قطب جدید تولید برق ایران
پارسینه: مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره با اشاره به برنامه تولید 12 هزار مگاوات برق در قشم از برنامه ریزی برای صادرات برق تولیدی به کشورهای حاشیه خلیج فارس خبر داد و اعلام کرد: قشم تا 30 سال آینده گاز برای تولید برق در اختیار دارد.
محمود زیرکچیان زاده در گفتگو با مهر درباره آخرین اقدامات انجام شده برای ایجاد یک هاب جدید انرژی در جزیره قشم گفت: در حال حضار سیاست کلان دولت در جزیره قشم، ایجاد بزرگترین هاب تولید برق در سطح منطقه خلیج فارس است.
مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره با اعلام اینکه بر دستیابی به این سیاست کلان سال گذشته قرارداد طرح توسعه میدان گازی فروز B امضا شد، تصریح کرد: با امضای این قرارداد توافق شده که گاز تولیدی پس از انتقال به قشم به انرژی الکتریکی و برق تبدیل شود.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه امکان تولید بیش از 12 هزار مگاوات برق در جزیره قشم با استفاده از ذخایر گاز طبیعی میادین مختلف اطراف جزیره قشم وجود دارد، اظهار داشت: ارزیابی های انجام شده نشان میدهد که مخازن گاز اطراف قشم تا 30 سال پاسخگوی تامین انرژی مورد نیاز نیروگاه های برق این منطقه خواهد بود.
وی با یادآوری اینکه با تبدیل گاز به برق، امکان صادرات برق به جای گاز به کشورهای مختلف حاشیه جنوبی خلیج فارس، هند و پاکستان وجود دارد، بیان کرد: از سوی دیگر جزیره قشم دارای یک موقعیت ژئو انرژی در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز است.
زیرکچیان زاده با بیان اینکه هم اکنون برخی از میادین نفت و گاز همچون چهار بلوک هرمز، هنگام، توسن، تفتان، صالح شمالی، گورزین، سلخ، زیرک و دوست کوه در داخل و اطراف قشم وجود دارد، تبیین کرد: بر این اساس با توجه به توسعه همزمان نفت، گاز و برق سیاستهای یکپارچه اجرایی توسعه این ظرفیتهای تولید انرژی به شرکت نفت فلات قاره واگذار شده است.
نائب رئیس هیات مدیره شرکت نفت فلات قاره با یادآوری اینکه تاکنون برای ایجاد فاز اول این هاب انرژی 1350 هکتار زمین برای اجرای طرحها اختصاص یافته است، تبیین کرد: در مجموع پیش بینی میشود در یک دوره 8 تا 10 ساله امکان شکل گیری کامل این هاب انرژی در بزرگترین جزیره خلیج فارس فراهم شود.
به گزارش مهر، وجود بیش از 4 میلیارد بشکه نفت خام درجا و 10 تریلیون فوت مکعب ذخایر گاز طبیعی در بزرگترین جزیره خلیج فارس پتانسیلهای جدیدی را پیش روی قشم به عنوان هاب جدید انرژی ایران در منطقه تنگه هرمز ایجاد کرده است.
بر این اساس به منظور افزایش نقش حاکمیتی ایران در آبهای خلیج فارس و به ویژه تنگه استراتژیک هرمز بهعنوان یکی از شاهراههای طلایی انتقال نفت و گاز جهان، ایجاد یکی از هابهای انرژی در جزیره قشم در دستور کار شرکت ملی نفت قرار گرفته است.
یکی از سیاستهای پشت پرده ایجاد هاب انرژی در جزیره قشم توسعه 16 میدان جدید نفت و گاز در این منطقه است به طوریکه هم اکنون توسعه میدان مشترک هنگام با ظرفیت تولید روزانه بیش از 23 هزار بشکه نفت در مدار بهره برداری قرار گرفته است و به زودی تولید نفت از این میدان مشترک با عمان به حدود 30 هزار بشکه در روز افزایش می یابد.
ارسال نظر