با افکار منفی خودتان را شکنجه ندهید
پارسینه: راضی بودن از خود همیشه منفی نیست و اگر افراد خود را اصلا قبول نداشته باشند و فقط ضعفهای خود را ببینند، درست مثل افراط در رضایت از خود، مانع پیشرفت آنها میشود.
برای داشتن یک زندگی بهتر این مطلب از ایران ناز را از دست ندهید. آیا برای خودتان ارزش خاصی قائل هستید؟ آیا بر تواناییهای خود، آگاهی دارید و آنها را شناسایی کرده اید؟ این افکار و احساسات ممکن است مثبت، منفی یا آمیختهای از این دو حس باشد. به نوعی این احساسات و این افکار میزان احترام شما را به خودتان نشان میدهد.
احترام به خود
راضی بودن از خود همیشه منفی نیست و اگر افراد خود را اصلا قبول نداشته باشند و فقط ضعفهای خود را ببینند، درست مثل افراط در رضایت از خود، مانع پیشرفت آنها میشود.
در واقع باید بگوییم خود حرمتی به معنای مثبت اندیشیدن نسبت به خودتان در حالت عمومی و کلی است، ولی اعتماد به نفس، ایمان و اعتقاد داشتن به توانایی هایتان است. به بیانی دیگر احترام به نفس چگونگی دیدگاه شما نسبت به خودتان است، اما اعتماد به نفس چگونگی دیدگاه شما نسبت به توانایی هایتان.
بلندپروازیهای سیاه وسفید
همه روزها، نمره ها، اتفاقها و…سیاه یا سفید نیستند. وقتی وضعیت موجودتان را سیاه بدانید و هیچ کدام از نقطه قوتها و خوبیهای شرایطتان را با ارزش ندانید کم کم رؤیاپردازیها به سراغتان میآید و برای خودتان هدفهای بلندپروازانه غیر واقعی میخواهید. برای اینکه از فواید رضایت از خودی که تواضع هم به همراه دارد بهره ببرید؛ هدف داشته باشید و با یک برنامه ریزی قدمهای زمانبندی شده رسیدن به آن را تعیین کنید.
حال را دست کم نگیرید
مطمئن باشید هیچ کس از همه گذشته خود راضی نیست و گاهی حتی موفقترین آدمها هم حسرت گذشته خود را میخورند. اگر به طور وسواسی و ناامیدکنندهای در گذشته خود دائم سیر کنید از حال غافل میشوید و به نوعی به فکر ساختن امروز زندگی خود نباشید، عدم رضایت از خود را تجربه خواهید کرد. آدمهایی که در حد تعادل از خود راضی اند، شادتر و دوست داشتنی ترند.
با خودتان کنار بیایید
موفق شدن، انرژی میخواهد و اگر دائم در حال تلاش برای تغییر شرایط غیرقابل تغییر خودتان باشید انرژی کم میآورید. رضایت از خود با وجود درگیریهای فکری قدیمی و کارهای به زمین مانده جور نیست؛ این بار تلاش کنید تا به خاطر خودتان هم که شده شرایط خانوادگی، فرهنگ شهر و… را درست بشناسید تا از آن به بعد فرصت زندگی بهتر را پیدا کنید. میتوانید وقتی تنهایید با خودتان حرفهای منطقی بزنید تا ذهن و قلبتان مثلا کوتاهی قدتان را باور کند. مقایسه، سم خطرناک رضایت از خود است از آن فرار کنید. با سرگرم شدن به یادگیری مهارتهای جدید، جایگزینی برای مشغلههای منفی ذهن تان پیدا کنید.
غمگینی به سراغ تان نمیآید
اینکه شما احساس خوبی نسبت به خود داشته باشید خیلی مهم است، چون این حس، قدرت کنترل داشتن بر زندگی تان را به شما میدهد، به شما کمک میکند که از نحوه ارتباطهای خود احساس رضایت کنید، به شما اجازه میدهد تا از خودتان انتظارات و توقعات واقع بینانهای داشته باشید و قدرت دنبال کردن اهداف تان را به شما میدهد. از طرفی دیگر، اینکه احساسات بدی راجع به خودتان داشته باشید، به بدبینی شما نسبت به خودتان و دیگران کمک میکند، اعتماد به نفس شما را کاهش میدهد و سرانجام عملکردی ضعیف، غمگینی و افسردگی را در شما ایجاد میکند.
تکنیکهای بهبود خود
انسانهایی که میزان خودحرمتی پایینی دارند زمان و فرصت کافی در زندگی روزمره برای خودشان درنظر نمیگیرند؛ بنابراین حداقل روزی ۱۰ دقیقه را برای خود درنظر بگیرید. در این زمان تنها باشید، بنشینید و هیچ کار دیگری انجام ندهید. چشمان خود را ببندید و خود را در ییلاقها و دشتهای سرسبز تصور کنید یا فکر کنید که در کنار دریا هستید، به امواج دریا نگاه کنید و به صدای امواج گوش فرا دهید.
از زمانی که برای خود اختصاص داده اید لذت ببرید، این زمان مخصوص شما و تنهایی شماست و شما لایق آن هستید. بعد از انجام این تمرین خود را بهتر احساس خواهید کرد، پس این زمان را برای خود اختصاص دهید.
۵۰ نکته ازخود بنویسید
اگر شما از کم بودن میزان خودحرمتی خود رنج میبرید میتوانید این مشکل را در چند هفته حل کنید البته باید پشتکار داشته باشید!
یک کاغذ بردارید و خصوصیتهای شخصیتی یا چیزهایی که راجع به خودتان به نظرتان میرسد را یادداشت کنید. حتی میتوانید موارد و کارهایی را که اتفاق افتادن آنها باعث خوشحالی شما شده را هم یادداشت کنید.
مثلاً کتابی که به طور اتفاقی خریده اید پرفروشترین کتاب سال بوده است، یا اینکه در سوپرمارکت به زن سالخوردهای در بردن وسائل اش به قسمت صندوق کمک کرده اید و…
این موارد شاید به نظر شما پیش پا افتاده است، ولی هر مورد کوچکی که باعث خوشحالی و رضایت شما از خودتان شود ارزش زیادی در افزایش میزان خوداحترامی شما میشود. زمانی که این ۵۰ مورد را یادداشت کردید این فهرست را در مکانی که همواره در دید شماست قرار بدهید.
شما میتوانید هر روز موارد جدید دیگری را هم به این فهرست اضافه کنید.
منبع: ایران ناز
ارسال نظر