این اساس، امروز در واقع فرصتی مناسب برای خرید سهام و اصلاح پورتفو از سوی سهامداران حرفه ای‌تر بود.

شاخص کل هم وزن نیز در پایان معاملات امروز حدود ۰.۶۵ درصد رشد داشت که در کنار افت شاخص کل، نشان دهنده این است که روند کلی بازار اتفاقاً صعودی بوده، اما وزن لیدر‌های بازار در صف‌های فروش، شاخص کل را قرمزپوش کرده است.

افزایش قیمت کامودیتی‌ها
این در حالی است که تعدد مجوز‌های افزایش قیمت در ماه‌های اخیر، موجب شده سهام شرکت‌های مختلف، به ویژه شرکت‌های کامودیتی-محور بیش از گذشته ارزنده به نظر برسد. بر این اساس، افزایش نرخ‌ها در صنعت خودرو، برخی محصولات دارویی، صنعت برق، لوازم خانگی، قند و شکر، مواد غذایی و تایر، تنها نمونه‌هایی از افزایش قیمت رسمی در بازار کامودیتی‌های ایرانی است. قطار اعطای افزایش قیمت ها، اما حالا به گروه سیمانی‌ها هم رسیده است.

در همین راستا، در میان گروه‌های کالایی، بازار سیمانی‌ها امروز سکه بود. به دلیل دریافت مجوز افزایش قیمت، شرکت‌های فعال در این گروه از محل افزایش درآمد حاصل از تولید، سوددهی مازاد قابل ملاحظه‌ای خواهند داشت. از آن سو، اما قیمت سهام پالایشی‌ها در کشاکشی از دو سو گرفتار شده است که در نهایت باید دید به صعود یا نزول قیمت نماد‌های حاضر در این گروه می‌انجامد.

بر این اساس، از یک سو قیمت سهام پالایشی‌ها به دلیل افت دوباره قیمت نفت زیر ضرب قرار گرفته و از دیگر سو، تعدیل نرخ تسعیر ارز موجب خواهد شد سود هر سهم این شرکت‌ها اصلاح و وارد روندی صعودی شود. ماجرا از این قرار است که شرکت‌های پالایشی چندی پیش با صدور اطلاعیه‌ای از دریافت مجوز تغییر بیش از ۱۰ درصدی در نرخ فروش محصولات خود خبر دادند. در همین حال، اما تغییر نرخ تسعیر ارز فرآورده‌های صادراتی سال ۱۳۹۷ در شرکت‌های پالایشی، منجر به افزایش سود خالص سهام شرکت‌های پالایشگاهی شد و تقاضا برای سهام آن‌ها را افزایش داد.

منبع: پارسینه

ارسال نظر

  • سروش

    پارسینه این دیگه خیلی بده بجای اجناس چرا لفظ کمودیتی رو بکار میبری؟

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار