گوناگون

علل و راه‌های درمان سوزش و قرمزی چشم

پارسینه: یکی از بیماری‌های شایع و مزمن چشمی التهاب لبه پلک یا همان بلفاریت است که بیشتر در افرادی با پوست چرب یا چشم‌های خشک دیده می‌شود.

به گفته متخصصان چشم‌پزشکی، در سطح پوست همه افراد به‌طور طبیعی تعدادی باکتری وجود دارد، اما افزایش تعداد باکتری‌ها در سطح مژه‌ها غیرعادی بوده و سبب ایجاد پوسته‌های شبیه شوره و ذراتی در طول مژه‌ها و لبه پلک‌ها می‌شود.


یکی از بیماری‌های شایع و مزمن چشمی، التهاب لبه پلک یا همان بلفاریت است که بیشتر در افرادی با پوست چرب یا چشم‌های خشک دیده می‌شود. از علائم این بیماری می‌توان به مواردی همچون سوزش چشم و پلک‌ها، خارش و قرمزی چشم اشاره کرد. برای کنترل این بیماری، رعایت بهداشت مژه‌ها و پلک بسیار ضروری است.


گرچه بلفاریت جزو بیماری‌های مزمن چشمی است؛ اما درمان آن با انجام چند دستورالعمل ساده به‌راحتی امکان‌پذیر است:


1- کمپرس گرم و مرطوب: حوله‌ای را به مدت 1 دقیقه بر روی پلک‌های بسته قرار داده و به‌محض سرد شدن حوله، مجدداً آن را با آب گرم مرطوب کنید. انجام 2 تا 3 باره این عمل به‌صورت متوالی سبب می‌شود پوسته‌ها و ذرات چسبیده به مژه‌ها شل شده و به رقیق شدن ترشحات چربی در محل غدد چربی لبه پلک کمک کند.


2- شستشوی پلک‌ها: توسط یک پنبه آغشته به آب گرم، محل رویش مژه‌ها را به مدت 15 ثانیه در هر پلک ماساژ دهید.


3- پماد آنتی‌بیوتیک: قبل از خواب، کمی پماد چشمی تجویزشده توسط پزشک را در قاعده مژه‌ها بمالید.


4- قطره‌های اشک مصنوعی یا ضدالتهابی: به‌صورت کوتاه‌مدت جهت بهبود التهاب همراه با خشکی چشم به‌کاربرده می‌شود.


5- رعایت بهداشت مژه‌ها و پلک: ازآنجاکه بلفاریت بیماری مزمنی است، رعایت بهداشت پلک‌ها از عود آن جلوگیری می‌کند. علاوه بر آن تمیز نگه‌داشتن مژه‌ها، شستشوی مو، سر و ابروها با شامپوهای ضد باکتریایی می‌تواند در کنترل بلفاریت کمک‌کننده باشد.


در نهایت برای درمان سریع‌تر این مشکل بهتر است با پزشک متخصص مشورت و مورد معاینه قرار گیرید.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد