"هر طرحي با امضاي سهراب سپهري قلابي است"
پارسینه: خواهر سهراب سپهری نسبت به گسترش و رواج برخي كارهاي جعلي با نام سهراب و فروش آنها در حراجهاي داخلي و خارجي در سالهاي اخير هشدار داد.
به گزارش خبرنگار ما، كپي و جعل آثار هنري به نام سهراب سپهري داستان تازهاي نيست و احتمالا برخي به ياد دارند كه در نخستين اكسپوي هنري تهران هم يك اثر به نام سهراب سپهري پس از برخي حواشي و اعتراضها از ديوار پايين كشيده شد؛ چندي پيش هم در آخرين حراج كريستي كه در دبي برگزار شد اثري از سهراب سپهري به فروش رفت كه در اصل بودن اين اثر هم برخي كارشناسان ترديد وارد كردند.
پروانه سپهري، خواهر اين شاعر و نقاش كشورمان در گفتوگو با «جامجم» با بيان اين كه در سالهاي گذشته حدود 463 تابلو، طرح و لوازم شخصي سهراب را به وزارت ارشاد اهدا كرده است و آنها نيز اين آثار را در موزه هنرهاي معاصر كرمان نگهداري ميكنند؛ نسبت به گسترش و رواج برخي كارهاي جعلي با نام سهراب و فروش آنها در حراجهاي داخلي و خارجي در سالهاي اخير هشدار داد.
او گفت: متاسفانه اين روزها برخي با نام سهراب براي خودشان كاسبي راه انداختهاند و اصلا توجه نميكنند كه او يكي از مشاهير و مفاخر ادب و هنر معاصر كشورمان است و هر كار ضعيفي را به نام او در نمايشگاهها و حراجهاي داخلي و خارجي عرضه ميكنند و تنها به فكر منافع مادي و مالي خودشان هستند.
پروانه سپهري ادامه داد: اين در حالي است كه سهراب اصلا در بند ماديات نبود و درست به همين دليل در زماني كه در كاشان كار ميكرد، يكي از گالريداران مشهور تهران (كه چند سال پيش فوت كرد) با رفتن به كاشان و حداقل هزينه آثار سهراب را ميخريد و با بالاترين قيمت آنها را ميفروخت.
نامهنگاري با ساتبي و كريستي
خواهر سهراب سپهري با بيان اين كه سهراب حتي نقاشيهاي بزرگش را اغلب امضا نميكرد، افزود: او در بند اسم و رسم نبود و نقاشيهاي بزرگ و مطرحش را به زور امضا ميكرد چه برسد به طرحها و اتودهاي كوچك كه متاسفانه ميبينم كه اين روزها در بعضي گالريها طرحهايي را با امضاي سهراب عرضه ميكنند.
او تاكيد كرد: هر كسي كار طراحي سهراب را دارد و آن طرح امضا دارد من بصراحت ميگويم كه قلابي و جعلي است؛ در ميان آثاري كه ما خودمان به موزه داديم هيچ كدام از طرحها امضا نداشت و تنها تعدادي از نقاشيها به امضاي سهراب رسيده بود.
پروانه سپهري با اشاره به گسترش برخي كارهاي كپي منسوب به سهراب گفت: دزدي كردن فقط از ديوار بالا رفتن نيست. در روز روشن در نمايشگاههاي خارجي با آبروي هنر ايران بازي ميكنند و ريشه اصلي اين مسائل هم به آقايي بازميگردد كه پيش از اين و در زمان وزارت مهاجراني، مسئوليت مركز هنرهاي تجسمي و موزه هنرهاي معاصر وزارت ارشاد را بر عهده داشت. او با بيان اين كه متاسفانه اين فرد با برخي حراجهاي مهم هنري دنيا ارتباط دارد، افزود: كارهاي سهراب سپهري كه در ساتبي و كريستي ميآيد الان اغلب كارهاي تقلبي و كپي است.
سپهري در پايان گفت: بنده نامهاي به مديران دو حراج بزرگ هنري دنيا يعني ساتبي و كريستي نوشتهام و در آن نامه گفتهام، گروه و شخصي كه اين كارها را براي شما ميفرستد، آدم صادقي نيست و نياز است خودشان يك كارشناس به ايران اعزام كنند.
ارسال نظر