گوناگون

نام دین را بر روی افطاری‌های تجمل‌گرایانه نگذاریم

پارسینه: امام جمعه قم گفت: اخیرا در جایی مطالعه کردم شخصی سفره افطاری برپا کرده و به ازای هر نفر ۱۵۰هزار تومان هزینه کرده که نباید برروی چنین اعمالی اسم دین گذاشت.

آیت الله رضا استادی که در چهاردهمین روز از ماه مبارک رمضان در مسجد اعظم قم سخن می‌گفت، اظهار کرد: در آیات متعددی از قرآن کریم به مسئله تشکر از خداوند اشاره شده است.

وی ادامه داد: تشکر کردن از خداوند مراتب و مراحلی دارد که یکی از این مراحل تشکر زبانی است. همین که انسان کلمه تشکر را بر زبان جاری می‌کند به این معنی است که خدایا از طرف تو نعمت‌هایی نزد من است که من برای شکرگزاری از این نعمت‌ها از تو تشکر می‌کنم.

استاد عالی حوزه علمیه با اشاره به ارزش شکر عملی از خداوند افزود: تشکر عملی از تشکر زبانی و سجده شکر ارزش بیشتری دارد و به این معنی است که تمام نعمتهایی که خداوند به ما داده را در همان مسیری که از ما خواسته به کار بگیریم.

وی تصریح کرد: دروایتی از امام صادق (ع) آمده است شکر نعمت‌های خدا پرهیز از گناهان است و هر قدر از گناه کردن بپرهیزیم بیشتر شکرگزار خداوند هستیم.

آیت الله استادی تشکر قلبی را بالاترین مرحله شکر از خداوند دانست و افزود: تشکر قلبی به این معنا است که شخص قلبا اعتقاد داشته باشد تمام نعمت‌های انسان از جانب خداوند است.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه خاطرنشان کرد: برخی از ثروتمندان با هزینه‌های سنگین به نام افطاری و خدا می‌خواهند خود را به دیگران نشان دهند، اخیرا در جایی مطالعه کردم شخصی سفره افطاری برپا کرده وبه ازای هر نفر 150هزار تومان هزینه کرده که نباید برروی چنین اعمالی اسم دین گذاشت.

وی در قسمتی از سخنانش به تشریح احکام معامله پرداخت و اظهار کرد: به طور کلی معامله به دو صورت جایز و لازم تقسیم می‌شود در صورتی که معامله به صورت جایز باشد می‌توان در صورت پشیمان شدن معامله را فسخ کرد. مثل پیراهنی که به شخصی هدیه می‌دهیم و هر زمان که پشیمان شویم می‌توانیم آن را پس بگیریم. اما اگر همان پیراهن را به شخصی بفروشیم دیگر جز معاملات لازم است و به جز موارد استثنا که در رساله‌ها به آن موارد اشاره شده نمی‌توانیم هر وقت که دلمان خواست معامله را فسخ کنیم.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه تصریح کرد: اگر فردی ملکی را فروخت و بعد از معامله متوجه شد ملک او قیمتش بالا رفته است دیگر شرعا مجاز به فسخ معامله نیست حتی اگر در محضر ثبت نکرده باشند.

وی افزود: اگر مسلمان هستیم و ادعای تدین داریم باید به احکام الهی عمل کنیم حتی اگر از نظر مادی به ضرر ما باشد. اگر در معاملعه‌ای به خاطر اینکه به حکم اسلام عمل کردیم ضرر مادی ببینیم، خداوند از جای دیگری این زیان را جبران خواهد کرد.

استاد عالی حوزه علمیه قم در پایان خاطرنشان کرد: در ماه مبارک رمضان از آنجایی که قدری حال و هوای خدایی داریم می‌توانیم با کمی تفکر و تامل به خداوند نزدیک شویم. انسان مسافر جای دیگری است و باید به همان اندازه‌ای که برایمان ممکن است از برادران مومنمان دست گیری کنیم.
منبع: تسنیم

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد