رتبه منحصر به فرد ایران در موضوع پزشکی و رادیودارو
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: مهمترین کار ما در بخش پرتودهی است. سامانههایی را که طراحی کردهایم را راه اندازی می کنیم؛ ۱۲ قطب طراحی شده امسال زودتر راه اندازی میشوند.
به گزارش ایسنا، محمد اسلامی در نشست خبری به مناسبت هجدهمین سالروز ملی فناوری هستهای گفت: در سال ۱۴۰۰ گفتیم تلاش میکنیم هیاهوی هستهای را از بین ببریم و توسعه و پیشرفت هستهای را در همه زمینهها شتاب بدهیم و تاثیر آن را در زندگی مردم و اقتدارمان نشان دهیم.
وی افزود: در گام اول ریل گذاری برای تحقق این جهتگذاری را انجام دادیم و سند راهبردی را تدوین و تصویب کردیم. در همین راستا در ۱۴۰۱ شاهد بودید ۱۵۹ دستاورد دانشی و صنعتی را معرفی کردیم. در ۱۴۰۲ همین رویکرد پر شتاب ادامه داشت و دستاوردهای ما ۱۵۰ دستاورد بود که طی سال رونمایی شده یا از این تاریخ به بعد معرفی میشوند. در سال گذشته در راستای توسعه زیرساختهای پژوهشی و شتاب دادن تجاریسازی صنعت هستهای اقدامات قابل توجه داشتیم و به طور مشخص حجم فعالیتها در پرتودهی دو نیم برابر سال ۱۴۰۱ بود و این برای ما بسیار مهم بود چون پرتودهی در سلامت و امنیت غذایی و زیست محیطی تاثیر دارد. همچنین یکی از مواردی که در سال گذشته شاهد بودیم اقدام موثر در حوزههای هستهای کلیه صنایع کشور بود که به خاطر تحریمها حتی تعمیرات این اقلام را هم انجام نمیدادند و سازمان با ساخت تجهیزات تمام ایرانی این دغدغه را حل کرده است.
وی ادامه داد: در پزشکی و رادیودارو پانزده دستاورد جدید را ثبت کردیم که میتوان ادعا کرد سازمان در رده سوم دنیا در این بخش حرکت میکند. رادیوداروهای ما از جنس درمانی است که تومورهای سرطانی از جمله پروستات را بهبود میبخشد.
وی گفت در سال گذشته کلینیک های زخم را افتتاح کردیم که فوق العاده اثربخش هستند و در سه بیمارستان در تهران فعالیتها آغاز شده و با توجه به الزامی که هست اگر واحدهای درمانی مقدمات را فراهم کنند آمادگی داریم تا پنجاه مرکز درمان زخم که عمدتا زخم بسترو دیابت است را پشتیبانی کنیم.
اسلامی با اشاره به راه اندازی سامانه جت پلاسمایی که برای درمان زخم استفاده میشود گفت: در ۱۴۰۲ رونمایی شد و الان در اتاق عمل است که فاز بالینی خودش را طی کرده است و میتوانیم در سراسر کشور گسترش دهیم تا به کمک درمان انواع سرطان ها بیاید.
ارسال نظر