گوناگون

نقش روده ها در سلامت بدن

نقش روده ها در سلامت بدن

پارسینه: برخی از پزشکان اعتقاد دارند که سلامتی از روده آغاز می‌شود و باید برای حفظ سلامت آن دقت ویژه‌ای داشت.

بیشتر ما فکر می‌کنیم که روده‌ها نقش چندانی در عملکرد و سلامت بدن بر عهده ندارند و تنها وظیفه شان جذب آب و مواد مغذی است، درحالی که چنین نیست و روده‌ها از کنترل خواب تا بهبود عملکرد دستگاه‌های بدن و ... را بر عهده دارند. در ادامه به نکاتی در این باره اشاره می‌کنیم:

میکروب‌های روده خواب را تنظیم می‌کند

به تازگی پژوهشگران ژاپنی دریافتند میکروب‌های داخل روده از عوامل تاثیر گذار در تولید سرتونین و دوپامین درمغز هستند و می‌توانند باعث بهبود عملکرد مغز، تقویت حافظه و به‌خصوص تنظیم ساعت بدن شوند.

شکل گیری فلور روده

فلور روده نقش مهمی در فراهم کردن ویتامین و مواد مغذی ضروری برای حفظ سلامت ما ایفا می‌کند.

فلور روده به دنیایی از میکروارگانیسم‌هایی اطلاق می‌‎شود که در روده‌های ما ساکن هستند و از نام‌های مختلفی برای اشاره به جمعیت میکروارگانیسم‌ها استفاده می‌شود. نوزادان با روده‌ای متولد می‌شوند که به طور کامل یا تا حد زیادی استریل است.

همان‌طور که نوزاد از کانال تولد مادر خود عبور می‌کند، در معرض میکروارگانیسم‌های موجود در کانال زایمان قرار می‌گیرد که منشأ جمعیت میکروبیوم است. میکروبیوم با قرار گرفتن در معرض محیط و مصرف شیر مادر و در نهایت غذا هر چه بیشتر گسترش می‌یابد. پس از آن آرایش فلور روده به رشد و توسعه خود در طول زندگی فرد ادامه می‌دهد. تخمین زده می‌شود که بیش از هزار نوع میکروب در بدن انسان وجود دارد.

پشتیبان سیستم ایمنی

باکتری‌های روده به دو روش از سیستم ایمنی بدن پشتیبانی می‌کنند.

باکتری‌های مفید از پوشش داخلی روده بزرگ محافظت می‌کنند و اجازه ورود مواد مضر را‌ نمی‌دهند. زمانی که این سیستم در معرض خطر قرار می‌گیرد، ممکن است حالت افزایش نفوذپذیری روده (سندروم روده نشت پذیر) شکل بگیرد.

باکتری‌های خوب روده با سیستم ایمنی بدن در سطح پوشش داخلی روده‌ها برای مبارزه با باکتری‌ها و دیگر عوامل بیماری‌زا همکاری می‌کنند.

میکروبیوم با کربوهیدرات‌هایی که در روده کوچک گوارش نمی‌شوند، مانند نشاسته مقاوم تعامل دارد و ذخیره چربی را تعدیل می‌کند.

مشکلات سلامت

وقتی تعادل میکروارگانیسم‌های روده به هم می‌ریزد، مشکلات متعددی ایجاد می‌کند از جمله:
دیابت
بیماری التهابی روده
سندروم روده تحریک پذیر
چاقی
سندروم متابولیک

استرس بیشترین تاثیر را بر عملکرد روده‌ها می‌گذارد

طبق تحقیقات انجمن اضطراب و افسردگی آمریکا، گرفتگی، یبوست، اسهال و تغییر در اشتها همه به دلیل تغییرات مربوط به استرس در باکتری‌های روده رخ می‌دهد.

فعالیت ایمونوگلوبولین A در روده با چاقی و دیگر اختلال‌های متابولیکی در ارتباط است (ایمونوگلوبولین A (IGA) یکی از مولکول‌های ایمنی بسیار پراهمیتی است که توسط ترشح‌های موکوسی در روده تولید می‌شود).

پیشنهاد‌های غذایی

برای این که فلور طبیعی بدن را حفظ کنید به موارد زیر توجه کنید:
کاهش استرس
به حداقل رساندن استفاده از آنتی بیوتیک‌ها
رژیم غذایی سالم و متعادل
مصرف غذا‌های گیاهی، تخمیری و پروبیوتیک
خودداری از مصرف جایگزین‌های شکر

منبع: خراسان

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد