جنازه ای که هیج خاکی او را نپذیرفت! + تصاویر
پارسینه: مراسم خاکسپاری اریش پریبکه جنایتکار نازی در پی اعتراضها نیمهکاره ماند.
مراسم خاکسپاری اریش پریبکه جنایتکار نازی در پی اعتراضها نیمهکاره ماند.
معترضان به خودرو حامل جنازه حمله بردند.
بیش از ۵۰۰ نفر در شهر آلبانو لازیاله در حومه رم به این خاکسپاری اعتراض کردند و از جمله در شعارهایشان اریش پریبکه را "جانی" و "آدمکش" خواندند.
این معترضان با بدرقهکنندگان تابوت اریش پریبکه درگیر شدند که به گزارش رسانهها احساسات نزدیک به نازیها داشتند.
این افسر سابق نیروهای اساس آلمان، در سال ۱۹۹۸ به اتهام قتل بیش از ۳۰۰ ایتالیایی غیرنظامی به حبس ابد محکوم شده بود، هفته گذشته در صد سالگی درگذشت.
وکیل اریش پریبکه گفته است این خاکسپاری به خاطر ممانعت مقامات دولتی از ورود دوستان و بستگان این فرد به مراسم متوقف شده است.
پریبکه اعتراف کرده بود ولی هیچگاه ابراز ندامت نکردآدولف هیتلر رهبر وقت آلمان دستور داده بود تا به ازای کشتهشدن ۳۳ سرباز آلمانی در حمله پارتیزانهای نهضت مقاومت ایتالیا در رم، جوانان و مردان ایتالیایی اعدام شوند.
اریش پریبکه یکی از افسرانی بود که در گرد آوردن ایتالیاییها و انتقال آنها به غارهایی در حومه رم برای کشتار نقش داشت.
شهردار آلبانو لازیاله به برگزاری این خاکسپاری اعتراض کرده است. در پی درگیری بین معترضان و حامیان نازیها، پلیس ضد شورش وارد صحنه شده و برخورد کرده است.
طبق گزارشها ناآرامی در این شهر کوچک حومه رم، تا شب ادامه پیدا کرده است.
'سرباز وفادار'گرچه اریش پریبکه به جرم خود اعتراف کرده بود اما هرگز بابت آن ابراز ندامت نکرد و میگفت که صرفا از دستورات اطاعت کرده بود.
اریش پریبکه که در آپارتمان وکیلش در رم زندگی میکرد، آزادانه خرید میکرد، به پارک میرفت و با دوستانش به رستوران میرفت.
واتیکان در اقدامی بیسابقه، برگزاری مراسم خاکسپاری اریک پریبکه در همه کلیساهای کاتولیک رم را ممنوع اعلام کرده بود.
اما انجمن سنت پیوس دهم، یک گروه جداشده از کلیسای کاتولیک که اغلب به داشتن باورهای راست افراطی و یهودیستیزانه متهم میشود، پیشنهاد داده است که خاکسپاری او را برگزار کند.
خبرگزاری فرانسه گزارش کرده که یکی از معترضان فریاد زده است: "او را به زبالهدانی ببرید!"
اریش پریبکه در سال ۱۹۹۴ وقتی به عنوان آموزگار در یکی از مدارس آرژانتین کار میکرد، شناسایی و بعد از بازداشت به ایتالیا مسترد شد.
بالاگرفتن احساسات راستگرایانه افراطی در اروپا که از یک سو مهاجران را در این کشورها هدف گرفته و از سوی دیگر گرایشهای یهودیستیزانه را زنده کرده، در سالهای اخیر مایه توجه بوده است.
شبکه یورونیوز هم در گزارش مشابهی با تائید مطلب فوق افزود: مرگ اریش پریبکه یکی از افسران ارشد نازیها در جریان جنگ جهانی دوم، در ایتالیا دردسر ساز شده است.
نیکولا مارینی، شهردار آلبانو لاتزیاله در این باره گفت: «شهر ما شایسته چنین بی لطفی ای نیست. این کار بر پیکر شهرما زخم عمیقی می گذارد. شهری که در جریان مقاومت و آزاد سازی، شهدا و قربانیان زیادی را تقدیم کرد ولی او احترامی برای آنها و بشریت قائل نبود.»
در آخرین گفتگویی که از او توسط وکیلش منتشر شده، پریبکه فرستاده شدن یهودیان به اتاق های گاز در طی جنگ دوم را انکار کرده و غربی ها را متهم کرده است که با خلق این داستان، سعی داشته اند جنایات سهمگین متفقین را در این جنگ بپوشاند.
منبع: سایت بی بی سی فارسی
ارسال نظر